Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διαφωνίες στην Ν Δ ενόψει της ψηφοφορίας για την συμφωνία προσφυγής στο ΔΝΤ.


Σε λίγο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την συμφωνία προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ-ΔΝΤ και στην Νέα Δημοκρατία επικρατούν έντονες διαφωνίες.
Η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι η καταψήφιση της συμφωνίας, αφού ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία και τα νέα μέτρα, επειδή διαφωνεί με τη στρατηγική εξόδου από την κρίση που επέβαλε η κυβέρνηση, φαίνεται όμως, πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει διαφορετική άποψη.
Η κ Μπακογιάννη είχε κάνει και στο παρελθόν γνωστές τις προθέσεις της. Ότι δηλαδή σκοπεύει να στηρίξει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Μάλιστα τόνιζε χαρακτηριστικά, ότι η αντιπολίτευση πρέπει να στηρίξει πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό.
Αν η πρώην υπουργός εξωτερικών υπερψηφίσει τη συμφωνία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή του κόμματος και υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής της από την Νέα Δημοκρατία, αν λάβουμε υπόψιν μας τις δηλώσεις του κ Τασούλα ο οποίος όταν έφτασε το πρωί στην Βουλή ανέφερε ότι όποιος δεν τηρήσει τη γραμμή του κόμματος θα διαγραφεί. Αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα. Τότε είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το κόμμα βρίσκεται σε «τροχιά διαγραφών» και όπως φαίνεται φτάνει η ώρα, με το συνέδριο της Ν.Δ προ των πυλών, ο κ Σαμαράς να «κάνει ταμείο» .


Ο καιρός γαρ εγγύς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: