Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ....

Στην πιο ζεστή ώρα της ημέρας, οι τηλεφωνικές γραμμές γεφυρώνουν το παιδί που ταξιδεύει και τη μάνα που ποτέ δεν κοιμάται . Άγρυπνη και τρομοκρατημένη η μάνα, ορμηνεύει το σπλάγχνο της να φυλάγεται απ’ τους ανθρώπους. Και το παιδί απορεί…

Ακούγεται πώς ένας άρχοντας γυρνά στους δρόμους με γέλιο αρρωστημένο και μοιράζει θανάτους. Κι εσύ, αυτό που κάνεις είναι να εκπορνεύεις το σώμα και την ψυχή σου, νομίζοντας πως έτσι θα ζήσεις. Μα εσύ εξευτελίζεις όλο και περισσότερο τη ζωή σου ανάμεσα στο θεόρατο εγώ σου και στο εγώ.

Χωρίς τον άνθρωπο δίπλα σου είσαι κανένας.
Είσαι ένας κανένας που πεθαίνει ακαριαία εκατό φορές το λεπτό. Ένας κανένας με χέρια που δε χαϊδεύουν. Με βλέμμα που δε κοιτάζει το φώς. Μ’ ένα στόμα που δε μιλά τ’ αληθινά. Μ’ ένα σώμα που δεν ερωτεύεται. Με μια ψυχή που δεν υπάρχει.
Πώς είναι δυνατόν, αφού στις πρώτες ανάσες της ζωής σου, πιπίλησες το Άγιο στήθος της μάνας σου κι έτσι σου χαρίστηκε ο κόσμος… Μέσα από άλλο κορμί γεννήθηκε και το δικό σου…

Η άγρια εποχή μας έχει ανάγκη από απλότητα. Όπως διψάς απλά, πεινάς απλά, γελάς απλά, κλαίς απλά. Μίλα απλά-οι άλλοι καταλαβαίνουν. Αγάπα απλά-βαθιά ευτυχία!..
Μη βάζεις τα κέρδη πάνω απ’ τον άνθρωπο. Μη φανατίζεσαι με «άρχοντες που μοιράζουν μπιχλιμπίδια». Μη φανατίζεσαι με φανταχτερά χρώματα και σημαίες.
Ο μη φανατισμός δε δηλώνει απουσία...

Φανατίσου με την προσφορά. Φανατίσου με τα παραμύθια κι ας σε πούνε τρελό. Στο βάθος, κι εκείνοι θα ‘θελαν να πιστέψουν αλλά δεν έχουν το σθένος να πιστέψουν. Θυμήσου, η καλοσύνη δε δηλώνει αδυναμία.
Ο ''ρομαντισμός'' δεν είναι ξενέρωτος και ξεπερασμένος. Να είσαι ευαίσθητος στην κοινωνία κι όχι στο άτομό σου. Μη μας προσάψετε λοιπόν τώρα παιδικότητα κι ονειροπόλημα. Είδαμε και οι «μεγάλοι» πως τα καταφέρατε.

«Παντού έτοιμος να γεράσει ο κόσμος», ακούγεται η Δημουλά μέσα από κάτι κιτρινισμένα χαρτιά. Εμείς οι νέοι θα ελπίζουμε κάθε στιγμή, θα γελάμε κάθε στιγμή και θ’ αγαπάμε κάθε στιγμή- πειράζει;
Αν δεν ενισχύει τα συμφέροντά σας, εμπρός, πνιγείτε με τα ίδια σας τα χέρια μήπως και λυτρωθείτε απ’ τις τύψεις…
Κι ίσως τότε,ας συγχωρέσουμε αληθινά ο ένας τον άλλο… Άνοιξη ’10.

By Imeront

Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας


Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Είναι μια μέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους με μεσογειακή αναιμία, που παρά τη δυσκολία των συχνών μεταγγίσεων αγωνίζονται και τα καταφέρνουν!

Παράλληλα είναι ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε στους νέους ανθρώπους, να ελεγχθούν πριν αποκτήσουν παιδιά, μια που η μεσογειακή αναιμία στις ημέρες μας μπορεί να προληφθεί.

Τα στοιχεία σχετικά με τη Θαλασσαιμία έχουν ως εξής:

. • 5-20% του πληθυσμού στις διάφορες περιοχές της χώρας μας είναι ασυμπτωματικοί φορείς του παθολογικού γονιδίου που προκαλεί τη μεσογειακή αναιμία («στίγμα»).

• Στην Ελλάδα, 3000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και μπορούν να ξεπερνούν τις 30 μονάδες αίματος το χρόνο για ένα άτομο.

• Αν πραγματικά θέλουμε να τους βοηθήσουμε πρέπει να δίνουμε αίμα τακτικά και συνειδητοποιημένα, ώστε να μπορούν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η θαλασσαιμία είναι νόσος κληρονομική και μεταβιβάζεται με ορισμένους συνδυασμούς από τους γονείς στα παιδιά. Οι γονείς που μπορούν να αποκτήσουν παιδιά με θαλασσαιμία ονομάζονται φορείς ή ετεροζυγώτες της νόσου και δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα

Πως κληρονομείται η θαλασσαιμία

Ο όρος θαλασσαιμία περιλαμβάνει μια ετερογενή ομάδα κληρονομικών διαταραχών. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μειωμένη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, που οφείλεται σε ελαττωματική παραγωγή των αιμοσφαιρινικών αλυσίδων α και β2, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αιμοποίηση, την καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο περιφερικό αίμα και κατ’ επέκταση, την αναιμία. Ανάλογα με την αλυσίδα που αφορά το γενετικό πρόβλημα, τα θαλασσαιμικά σύνδρομα διακρίνονται σε α-θαλασσαιμίες και β-θαλασσαιμίες. Οι α-θαλασσαιμίες σε ομόζυγο μορφή δεν είναι συμβατές με τη ζωή, ενώ οι α-ετερόζυγες μορφές δεν προκαλούν ιδιαίτερα κλινικά πρβλήματα. Οι β-θαλασσαιμίες είναι περισσότερο συχνές και με μεγαλύτερη κλινική βαρύτητα. Οι α-θαλασσαιμίες είναι περισσότερο συχνές στη νοτιο-ανατολική Ασία και στην Κίνα, ενώ οι β-θαλασσαιμίες απαντώνται συχνότερα στους λαούς που κατοικούν γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οι συχνότεροι τύποι β-θαλασσαιμιών είναι:

  • η β-ετερόζυγος θαλασσαιμία
  • η ενδιάμεση β-θαλασσαιμία και
  • η ομόζυγος β-θαλασσαιμία ή μείζονα Θαλασσαιμία ή αναιμία του Cooley ή Μεσογειακή αναιμία. Πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση που προκαλεί ανεπαρκή αιμοποίηση και αιμόλυση (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Αφορά το 25% των παιδιών που προέρχονται από δύο γονείς-φορείς της β-ετερόζυγου θαλασσαιμίας, που έχουν δηλαδή το λεγόμενο «στίγμα» της Μεσογειακής αναιμίας, όρος που δεν είναι πια αποδεκτός, καθώς παραπέμπει σε κοινωνική απομόνωση. Όταν και οι δυο γονείς είναι φορείς της β-θαλασσαιμίας υπάρχει πιθανότητα 25% σε κάθε κύηση να αποκτήσουν παιδί που θα είναι φορέας της β-ετερόζυγου θαλασσαιμίας και 25% πιθανότητα να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί.

Κλινική εικόνα

Κλινικά η νόσος εκδηλώνεται κατά τον 6ο –9ο μήνα της ζωής, με χαρακτηριστικά την ωχρότητα, ηπατομεγαλία, σπληνομεγαλία, πυρετό, συχνές λοιμώξεις και καθυστερημένη σωματική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά φυσιολογική ανάπτυξη της νοημοσύνης. Οστεοπορωτικές αλλοιώσεις των οστών του κρανίου προσδίδουν στο παιδί χαρακτηριστικό μογγολοειδές προσωπείο, ενώ τα μακρά οστά είναι επιρρεπή σε αυτόματα κατάγματα.

Αντιμετώπιση

Η θεραπευτική αντιμετώπιση βασίζεται σε συχνές μεταγγίσεις αίματος και στην αποσιδήρωση με φάρμακα όπως η δεσφεριοξαμίνη, που χορηγείται ενδοφλεβίως ή υποδορίως και τότε πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 12 ώρες, είναι καθημερινή και εφ’ όρου ζωής. Τα παιδιά τα οποία δεν υποβάλλονται σε μεταγγίσεις και αποσιδήρωση, αποθνήσκουν κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, εξαιτίας της τοξικότητας του σιδήρου που επηρεάζει ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, το ήπαρ και οι ενδοκρινείς αδένες. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται για την αποσιδήρωση καινούρια φάρμακα, που έχουν το πλεονέκτημα ότι χορηγούνται από το στόμα, όπως η δεφεριπρόνη και τα αποτελέσματά τους μελετώνται. Η αλλογενής μεταμόσχευση μυελού των οστών έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων Μεσογειακής αναιμίας.

Επιπλοκές

Αρκετές είναι οι επιπλοκές που προέρχονται από τις συχνές μεταγγίσεις αίματος, όπως διάφορες ιικές λοιμώξεις (ηπατίτιδα B,C, HIV), αλλά και από τα φάρμακα. Συχνά προκαλούνται πρόσθετες επιπλοκές, όπως διαβήτης και άλλες ορμονικές διαταραχές, καθώς και προβλήματα ανάπτυξης, που επηρεάζουν πολύ την ψυχολογική κατάσταση των θαλασσαιμικών, ειδικά δε των εφήβων. Οι συχνές μεταγγίσεις, η αποσιδήρωση και οι επιπλοκές τους είναι ο λόγος, για τον οποίο τα θαλασσαιμικά άτομα και ιδιαίτερα οι έφηβοι, αποφεύγουν να υποβάλλονται στη θεραπεία, γιατί επηρεάζεται σημαντικά ο τρόπος ζωής τους. Σε γενικές γραμμές, εκτιμάται ότι τα κορίτσια είναι πιο συνεργάσιμα και ακολουθούν με μεγαλύτερη πειθαρχία τις ιατρικές συμβουλές για τη διαδικασία μετάγγισης και αποσιδήρωσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται λιγότερα προβλήματα στη θεραπεία τους.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περίπου 4.000 άτομα που πάσχουν από μείζονα Μεσογειακή αναιμία, ενώ το 6-8% του ελληνικού πληθυσμού είναι φορέας της β-ετερόζυγου θαλασσαιμίας. Η πρόληψη είναι η λέξη-κλειδί. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη χώρα μας, δόθηκε από τον ιατρικό χώρο αλλά και από την Πολιτεία και τα μέσα ενημέρωσης έμφαση στην πληροφόρηση των γονέων για την πρόληψη. Οι σύγχρονες τεχνικές προγεννητικού ελέγχου επιτρέπουν τη διάγνωση της β-θαλασσαιμίας ήδη από την εμβρυϊκή περίοδο. Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης οι γονείς καλούνται να πάρουν σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις για το μέλλον, και να αποφασίσουν αναφορικά με τη συνέχιση ή τη διακοπή της κύησης.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!

Ένας Σουηδός επιχειρηματίας προσπαθεί να προωθήσει στην αγορά μια βιοδιασπώμενη πλαστική σακούλα, που μπορεί να χρησιμεύσει ως τουαλέτα μιας χρήσης για τις παραγκουπόλεις των αναπτυσσόμενων χωρών. Μετά την χρήση, η σακούλα κλείνει και θάβεται, ενώ ένα στρώμα ουρικών  κρυστάλλων διασπά τα απορρίμματα, μετατρέποντάς τα σε λίπασμα και σκοτώνοντασ τουσ παθογόνους μικροργανισμούς που βρίσκονται στα περιττώματα. Η σακούλα, που ονομάζεται Peepoo, αποτελεί το πνευματικό τέκνο του Άντερς Βίλχελμσον, αρχιτέκτονα και καθηγητή στην Στοκχόλμη.
Ο ίδιος σκέφτεται να την πουλήσει έναντι 2 ή 3 σεντ, πολύ φτηνά σε σχέση με τις συνηθισμένες σακούλες.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, υπολογίζεται ότι στον αναπτυσσόμενο κόσμο 2,6 δις ανθρώποι, δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα. Αυτό αποτελεί μια κρίση για την δημόσια υγεία: η αφόδευση σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό, ενώ υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο 1,5 εκατ παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, εξαιτίας των ελλιπων κανόνων υγιεινής.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



Συστατικά
1 ολοκληρο αυγο και 2 κροκοι
150 γρ. βουτυρο
300 γρ. αλευρι
150 γρ. ζαχαρη
ξυσμα λεμονιου
λιγο λικερ της αρεσκειας σας
200 γρ. μαρμελαδα φραουλα
μια πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Σε μια λεκανη ριχνετε το αλευρι, τη ζαχαρη, το ξυσμα λεμονιου, το αλατι και τα αβγα.Αφου δουλεψετε καλα το μειγμα, ανοιγετε φυλλο με παχος γυρω στα 7-8 χιλιοστα και με μια μεγαλη κουπ-πατ σε σχημα καρδιας κοβετε καρδιες σε ζυγο αριθμο.
Στις μισες απο αυτες, κοβετε με μια μικροτερη κουπ-πατ μια μικροτερη καρδια στο κεντρο τους ωστε να σας προκυψουν σκελετοι καρδιας.

2. Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελαδα στις ολοκληρες καρδιες, στο κέντρο τους.

3. Βαζετε πανω τους τις κομμενες, ωστε να φαινεται στο κεντρο μια καρδουλα απο μαρμελαδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

4. Τις βαζετε σε μια λαμαρινα καλυμμενη με χαρτί ψησιματος και τις ψηνετε σε ζεστο φουρνο το πολυ για 7 λεπτα.

5. Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα
Τις μικρες καρδουλες που θα σας περισσεψουν μπορειτε να τις ψησετε μονες τους ή να φτιαξετε κατι αλλο αν τις ξανακανετε ζυμη.

"Έκανα φόνο, ελάτε να με πιάσετε..."

"Έκανα φόνο, ελάτε να με πιάσετε..."

Υπόθεση ανθρωποκτονίας, η οποία διαπράχθηκε στο Παλαιό Φάληρο, αλλά αποκαλύφθηκε  χθες το απόγευμα στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας,  όταν ο δράστης ειδοποίησε την αστυνομία.  Το έγκλημα που αποκαλύφθηκε αργά χθες το απόγευμα, με θύμα 52χρονο επιχειρηματία  και δράστη τον ηλικίας 41ετών συνέταιρό του, φαίνεται πως είχε οικονομικά κίνητρα.  Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε την Τετάρτη στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο κατάστημα LIDL, αλλά εξιχνιάστηκε όταν ο δράστης παραδόθηκε μόνος στην αστυνομία. Όπως είπε, πυροβόλησε τον συνέταιρό του με πιστόλι και αφού έβαλε το πτώμα του σε αυτοκίνητο ένα αυτοκίνητο τύπου SAAB, το εγκατέλειψε σε ερημική περιοχή στη Ραφήνα, όπου βρέθηκε. Μετά το έγκλημα ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου Τζάγκουαρ, μεγάλου κυβισμού και άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους της Αττικής και της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν αποφασίσει να παραδοθεί, δέχθηκε τηλεφώνημα από την σύντροφο του θύματος που τον απείλησε ότι θα απαγάγει την μητέρα του και την ξαδέρφη του, αν δεν ομολογούσε την πράξη του.  Στην συνέχεια φτάνοντας  στη Μεσσοποταμία Σπερχειάδας και αφού σταμάτησε στην πλατεία, κάλεσε στο τηλέφωνο τους αστυνομικούς του Τοπικού Τμήματος και τους είπε «ελάτε να με συλλάβετε, γιατί έχω σκοτώσει το συνέταιρό μου».  Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Τμήμα όπου κατέθεσε το πώς είχε σκοτώσει τον συνέταιρό του και που είχε αφήσει το αυτοκίνητο με το πτώμα.  Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής.

STAR ΛΑΜΙΑΣ

Τα πρώτα δάνεια έρχονται

Από την πρώτη δόση της επόμενης εβδομάδας ένα ποσό που προσεγγίζει τα 9 δισ. ευρώ θα πάει στα ταμεία του Δημοσίου για να καλυφθεί ομόλογο ύψους 8,5 δισ. ευρώ, που λήγει στις 19 Μαΐου
Eρχονται τα πρώτα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωζώνη που θα λάβει η Ελλάδα έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Το αρχικό «πακέτο βοήθειας» θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ.
Σε τεχνικό επίπεδο έχουν οριστικοποιηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες για να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο μηχανισμός στήριξης από τον οποίο η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 110 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη δόση της επόμενης εβδομάδας ένα ποσό που προσεγγίζει τα 9 δισ. ευρώ θα πάει στα ταμεία του Δημοσίου για να καλυφθεί ομόλογο ύψους 8,5 δισ. ευρώ, που λήγει στις 19 Μαΐου, και για το οποίο, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, δεν υπάρχουν ρευστά διαθέσιμα, αλλά ούτε και η δυνατότητα να προσφύγει η χώρα στις αγορές για να το αποπληρώσει.
Τα υπόλοιπα χρήματα θα διοχετευθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Να υπενθυμίσουμε πως από το σύνολο των 110 δισ. ευρώ, τα 10 δισ. ευρώ θα δοθούν στο Ταμείο για την κεφαλαιακή επάρκεια των εγχώριων τραπεζών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις τράπεζες θα δοθούν αρχικά 5 δισ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να χορηγηθεί εξ αρχής ακόμα και ολόκληρο το ποσό των 10 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί για το Ταμείο. Κι αυτό γιατί τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούν να «θωρακίσουν» τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Εντονες πιέσεις στα ομόλογα Πορτογαλίας και Ισπανίας

Σωτηρης Νικας

Νέο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ έσπασε χθες η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, ξεπερνώντας τις 1.090 μονάδες βάσης, ενώ οι πιέσεις εντάθηκαν και στις αγορές ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Οι λόγοι για την νέα αύξηση των spreads είναι τρεις:
1. Στην αγορά υπήρξε απογοήτευση από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν - Κλοντ Τρισέ δεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει η ΕΚΤ σε απευθείας αγορά ελληνικού χρέους.
2. Η ολοένα και εντονότερη φημολογία σχετικά με το ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, με αποτέλεσμα να καταγράψουν σημαντικές απώλειες οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων.
3. Ο φόβος που επικρατεί στους επενδυτές αναφορικά με την ταχεία εξάπλωση της ελληνικής κρίσης χρέους και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.
Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων εκτοξεύθηκε έως και τις 1.091 μονάδες από 980 μονάδες που ήταν προχθές. Το αντίστοιχο πορτογαλικό έφτασε στις 386 μονάδες από περίπου 330 μονάδες που έκλεισε την Πέμπτη και το ισπανικό ανήλθε στις 180 μονάδες έναντι των 150 που έκλεισε προχθές. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στη διεύρυνση των spreads συνέβαλε και η μείωση των αποδόσεων των γερμανικών 10ετών ομολόγων, που βρέθηκαν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2,6% - 2,7%. Οι αγορές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε σημείο χρεοκοπίας κάποια στιγμή και αυτό θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες. Αυτό φαίνεται από τη νέα εκτόξευση και του ελληνικού 5ετούς ασφαλίστρου κινδύνου (CDS) σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, χθες, το 5ετές CDS έφτασε μέχρι και τις 1.007 μονάδες από 928 μονάδες που ήταν την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές εκτιμούν πως υπάρχει πιθανότητα 55% η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Βενεζουέλα είναι 52% και για την Αργεντινή 49,8%.

kathimerini.gr

Μάχη... επιβίωσης για τη Μέρκελ



Μάχη πολιτικής επιβίωσης έφτασε να δίνει η Ανγκελα Μέρκελ στις αυριανές εκλογές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Οι οποίες έμελλε να αποδειχτούν κρισιμότερες κι από εθνικές εκλογές, όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά για την τύχη του ευρώ και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Η Ανγκ. Μέρκελ με τον Φιλελεύθερο αντικαγκελάριο και ΥΠΕΞ Γκ. 
Βεστερβέλε. Η σχέση τους είναι ήδη διαταραγμένη με αφορμή την... 
παθολογική αγάπη του δεύτερου για τις χρηματαγορές
Η Ανγκ. Μέρκελ με τον Φιλελεύθερο αντικαγκελάριο και ΥΠΕΞ Γκ. Βεστερβέλε. Η σχέση τους είναι ήδη διαταραγμένη με αφορμή την... παθολογική αγάπη του δεύτερου για τις χρηματαγορές
«Δεν είναι ώρα για πειράματα. Το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας πρέπει να συνεχίσει να κυβερνάται με σοβαρότητα», είπε η καγκελάριος σε κομματική εκδήλωση στο Μίνστερ, καλώντας τους 13,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους της Ρηνανίας-Βεστφαλίας να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Ελευθέρων Δημοκρατών.
Ομως, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην «κοκκινοπράσινη» συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων. «Κλειδί» των εξελίξεων ωστόσο, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, μπορεί να αποδειχτεί η πρωτοφανής ιστορικά άνοδος της Αριστεράς (Linke), στη Ρηνανία-Βεστφαλία. Για πρώτη φορά το κόμμα των πρώην Ανατολικογερμανών κομμουνιστών και των Δυτικογερμανών συνδικαλιστών διεκδικεί είσοδο στην τοπική Βουλή και μάλιστα με ποσοστά της τάξης του 7%. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα καταστεί απαραίτητη η συμμετοχή του σε συνασπισμό με το SPD, όπως στο Βερολίνο. Ωστόσο, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στη Ρηνανία-Βεστφαλία, Χανελόρε Κραφτ, προσπαθεί να αποφύγει μία δεύτερη τοπική συνεργασία με τους «κόκκινους», που θα μπορούσε να τους αναδείξει ρυθμιστές του πολιτικού παιχνιδιού σε ολόκληρη τη Γερμανία!
Αν ο κεντροδεξιός συνασπισμός χάσει τη Ρηνανία-Βεστφαλία -όπως «προαναγγέλλουν» οι δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας της Μέρκελ, λόγω των κακών χειρισμών της στην ελληνική κρίση- τότε το δίπολο CDU-FPD θα χάσει την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσρατ). Ετσι, θα εγκατασταθεί μόνιμα το μικρόβιο της πολιτικής αστάθειας στο Βερολίνο και θα ανοίξει ο δρόμος ακόμη και για πρόωρες εκλογές, μόλις 6 μήνες μετά τις προηγούμενες. Αλλωστε, η σχέση της καγκελαρίου με τον Φιλελεύθερο αντικαγκελάριο και ΥΠΕΞ, Γκουίντο Βεστερβέλε, είναι ήδη διαταραγμένη με αφορμή την... παθολογική αγάπη του δεύτερου για τις χρηματαγορές.
Το κακό για τη Μέρκελ είναι ότι ακόμη και η φιλική της «Bild» υποδαυλίζει τα εθνικιστικά αισθήματα των συντηρητικών ψηφοφόρων, προτρέποντας την καγκελάριο «να μην το παρακάνει με τη βοήθεια στην Ελλάδα». «Πού θα καταλήξουν τα λεφτά μας; Θα βοηθηθούν πράγματι το ευρώ και η Ελλάδα αν χορηγήσουμε αφειδώς δισεκατομμύρια σε μια δυνητικά ασταθή πολιτικά χώρα;» αναρωτήθηκε η «Bild», προβάλλοντας τις σκηνές βίας στην Αθήνα.
Ομως αυτό που πονάει περισσότερο τη Μέρκελ είναι η διακριτική αποκήρυξη του πνευματικού της πατέρα, Χέλμουτ Κολ.
Οπως αποκαλύπτει το «Spiegel», στην επέτειο των 80ών γενεθλίων του, ο πρώην καγκελάριος έσφαξε την «πολιτική κόρη» του με το βαμβάκι. Δήλωσε ενώπιόν της ότι «πολλές χώρες της ΕΕ συμπεριφέρονται σαν να μην τις αφορά η Ελλάδα», χαρακτήρισε τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας «ζήτημα πολέμου και ειρήνης» και τόνισε ότι το ευρώ αποτελεί «εγγύηση ειρήνης για τη Γερμανία».
Γ. Παπαδάτος

 ethnos.gr

Η επίσκεψη του Κιμ Γιoνγκ Ιλ στην Κίνα εκνεύρισε τη Σεούλ


ΠΕΚΙΝΟ. Η κομμουνιστική Βόρειος Κορέα επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ιλ ολοκλήρωσε πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα, τον σημαντικότερο σύμμαχο της χώρας του. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ψηλά στην ατζέντα του ταξιδιού τού Βορειοκορεάτη ηγέτη βρέθηκαν οι προσπάθειες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας του και η ενδεχόμενη επιστροφή της Πιονγιάνγκ στο τραπέζι των εξαμερών διαπραγματεύσεων, με αντικείμενο το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε ότι ο Κιμ επισκέφθηκε την Κίνα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι χθες Παρασκευή. Το ταξίδι του περιβλήθηκε με απόλυτη μυστικότητα, τόσο από τη βορειοκορεατική όσο και από την κινεζική πλευρά. Εγινε πάντως γνωστό, από μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας ότι ο Κιμ συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο και τον πρωθυπουργό της Κίνας Ουέν Ζιαμπάο. Δεδομένης της διεθνούς απομόνωσής της, η Πιονγιάνγκ εξαρτάται όλο και περισσότερο από το Πεκίνο για οικονομική και διπλωματική βοήθεια. Από την πλευρά της, η Κίνα εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βορείου Κορέας, προκειμένου να μη βυθιστεί η χώρα στο χάος, αλλά και να αποτρέψει την πρόκληση αναταραχής στις περιοχές των συνόρων της. Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα αφήσει τη Βόρειο Κορέα να καταρρεύσει και η Κίνα δεν θα επιτρέψει την ανατροπή της στρατηγικής ισορροπίας στην κορεατική χερσόνησο, τονίζει ο Κάι Τζιαν, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Φουντάν της Σαγκάης. Ωστόσο, αυτή η τακτική ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Νοτίου Κορέας, η οποία εξακολουθεί να υποπτεύεται την Πιονγιάνγκ για τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους και τον θάνατο 46 ναυτικών, τον περασμένο Μάρτιο.
Η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ιλ στην Κίνα ήταν η πέμπτη αφότου διαδέχτηκε τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ στην ηγεσία της Βορείου Κορέας, το 1994. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Γιονχάπ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ φέρεται ειπών στον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο ότι σκοπεύει να επαναφέρει τη χώρα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

kathimerini.gr

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

......

!SOSSS!! ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ. ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΠΟΛΥΥΥΥ ΚΑΛΟΟΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΜΑΞΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ!!!ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΤΗΛ. ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΣΑΝ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ ΣΑΝ ΚΟΥΒΑΡΙ!!!!!!! (ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΕΙ ΕΤΣΙ ΣΚΥΛΙ ΔΕΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ) ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!



ΤΟ ΕΙΔΑΝ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ, ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΔΕΙΡΑΝ (ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ) ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ (ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ) ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΟ ΕΣΠΑΣΑΝ. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΝΑΡΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΤΟ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΙΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!!ΕΓΩ ΦΙΛΟΞΕΝΩ 4 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΦΕΡΕΙ!!!!!!! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΣΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Κ. ΑΛΕΚΑ 69850 87120

ΑΛΕΚΑ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ

Χάνει έδαφος η Αγκελα Μέρκελ

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί κυριολεκτικά πάνω στο νήμα
Χριστιανοδημοκράτες και Ελεύθεροι Δημοκράτες υπολείπονται σε ποσοστό του αντίπαλου στρατοπέδου Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τέσσερις μέρες πριν από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern, CDU και FDP συγκεντρώνουν αθροιστικά 43% (37% το κόμμα της Μέρκελ και 6% οι εταίροι του), ενώ SPD και Πράσινοι βρίσκονται στο 47%, κυρίως λόγω της επίδοσης των οικολόγων, οι οποίοι φλερτάρουν με το 10%.
Άλλες δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί κυριολεκτικά πάνω στο νήμα.
ΑΝΩ ΒΟΥΛΗ
Εφόσον, όμως, επιβεβαιωθούν τα δυσοίωνα για την καγκελάριο προγνωστικά και ο κυβερνητικός συνασπισμός ηττηθεί, τότε εκτός από την τοπική κυβέρνηση, θα απολέσει και την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματός του.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου, Μάνφρεντ Γκέλνερ, το βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας ήταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και οι χειρισμοί του Βερολίνου σε αυτήν.

imerisia.gr

Καταγγέλλουν τρομοκρατία κατά των blogs

Μια πρωτοφανή υπόθεση, για τα κυπριακά δεδομένα, διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Η Αστυνομία μπήκε χθες στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, στη βάση δικαστικού εντάλματος, και μάζεψε τον υπολογιστή του ιδίου (ο οποίος περιείχε δεδομένα πελατών του που εμπίπτουν στο επαγγελματικό απόρρητο των δικηγόρων), καθώς και τον υπολογιστή της γυναίκας του και… διερευνά αν κάποιος άλλος εκτόξευσε απειλές εναντίον του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη. Το ισχυριζόμενο δημοσίευμα του σχολιογράφου κατά του κ. Δρουσιώτη δεν μπορεί να αναδημοσιευθεί, λόγω των ύβρεων που περιέχει.

Δεν είναι σίγουροι

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, αρχές Μαρτίου, μέσω δικηγορικού γραφείου, συγκεκριμένο πρόσωπο κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε διαδικτυακό χώρο είχαν διατυπωθεί απειλές κατά της ζωής του. Στις 16 Μαρτίου, ο παραπονούμενος κλήθηκε και προέβη σε γραπτή κατάθεση. «Κατόπιν τούτου το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέβη σε συγκεκριμένες εξετάσεις και προχώρησε σε έρευνα, όπου παρέλαβε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να τύχουν περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων. Ο 35χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλήθηκε για ανάκριση», πρόσθεσε.
Ακολούθως ανέφερε ότι ο 35χρονος συνοδευόταν από το δικηγόρο του κατά την ανάκριση και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Ερωτηθείς αν ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη, ο κ. Κατσουνωτός απάντησε «αρνείται και μάλιστα απέφυγε να απαντήσει στις οποιεσδήποτε ερωτήσεις που του είχαν υποβληθεί». Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Ξενοφώντος θα προσφύγει στο δικαστήριο.

Δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα μπλογκς

Ερωτηθείς αν θα συλληφθεί, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται για την Αστυνομία είναι κατά πόσον ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να μπει για να καταγράψει τα συγκεκριμένα τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος. «Ωστόσο ήταν το κρίσιμο ερώτημα και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψή του», πρόσθεσε.
Όμως, στην περίπτωση του christofias-watch, υπάρχουν αρκετοί διαχειριστές, οι οποίοι υπογράφουν με διάφορα ψευδώνυμα και είναι σχεδόν πλήρως ανοιχτή η υπηρεσία σχολιασμού. Συνεπώς, σχόλιο μπορεί να γράψει όποιος δημιουργήσει λογαριασμό σε υπηρεσίες όπως η google. Για του λόγου το αληθές, η «Σ» δημιούργησε χθες λογαριασμό google με το όνομα «Δοκιμαστικός» και γράψαμε στα σχόλια της πιο πρόσφατης ανάρτησης τη φράση «Εδώ μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε, σωστά;», η οποία και αναρτήθηκε αμέσως.
Τι έψαχναν;
Ουσιαστικά, όπως πληροφορείται η «Σ», το επίμαχο δημοσίευμα ανήκει σε σχολιαστή και όχι στους συγγραφείς του μπλογκ. Δημιουργείται, συνεπώς, το ερώτημα, γιατί η Αστυνομία έψαχνε για το άτομο που, όπως ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε, «φέρεται να είναι ο διαχειριστής» και όχι γι' αυτόν που συνιστά κίνδυνο για τον κ. Δρουσιώτη. Στο ερώτημα αυτό απαντά ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δηλώνοντας στη «Σ» ότι πρόκειται για «καθαρά πολιτικής φύσεως δίωξη».
Ως γνωστόν, το christofias-watch αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο επικριτή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Συνεπώς, πιστεύω ότι η Αστυνομία κινήθηκε καθ’ υπόδειξη, με στόχο τη φίμωση του christofias-watch και τον εντοπισμό εκείνων που συμμετέχουν στο μπλογκ αυτό», είπε ο κ. Κληρίδης. «Προφανώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα το χρησιμοποίησαν με στόχο να τερματιστεί το μπλογκ αυτό, επειδή κατάντησε ενοχλητικό για τους κυβερνώντες», πρόσθεσε. «Στην ανακριτική του κατάθεση, ο πελάτης μου κατήγγειλε τα πολιτικά κίνητρα της επιχειρούμενης δίωξης», ανέφερε περαιτέρω. Ο κ. Κατσουνωτός αρνήθηκε ότι συμβαίνει αυτό, λέγοντας ότι «δεν ενεργούμε ούτε στη βάση πολιτικών κινήτρων, ούτε στη βάση οποιουδήποτε πλαισίου».
Προσπάθεια φίμωσης
Ο κ. Κληρίδης κατήγγειλε στη «Σ» «προσπάθεια άσκησης φίμωσης και πνευματικής τρομοκρατίας». «Η θέση μας είναι ότι παραβιάστηκε το απόρρητο της επικοινωνίας από τις αστυνομικές Αρχές και έστω κι αν καλύπτονται πίσω από την έκδοση σχετικών δικαστικών διαταγμάτων, αυτά δεν μπορούν να είναι υπεράνω των σχετικών προνοιών του Συντάγματος, με βάση τη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου», είπε. «Κανένας, νομίζω, δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά οποιοδήποτε σχόλιο όπως το συγκεκριμένο», είπε, «για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό αποτελούσε συγκεκριμένη απειλή».
Για φίμωση μίλησε και το christofias-watch. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε αναφέρει ότι «αυτός ο πόλεμος γίνεται εναντίον όλων των ελεύθερων πολιτών». «Η πνευματική τρομοκρατία δε φοβίζει κανέναν, παρά μόνο προσβάλλει αυτούς που την επιβάλλουν», προστίθεται. «Εκφράζουμε την αμέριστή μας συμπαράσταση στον αδίκως θεωρούμενο ως "ύποπτο". Καλούμε όλους τους πολίτες να καταδικάσουν με κάθε δημοκρατικό τρόπο την πνευματική τρομοκρατία. Σήμερα μπορεί το christofias-watch να θεωρείται το μαύρο πρόβατο, επειδή εκφράζεται ελεύθερα, αύριο όμως μπορεί να θεωρείσαι εσύ», καταλήγει η ανακοίνωση.
Έπρεπε να το ψάξουν
Ο δικηγόρος του Μακάριου Δρουσιώτη, Μιχάλης Παπαπέτρου, τόνισε χθες ότι ο κίνδυνος από το δημοσίευμα ήταν πραγματικός και γι’ αυτό η Αστυνομία έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Όπως δήλωσε, στην επιστολή του προς στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ανέφερε ότι επειδή αυτό το δημοσίευμα απευθύνεται σε ακραίους, ανεξέλεγκτους και φανατισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς κινούνται στα πλαίσια ενός ψευδοπατριωτικού παροξυσμού, θα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στην καταγγελία, να μην την υποτιμήσει. Η Αστυνομία, από τη στιγμή που έχει ενώπιόν της μια γραπτή κατάθεση, στην οποία διατυπώνεται παράπονο για απειλές κατά της ζωής του καταθέτοντος, έχει υποχρέωση να προχωρήσει στη διερεύνηση, επιβεβαίωσε ο κ. Κατσουνωτός.


sigmalive.com

Το Συμβούλιο των αρχηγών



Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το Συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του Κ. Παπούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τηλεφωνικές επαφές που είχε το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν είχε προκύψει, τουλάχιστον μέχρι χθες, κάποια άρνηση. Η επικείμενη διεξαγωγή της σύσκεψης των αρχηγών οδήγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην απόφαση να ακυρώσει το ταξίδι του στη Μόσχα, όπου ήταν προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή με αφορμή την επέτειο των 65 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν ακούτε την ουσία...»Η φράση του πρωθυπουργού «εξ απαλών ονύχων», αναφερόμενος στα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του νομοσχεδίου που αναφέρεται σε ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, προκάλεσε έκρηξη εντός της Ολομέλειας. «Τι σημαίνει εξ απαλών ονύχων», ρώτησε επανειλημμένως ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κ. Τασούλας με διάθεση να... πικάρει τον Γ. Παπανδρέου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τον βγάλει εκτός εαυτού! «Αν θέλετε να αξιολογήσετε τη γλωσσική μου ικανότητα, κάντε το, αλλά δεν ακούτε την ουσία», είπε με οργίλο ύφος ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Είμαι Ελληνας της διασποράς και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είμαι Ελληνας της διασποράς όχι γιατί το επέλεξα, αλλά επειδή ο πατέρας μου δύο φορές βρέθηκε στην εξορία. Κι ο παππούς μου έξι φορές βρέθηκε στη φυλακή και στην εξορία από περιστάσεις έκνομες στη χώρα μας»!
Βαρύ κλίμα...Τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν χθες Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Λοβέρδος. Η συνάντηση έγινε στην Ιπποκράτους, με πρωτοβουλία του Σ. Ξυνίδη, κατόπιν σχετικής εντολής του Γ. Παπανδρέου. Οι γραμματείς ενημερώθηκαν για να ενημερώσουν στη συνέχεια τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία. Βλέπετε, το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες είναι βαρύ, οπότε στην εξόρμηση που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπεται να συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη...
ΔικαιώθηκεΠροφητικός ήταν ο Αλ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2009. «Κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να ομολογήσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ένας ιδιότυπος παραπλανητικός λαϊκισμός, τον οποίο εσείς μην τον επικαλείστε, διότι με αυτόν ενσκήψατε στην πολιτική ζωή, ο οποίος διατρέχει το σύνολο της πολιτικής ζωής της χώρας μας, είναι εκείνος ο οποίος δημιούργησε πεποιθήσεις ότι η άσκηση πολιτικής δεν είναι η παραγωγή πλούτου, αλλά είναι άσκηση πολιτικής με δανεικά», είχε πει ο πρώην υπουργός. Και δικαιώθηκε...


  • Θέση στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχει λάβει, εδώ και λίγο καιρό, ο Πέτρος Λάμπρου. Το γραφείο του βρίσκεται στο Μέγαρο Σταθάτου, όπου εδρεύουν και άλλοι σύμβουλοι και συνεργάτες του πρωθυπουργού.
  • Υπήρξε κατά καιρούς «λομπίστας» και επικοινωνιολόγος. Παρ’ ολίγον θα είχε γίνει κορυφαία προσωπικότητα του πολιτικού βίου της χώρας, αλλά αυτό ευτυχώς δεν το απολαύσαμε. Τελευταία κινείται έντονα στη διαφημιστική αγορά, «διαφημίζοντας» ότι έχει άκρες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κάποιος να τον μαζέψει...
ο Κοριός


Ο Μάιος του ’10 θυμίζει Φλεβάρη του ’98 Μέρες ’98 ξαναζεί από χθες το βράδυ η ΝΔ. Πριν από 12 χρόνια, για ένα νομοσχέδιο και πάλι, είχαν διαγραφεί από τον Κ. Καραμανλή έξι στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο αντίπαλος στις εσωκομματικές διαδικασίες του εκλεγέντα το ’97 προέδρου, Γ. Σουφλιάς. Τότε η αφορμή ήταν ένα νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, ενώ τώρα για τον μηχανισμό στήριξης. Ο Κ. Καραμανλής τον Φλεβάρη του ‘98 διέγραψε τον εσωκομματικό αντίπαλό του, όπως ακριβώς έπραξε και χθες ο Αντ. Σαμαράς. Οι δηλώσεις που διαδέχθηκαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής ήταν σαφέστατα πιο «σκληρές», ενώ κάποιοι εκ των διαγραφέντων δεν επέστρεψαν ποτέ στη ΝΔ. Μια ακόμη παράμετρος των εξελίξεων εκείνης της περιόδου ήταν η επιλογή Καραμανλή να θέσει τον Κ. Μητσοτάκη «υπεράνω του κόμματος».
ΣΑΡ.
Τα πάντα ρει...Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Ο Γ. Σουφλιάς, όχι μόνον επέστρεψε στη ΝΔ μετά την εκλογική αποτυχία του 2000, αλλά όταν ο Κ. Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός, ο Θεσσαλός πολιτικός λειτούργησε ως άτυπος αντιπρόεδρος. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πολύ αμφιβάλλουμε και για τα δύο. Και για το εάν η Ντ. Μπακογιάννη θα επιστρέψει στη ΝΔ και για το εάν ο Αντ. Σαμαράς, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, θα την αναγορεύσει σε «νούμερο δύο» της κυβέρνησής του. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ισχύει το «τα πάντα ρει», αλλά η εικόνα σήμερα δεν προϊδεάζει για κάτι τέτοιο...
ΣΑΡ.
Κινήσεις... αγάπηςΠαράπλευρες απώλειες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στη ΝΔ, μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Κάποιοι, όμως, ίσως να βγουν κερδισμένοι ή μάλλον αναβαθμισμένοι στο «χρηματιστήριο» της Ρηγίλλης, με δεδομένο ότι ο Αντ. Σαμαράς θα θελήσει να φέρει πιο κοντά του στελέχη που συνομιλούν τακτικά με την Ντ. Μπακογιάννη. Τέτοια στελέχη είναι μεταξύ άλλων ο Α. Σπηλιωτόπουλος (ο οποίος θα δεχθεί και πρόταση να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής), ο Β. Μεϊμαράκης, ο Κ. Χατζηδάκης και ο Γ. Παπαθανασίου. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι, εάν προσεγγίσουν τα πρόσωπα αυτά, τότε θα αφαιρέσουν από την πρώην υπουργό σημαντικούς συνομιλητές και θα περιορίσουν τις δυνατότητες παρέμβασής της.
ΣΑΡ.
Οι... κερδισμένοιΤο κείμενο που υπερψήφισε χθες η Βουλή δεν ήταν ένα πακέτο μέτρων διάσωσης και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας ούτε, πολύ περισσότερο, ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξει τη μορφή της χώρας. Είναι ο κατάλογος μέτρων, κυρίως εισπρακτικών, που υπαγόρευσε η τρόικα προκειμένου να εξασφαλιστεί στην Ελλάδα η πρόσβαση στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ. Ποσά που θα κατευθυνθούν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου κατέχουν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Ετσι απλά...
Ν.Μ.
Σενάρια«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, δεσμεύομαι πως δεν θα είμαι εγώ ο υπουργός που θα τα εισηγηθεί»! Με αυτή την κατηγορηματική δήλωση, που μας μετέφεραν βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναζωπύρωσε την Τετάρτη τα σενάρια ανασχηματισμού. Οπότε πολλοί βουλευτές που σκέφτονταν το «παρών» το γύρισαν χθες στο «ναι», ελπίζοντας πως την κατάλληλη ώρα θα τους θυμηθεί ο πρωθυπουργός...
Γ.Α.


ΠΑΡΕΝΘΕΤΑ
  • Τουλάχιστον δύο βουλευτές είχαν υποσχεθεί στην Ντόρα ότι θα την ακολουθήσουν στην υπερψήφιση της συμφωνίας με το ΔΝΤ. Τελικά... άλλαξαν γνώμη. Και το ωραίο είναι ότι από το στρατόπεδο της πρώην υπουργού διέρρευσε πως η ίδια τους είπε να... κάνουν πίσω, για να τους «προστατεύσει» (σ.σ.: Κρατάει για τις δύσκολες ώρες τις... «χρυσές εφεδρείες»;)...
  • Εν τω μεταξύ, τέτοιο απρόσμενο δώρο ούτε στα καλύτερα όνειρά του δεν περίμενε ο Σαμαράς. «Συμμετρική» διαγραφή με τους «παρόντες» του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ανοίξει μύτη και κυρίως, με αφορμή κομματική απείθεια, που πολύ δύσκολα μπορεί να νομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινής γνώμης. Αν η κυβέρνηση είχε ζητήσει η έγκριση των όρων δανεισμού (σ.σ.: γιατί περί αυτού πρόκειται...) να γίνει με πλειοψηφία 3/5, η εικόνα θα ήταν αρκετά διαφορετική χθες. Δεν θέλησε, όμως, και ορθά, να το διακινδυνεύσει...
ο Παρένθετος


Ούτε και χθες ο Κ. Καραμανλής προσήλθε έγκαιρα στη Βουλή για να παρακολουθήσει τη συζήτηση. Εμφανίστηκε λίγο πριν από την ψηφοφορία, ψήφισε «όχι» και έφυγε.

ethnos.gr

Εκτός ΝΔ Η Ντόρα, Εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ Δημαράς Σακοράφα Οικονόμου


Υπερψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα. Η συζήτηση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του κοινοβουλίου πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σε επίπεδο αρχηγών κόμματων, ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και όπως φαίνεται η ένταση δεν αποκλιμακώθηκε σύντομα. Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν οι διαρροές, αφού τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ ψήφισαν «παρόν», ενώ από τη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη, έμεινε πιστή στις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς και υπερψήφισε το νομοσχέδιο κόντρα στην κομματική γραμμή της ΝΔ.
Οι αντιδράσεις των αρχηγών των δυο κομμάτων ήταν άμεσες, και στο κλίμα της έντασης που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα στην αίθουσα των συνεδριάσεων, οι διαγραφές όσων πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή ήταν γεγονός. Ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την ψηφοφορία έθεσε έκτος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ την Σοφία Σακοράφα, τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου που όπως προαναφέρθηκε ψήφισαν «παρόν».
Ο Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ την Ντόρα Μπακογίαννη αφού και αυτή υπερψήφισε το νομοσχέδιο.
Η κ Μαπκογιάννη σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε την λύπη της για την απόφαση του προέδρου του κόμματος τονίζοντας σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα επικράτησε η μικροκομματική λογική. Πρόσθεσε επίσης ότι στην Νέα Δημοκρατία «δεν μάθαμε από τα λάθη μας» και έκανε σαφές το ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Ν.Δ σ’αυτήν την διαδρομή που φαίνεται καταστροφική.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Προετοιμασία: 15-30 λεπτά, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά
Υλικά:
μαρούλι ρόκα μαραθόριζα καπνιστό σολομό αβοκάντο φρέσκα κρεμμυδάκια κάπαρη για το dressing:μαγιονέζα χυμό λεμονιού ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθοΤρόπος παρασκευής
Τη σαλάτα αυτή δε χρειάζεται να είμαστε μοντέλα για να την φάμε, αλλά κι αν την φάμε, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουμε μοντέλα! Πάμε να τη φτιάξουμε…
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας. Προσθέτουμε τη ρόκα (όση θέλουμε) και τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Στη συνέχεια, βάζουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε την πιατέλα σερβιρίσματος και τακτοποιούμε όμορφα-όμορφα το αβοκάντο σε λεπτές φέτες γύρω-γύρω. Προσθέτουμε την πρασινάδα στη μέση, από πάνω τοποθετούμε το σολομό σε μεγάλες φέτες και τέλος, περιχύνουμε με το dressing, που φτιάχνεται πολύ απλά, χτυπώντας σε ένα βάζο – σαν σε shaker – όλα τα υλικά μαζί. Πιρούνια. Έτοιμοι. Πάμε!
Καλή μας όρεξη!
addthis_pub = 'Javatzis';


Πηγή nistikoarkoudi.gr



Διαφωνίες στην Ν Δ ενόψει της ψηφοφορίας για την συμφωνία προσφυγής στο ΔΝΤ.


Σε λίγο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την συμφωνία προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ-ΔΝΤ και στην Νέα Δημοκρατία επικρατούν έντονες διαφωνίες.
Η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι η καταψήφιση της συμφωνίας, αφού ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία και τα νέα μέτρα, επειδή διαφωνεί με τη στρατηγική εξόδου από την κρίση που επέβαλε η κυβέρνηση, φαίνεται όμως, πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει διαφορετική άποψη.
Η κ Μπακογιάννη είχε κάνει και στο παρελθόν γνωστές τις προθέσεις της. Ότι δηλαδή σκοπεύει να στηρίξει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Μάλιστα τόνιζε χαρακτηριστικά, ότι η αντιπολίτευση πρέπει να στηρίξει πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό.
Αν η πρώην υπουργός εξωτερικών υπερψηφίσει τη συμφωνία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή του κόμματος και υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής της από την Νέα Δημοκρατία, αν λάβουμε υπόψιν μας τις δηλώσεις του κ Τασούλα ο οποίος όταν έφτασε το πρωί στην Βουλή ανέφερε ότι όποιος δεν τηρήσει τη γραμμή του κόμματος θα διαγραφεί. Αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα. Τότε είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το κόμμα βρίσκεται σε «τροχιά διαγραφών» και όπως φαίνεται φτάνει η ώρα, με το συνέδριο της Ν.Δ προ των πυλών, ο κ Σαμαράς να «κάνει ταμείο» .


Ο καιρός γαρ εγγύς...

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Βουλγαρία

Αντί ευγνωμοσύνης αχαριστία λέει το παλιό ρητό που ταιριάζει απόλυτα στη στάση που τηρεί η Βουλγαρία, εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία με αποδέκτες τους πολίτες της χώρας, τους οποίους καλεί να αποφεύγουν να επισκέπτονται στην Ελλάδα.
Σε ανακοίνωσή του το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Βούλγαρους να αποφύγουν για μικρό χρονικό διάστημα τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα, που χθες παρέλυσε από την γενική απεργία και τα βίαια επεισόδια.
Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Ληστές τραυμάτισαν αστυνομικούς

Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 11:26

Σε εξέλιξη είναι βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή της Νεμέας για τον εντοπισμό των ατόμων που λήστεψαν τα ΕΛ.ΤΑ. του Ζευγολατιού Κορινθίας και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί της Πέμπτης και οι δράστες, αφού άρπαξαν τα χρήματα των ταμείων, διέφυγαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί που τους αναζητούσαν εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην περιοχή Κουτσομυτίου Νεμέας και προσπάθησαν να ελέγξουν τους επιβαίνοντες, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν ήταν αυτοί που είχαν διαπράξει την ληστεία.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με συνέπεια να ακολουθήσει συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο πόδι.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οσον αφορά τους δράστες, κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
*******
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
*******
Όλα σ’αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
*******
Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
*******
Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
*******
Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
*******
Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,
πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...
αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,
δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.
*******
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που’χει
στο ’να λουστρίνι, στ’αλλο τσαρούχι.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τραγικός θάνατος επισκίασε την πορεία της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔY στην Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος στην πορεία που διοργάνωσε η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τις 150.000 ενώ σε πολλούς κλάδους και χώρους του ιδιωτικού τομέα η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έφθασε στο 100%.
Κεντρικό μήνυμα της απεργίας ήταν να αλλάξουν ριζικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς και οι όροι και οι προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών της Τρόικας οι οποίοι – όπως τόνισαν οι ομιλητές - επέβαλαν “τοκογλυφικά επιτόκια και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας”. Στα συνθήματα που κυριάρχησαν οι διαδηλωτές ζητούσαν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι οικονομικά ισχυροί και όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγική θέση της χώρας.

Η διαδήλωση ήταν πολύ δυναμική αλλά δυστυχώς σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, αφού οι δρόμοι γύρο από το Σύνταγμα μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Έγινε εκτεταμένη χρήση μολότοφ, χημικών και δακρυγόνων, ενώ από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα
Από την οργή κάποιον ασυνείδητων δεν γλύτωσαν όμως ούτε οι υπάλληλοι τράπεζας, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο χώρο εργασίας τους. Οι άτυχοι υπάλληλοι βρίσκονταν στην τράπεζα που εργάζονταν επί της οδού Σταδίου ενώ κάποιοι ασυνείδητοι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβα μολότοφ μέσα στο κτήριο. Οι υπάλληλοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να ανεβαίνουν στους πάνω ορόφους του κτηρίου. Η επιλογή αυτή στάθηκε μοιραία για τους τρείς υπαλλήλους, αφού μέσα στο κτήριο δημιουργήθηκε το σπάνιο φαινόμενο της «καμινάδας». Η θερμοκρασία του αέρα ανέβηκε πάρα πολύ και όσο ανέβαινε προς τα πάνω έκαιγε το οξυγόνο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται πως οι άτυχοι υπάλληλοι πέθαναν από ασφυξία.
Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και στα Εξάρχεια έχουν γίνει 15 συλλήψεις και 50 προσαγωγές, στην προσπάθεια της αστυνομίας να βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 12 Εισαγγελείς επιχειρούν στην υπόθεση, προσπαθώντας μέσα από τις κάμερες ασφαλείας να βρουν τους δράστες της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας από 25 έως 28 ετών.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στη Βουλή για τα σημερινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση στην Marfin. Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι ώρες ευθύνης για όλους λόγω της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα». Δήλωσε επίσης πως αυτές τις κρίσιμες ώρες, χρέος όλων είναι η προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που του αναλογούν. Είπε ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει ωστόσο λέμε όχι στη βία που οδηγεί στην δολοφονία. Η βία καλλιεργεί βία, άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία. Τέλος υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση και τάχθηκε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς καταδίκασε και αυτός τα σημερινά επεισόδια και δήλωσε πως ση δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαφωνίες αλλά όχι για τη βία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του καταδικάζει απερίφραστα τη βία.

Ανέκδοτα

α) Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.
Έρχεται η σειρά του Ελβετού, που συστήνει αντίστοιχα:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας...
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου. Του λέει ο Ελβετός:
- Γιατί γελάτε;
- Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας, ενώ δεν έχετε θάλασσα;
- Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα;


β) Ένας δικηγόρος και μια ξανθιά κάθονται δίπλα δίπλα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης. Ο δικηγόρος γυρίζει και τη ρωτάει αν θα ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα. Η ξανθιά είναι κουρασμένη και αρνείται ευγενικά. Ο δικηγόρος επιμένει και της λέει ότι το παιχνίδι είναι πολύ απλό κι έχει πλάκα. Της λέει:
"Θα σου κάνω ερωτήσεις και αν δεν ξέρεις την απάντηση,θα μου δώσεις κάποια λεφτά και το ίδιο θα κάνω κι εγώ αν δεν απαντήσω σε μια δική σου ερώτηση."
Η ξανθιά τον κοιτάει κουρασμένα και του ξαναλέει ότι δεν την ενδιαφέρει. Ο δικηγόρος το ξανασκέφτεται και της κάνει άλλη προσφορά:
"Λοιπόν,να σου προτείνω κάτι άλλο. Αν δεν ξέρεις εσύ την απάντηση θα μου δώσεις 5 ευρώ και αν δεν την ξέρω εγώ θα σου δώσω 500 ευρώ."
Η ξανθιά το ξανασκέφτεται και τελικά συμφωνεί να παίξει. Ο δικηγόρος τη ρωτάει:
"Ποια είναι η απόσταση μεταξύ της γης και της σελήνης;".
Η ξανθιά τον κοιτάει και χωρίς να του πει κουβέντα, ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5 ευρώ. Ο δικηγόρος χαμογελάει και παίρνει τα λεφτά. Τώρα είναι η σειρά της ξανθιάς. Τον ρωτάει λοιπόν:
"Τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια;".
Ο δικηγόρος την κοιτάζει απορημένος. Βγάζει το laptop από την τσάντα του και ψάχνει όλα τα αρχεία του. Θυμωμένος που δε βρίσκει την απάντηση στέλνει e-mail σε όλους τους φίλους του μήπως και πάρει απάντηση. Μάταια όμως γιατί κανένας δε γνωρίζει. Μετά από καμιά ώρα που ψάχνει για την απάντηση, ανοίγει το πορτοφόλι του και δίνει στην ξανθιά 500 ευρώ. Εκείνη τα παίρνει και γυρίζει δίπλα να κοιμηθεί. Ο δικηγόρος φανερά εκνευρισμένος, τη σκουντάει και τη ρωτάει:
"Λοιπόν,τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια;".
Η ξανθιά τον ξανακοιτάει και χωρίς να του πει κουβέντα, ανοίγει το πορτοφόλι της και του ξαναδίνει 5 ευρώ και ξαναπέφτει για ύπνο...



…………ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.....


Σκληρή λιτότητα, με αντάλλαγμα δάνειο 12 δις ευρώ, επιβάλλει και στην Ρουμανία το ΔΝΤ. Ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρόσκαν, επισκέφτηκε την χώρα προκειμένου να πιέσει την ρουμανική κυβέρνηση  να μειώσει μισθούς και να  και να κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Η ρουμανική κυβέρνηση έχει περάσει ήδη νομοσχέδιο για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπει την απόλυση περισσοτέρων από 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο τομέα. Με το νομοσχέδιο αυτό, προβλέπεται ακόμα η αύξηση του ορίου ηλικίας για σύνταξη στα 60 χρόνια για τις γυναίκες και στα 65 για τους άντρες από το 2014 και αύξηση στα 65 χρόνια και για τα 2 φύλα από το 2030.
Η Ρουμανία έχει μέσο όρο ζωής τα 72 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρώπη.
Η ανεργία αυξάνεται και ανερχόταν στο 8,3% τον Φεβρουάριο , από 8,1% τον Ιανουάριο και 4,9% τον Φεβρουάριο του 2009. Το 25.5% των ανέργων  είναι ηλικίας κάτω των 29 ετών. Ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 253 ευρώ και είναι ο δεύτερος χαμηλότερος της Ευρώπης.
Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα. Η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία Dacia, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Renault, ετοιμάζεται για δραστική μείωση της παραγωγής  από τα μέσα του 2010 και εκτιμά ότι θα φτάσει τα επίπεδα παραγωγής του 2007, το 2014.
Η σκληρή λιτότητα που προωθεί το ΔΝΤ και στην Ρουμανία, θυμίζει την εποχή του Τσαουσέσκου.

Ο Κυνόδοντας στο δρόμο για τα Όσκαρ


Η ταινία του Γ. Λάνθιμου απέσπασε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι η επίσημη πρότασή της το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010.
Ο Κυνόδοντας, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, μετά το 1ο Βραβείο στο Τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ των Καννών 2009, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία και στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αποσπώντας 5 βραβεία σε κύριες κατηγορίες - Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου και Μοντάζ - στην απονομή της 3ης Μαΐου 2010 των πρώτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Κυνόδοντας είναι και η Επίσημη Πρόταση της Ακαδημίας για το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010.
Η διεθνής επιτυχία για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ανά τον κόσμο σηματοδοτείται από σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Με σημεία - σταθμούς τις βραβεύσεις στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ των Καννών, Σαράγεβο, Μοντρεάλ, Μονπελιέ, Εστορίλ, Στοκχόλμης, Τεργέστης, Δουβλίνου και Σίτζες και την προβολή της στο φημισμένο MoMa των Ηνωμένων Πολιτείων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, New Directors/New Films 2010 (26 Μαρτίου - 4 Απριλίου), ο Κυνόδοντας προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Ρωσία. Στις 14 Μαΐου 2010 έχει προγραμματιστεί και η πρεμιέρα της ταινίας στην Ισπανία, ενώ στις 23 Ιουλίου 2010 ξεκινά η προβολή της στη Νορβηγία. Στο παλμαρέ των διακρίσεών του ο Γιώργος Λάνθιμος προσέθεσε στις 29 Απριλίου το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο RiveRun International Film Festival της Αμερικής και την Ειδική Μνεία στο ιταλικό Mosaico d'Europa Film Fest.
Η υποδοχή της ταινίας από κοινό και κριτικούς σε Αγγλία και Ιρλανδία, όπου η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται από τις 23 Απριλίου σε ευρύτατο κύκλωμα αιθουσών, είναι ενθουσιώδης. Έγκριτα μέσα όπως οι Times του Λονδίνου, ο Guardian, ο Independent και το Empire Online υποδέχθηκαν την ταινία με εξαιρετικές κριτικές που κάνουν λόγο για μια ταινία παγκόσμιου βεληνεκούς και δυναμικής αντάξιας καταξιωμένων δημιουργών, όπως ο Χάνεκε ή ο Τοντ Σόλοντς:
www.kathimerini.gr