Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) “Οι Γκρίζες ζώνες” και το Casus Belli Της Τουρκίας στην Ελλάδα



Πριν 1 χρόνο περίπου είχαν βουίξει όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε
για την άρση του του Casus Belli από πλευράς Τουρκίας , πράγμα που φυσικά ήταν λάθος ερμηνευμένο απο την Τούρκικη εφημερίδα ''Σαμπάχ'' ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπουργός Εξωτερικών λέγοντας τότε για την άρση του Casus Belli είπε ότι προτίθετο η Τουρκία να άρει το Casus Βelli (που σημαίνει ,να άρει την ανοιχτή απειλή πολέμου ως προς την χώρα μας) αρκεί η Ελλάδα να μην διεκδικήσει τα 12 ναυτικά μίλια και να παραμείνει στα 6 , Τα οποία 12 μίλια η Ελλάδα μπορεί να τα διεκδικήσει ΝΟΜΙΜΑ

Τάσος Αλιφέρης Δήμαρχος, προς τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ : Είστε «αρουραίοι», «κωλοσύντροφοι» και «καταραμένη συμμορία»

Τάσος Αλιφέρης Δήμαρχος : .....Οι Αρουραίοι, οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, συνήθισαν το φως και νόμισαν ότι έγιναν άνθρωποι....


Το κείμενο που έδωσε ο Τάσος Αλιφέρης στη δημοσιότητα από τα σκληρότερα πολιτικά κείμενα που έχουν γραφεί, τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα,  ένα κείμενο που περιέγραφε πολιτικές συμπεριφορές με χαρακτηρισμούς όπως «αρουραίοι», «κωλοσύντροφοι» και «συμμορίες», έμεινε ασχολίαστο. Κανένας δεν τόλμησε να το σχολιάσει, ίσως γιατί κανένας  δεν διαθέτει επιχειρήματα για να το αντικρούσει.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τουρίστα μου!


Αλλαξαν οι τουρίστες. Δεν είναι όπως παλιά. Τότε υπήρχε μια ποικιλία. Χρωμάτων και γλώσσας. Τώρα είναι όλοι ξανθοί κι από γλώσσα, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αγγλικά μάθαμε, γερμανικά, γαλλικά, άντε κινέζικα. Πού να ξέρω ότι στα γεράματα θα παίξω το «Μάθε παιδί μου Σέρβικα». Και Ρώσικα. Και Βουλγαροπολωνέζικα. Μπροστά στην Πολωνέζα του Σοπέν εγώ, σωπαίν. Δεν είναι γλώσσες αυτές. «Αϊ γκάι τσουτσέρνια». Σου μιλάνε κι επειδή δεν καταλαβαίνεις, εκνευρίζονται. Μην τους αγριεύετε. Είναι κάτι γομάρια αυτοί… Οι δε γυναίκες, μόλις βγήκαν από σίριαλ της δεκαετίας του '80. Εχουν βάτες παντού. Στα πουκάμισα, στις ζακέτες, για εσώρουχο δεν παίρνω όρκο.

Πάνε 10-10, φωνάζουν στα παιδάκια τους, αυτά τσιρίζουν στη γλώσσα τους και θες να τα πνίξεις με χαρά. Δεν χαλάνε ούτε 10λεπτο. Σε τουριστικό κατάστημα δεν μπαίνουν. Ένα σουβλάκι στο χέρι δεν κρατούν. Εχουν θερμός με παγωμένο νερό μαζί τους και βγάζουν από τις τσάντες φαγητά, κλεμμένα από το μπουφέ του ξενοδοχείου. Βλέπετε τρώνε στις 6 το απόγευμα, 10 τους κόβει η πείνα. Με 250 ευρώ για 8 ημέρες όλα πληρωμένα, δεν θα χαλάσουν και λεφτά να φάνε έξω.

Χθες μπήκαν στο περιβόλι του πατέρα μου, δεν άφησαν ντομάτα, δεν άφησαν πεπόνι. Τα ρήμαξαν. Ο κ. Γερουλάνος όμως, μετρά κεφάλια. Ο κυνηγός κεφαλών. Αυτό το επίπεδο, το θεωρεί αύξηση τουρισμού. Ουσιαστικά, επιστρέφουμε στους μπατιροτουρίστες του '70 και του '80. Προφανώς ο στόχος είναι «πίσω σε όλα». Δεν συζητώ για τους Εγγλέζους περιοχών τύπου Λαγανά, γιατί εκεί το φαινόμενο χειροτερεύει όσο χαμηλώνουν οι τιμές.

Αυτός είναι ο τουρισμός στη χώρα, κύριοι. Τουρίστες με καρπούζια στις παραλίες. Τα μαγαζιά άδεια. Να δείτε που θα αρχίσουν να κλέβουν και μπουγάδες.

adesmeytos

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ελ Τσάπο.......

Ο ισχυρότερος και πλουσιότερος έμπορος ναρκωτικών είναι ο νέος εχθρός της Αμερικής μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.
Ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος της Ιντερπόλ και του FBI ονομάζεται Χοακίν Γκουσμάν, είναι 54 ετών και αρχηγός του καρτέλ της Σιναλόα, του ισχυρότερου και πιό άγριου καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Σύμβολο του <<πολέμου κατά της τρομοκρατίας>>.... Ο Γκουσμάν τα 3 τελευταία χρόνια περιλαμβάνεται σταθερά στην λίστα <> με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το καρτέλ που διοικεί, ελέγχει το 25% της κοκαϊνης που διακινείται από το Μεξικό προς την Αμερική και διατηρεί παρακλάδια στη Νέα Υόρκη, στη Βαλτιμόρη, στο Λος Άντζελες ενδεχομένως και στην Αυστραλία.... 
Γεννήθηκε το 1957 σε ένα χωριό στο νότιο κρατίδιο της Σιναλόα, σε μια φτωχή οικογένεια με 7 παιδιά. Λέγεται ότι ο πατέρας του ήταν κτηνοτρόφος , αλλά παράλληλα καλλιεργούσε όπιο και διατηρούσε επαφές με το καρτέλ της Σιναλόα. Ο Γκουσμάν, χάρη στις επαφές του πατέρα του, μπήκε από νωρίς στην δουλειά και ανέβηκε σύντομα τα σκαλιά της ιεραρχίας. Κάπου στα μέσα της Δεκαετίας του ΄80 ανέλαβε μόνος του τον έλεγχο του καρτέλ.
Το 1993 τον συνέλαβαν στην Γουατεμάλα και εκδόθηκε στο Μεξικό απ΄ όπου δραπέτευσε το 2001. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Οι μεξικάνικες αρχές προσφέρουν αμοιβή 2,6 εκατ δολαρίων σε όποιον δώσει χρήσιμες πληροφορίες.
Παλιότερα, η δολοφονία το Πάμπλο Εσκομπάρ δεν σταμάτησε το λαθρεμπόριο της κοκαϊνης στην Κολομβία. 

Άρα αν δεν κόψεις την ζήτηση  η προσφορά πάντα θα υπάρχει....

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κάντε τώρα κομποστοποίηση....

Μπορεί εδώ και δεκαετίες η Ε.Ε να βάζει ως πρώτες στην περιβαλλοντική ιεραρχία την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων, στην Ελλάδα όμως το κράτος έκανε και κάνει ότι μπορεί ώστε να τα πετάμε όλα μαζί στους ΧΥΤΑ. Εκεί καταλήγει το 82% των σκουπιδιών που παράγουμε την ίδια στιγμή που ανακυκλώνεται μόλις το 16%.
Στις περισσότερες  χώρες της Ευρώπης προσπαθούν με κάθε μέσο να ξεφοτωθούν την συγκεκριμένη μέθοδο διαχείρισης και προτιμούν την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την καύση. Στην Γερμανία κανείς δεν πετάει τα σκουπίδια του σε ΧΥΤΑ. Το μέρος δηλαδή όπου καταλήγει το 1% σε Αυστρία, Πλλανδία και Σουηδία. Στους δε ΧΥΤΑ που υπάρχουν σε Δανία και Βέλγιο καταλήγουν ελάχιστα απορρίμματα. Το ποσοστό ανεβαίνει αισθητά στην Γαλλία και εκτοξεύεται σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Η Ελλάδα κινείται στο ίδιο επίπεδο με την Τσεχία και είναι σαφώς καλύτερη από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Λετονία και την Λιθουανία.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση αποτελούν τις πλέον αναπτυσσόμενες λύσεις στην Ε.Ε. Πρόκειται για τις μεθόδους μέσω των οποίων επεξεργάζεται το 70% των σκουπιδιών της Αυστρίας.
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρύπες να τα θάψει, ζητώντας ελάχιστη βοήθεια από τους πολίτες. Παράλληλα προωθεί τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων με τεχνολογίες όπως η βιοξήρανση-που δεν προωθείται στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη εταιρεία του είδους στον κόσμο ανήκει στην ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα-με το τελικό προϊόν να είναι αδύνατον να αξιοποιηθεί ενεργειακά, με αποτέλεσμα να ξαναθάβεται στους ΧΥΤΑ!!!!Όπως γίνεται στο Ηράκλειο Κρήτης , όπου το SRF όπου παράγει το νέο εργοστάσιο βιοξήρανσης καταλήγει στον τοπικό χώρο  Υγειονομικής Ταφής!!!!!

Από την πτώχευση του 1893 στο Γουδί


Η φούσκα του δανεισμού, η καταστροφική ήττα του 1897, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος και οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού

Του Μιχαλη Ψαλιδοπουλου*
Η ιστορική παραδοχή του Χαρίλαου Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» στις 10 Δεκεμβρίου 1893 σηματοδοτεί ανάγλυφα τη θλιβερή κατάληξη μιας οικονομικής πολιτικής μεγάλων φιλοδοξιών και αγαθών προαιρέσεων, τα διδάγματα της οποίας δεν έχουν ακόμα, έναν αιώνα αργότερα, συζητηθεί ευρέως. Η πολιτική αυτή ανάγκασε το 1898 την Ελλάδα στην αποδοχή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ) ο οποίος υποχρέωσε τη χώρα σε πολιτική αυστηρότατης λιτότητας, ως το 1910 τουλάχιστον, για να καταργηθεί τυπικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens

Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα
καταθέσει η Siemens στο Πρωτοδικείο του Μονάχου
, ζητώντας να
αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση
αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που
πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας
και Ναυτιλίας Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη.



Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ως αντικείμενο
«τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών,
καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της
ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες
δραστηριότητες».



Ο κ. Παμπούκης επισήμανε στη συνάντηση ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα
προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του
δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής
Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το
Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.



Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα
για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την
καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν καρποφόρησαν.



Έτσι, το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή προστίμου στην εταιρία από το
υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ εξετάζονται οι νομικές παράμετροι,
προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις για το C4I, για ηθική βλάβη του
Δημοσίου, καθώς και για πιθανές παραβάσεις του νόμου για τον ανταγωνισμό
στο πλαίσιο έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η
οποία έχει συλλέξει στοιχεία τόσο από τα γραφεία της εταιρίας, όσο και
από το υλικό που συγκέντρωσε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

tsekouratoi

Αντιμέτωπη με τον λιμό η Σομαλία, ανακοίνωσε επισήμως ο ΟΗΕ

Την εκδήλωση λιμού σε δύο περιοχές στα
νότια της Σομαλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΟΗΕ
, ως αποτέλεσμα της
χειρότερης περιόδου ξηρασίας, των τελευταίων 60 ετών, που αντιμετωπίζει η
χώρα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο λιμός επηρεάζει σχεδόν τον μισό πληθυσμό
της χώρας, δηλαδή περί τα 3,7 εκατ. ανθρώπους. Σε 2,8 εκατομμύρια
υπολογίζονται οι Σομαλοί που ζουν στα νότια.

Όπως υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 5.000 Σομαλοί εγκαταλείπουν
καθημερινά τις εστίες τους προς αναζήτηση τροφίμων και πόσιμου νερού σε
καταυλισμούς προσφύγων στις γειτονικές χώρες, δηλαδή την Κένυα και την
Αιθιοπία.

Σύμφωνα με το BBC, είναι η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε λιμός στη Σομαλία ήταν πριν 19 χρόνια.

Τόσο ο ΟΗΕ όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει περαιτέρω
ενίσχυση των μέτρων προστασίας των μελών των ανθρωπιστικών αποστολών
τους, καθώς κινδυνεύουν από ένοπλες οργανώσεις. Μία από αυτές είναι η Αλ
Σαμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, και η οποία ελέγχει περιοχές
στα νότια και κεντρικά της χώρας.

Η Γαλλία, ως προεδρεύουσα της G20, είχε προειδοποιήσει πρόσφατα για τον
κίνδυνο λιμού στο Κέρας της Αφρικής (Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Κένυα, Σομαλία
και Ουγκάντα), ζητώντας την άμεση συνεδρίαση του Οργανισμού Τροφίμων
και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στοιχεία του FAO, 12 εκατομμύρια άνθρωποι
κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στο Κέρας της Αφρικής, όπου μαίνονται
ένοπλες συγκρούσεις και κυριαρχεί παρατεταμένη ξηρασία.

tsekouratoi

Ενέργεια......

Η πολιτική της Αμερικής για την αιθανόλη έχει οδηγήσει σε σταθερή αύξηση της παραγωγής της από καλαμπόκι και αποτελεί μείζονα λόγο για την εκτόξευση της τιμής των τροφίμων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες. Στις αρχές Μαρτίου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ανέφερε πως οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξάνονται τους τελευταίους 8 μήνες και έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 όταν η υπηρεσία ξεκίνησε να τις παρακολουθεί. Οι τιμές είναι ψηλές λόγω της σταθερής αύξησης στην παγκόσμια ζήτηση, αλλά και των φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει τις καλλιέργειες.
Η συγκεκριμενη πολιτική που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ανανεώσιμη ενέργεια, απαιτεί από τους διανομείς καυσίμων να χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη ποσότητα αιθανόλης, η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2005, όταν εγκαινιάστηκε αυτή η πολιτική, η παραγωγή αιθανόλης απαιτούσε μόνο το 5% με 10% της συνολικής ζήτησης καλαμποκιού στην Αμερική.
Σήμερα έχει ανέβει περίπου στο 40%. Η αυξημένη παραγωγή αιθανόλης έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του καλαμποκιού, όχι μόνο γιατί αποτελεί τεράστια πηγή ζήτησης, αλλά επειδή η ζήτηση αυτή είναι πάγια.
Η ακριβής επίδραση της ζήτησης αιθανόλης στις τιμές των τροφίμων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, λόγω των διάφορων παραγόντων που τις επηρεάζουν, όπως ο καιρός, η κερδοσκοπία των αγορών, η τιμή του πετρελαίου κ.τ.λ. Οι εκτιμήσεις ωστόσο λένε πως τα βιοκαύσιμα μπορεί να ευθύνονται για τα 2/3 της αύξησης των τιμών έως και καθόλου. Το μερίδιο του καλαμποκιού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιθανόλης, έχει αυξηθεί από τότε που έγιναν αυτές οι εκτιμήσεις.  Το 2007 ήταν περίπου 20%, σε σύγκριση με το 40% που έχει φτάσει τώρα στην Αμερική.

Παπανδρέου: "Αν πέσει η Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλοι

Απειλητικός και με άγριες διαθέσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, καθώς έστειλε ένα "αιχμηρό" μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, υποστηρίζοντας πως "αν πέσει η Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλοι."

Πόσο''Μπάμιες'' είμαστε;


Στο προηγούμενο άρθρο σας ανέφερα ότι ο Σαρκόζι βρίσκει εγκληματική την στάση της Μερκέλ.
Σε αυτό το άρθρο θα σας πω ότι είμαστε πολύ χεσαμόλα χώρα ,άντι να τρέξουμε την Γερμάνια για της αποζημιώσεις επι Β παγκοσμίου πολέμου και να τους τα πάρουμε χοντρά , Αντι να κάνουμε αυτό ,καθόμαστε και ανεχόμαστε αυτόυς

Εγκληματικό εγωισμό δείχνουν οι Γερμανοί




Σύμφωνα με την εφημερίδα Canard Enchaine , ο Νικόλα Σαρκόζι κατηγόρησε την Γερμάνια για εγκληματικά επίπεδα εγωισμού στην πολιτική προσέγγιση της Γερμανίας ως προς την Ελληνική κρίση χρέους, '' οι Ελλήνες κάνουν ότι μπορούν το ίδιο και εμείς, Οι μόνοι που δεν δείχνουν αλληλεγγύη είναι οι Γερμανοί. Ο γερμανικός εγωισμός είναι εγκληματικός: συντηρεί την κρίση".

Η αποκάλυψη της εφημερίδας έρχεται την στιγμή που η καγκελάριος της Γερμανίας ετοιμάζετε να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο σήμερα ,πριν την αυριανή σύνοδο κορφής της ευρωζώνης για την κρίση του χρέους

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ σοβαρή και ότι η αυριανή σύνοδος θα εχεί παγκόσμιες συνέπειες αν τα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης δεν βρουν μια λύση.

Διέρρευσαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα - 'Εγγραφο - αποκάλυψη από το Reuters




- Το έγγραφο έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου
- 2 από τα 3 οδηγούν σε επιλεκτική χρεοκοπία
- Και τα 3 σενάρια μιλούν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
- Τρισέ: "Επιλεκτική ή όχι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί!"










Το πρώτο αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους. Πρόκειται δηλαδή για την "επιλεκτική χρεοκοπία" αλλά θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.


Πουρές με μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Poures-me-karamelwmena-kremmudia

Μια πρωτότυπη ιδέα που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό και να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στον ουρανίσκο των καλεσμένων σας.

Υλικά




    1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαργαρίνη
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 φλ. τσαγ. ζεστό γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.


2. Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.


3. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.


μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
ΠΗΓΗ: http://www.argiro.gr

Κολοκυθάκια γεμιστά µε τυρί και μυρωδικά

Kolokuthakia-gemista-me-turi-murwdika

Γεύση που ταυτίζεται απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι.

Υλικά

12 μέτρια κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρυγανιά
250 γραμμ. ανθότυρο (τρίμματα)
250 γραμμ. φέτα (τρίμματα)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι




1. Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10΄.

2. Σε μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

3. Χαράζουμε ελαφρά μία σχισμή κατά μήκος των κολοκυθιών (να γίνουν σαν βαρκούλες). Γεμίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30΄.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρόκληση Ερντογάν : Δεν υπάρχει κράτος Κύπρος άλλα δύο κράτη




Και ενώ επί Ελληνικού Εδάφους είχαμε την αντίδραση των Ελληνοκυπρίων για την τούρκικη σειρά ΕΖΕΛ που δείχνει μέρος της κατεχόμενης Κύπρου και τον εκεί επιχειρήσεων , Η Τουρκία δείχνει της διαθέσεις της για μια ακόμη φόρα μέσω του πρωθυπουργού της ,σε ομιλία του στην παράνομη κατέχωμενη Κύπρο , Ο κύριος Ερντόγαν είπε "Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος" και συνέχεισε " Δεν είμαστε δούλοι κανενός ,δεν έχουν κανένα λόγο να διατηρούν το εμπάργκο εναντίων σας εμείς είμαστε όπως το νύχι με το δέρμα" .
Θέλοντας να δείξει με αυτή την φράση την σχέση φίλιας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος,
και συνεχίζει την προκλητική του στάση ο Τούρκος πρωθυπουργός προτείνοντας σαν λύση να γίνουν δύο κράτη αφού δεν συμφώνησαν οι Ελληνοκύπριοι με το σχέδιο Ανάν .

Ο Δρόμος :Το νέο πεδίο μάχης



Καλημέρα σας είναι απ της λίγες φορές που μπαίνω να γράψω δυο αράδες στο μπλόγκ, και όταν το κάνω ,το κάνω για κάτι που θα με έχει προβληματίσει , και αυτή την φορά το “κάτι” είναι τα τροχαία ατυχήματα ...

Στην χώρα μας έχουν γίνει συχνό φαινόμενο ,Σχεδόν κάθε οικογένεια είτε στους κόλπους της ,είτε στον φιλικό της περίγυρο έχει μια δυσάρεστη ιστορία να σου διηγηθεί ,και να σε κάνει να κλάψεις , να σε κάνει να προβληματιστείς. Αν και για την χρονιά που μας πέρασε ,δηλαδή το 2010 είχαμε μείωση στον αριθμό των θυμάτων ,σε σχέση με το 2009 σύμφωνα πάντα με την τροχαία .

Όμως και πάλι ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος παρά την μείωση του αριθμού των νεκρών, αξίζει να σημειωθεί πολλά ατυχήματα αν όχι τα περισσότερα έγιναν σε επαρχιακό δρόμο δηλαδή σε αυτούς που ο κ.ο.κ ονομάζει δευτερεύοντες οδούς.

Eπανεξέταση των κριτηρίων για το ύψος των τελών κυκλοφορίας

Eπανεξέταση των κριτηρίων για το ύψος των τελών κυκλοφορίας

Προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή βαρών

Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, με την προσθήκη των κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και παλαιότητας, σε μια προσπάθεια να γίνουν δικαιότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, τα μέχρι 13% ακριβότερα από πέρυσι τέλη κυκλοφορίας που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, να επαναξιολογηθούν προκειμένου η επίπτωση του μέτρου να μην είναι «οριζόντια», δηλαδή να μην επιβαρύνει το ίδιο όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες.

Ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται το ίδιο δύο κάτοχοι αυτοκινήτων, για παράδειγμα 1.800 κυβικών, που το ένα ταξινομήθηκε φέτος και το άλλο πριν από δέκα χρόνια.

Το δεύτερο κριτήριο που εξετάζεται για τη διαμόρφωση του ύψους του τέλους είναι η οικογενειακή κατάσταση του κατόχου του οχήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Κλείνουν 27 οργανισμοί στο Δημόσιο

Κλείνουν 27 οργανισμοί στο Δημόσιο

Μετατάξεις υπάλληλων και όχι απολύσεις…

Χωρίς να ανοίξει... μύτη, θα προχωρήσει στην κατάργηση και συγχώνευση 27 δημόσιων οργανισμών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το προσωπικό των 27 οργανισμών θα μετακινηθεί, εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα ή στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Δηλαδή, χωρίς απολύσεις και «εργασιακή εφεδρεία», οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε κενές οργανικές, ή προσωποπαγείς θέσεις.

Ωστόσο, προβλέπεται για το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, που θα μεταταχθούν, ότι πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Επίσης, σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών, καθώς και των υπό λύση και εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών, και οι συμβασιούχοι έργου θα απολύονται μετά την οριστική κατάργηση των νομικών προσώπων, όπου απασχολούνται.

Μπουρεκάκια μελιτζάνας

Bourekakia-melitzanas

Η αγαπημένη γεύση της μελιτζάνας σε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους.

Υλικά




    4 μελιτζάνες φλάσκες
    1/2 κιλό φέτα σκληρή
    2 αυγά
    100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
    100 γραμμ. αλεύρι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι




1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε (κατά μήκος) σε μακριές φέτες 0,5 εκ. και τις αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό να τις σκεπάζει για 10΄. Στη συνέχεια τις στύβουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, ίσα να μαραθούν (ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C για 10΄).

3. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια και τυλίγουμε κάθε ένα από αυτά με μία φέτα μελιτζάνας σε ρολό. Στη συνέχεια χτυπάμε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.

4. Πανάρουμε ένα ένα μπουρεκάκι στο αλεύρι, το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στο ψυγείο αραδιασμένα σε λαδόκολλα για 30΄, να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, 3΄ περίπου την κάθε πλευρά.


μερίδες 20
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 6 λεπτά





























ΠΗΓΗ: : www.argiro.gr