Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ:Η ΧΩΡΑ ¨ΟΑΣΗ¨ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ





Η Ελλάδα τελικά πρέπει να είναι μοναδική παγκοσμίως. Πρόεδρος Σοσιαλιστικού Κόματος, Σοσιαλιστικούς Διεθνούς και Πρωθυπουργός της χώρας, Γιωργάκης Α. Παπανδρέου, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα όχι ενάντια του κεφαλαίου, αλλά ενάντια των εργαζομένων. Τα μέτρα αυτά κατά ομολογία όλων αποτελούν τα πιο σκληρά και άδικα από την κατοχή και μετά. Πλέον ο ελληνικός λαός εκτός από την μάυρη τριετία του Μητσοτάκη και της Ν.Δ, θα έχει να θυμάται και την διακυβέρνηση του Γιωργάκη. Στην Ν.Δ η τριετία αυτή κόστισε 11 χρόνια μακριά από την εξουσία, στο ΠΑΣΟΚ θα δουμε στο μέλλον  πόσο.....
Ο Γιωργάκης λέει ότι τα μέτρα αυτά είναι σκληρά αλλά δίκαια....
Ας δούμε πόσο δίκαια είναι:
·         Δίκαιο είναι Γιωργάκη οι επιχειρήσεις να πληρώνουν για την κρίση μια έκτακτη εισφορά επί των κερδών  650 εκατ ευρώ και να καθαρίσουν, ενώ ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πολλά δις ευρώ μέσω αύξηση ΦΠΑ, φόρου στα καύσιμα, μείωση επιδομάτων και μισθών?
·         Δίκαιο είναι Γιωργάκη να έχουμε πάγωμα συντάξεων αν όχι μείωση σε άτομα τα οποία είχαν πληρώσει τις εισφορές, είχαν δουλέψει σκληρά σε όλη τους την ζωή και περίμεναν να ζήσουν αξιοπρεπώς με την σύνταξή τους? Φταίνε αυτοί, αν κάποιοι κηφήνες του συστήματος με τις πλάτες της πολιτικής εξουσίας έφαγαν τα λεφτά τους ? Για να είναι αναλογικές και δίκαιες οι θυσίες μεταξύ  επιχειρήσεων και εργαζομένων κύριε Πρωθυπουργέ, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορία τους-μια χρονιά τουλάχιστον βρε αδερφέ- αφού ζητάτε από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο να δώσει από το υστέρημά του. Το ξέρετε ότι επιχειρήσεις χρωστάνε  στο Δημόσιο  και στο ΙΚΑ 31 δις ευρώ και οι γνωρίζοντες το θέμα λένε ότι είναι άμμεσα εισπράξημα 5 δις ευρώ. Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τα πέρνετε από τους έχοντες 5 δις ευρώ αλλά προτιμάτε να πάρετε 4,5 δις από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους?
·         Που πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ? Στις μίζες? Στα δομιμένα ομόλογα? Στους μεγαλοεργολάβους και κάθε λογής μεγαλοκαρχαρία? Να που πήγαν τα λεφτα....... Θα λογοδοτήσει κανένας στην δικαιοσύνη,  θα πάει κανένας στην φυλακή κύριε Πρωθυπουργέ?
·         Πως μας  ζητάτε να βάλουμε πλάτη, όταν αυτοί  που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση είναι έξω και τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων?
Όλα αυτά λέτε ότι γίνονται για να ορθοποδήσει η χώρα σε 3-4 χρόνια. Πάλι ψέματα λέτε. Το χρέος που έχουμε κύριε Πρωθυπουργέ είναι τόσο υψηλό που για να συγκροτηθεί και να πέσει κάπως θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες. Εδώ η Αργεντινή με μόλις 54-60 δις δολάρια χρέος πτώχευσε. Η Ρωσία με λίγο παραπάνω χρέος. Εμείς που έχουμε 328 δις ευρώ χρέος, πως θα το ξεπληρώσουμε? Ήδη μεταξύ 2000-2009 το ελληνικό Δημόσιο πήρε δάνεια 450 δις  ευρώ για την αναχρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους. Μάλλον  δεν θα τρώμε τίποτα για μερικά χρόνια. Νομίζω πλέον ότι το χρέος μας θα είναι βαρίδι για πολλές δεκαετίες και το άλλοθι για να καταργηθούν πολλά εργασιακά δικαιώματα και το  όποιο κράτος πρόνοιας έχει μείνει. Η Αργεντινή όταν πτώχευσε κατάφερε να μειώσει το χρέος της πάνω από το 45%...Εμείς γιατί δεν το κάνουμε? Τί έχει να χάσει ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο εργαζόμενος των 700 ευρώ?  Την φτώχεια του? Τι παραπάνω μέτρα θα πάρουν από ότι έχουν πάρει? Μήπως αυτοί που θα χάσουν θα είναι το κεφάλαιο, η αρχούσα τάξη της  χώρας και οι κάθε λογής  βολεμένοι? Και φυσικά οι πιστωτές μας, δηλαδή Γερμανια, Γαλλία, ΗΠΑ  αυτοί που κόπτονται να πάρουμε τα μέτρα για να μπορούμε να τους πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Ναι μεν σαν λαός έχουμε τις ευθύνες μας για όλη αυτή την κατάσταση που αφήσαμε να δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα μέτρα και να μην δώσουμε ούτε 1 ευρώ, αν πρώτα αυτοί οι κύριοι που μας κυβερνούν και αυτοί που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μας πουν:
         i.            Ποιοί πήραν τις μίζες από την SIEMENS?
       ii.            Ποιοί τα πήραν από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου?
      iii.            Ποιοί ήταν υπεύθυνοι για τα δομημένα ομόλογα?
     iv.            Ποιοί κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές της VODAFONE?
       v.            Ποιοί παίρνουν τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα?
     vi.            Ποιοί παίρνουν τις μίζες για τα δημόσια έργα?
    vii.            Ποιοί κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου?
  viii.            Ποιοί ευθύνονται για την κατάντια της Δημόσιας Διοίκησης?
Δεν φτάνει μόνο αυτό, μας κάνατε και μια εξεταστική από το 2004 και πέρα.... Δηλαδή κύριε Πρωθυπουργέ, από το 2004 και μετά έγινε το χρέος? Από τότε άρχισε η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος? Επί Σημίτη δεν έγινε τίποτα? Όλοι άγιοι άνθρωποι ήταν? Ακόμα και ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης? Από το 1981 είστε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είδατε τίποτα? Γι΄αυτό αν ήσασταν δίκαιος και θέλατε πραγματικά την κάθαρση έπρεπε να κάνετε εξαταστική από το 1996 και μετά τουλάχιστον. Τί φοβάστε? Μήπως βρε αδερφέ έχεις βάλει κι εσύ το δάχτυλο στο μέλι?Λέω εγω τωρα.....
Ωραία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να χρωστάμε 327 δις και να έχουμε έλλειμμα 12,7%. Με ποιά κυβέρνηση θα βγούμε από την κρίση? Με την κυβέρνηση της παρέας κύριε πρωθυπουργέ? Αυτή είναι η αξιοκρατία σου κύριε Πρωθυπουργέ να έχεις στην απ΄έξω ή σε δευτερέυοντα Υπουργεία άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να βάζεις σε καίριες θέσεις τους κολλητούς σου με προσόν ότι σε ξέρουν? Δηλαδή θα μάθουν να κυβερνούν πάνω στις πλάτες μας? Τα λάθη τους ποιός θα τα πληρώσει? Εμείς? Ο κύριος Ραγκούσης, ο κολλητός σας, ο πρώην Δήμαρχος Πάρου, που έχει κρυφτεί? Λέτε να αναμορφώσει τον διοικητικό χάρτη της χώρας? Δεν το νομίζω....
Ο κύριος  Παπακωνσταντίνου  έχει τις δυνάμεις και  την εμπειρία για ένα τόσο κρίσημο Υπουργείο? Έκανε δηλώσεις για να ησυχάσουν οι αγορές και είχε αποτέλεσμα τα επιτόκια να ανέβουν την ανηφόρα... Τέτοια επιτυχια!!!!! Πήγαινε στην Ευρώπη και έλεγε ότι έφταιγαν  οι προηγούμενοι και ότι αυτοί είναι αθώες περιστέρες!!!! Τέτοια συνέχεια έχει το κράτος...
Η κυρία Μπατζελή  που είναι κρυμμένη μετά από τα μπλόκα των αγροτών?
Όταν κύριε Πρωθυπουργέ βρεθούν και λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θα ξέρουμε επιτέλους <<που πήγαν τα λεφτά>> όπως λέτε... Τότε  και μόνο τότε θα έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τον ελληνικό λαό  να κάνει θυσίες. Για να ξέρει ο ελληνικος λαός ότι  το κάθε ευρώ που θα στερηθεί δεν θα πηγαίνει στα κάθε λογής λαμόγια.
Μέχρι να γίνει αυτό όμως, όλοι πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους για να μην περάσει ούτε ένα αντιεργατικό μέτρο. Καλύτερα να γίνουμε Ισλανδία παρά Ιρλανδία!!!!!!!!!!!


                                                          



By Black Rose

Δεν υπάρχουν σχόλια: