Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



Συστατικά
1 ολοκληρο αυγο και 2 κροκοι
150 γρ. βουτυρο
300 γρ. αλευρι
150 γρ. ζαχαρη
ξυσμα λεμονιου
λιγο λικερ της αρεσκειας σας
200 γρ. μαρμελαδα φραουλα
μια πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Σε μια λεκανη ριχνετε το αλευρι, τη ζαχαρη, το ξυσμα λεμονιου, το αλατι και τα αβγα.Αφου δουλεψετε καλα το μειγμα, ανοιγετε φυλλο με παχος γυρω στα 7-8 χιλιοστα και με μια μεγαλη κουπ-πατ σε σχημα καρδιας κοβετε καρδιες σε ζυγο αριθμο.
Στις μισες απο αυτες, κοβετε με μια μικροτερη κουπ-πατ μια μικροτερη καρδια στο κεντρο τους ωστε να σας προκυψουν σκελετοι καρδιας.

2. Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελαδα στις ολοκληρες καρδιες, στο κέντρο τους.

3. Βαζετε πανω τους τις κομμενες, ωστε να φαινεται στο κεντρο μια καρδουλα απο μαρμελαδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

4. Τις βαζετε σε μια λαμαρινα καλυμμενη με χαρτί ψησιματος και τις ψηνετε σε ζεστο φουρνο το πολυ για 7 λεπτα.

5. Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα
Τις μικρες καρδουλες που θα σας περισσεψουν μπορειτε να τις ψησετε μονες τους ή να φτιαξετε κατι αλλο αν τις ξανακανετε ζυμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: