Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά µε τυρί και μυρωδικά

Kolokuthakia-gemista-me-turi-murwdika

Γεύση που ταυτίζεται απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι.

Υλικά

12 μέτρια κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρυγανιά
250 γραμμ. ανθότυρο (τρίμματα)
250 γραμμ. φέτα (τρίμματα)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι




1. Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10΄.

2. Σε μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

3. Χαράζουμε ελαφρά μία σχισμή κατά μήκος των κολοκυθιών (να γίνουν σαν βαρκούλες). Γεμίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30΄.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: