Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ελ Τσάπο.......

Ο ισχυρότερος και πλουσιότερος έμπορος ναρκωτικών είναι ο νέος εχθρός της Αμερικής μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.
Ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος της Ιντερπόλ και του FBI ονομάζεται Χοακίν Γκουσμάν, είναι 54 ετών και αρχηγός του καρτέλ της Σιναλόα, του ισχυρότερου και πιό άγριου καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Σύμβολο του <<πολέμου κατά της τρομοκρατίας>>.... Ο Γκουσμάν τα 3 τελευταία χρόνια περιλαμβάνεται σταθερά στην λίστα <> με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το καρτέλ που διοικεί, ελέγχει το 25% της κοκαϊνης που διακινείται από το Μεξικό προς την Αμερική και διατηρεί παρακλάδια στη Νέα Υόρκη, στη Βαλτιμόρη, στο Λος Άντζελες ενδεχομένως και στην Αυστραλία.... 
Γεννήθηκε το 1957 σε ένα χωριό στο νότιο κρατίδιο της Σιναλόα, σε μια φτωχή οικογένεια με 7 παιδιά. Λέγεται ότι ο πατέρας του ήταν κτηνοτρόφος , αλλά παράλληλα καλλιεργούσε όπιο και διατηρούσε επαφές με το καρτέλ της Σιναλόα. Ο Γκουσμάν, χάρη στις επαφές του πατέρα του, μπήκε από νωρίς στην δουλειά και ανέβηκε σύντομα τα σκαλιά της ιεραρχίας. Κάπου στα μέσα της Δεκαετίας του ΄80 ανέλαβε μόνος του τον έλεγχο του καρτέλ.
Το 1993 τον συνέλαβαν στην Γουατεμάλα και εκδόθηκε στο Μεξικό απ΄ όπου δραπέτευσε το 2001. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Οι μεξικάνικες αρχές προσφέρουν αμοιβή 2,6 εκατ δολαρίων σε όποιον δώσει χρήσιμες πληροφορίες.
Παλιότερα, η δολοφονία το Πάμπλο Εσκομπάρ δεν σταμάτησε το λαθρεμπόριο της κοκαϊνης στην Κολομβία. 

Άρα αν δεν κόψεις την ζήτηση  η προσφορά πάντα θα υπάρχει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: