Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ Δικαστική απόφαση – πλήγμα για τη δημοκρατία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση των κόμμάτων από τις ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που περιορίζει το ύψος των ενισχύσεων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους πολιτικούς, αφού με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου τους.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μπορούν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια - εν μέσω κρίσης που τα ίδια προκάλεσαν- για να στηρίξουν τους πολιτικούς που υποστηρίζουν..
Ο Μπαράκ Ομπάμα, αντέδρασε έντονα, συγκεκριμένα μίλησε για «πλήγμα για την ίδια την οικονομία». « Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου άναψε πράσινο φως στο πολιτικό χρήμα τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τις πετρελαϊκές εταιρείες και τη Γουόλ Στρίτ που θα αυξήσει την επιρροή τους στην Ουάσιγκτον σε βάρος των συμφερόντων των απλών πολιτών».
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες στην Αμερική έχουν τεράστια οικονομική δύναμη αφού σε πολλές περιπτώσεις ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από το σύνολο του ΑΕΠ των ΗΠΑ…

By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: