Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΣΠΙΤΙ ΜΕ 1000 ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Κατασκευάστηκε στην Κίνα ένα κτήριο με 1000 παράθυρα. Πρόκειται για ένα 9όροφο κτήριο που έχει τα περισσότερα παράθυρα από οποιοδήποτε άλλο με το ίδιο μέγεθος στον κόσμο και το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Sako Keiichiro. Το εν λόγω κτήριο που έχει χτιστεί στην περιοχή Jinhua ζαλίζει κάθε περαστικό που προσπαθεί να το κοιτάξει για αρκετή ώρα και αυτό λόγω της ιδιαιτερότητάς του και της ιδιότυπης κατασκευής του.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπάθησε να μετρήσει τα παράθυρα του περίεργου αυτού κτηρίου, ο 9ος όροφος είχε 113 παράθυρα σε 15 δωμάτια, ενώ ένα δωμάτιο είχε από μόνο του 21 παράθυρα. Ένας από τους εργάτες δηλώνοντας πως είναι ότι πιο δύσκολο έχει κάνει ποτέ, είπε: “Στο εσωτερικό μοιάζει με λαβύρινθο”. Τέλος, ο κύριος Wei, ο υπεύθυνος της κατασκευής, δήλωσε πως η κατασκευή του κτηρίου θα κοστίσει γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο τα παράθυρα κόστισαν περίπου 700.000 ευρώ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η είδηση ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία, παρά ενθουσιασμό και ικανοποίηση.
Η παράμετρος <<μεγάλα και εκμεταλλέυσιμα πετρελαϊκά αποθέματα>> εμφανίζεται σε μια στιγμή που οι πιστωτές μας, ζητούν όλοι πίσω τα λεφτά τους εκβιάζοντας την κυβέρνηση με την δυνατότητα τους να τινάξουν την οικονομία μας στον αέρα.
Το μεγάλο και εκμεταλλέυσιμο κοίτασμα βρίσκεται σε ένα από τα δύσκολα σημεία της ανατολικής Μεσογείου. Εκεί όπου, αν δεν υπήρχε το Καστελόριζο σαν τμήμα της ελληνικής επικράτειας, θα συνόρευε η τούρκικη με την κυπριακή Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευσης(ΖΟΕ). Όμως το Καστελόριζο υπάρχει ως τμήμα της ελληνικής επικράτειας.. Κι αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο βρίσκεται και εντός της ελληνικής ΖΟΕ.Αρκεί η Ελλάδα να είναι σε θέση να την κατοχυρώσει....
Η πληροφορία περί ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών αποθεμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έφτασε στην Αθήνα από <<μεγάλη δύναμη>>. Η βεβαιότητα της χώρας αυτής στοιχειοθετείται  από επισταμένη μελέτη δορυφορικών λήψεων της περιοχής και ενδελεχή επιστημονική ανάλυση των δεδομένων. Η κυβέρνηση έκτοτε επιχειρεί να αναλύσει και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τα νέα διπλωματικά δεδομένα, που θα προκύψουν στην πιθανότατη περίπτωση που η πληροφορία αποδειχτεί ακριβής.
Σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, η κυβέρνηση αξιολογεί ως εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή του Καστελόριζου λόγω της εντατικής και συντονισμένης προσπάθειας της Τουρκίας να θέσει υπό αμφισβήτηση την ελληνική ΖΟΕ στην περιοχή. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι το Νοέμβριο του 2008 η Τουρκία διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου με το νορβηγικό  πλωτό ερευνητικό σκάφος <>.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2009 η Τουρκία ανακοίνωσε πώς προγραμματίζει να πραγματοποιήσει νέες έρευνες στην ίδια περιοχή.
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά και ειδικότερα η ύπαρξη κερδοφόρων  πετρελαϊκών κοιτασμάτων  σε μια <<αδιευκρίνιστη>> περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου? Σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα, μια τέτοια παράμετρος οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια σε <<επεισόδιο>>  με την Τουρκία, προκειμένου στη συνέχεια να διευκρινιστούν  οι ασάφειες περί κυριαρχίας. Κατά μια παραλλαγή αυτής της άποψη, η ενδεχόμενη πίεση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων, με την εμπλοκή μάλιστα αμερικάνικων πετρελαϊκών εταιρειών, μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που προωθούν Παπανδρέου και Ερντογάν.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ

Ο Μάικλ Τζάκσον διδάσκει χορό στον… Ανδρέα Παπανδρέου, η Μαντόνα τραγουδάει μαζί με τη Μαρία Κάλλας και ο Έλβις Πρίσλεϊ ανταλλάσσει απόψεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μπορεί συναντήσεις όπως οι παραπάνω να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο οι σπουδαίες αυτές φυσιογνωμίες δίνουν… ραντεβού στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη. Το νεοσύστατο μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό μόλις πριν από μία εβδομάδα, στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Σ' αυτό φιλοξενούνται κέρινα ομοιώματα σημαντικών Ελλήνων, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και η Μαρίας Κάλλας, αλλά και εκπροσώπων του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος (Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα, Έλβις Πρίσλεϊ, κ.α.). "Ήθελα να φτιάξω ένα μουσείο στα πρότυπα του Μαντάμ Τισό, όπου να παρουσιάζονται σπουδαίες φυσιογνωμίες με σημαντικό έργο, με τη διαφορά ότι εγώ στις μορφές πρόσθεσα περισσότερο συναίσθημα", εξηγεί ο ιδιοκτήτης του μουσείου και δημιουργός των ομοιωμάτων, Θεόδωρος Κοκκινίδης, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Η έκθεση στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ισόγειο κτίσμα διαρθρώνεται σε δύο αίθουσες, συνολικής έκτασης 150 τ.μ. Στην πρώτη, όπου κυριαρχούν τα μπαρόκ διακοσμητικά στοιχεία, εκτίθενται πολιτικές προσωπικότητες. Στη δεύτερη, με τα σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία, τα γεωμετρικά μοτίβα και τα έντονα χρώματα, "πρωταγωνιστούν" οι καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί. Τα κέρινα ομοιώματα συνοδεύονται από πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση των εικονιζόμενων προσωπικοτήτων.

ΕΦΥΓΕ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ



Γεννημένος στο Γύθειο, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1927, ο Τζαννής Τζαννετάκης έφυγε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης από τη ζωή, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Εχασε τη μάχη στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», σε ηλικία 83 ετών. Ο εκλιπών διετέλεσε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ και του ΣΥΝ από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1989. Υπηρέτησε και στα υπουργεία Δημοσίων Εργων, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Οκτώβριο του 1993. Εκλέχτηκε βουλευτής Α' Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές των ετών 1977, 1981, 1985, 1989, 1993 και Β' Αθηνών το 1996, το 2000 και το 2004.

Διετέλεσε κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΛΑΣΚΟΣ» και των υποβρυχίων «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» και «ΤΡΙΑΙΝΑ». Τον Απρίλιο του 1967 παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή του στη δικτατορία. Τον Ιούλιο του 1969 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στον ύπνο πιάστηκαν Έλληνες και Κύπριοι βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου στο Στρασβούργο αλλά και ο ίδοις ο Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου από τα όσα μεθόδευαν εδώ και καιρό, οι Τούρκοι για την <<άλωση>> της Συνέλευσης του Οργανισμού αλλά και του ίδιου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Τούρκοι απέδειξαν για ακόμα μια φορά, ότι είναι <<μανούλες>> στην μυστική διπλωματία και στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας τουςσε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη και οι <<δικοί μας>> απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι όσον αφορά τα νέα σχέδια που ετοιμάζει η <<φίλη>> μας και γειτόνισσα, Τουρκία.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΤΡΩΕΙ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΩΣ ΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

«Είμαι 55 ετών και έκλεισα ήδη ένα χρόνο άνεργος. Οσο και αν προσπάθησα και προσπαθώ ακόμη δεν μπόρεσα να βρω δουλειά.
Γνωρίζετε ότι όλη η αγορά είναι... “γονατισμένη”. Σαν άνεργος, εκτός του ότι δεν έχω καμιά ελπίδα, αντιμετωπίζομαι περίπου σαν απατεώνας από όλους και κυρίως από τις τράπεζες που σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε και κανένας που να μπορεί ένας άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και στήριξη. Δεν υπάρχει ο μηχανισμός εκείνος που να βοηθά και να προστατεύει έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν προγράμματα γι΄ αυτούς που θέλουν 5 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Δεν υπάρχει τίποτε. Μια άρνηση και μια αδιαφορία απίστευτη από παντού. Μια κρίση ανθρώπινη πάνω απ΄ όλα, όπου ο ένας θέλει να φάει τις σάρκες του άλλου.

Δούλευα για να ζω. Δεν έκλεβα για να... έχω. Οι άνθρωποι οι άνεργοι είναι εντελώς εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι. Είναι, πιστεύω, το τέλος του ίσιου... δρόμου. Ο τέλειος συνδυασμός να γίνει κάποιος παράνομος και απατεώνας πραγματικός. Η επιδότησή μου τελείωσε 28.3.2010, από τον ΟΑΕΔ. Δεν μπόρεσα να... αποταμιεύσω κάποια χρήματα από τα 450 ευρώ που είχα σαν επιδότηση. Τώρα είμαι στο σημείο μηδέν. Χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, χωρίς τίποτα. Από τη σύνταξη της γυναίκας μου των 850 ευρώ πληρώνουμε και δόση 750 ευρώ σε τράπεζα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αυτή και αν είναι ευκαιρία... Ιρλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο προσφέρει αυτή τη στιγμή την καλύτερη δουλειά του κόσμου
Ζητά ζευγάρια τα οποία θα πληρώνονται για έξι μήνες προκειμένου να ταξιδεύουν για να δοκιμάσουν τους πιο πολυτελείς και ρομαντικούς προορισμούς για μήνα του μέλιτος στον κόσμο.
Ήδη έχουν κάνει αίτηση περισσότερα από 1000 ζευγάρια ενώ οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι Ιρλανδοί αρκεί να μπορούν να προωθήσουν τις ομορφιές της Ιρλανδίας.
Όσοι ενδιαφέρεσθε σπεύσατε, η ημερομηνία λήγει στις 7 Απριλίου.

ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

Οι ειδικοί εξηγούν τις συμβαίνει στο κεντρικό νευρικό σύστημα όταν αισθανόμαστε ότι κάτι δεν είναι δίκαιο.

Το σημείο του εγκεφάλου που αντιδρά στην ανισότητα και την αδικία ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η φράση «δεν είναι δίκαιο», δεν έχει σχέση με συναισθήματα, αλλά με νευρικές συνάψεις.

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια περιοχή στον εγκέφαλο που αντιδρά στην αδικία και την ανισότητα, οδηγώντας τους ανθρώπους να ικανοποιούνται όταν μοιράζονται εξίσου το διαθέσιμο πλούτο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν σε άλλους μερικά από τα δικά τους χρήματα.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν «εγωιστικά γονίδια», όπως θα έλεγε ο διάσημος Bρετανός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς, όμως φαίνεται πως παράλληλα έχουν ένα
αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας στους εν τω βάθει νευρώνες του εγκεφάλου.

Πιο απλά, για πρώτη φορά οι ειδικοί εξηγούν τις συμβαίνει στο κεντρικό νευρικό σύστημα όταν αισθανόμαστε ότι κάτι δεν είναι δίκαιο.

ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ...ΗΛΙΟ

Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας να αξιοποιήσουν την ενέργεια του ήλιου για τη φόρτιση του κινητού τους, μέσω του φορητού ηλιακού φορτιστή κινητών τηλεφώνων. Ο ηλιακός φορτιστής χρησιμοποιεί το ηλιακό φως για να αποθηκεύσει ενέργεια με την οποία τροφοδοτεί το κινητό τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη, ώστε να αποφεύγεται η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο νέος φορτιστής είναι συμβατός με μεγάλη ποικιλία κινητών τηλεφώνων, επιτρέποντας την αλλαγή κινητού τηλεφώνου με διατήρηση του ίδιου φορτιστή, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε (ακόμη και στην παραλία) αρκεί να υπάρχει ηλιακό φως.
Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα του ηλιακού φορτιστή είναι:
  • η ευκολία στη χρήση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε πρίζα τοίχου
  • η αποθήκευση ενέργειας και η χρήση αυτής για τη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη
  • η συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα κινητών τηλεφώνων που σημαίνει ότι μπορεί ένας φορτιστής να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας
  • η δυνατότητα διατήρησης του ίδιου φορτιστή ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής κινητού τηλεφώνου
  • η δυνατότητα φόρτισης μέσω υπολογιστή με τη χρήση καλωδίου USB
  • η προστασία του περιβάλλοντος
Το προϊόν είναι διαθέσιμο μέσα από συγκεκριμένα καταστήματα της Vodafone. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Vodafone, στο www.vodafone.gr

REPORTER.GR

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Όποιος επισκεφθεί τη Σκύρο θα ήταν αμαρτία να μη φτάσει ώς τον αρχαιολογικό χώρο Παλαμαρίου. Εναν εντυπωσιακό οχυρωμένο προϊστορικό οικισμό, από τα σημαντικότερα δείγματα της οχυρωτικής αρχιτεκτονικής στο Αιγαίο της 3ης χιλιετίας π.Χ., με τα επιφανειακά κατάλοιπα της προϊστορικής εγκατάστασης, που επισημάνθηκαν πρώτη φορά το 1979, να είναι πια καθαρά και αναγνώσιμα και στον αμύητο επισκέπτη.
Δεκατρία χιλιόμετρα από τη Χώρα, αυτός ο οικισμός-λιμάνι, από τους σπουδαιότερους του Αιγαίου της πρώιμης και μέσης περιόδου του χαλκού, είναι επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, με διαδρομές, ενημερωτικές πινακίδες και προσβάσιμος στα ΑμΕΑ. Εχει ενημερωτική έκθεση η οποία, με μακέτες, πινακίδες φωτογραφιών και κειμένων αλλά και οθόνη αφής, παρέχει στο κοινό όλες τις πληροφορίες για τον τόπο και τις δραστηριότητες των κατοίκων του, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σκύρου εκτίθενται τα σημαντικά κινητά ευρήματα.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙΚΑ ΣΕ ΜΠΑΡ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ)

<<Είμαστε διαφορετικοί>>, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης Χοσέ Μούχικα, καθώς οι δημοσιογράφοι τον αποθανατίζουν σε καφέ του Μοντεβιέδο, χωρίς σωματοφύλακες.
Στην Ουρουγουάη, μια χώρα μόλις 3,5 εκατ κατοίκων, ο Μούχικα κυκλοφορεί χωρίς μέτρα ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος που είναι 74 ετών, <<έφαγε μια πριζόλα με πουρέ με τους συνεργάτες του και οι μόνοι που τον ενόχλησαν ήταν κάτι περαστικά παιδιά που μπήκαν για να του πουν μια καλημέρα>>, δήλωσε η ταμίας του καφέ.
Λίγες μέρες μετά, εθεάθη σε ένα παλιό μπαράκι στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, να παίρνει το πρωϊνό του: Καφέ με γάλα, μια πάστα και ένα ποτήρι μεταλλικό νερό.
Ο Πρόεδρος, πρώην καλλιεργητής λουλουδιών και μετέπειτα αντάρτης της Άκρας Αριστεράς (Τουπαμάρος), ανακοίνωσε πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ότι θα κρατήσει μόλις το 13% του μισθού του, ο οποίος ανέρχεται σε 9.700 ευρώ. Το υπόλοιπο θα δοθεί για την κατασκευή κατοικιών για άστεγους!!!

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΧΙΚΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ...

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ

Μια εποχή κρίσης είναι γεμάτη από «ίσως» και η βεβαιότητα παραμένει το ζητούμενο
Ισως κάποιοι εθισμένοι στην αδρεναλίνη της έντασης αποζητούν την αναταραχή, τις συγκρούσεις, τις εκρήξεις (κυρίως αυτές), τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις αδικαιολόγητες διαφωνίες.

Ισως κάποιοι εθισμένοι στην αναπαραγωγή πεθαμένων ιδεολογιών ψάχνουν απεγνωσμένα για κοινωνικά ερείσματα στον σύγχρονο κόσμο, υιοθετώντας τακτικές τρομοκρατίας.

Ισως κάποιοι εθισμένοι στο παρελθόν να θεωρούν ότι τίποτα δεν αλλάζει «και όλα τα ίδια μένουν», θεωρώντας ότι μόνοι αυτοί μπορούν να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες ενός «παγωμένου» κόσμου.

Ισως κάποιοι ωθούνται στο έγκλημα γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και
βουλιάζουν βαθύτερα σε ένα βαθύτερο έγκλημα γιατί μπορούσαν να κάνουν αλλιώς αλλά απλώς δεν διέθεταν την απαραίτητη ψυχραιμία.

ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΛΙΕΣ

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ....

Στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών με τις χειρότερες επιδόσεις στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής φιγουράρει η Ελλάδα.Συναγωνίζεται με την Σλοβενία και την FYROM, τη στιγμή που άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ρουμανία, έχουν πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό των φυλακισμένων τους.
Οι ελληνικές φυλακές παραμένουν πλημμυρισμένες από κρατούμενους, καθώς την δεκαετία 1999-2008 ο συνολικός πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 46%. Τυην ίδια χρονική περίοδο, η Ρωσία μείωνε τον αριθμό των κρατούμενων κατά 24%, περιορίζοντάς τον κατά 300.000 άτομα!!!!
Μια άλλη παράμετρος του ελληνικού σωφρονιστικού προβλήματος είναι ο υψηλός αριθμός των προσωρινά κρατομένων, σε σχέση με το σύνολο των φυλακισμένων της χώρας.Το ποσοστό αυτό, παραμένει το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Σήμερα, 1 στους 4 έγκλειστους στις ελληνικές φυλακές είναι προφυλακισμένος, προεκτίοντας μια ποινή, στην οποία με βάση τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, έχει περίπου 35% πιθανότητες να καταδικαστεί!!!!

ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ 205 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Η google στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που κάνει σε διάφορα σημαντικά ή καλλιτεχνικά γεγονότα, αφιερώνει σήμερα 5 διαφορετικά logos στα 205α γενέθλια του αγαπημενου όλων των παιδιών στον κόσμο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Και ποίος δεν γνωρίζει τα παραμύθια του; Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Το μολυβένιο στρατιωτάκι, το ασχημόπαπο, η πριγκίπισσα και το ρεβύθι, τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα, Η βασίλισσα του χιονιού, Ο χοιροβοσκός, Το αηδόνι του αυτοκράτορα αλλά και τόσα άλα γνωστά και αγαπημένα παραμύθια έγραψε ο μεγάλος Δανός λογοτέχνης και συγγραφέας παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Η ζωή του μεγάλου Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μοιάζει κι αυτή μ’ ένα γοητευτικό παραμύθι.
Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε παπουτσής, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας ν' αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα.
Τα παραμύθια του εμφανίζουν καθαρά το δημοκρατικό στοιχείο. Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Στα έργα του απεικονίζει τη ρεαλιστική και σύγχρονή του ζωή της μικροαστικής τάξης των πόλεων και χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια. «Οι δύο Βαρωνέσσες», «Παραμύθια για παιδιά», «Ιστορίες», «Καινούρια Παραμύθια» είναι μερικά από τα έργα του.
Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε.

Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά.
Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια ........

καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.

Ευτυχώς είχε ωραία φωνή κι άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Οι στίχοι του άρεσαν και βρήκε έναν προστάτη, τον Κέλλαν, που τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όπου κέρδισε μια βασιλική επιχορήγηση. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.

Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Οντένσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

MADATA.GR

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ:Η ΧΩΡΑ ¨ΟΑΣΗ¨ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ





Η Ελλάδα τελικά πρέπει να είναι μοναδική παγκοσμίως. Πρόεδρος Σοσιαλιστικού Κόματος, Σοσιαλιστικούς Διεθνούς και Πρωθυπουργός της χώρας, Γιωργάκης Α. Παπανδρέου, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα όχι ενάντια του κεφαλαίου, αλλά ενάντια των εργαζομένων. Τα μέτρα αυτά κατά ομολογία όλων αποτελούν τα πιο σκληρά και άδικα από την κατοχή και μετά. Πλέον ο ελληνικός λαός εκτός από την μάυρη τριετία του Μητσοτάκη και της Ν.Δ, θα έχει να θυμάται και την διακυβέρνηση του Γιωργάκη. Στην Ν.Δ η τριετία αυτή κόστισε 11 χρόνια μακριά από την εξουσία, στο ΠΑΣΟΚ θα δουμε στο μέλλον  πόσο.....
Ο Γιωργάκης λέει ότι τα μέτρα αυτά είναι σκληρά αλλά δίκαια....
Ας δούμε πόσο δίκαια είναι:
·         Δίκαιο είναι Γιωργάκη οι επιχειρήσεις να πληρώνουν για την κρίση μια έκτακτη εισφορά επί των κερδών  650 εκατ ευρώ και να καθαρίσουν, ενώ ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πολλά δις ευρώ μέσω αύξηση ΦΠΑ, φόρου στα καύσιμα, μείωση επιδομάτων και μισθών?
·         Δίκαιο είναι Γιωργάκη να έχουμε πάγωμα συντάξεων αν όχι μείωση σε άτομα τα οποία είχαν πληρώσει τις εισφορές, είχαν δουλέψει σκληρά σε όλη τους την ζωή και περίμεναν να ζήσουν αξιοπρεπώς με την σύνταξή τους? Φταίνε αυτοί, αν κάποιοι κηφήνες του συστήματος με τις πλάτες της πολιτικής εξουσίας έφαγαν τα λεφτά τους ? Για να είναι αναλογικές και δίκαιες οι θυσίες μεταξύ  επιχειρήσεων και εργαζομένων κύριε Πρωθυπουργέ, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορία τους-μια χρονιά τουλάχιστον βρε αδερφέ- αφού ζητάτε από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο να δώσει από το υστέρημά του. Το ξέρετε ότι επιχειρήσεις χρωστάνε  στο Δημόσιο  και στο ΙΚΑ 31 δις ευρώ και οι γνωρίζοντες το θέμα λένε ότι είναι άμμεσα εισπράξημα 5 δις ευρώ. Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τα πέρνετε από τους έχοντες 5 δις ευρώ αλλά προτιμάτε να πάρετε 4,5 δις από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους?
·         Που πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ? Στις μίζες? Στα δομιμένα ομόλογα? Στους μεγαλοεργολάβους και κάθε λογής μεγαλοκαρχαρία? Να που πήγαν τα λεφτα....... Θα λογοδοτήσει κανένας στην δικαιοσύνη,  θα πάει κανένας στην φυλακή κύριε Πρωθυπουργέ?
·         Πως μας  ζητάτε να βάλουμε πλάτη, όταν αυτοί  που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση είναι έξω και τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων?
Όλα αυτά λέτε ότι γίνονται για να ορθοποδήσει η χώρα σε 3-4 χρόνια. Πάλι ψέματα λέτε. Το χρέος που έχουμε κύριε Πρωθυπουργέ είναι τόσο υψηλό που για να συγκροτηθεί και να πέσει κάπως θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες. Εδώ η Αργεντινή με μόλις 54-60 δις δολάρια χρέος πτώχευσε. Η Ρωσία με λίγο παραπάνω χρέος. Εμείς που έχουμε 328 δις ευρώ χρέος, πως θα το ξεπληρώσουμε? Ήδη μεταξύ 2000-2009 το ελληνικό Δημόσιο πήρε δάνεια 450 δις  ευρώ για την αναχρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους. Μάλλον  δεν θα τρώμε τίποτα για μερικά χρόνια. Νομίζω πλέον ότι το χρέος μας θα είναι βαρίδι για πολλές δεκαετίες και το άλλοθι για να καταργηθούν πολλά εργασιακά δικαιώματα και το  όποιο κράτος πρόνοιας έχει μείνει. Η Αργεντινή όταν πτώχευσε κατάφερε να μειώσει το χρέος της πάνω από το 45%...Εμείς γιατί δεν το κάνουμε? Τί έχει να χάσει ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο εργαζόμενος των 700 ευρώ?  Την φτώχεια του? Τι παραπάνω μέτρα θα πάρουν από ότι έχουν πάρει? Μήπως αυτοί που θα χάσουν θα είναι το κεφάλαιο, η αρχούσα τάξη της  χώρας και οι κάθε λογής  βολεμένοι? Και φυσικά οι πιστωτές μας, δηλαδή Γερμανια, Γαλλία, ΗΠΑ  αυτοί που κόπτονται να πάρουμε τα μέτρα για να μπορούμε να τους πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Ναι μεν σαν λαός έχουμε τις ευθύνες μας για όλη αυτή την κατάσταση που αφήσαμε να δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα μέτρα και να μην δώσουμε ούτε 1 ευρώ, αν πρώτα αυτοί οι κύριοι που μας κυβερνούν και αυτοί που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μας πουν:
         i.            Ποιοί πήραν τις μίζες από την SIEMENS?
       ii.            Ποιοί τα πήραν από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου?
      iii.            Ποιοί ήταν υπεύθυνοι για τα δομημένα ομόλογα?
     iv.            Ποιοί κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές της VODAFONE?
       v.            Ποιοί παίρνουν τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα?
     vi.            Ποιοί παίρνουν τις μίζες για τα δημόσια έργα?
    vii.            Ποιοί κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου?
  viii.            Ποιοί ευθύνονται για την κατάντια της Δημόσιας Διοίκησης?
Δεν φτάνει μόνο αυτό, μας κάνατε και μια εξεταστική από το 2004 και πέρα.... Δηλαδή κύριε Πρωθυπουργέ, από το 2004 και μετά έγινε το χρέος? Από τότε άρχισε η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος? Επί Σημίτη δεν έγινε τίποτα? Όλοι άγιοι άνθρωποι ήταν? Ακόμα και ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης? Από το 1981 είστε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είδατε τίποτα? Γι΄αυτό αν ήσασταν δίκαιος και θέλατε πραγματικά την κάθαρση έπρεπε να κάνετε εξαταστική από το 1996 και μετά τουλάχιστον. Τί φοβάστε? Μήπως βρε αδερφέ έχεις βάλει κι εσύ το δάχτυλο στο μέλι?Λέω εγω τωρα.....
Ωραία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να χρωστάμε 327 δις και να έχουμε έλλειμμα 12,7%. Με ποιά κυβέρνηση θα βγούμε από την κρίση? Με την κυβέρνηση της παρέας κύριε πρωθυπουργέ? Αυτή είναι η αξιοκρατία σου κύριε Πρωθυπουργέ να έχεις στην απ΄έξω ή σε δευτερέυοντα Υπουργεία άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να βάζεις σε καίριες θέσεις τους κολλητούς σου με προσόν ότι σε ξέρουν? Δηλαδή θα μάθουν να κυβερνούν πάνω στις πλάτες μας? Τα λάθη τους ποιός θα τα πληρώσει? Εμείς? Ο κύριος Ραγκούσης, ο κολλητός σας, ο πρώην Δήμαρχος Πάρου, που έχει κρυφτεί? Λέτε να αναμορφώσει τον διοικητικό χάρτη της χώρας? Δεν το νομίζω....
Ο κύριος  Παπακωνσταντίνου  έχει τις δυνάμεις και  την εμπειρία για ένα τόσο κρίσημο Υπουργείο? Έκανε δηλώσεις για να ησυχάσουν οι αγορές και είχε αποτέλεσμα τα επιτόκια να ανέβουν την ανηφόρα... Τέτοια επιτυχια!!!!! Πήγαινε στην Ευρώπη και έλεγε ότι έφταιγαν  οι προηγούμενοι και ότι αυτοί είναι αθώες περιστέρες!!!! Τέτοια συνέχεια έχει το κράτος...
Η κυρία Μπατζελή  που είναι κρυμμένη μετά από τα μπλόκα των αγροτών?
Όταν κύριε Πρωθυπουργέ βρεθούν και λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θα ξέρουμε επιτέλους <<που πήγαν τα λεφτά>> όπως λέτε... Τότε  και μόνο τότε θα έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τον ελληνικό λαό  να κάνει θυσίες. Για να ξέρει ο ελληνικος λαός ότι  το κάθε ευρώ που θα στερηθεί δεν θα πηγαίνει στα κάθε λογής λαμόγια.
Μέχρι να γίνει αυτό όμως, όλοι πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους για να μην περάσει ούτε ένα αντιεργατικό μέτρο. Καλύτερα να γίνουμε Ισλανδία παρά Ιρλανδία!!!!!!!!!!!


                                                          



By Black Rose

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε <<κατάσταση πολέμου>> βρίσκεται ο κλάδος των φωτοβολταϊκών μετά από τις εξελίξεις που <<έτρεξαν>> πριν λίγο καιρό και το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλοντος, που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα σε όσους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επενδύσεις για την αξιοποίηση της δύναμης του ήλιου.
Το κλίμα, επιβαρύνθηκε και από τις συνοπτικές διαδικασίες που επέλεξε να εφαρμόσει το Υπουργείο για την πρότασή του σχετικά με την μείωση 20% των τιμολογίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Τα νέα τιμολόγια έρχονται να συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τις τιμές και να ανατρέψουν τα επιχειρηματικά σχέδια των επενδυτών, η πλειοψηφία των οποίων είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Άλλωστε, αυτού του είδους οι επενδύσεις είναι μεταξύ των ελάχιστων που συνεχίζονται στην χώρα και δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) αφήνει να διαφανεί ένας κρυφός <<εμφύλιος πόλεμος>> μεταξύ των διαφορετικών τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Παράλληλα, διαπιστώνουν ότι ο κλάδος της αιολικής ενέργειας φαίνεται να μην βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τα φωτοβολταϊκά, καθώς οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.Όλοι οι παράγοντες των φωτοβολταϊκών τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι τα κίνητρα για τα αιολικά είναι σωστά και απαραίτητα, ωστόσο ζητούν να εφαρμοστούν και στον δικό τους κλάδο, καθώς τα υπό σχεδιασμό μέτρα, υπονομεύουν μεγάλο αριθμό επενδύσεων και οδηγούν σε εξαφάνιση όλων των μικρών επιχειρήσεων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του ήλιου.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ Δικαστική απόφαση – πλήγμα για τη δημοκρατία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση των κόμμάτων από τις ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που περιορίζει το ύψος των ενισχύσεων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους πολιτικούς, αφού με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου τους.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μπορούν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια - εν μέσω κρίσης που τα ίδια προκάλεσαν- για να στηρίξουν τους πολιτικούς που υποστηρίζουν..
Ο Μπαράκ Ομπάμα, αντέδρασε έντονα, συγκεκριμένα μίλησε για «πλήγμα για την ίδια την οικονομία». « Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου άναψε πράσινο φως στο πολιτικό χρήμα τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τις πετρελαϊκές εταιρείες και τη Γουόλ Στρίτ που θα αυξήσει την επιρροή τους στην Ουάσιγκτον σε βάρος των συμφερόντων των απλών πολιτών».
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες στην Αμερική έχουν τεράστια οικονομική δύναμη αφού σε πολλές περιπτώσεις ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από το σύνολο του ΑΕΠ των ΗΠΑ…

By Elf

Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί το παλικάρι των ΟΥΚ ήταν επικίνδυνο κι έπρεπε να βρεθεί αφορμή να "ξηλωθεί"........

Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «Αδέσμευτο τύπο», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο Ελληνικός στρατός.
Μεταξύ άλλων έχει:

• Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.
• «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

• Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.
• Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».
• Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της δαφικής ακεραιότητας της χώρας…
Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"!

Στην φωτό ο Αξιωματικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα τους άλλους δύο, μάλλον τους γνωρίζετε...

apnea.gr

πηγή:www.koukfamily.blogspot.com

Συμβουλές για τις Πασχαλινές αγορές!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αγορές που κάνουν αυτήν την περίοδο θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές σύμφωνα με το ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή.
      Συγκεκριμένα όσο αφορά τα τρόφιμα, η αγορά τους θα πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς και όχι από πλανόδιους πωλητές, γιατί τα προϊόντα που εμπορεύονται δεν ελέγχονται και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του καταναλωτή. Στα καταστήματα, θα  πρέπει να προσέξουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα τρόφιμα το προσωπικό του καταστήματος στο οποίο θα απευθυνθούν, καθώς και τις συνθήκες καθαριότητας του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου που προμηθεύονται τα πουλερικά, το κρέατα και άλλα προϊόντα.   
      Ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει υπόψιν ότι απαγορεύεται η σφαγή ζώων κτηνοτροφίας εκτός νόμιμων σφαγείων, αφού σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για την υγεία. Όσο αφορά την αγορά κρέατος, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, αφού καλό είναι να αγοράζουν κρέατα τοποθετημένα σε ψυγεία και όχι αυτά που είναι κρεμασμένα έξω, και κατά συνέπεια είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια. Το κρέας πρέπει να διατίθεται  υπό ψύξη 2-5 βαθμούς C για το νωπό και -18 βαθμούς C και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο.  Ο καταναλωτής πρέπει να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα  του κρέατος και να αναζητεί σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι το κρέας έχει ελεγχθεί. Το χρώμα της σφραγίδας είναι σημαντικό αφού δίνει πληροφορίες για την χώρα προέλευσης του κρέατος. Τα ελληνικά κρέατα φέρουν σφραγίδα γαλάζιου χρώματος ενώ τα εισαγόμενα καστανού χρώματος.
       Όσο αφορά την αγορά άλλων ευπαθών προϊόντων όπως για παράδειγμα τα αυγά, ο καταναλωτής πρέπει να ελέγχει την ημερομηνία λήξης και την μέρα ωοτοκίας. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η αγορά ακάθαρτων αυγών με σημάδια ραγίσματος στο κέλυφος. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος,  μετά το βρασμό διατηρούνται στο ψυγείο. 

By Elf
    

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πως ακριβώς σκέφτεται ένας σκύλος? Μέχρι πρόσφατα, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας σχετικά με την σκυλίσια ευφυϊα αντιμετωπιζόταν με μεγάλη επιφυλαχτικότητα.Τα τελευταία χρόνια όμως, πληθαίνουν οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο ή τις καρδιακές προσβολές, να επιλύσουν σύνθετα προβλήματα ή να μάθουν μια γλώσσα.
Η ικανότητά τους να καταλαβαίνουν τις ανάγκες των ανθρώπων με ψυχιατρικές ασθένειες, ανοίγωντας τα φώτα για όσους φοβούνται το σκοτάδι, υπενθυμίζοντας στα αφεντικά τα φάρμακά τους και παρεμβαίνοντας σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως σε απόπειρες αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.
Ερευνητές ανέφεραν σε περσινή έρευνά τους ότι ένας σκύλος-οδηγός ενός τυφλού και επιληπτικού ατόμου εμφάνισε αγψώδη συμπεριφορά πριν ο κύριός του υποστεί έμφραγμα, ενώ 3 με 5 λεπτά πριν εκδηλωθεί το επεισόδιο, άρχισε να γαβγίζει και να γλείφει το προσωπο του αφεντικού του.
Η ισχυρή τους όσφρηση τους επιτρέπει να οσφραίνονται τον καρκίνο του πνέυμονα και άλλους τύπους καρκίνου, καθώς εντοπίζουν οσμές που εκκρίνονται λόγω της ασθένειας.
Η έρευνα του δρος Κόρεν για την ευφυϊα, μαζί με άλλες έρευνες που έδειξαν ότι το μυαλό των σκύλων επεξεργάζεται τις πληροφορίες με τρόπο παρόμοιο  με εκείνο των ανθρώπων, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Το 2004, γερμανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ένα μπόρντερ κόλεϊ ονόματι Ρίκο μπορούσε να μάθει με την πρώτη την ονομασία ενός πράγματος, είχε ήδη μάθει 200 ονομασίες και ένα μήνα μετά, τις θυμόταν όλες, όπως περίπου και ένας άνθρωπος.
Δίνοντας στους σκύλους γλωσσικά και άλλα τεστ τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και νήπια, ο δρ Κόρεν κατέληξε σε μια λίστα ευφυϊας για 100 ράτσες σκύλων, με τα μπόρντερ κόλεϊ να έρχονται πρώτα στην κατάταξη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!!!

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ακρίβειας είναι το αποτέλεσμα της πρώτης μέτρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές των τροφίμων ανά τη Ε.Ε. Αναδεικνύει ένα τεράστιο ζήτημα κόστους αγοράς ειδών που παράγονται στην Ελλάδα, ‘οπως το ελαιόλαδο και πολλά οπωροκηπευτικά.
Πρώτη φορά το κοινοτικό όργανο ζήτησε από τα κράτη και έλαβε τιμοληψίες για συγκεκριμένα τρόφιμα. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ενδεικτικά του προβλήματος ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά. Το αλεύρι στην Ελλάδα, πωλείται 1,31 ευρώ το κιλό ακριβότερα από κάθε άλλο κράτος της Ε.Ε (στην Ισπανία κάνει 0,85 λεπτά).
Στην Ελλάδα το ρύζι κοστίζει 2,46 ευρώ το κιλό, πιο πολύ από κάθε άλλο κράτος της Ε.Ε, όταν στην Ιταλία το αντίστοιχο προϊον πωλείται έναντι 1,23 ευρώ, στην Πορτογαλία 1 ευρώ.
Το κοτόπουλο διατίθεταθ έναντι 3,63 ευρώ το κιλό, στην 5η υψηλότερη τιμή στην Ε.Ε.
Το ελαιόλαδο αξίζει τυποποιημένο 5,71 ςυρώ το λίτρο έναντι 3,41 ευρώ στην Ισπανία.
Ακριβά είναι και τα οπωροκηπευτικά, με τα μήλα να πωλούνται εδώ έναντι 1,92 ευρώ το κιλό, στην 6η υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη (1 ευρώ στην Ισπανία).

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…


Ερευνητές στην Ιαπωνία προσπαθούν να τελειοποιήσουν γενετικά ένα είδος κουνουπιών με στόχο να τα χρησιμοποιήσουν σαν εμβόλια. Τα κουνούπια θα κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανθρώπους και θα τους εμβολιάζουν ..
Τα πειράματα ξεκίνησαν με την ασθένεια της λεϊσμανίασης και πρόκειται να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της  ελονοσίας.
Τα μεταλλαγμένα κουνούπια, παράγουν στο σάλιο τους μια πρωτεΐνη του πρωτόζωου της λεϊσμανίασης, ασθένεια που προκαλεί μεγάλα και επώδυνα έλκη στο δέρμα και μπορεί να γίνει και αιτία θανάτου.
Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός δεχτεί τσίμπημα από το συγκεκριμένο κουνούπι δημιουργεί αντισώματα κατά της πρωτεΐνης και σταδιακά αποκτά ανοσία, όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά εμβόλια.
Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε ποντίκια και απέδειξαν ότι το πείραμα λειτουργεί, αφού το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείρεται.
Είναι μια ιδέα που με την εφαρμογή της, θα έχει ως αποτέλεσμα την  μείωση του  κόστος του εμβολιασμού, και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες αφού πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να παίρνουν το φάρμακο και να παρουσιάζονται σε υπηρεσίες για εμβολιασμό, θα εμβολιάζονται χωρίς καν να το προσέξουν!  
Παρόλα αυτά τίθεται και το ηθικό δίλημμα, της εφαρμογής ή όχι της μεθόδου, αφού με το να κυκλοφορούν τα κουνούπια ανάμεσα στους πολίτες θα τους εμβολιάζουν χωρίς την συγκατάθεσή τους ..

By Elf