Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τουρίστα μου!


Αλλαξαν οι τουρίστες. Δεν είναι όπως παλιά. Τότε υπήρχε μια ποικιλία. Χρωμάτων και γλώσσας. Τώρα είναι όλοι ξανθοί κι από γλώσσα, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αγγλικά μάθαμε, γερμανικά, γαλλικά, άντε κινέζικα. Πού να ξέρω ότι στα γεράματα θα παίξω το «Μάθε παιδί μου Σέρβικα». Και Ρώσικα. Και Βουλγαροπολωνέζικα. Μπροστά στην Πολωνέζα του Σοπέν εγώ, σωπαίν. Δεν είναι γλώσσες αυτές. «Αϊ γκάι τσουτσέρνια». Σου μιλάνε κι επειδή δεν καταλαβαίνεις, εκνευρίζονται. Μην τους αγριεύετε. Είναι κάτι γομάρια αυτοί… Οι δε γυναίκες, μόλις βγήκαν από σίριαλ της δεκαετίας του '80. Εχουν βάτες παντού. Στα πουκάμισα, στις ζακέτες, για εσώρουχο δεν παίρνω όρκο.

Πάνε 10-10, φωνάζουν στα παιδάκια τους, αυτά τσιρίζουν στη γλώσσα τους και θες να τα πνίξεις με χαρά. Δεν χαλάνε ούτε 10λεπτο. Σε τουριστικό κατάστημα δεν μπαίνουν. Ένα σουβλάκι στο χέρι δεν κρατούν. Εχουν θερμός με παγωμένο νερό μαζί τους και βγάζουν από τις τσάντες φαγητά, κλεμμένα από το μπουφέ του ξενοδοχείου. Βλέπετε τρώνε στις 6 το απόγευμα, 10 τους κόβει η πείνα. Με 250 ευρώ για 8 ημέρες όλα πληρωμένα, δεν θα χαλάσουν και λεφτά να φάνε έξω.

Χθες μπήκαν στο περιβόλι του πατέρα μου, δεν άφησαν ντομάτα, δεν άφησαν πεπόνι. Τα ρήμαξαν. Ο κ. Γερουλάνος όμως, μετρά κεφάλια. Ο κυνηγός κεφαλών. Αυτό το επίπεδο, το θεωρεί αύξηση τουρισμού. Ουσιαστικά, επιστρέφουμε στους μπατιροτουρίστες του '70 και του '80. Προφανώς ο στόχος είναι «πίσω σε όλα». Δεν συζητώ για τους Εγγλέζους περιοχών τύπου Λαγανά, γιατί εκεί το φαινόμενο χειροτερεύει όσο χαμηλώνουν οι τιμές.

Αυτός είναι ο τουρισμός στη χώρα, κύριοι. Τουρίστες με καρπούζια στις παραλίες. Τα μαγαζιά άδεια. Να δείτε που θα αρχίσουν να κλέβουν και μπουγάδες.

adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια: