Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Χάνει έδαφος η Αγκελα Μέρκελ

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί κυριολεκτικά πάνω στο νήμα
Χριστιανοδημοκράτες και Ελεύθεροι Δημοκράτες υπολείπονται σε ποσοστό του αντίπαλου στρατοπέδου Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τέσσερις μέρες πριν από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern, CDU και FDP συγκεντρώνουν αθροιστικά 43% (37% το κόμμα της Μέρκελ και 6% οι εταίροι του), ενώ SPD και Πράσινοι βρίσκονται στο 47%, κυρίως λόγω της επίδοσης των οικολόγων, οι οποίοι φλερτάρουν με το 10%.
Άλλες δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί κυριολεκτικά πάνω στο νήμα.
ΑΝΩ ΒΟΥΛΗ
Εφόσον, όμως, επιβεβαιωθούν τα δυσοίωνα για την καγκελάριο προγνωστικά και ο κυβερνητικός συνασπισμός ηττηθεί, τότε εκτός από την τοπική κυβέρνηση, θα απολέσει και την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματός του.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου, Μάνφρεντ Γκέλνερ, το βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας ήταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και οι χειρισμοί του Βερολίνου σε αυτήν.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: