Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εκτός ΝΔ Η Ντόρα, Εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ Δημαράς Σακοράφα Οικονόμου


Υπερψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα. Η συζήτηση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του κοινοβουλίου πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σε επίπεδο αρχηγών κόμματων, ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και όπως φαίνεται η ένταση δεν αποκλιμακώθηκε σύντομα. Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν οι διαρροές, αφού τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ ψήφισαν «παρόν», ενώ από τη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη, έμεινε πιστή στις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς και υπερψήφισε το νομοσχέδιο κόντρα στην κομματική γραμμή της ΝΔ.
Οι αντιδράσεις των αρχηγών των δυο κομμάτων ήταν άμεσες, και στο κλίμα της έντασης που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα στην αίθουσα των συνεδριάσεων, οι διαγραφές όσων πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή ήταν γεγονός. Ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την ψηφοφορία έθεσε έκτος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ την Σοφία Σακοράφα, τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου που όπως προαναφέρθηκε ψήφισαν «παρόν».
Ο Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ την Ντόρα Μπακογίαννη αφού και αυτή υπερψήφισε το νομοσχέδιο.
Η κ Μαπκογιάννη σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε την λύπη της για την απόφαση του προέδρου του κόμματος τονίζοντας σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα επικράτησε η μικροκομματική λογική. Πρόσθεσε επίσης ότι στην Νέα Δημοκρατία «δεν μάθαμε από τα λάθη μας» και έκανε σαφές το ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Ν.Δ σ’αυτήν την διαδρομή που φαίνεται καταστροφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: