Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…


Ερευνητές στην Ιαπωνία προσπαθούν να τελειοποιήσουν γενετικά ένα είδος κουνουπιών με στόχο να τα χρησιμοποιήσουν σαν εμβόλια. Τα κουνούπια θα κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανθρώπους και θα τους εμβολιάζουν ..
Τα πειράματα ξεκίνησαν με την ασθένεια της λεϊσμανίασης και πρόκειται να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της  ελονοσίας.
Τα μεταλλαγμένα κουνούπια, παράγουν στο σάλιο τους μια πρωτεΐνη του πρωτόζωου της λεϊσμανίασης, ασθένεια που προκαλεί μεγάλα και επώδυνα έλκη στο δέρμα και μπορεί να γίνει και αιτία θανάτου.
Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός δεχτεί τσίμπημα από το συγκεκριμένο κουνούπι δημιουργεί αντισώματα κατά της πρωτεΐνης και σταδιακά αποκτά ανοσία, όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά εμβόλια.
Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε ποντίκια και απέδειξαν ότι το πείραμα λειτουργεί, αφού το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείρεται.
Είναι μια ιδέα που με την εφαρμογή της, θα έχει ως αποτέλεσμα την  μείωση του  κόστος του εμβολιασμού, και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες αφού πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να παίρνουν το φάρμακο και να παρουσιάζονται σε υπηρεσίες για εμβολιασμό, θα εμβολιάζονται χωρίς καν να το προσέξουν!  
Παρόλα αυτά τίθεται και το ηθικό δίλημμα, της εφαρμογής ή όχι της μεθόδου, αφού με το να κυκλοφορούν τα κουνούπια ανάμεσα στους πολίτες θα τους εμβολιάζουν χωρίς την συγκατάθεσή τους ..

By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: