Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Fuzz Club: Η Μόνικα σε δύο μοναδικές παραστάσεις 17 & 18 /02


Στη σκηνή του Fuzz Club, η Μόνικα θα ερμηνεύσει στο πιάνο και την κιθάρα τα κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ της “Exit”, τις επιτυχίες μέσα από το ντεμπούτο της “Avatar” και μια επιλογή από ξένες και ελληνικές διασκευές αγαπημένων της κομματιών. Όλα αυτά θα λάβουν χώρα στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, δύο βραδιές γεμάτες μουσική και όνειρα πασπαλισμένα με αστερόσκονη.
To 2010 είδε την επιστροφή της Μόνικα στη δισκογραφία με το δεύτερο άλμπουμ της “Exit” που κέρδισε τις εντυπώσεις και το 2011 αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αγαπηθεί το “Exit” και στη ζωντανή του ενσάρκωση, όπως συνέβη και με τα τραγούδια του “Avatar”. Με πινελιές όπως η άρια στη μέση του “Not Enough”, το μπουζούκι στο ήδη αγαπημένο από το κοινό “Yes I Do” και το σπαρακτικό σόλο του “Our Love Or How We Lost It”, το “Exit” έρχεται να σταθεί επάξια δίπλα σε highlights όπως το “Over The Hill”, το “Babe” και το “Bloody Sth” με τα οποία συστήθηκε και ξεχώρισε πριν 2 χρόνια η Μόνικα.

Σπεύσατε και καλή ακρόαση!

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Παλλάς : Όλα αρχίζουν αλλιώς...


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Παλλάς, για να γεμίσει μελωδικά τα βράδια μας. Από τις 18 Φεβρουαρίου και για δέκα νύχτες η Ελευθερία παίζει με τον χρόνο και τις εποχές, ανασύρει τις σημαντικότερες στιγμές, ανακατεύει τις χρονολογίες και τις μνήμες για να δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούριο. Με τις πιο δυνατές στιγμές. Με τα τραγούδια που την ξεχώρισαν. Με τα τραγούδια που εκείνη ξεχωρίζει. Με αυτά που συμμετείχε στους δίσκους άλλων. Με αυτά που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο.Με διαφορετικές ενορχηστρώσεις και σημερινή διάθεση.
Η Ελευθερία στο “Όλα αρχίζουν αλλιώς”, παρέα με τους πιο πιστούς της φίλους, τους δικούς της μουσικούς μεταμορφώνονται σε ανύποπτο χρόνο σε μία μπάντα του δρόμου και μας παρουσιάζουν τα πιο απρόσμενα κομμάτια, μαζί της.


Άρχισε η δίκη Κεντέρη - Θάνου


Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ξεκίνησε η δίκη των Κεντέρη Θάνου και Τζέκου. Οι δύο αθλητές κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και ηθηκή αυτουργία για την γνωστή υπόθεση που τους οδήγησε εκτός γυπέδων το 2004. Ο προπονητής Τζέκος βαρύνεται με κατηγορίες για προμήθεια, κατασκευή, εισαγωγή και παρασκευή απαγορευμένων ουσιών. Κατηγορούμενοι είναι και επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ για ψευδή βεβαίωση στους αθλητές αλλά και παράβαση καθήκοντος.
Η πλευρά των δύο αθλητών ζήτησε με το ξεκίνημα της διαδικασίας να μην ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2004 και οι δικαστές διέκοψαν για λίγο προκειμένου να αποφασίσουν.
Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος κατέθεσε ότι κλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μεσολαβήσει στους αθλητές προκειμένου να παραδώσουν τις κάρτες τους, ώστε να μην διαγωνιστούν. Όπως μάλιστα είπε ο μάρτυρας, αυτό που του είχε μεταφερθεί ήταν "για το καλό όλων να παραδοθούν οι κάρτες". Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η εντολή για τον έλεγχο ντόπινγκ δεν είχε φτάσει στους δύο αθλητές αλλά στον προπονητή τους και ενώ είχε παρέλθει η ώρα της προθεσμίας που είχε οριστεί.
Η δίκη συνεχίζεται με απόντες τους δυο αθλητές, αφου εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Δωρεάν "τεστ Παπ" για όλες τις γυναίκες 24 - 31/01


Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου.
Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο, με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.
Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα δέχονται τα παρακάτω νοσκομεία:
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"
4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"
5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ " Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"
6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ"
8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"
9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ "BΟΣΤΑΝΕΙΟ"
10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ"

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ"
13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"
21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ"
22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"
24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ"
25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"
32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ"
35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"
37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ
43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ"
48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"
54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"
57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ"

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΚΕΙΟ"
63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"
64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"
65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σε δεύτερο πλάνο ο πυρσός

Σε δεύτερο πλάνο ο πυρσός
Με τα λόγια αυτά και εμφανώς συγκινημένος, ο Αντώνης Σαμαράς  παρουσίασε από τα καινούρια γραφεία της παράταξης στην οδό Συγγρού το νέο σήμα του κόμματος σβήνοντας μετά από 37 χρόνια τον ιστορικό πυρσό.
Σε δεύτερο πλάνο ο πυρσός
Το νέο σήμα είχε στοχευθεί να είναι απλό και ξεκάθαρο με το λογότυπο να παίζει με τα χρώματα του άσπρου και του μπλε. Αριστερά του βρίσκεται ένα μινιμάλ σχέδιο που παραπέμπει στον πυρσό τον οποίο αντικαθιστά χωρίς να τον καταργεί εντελώς.
Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση, στην οποία παρευρέθησαν σχεδόν όλα τα στελέχη του κόμματος, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και δεσμεύθηκε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τα όνειρα των νέων παιδιών, τα όνειρά σας πραγματικότητα».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η εικόνα αλλά και η γλώσσα του κόμματος πρέπει να είναι συγχρονισμένη με τον 21ο αιώνα και να συμβαδίζει με τις ταχύτητες της νέας εποχής, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος εδώ και μήνες επέβλεψε την ομάδα σχεδιασμού τόσο του σήματος όσο και του νέου (και διαδραστικού) portal της Νέας Δημοκρατίας: «Είχαμε συγκεκριμένες προδιαγραφές για το νέο σήμα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι αυτό έπρεπε να αντικατοπτρίζει τις διαχρονικές αξίες που υπηρετεί η παράταξη, δηλαδή τη διαφάνεια, την πρωτοπορία, την ανθρωπιά και τη σιγουριά ότι είμαστε η ήρεμη δύναμη».

ethnos

Με βολές κατά δικομματισμού το κίνημα Δημαρά - Οικονόμου


Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών είναι η νέα πολιτική κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.
Η παρουσίαση της κεντρικής ιδέας του νέου πολιτικού φορέα έγινε χθες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ από τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές.
Στο ερώτημα εάν το Κίνημα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα απάντησε ο Γιάννης Δημαράς στη διάρκεια της ομιλίας του. «Αν μας ζητηθεί, απαιτηθεί να κάνουμε κόμμα, θα το κάνουμε», είπε τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τα κρατικοδίαιτα κόμματα». Ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόσθεσε ότι «ούτε ματαιόδοξοι ούτε κενόδοξοι είμαστε», εξηγώντας παράλληλα ότι το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» θα αγωνιστεί με τους πολίτες για τα δικαιώματά τους.
Στην παρουσίαση της κίνησης μεταξύ άλλων ήταν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς (Θ. Μαργαρίτης, Σπ. Λυκούδης, Ανδρ. Παπαδόπουλος), ο υποψήφιος περιφερειάρχης των Οικολόγων Πράσινων Κ. Διάκος, ο Στ. Παναγούλης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ε. Κοντομάρης και Γ. Βαφειάς και ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος.
Ο Γιάννης Δημαράς κατά την παρουσίαση της κίνησης άσκησε κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, κάνοντας αναφορά στο εκλογικό σύστημα -«κυβερνά η μειοψηφία» είπε χαρακτηριστικά- αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται πολιτικοί με επιχειρηματίες φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στο θέμα των συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχει δοθεί λύση.
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «έχουν υποθηκεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών στην οικονομική ολιγαρχία». Γι' αυτό είπε «δημιουργούμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του και να περιφρουρήσει την περιουσία και τα δικαιώματά του χωρίς εξωτερικούς διαχειριστές, χωρίς την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς τις νέες έννοιες της συνεκμετάλλευσης σε ό,τι ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό».
Στο μεταξύ χθες η Δημοκρατική Αριστερά έστειλε επιστολή στους Οικολόγους Πράσινους καλώντας τους επίσημα να συμμετάσχουν σ' ένα φόρουμ όπου θα συζητήσουν σειρά θεμάτων κοινού προβληματισμού.

enet

Πίσω στην Εκκλησία της Κύπρου εικόνα του 18ου αιώνα

Στο νόμιμο κάτοχό της, την Εκκλησία της Κύπρου, επέστρεψε εικόνα του Χριστού του 18ου αιώνα, η οποία πριν την εισβολή κοσμούσε τον κατεχόμενο ναό του Αγίου Χαράλαμπου στο Νέο Χωριό Κυθρέας.

Την μεταβυζαντινή δεσποτική εικόνα επέστρεψε στην Εκκλησία της Κύπρου ο Αγγλος καλλιτέχνης Boy George οποίος είχε αγοράσει την εικόνα το 1985 από έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της προέλευση.
Η εικόνα αναγνωρίστηκε μετά από ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή με το γνωστό καλλιτέχνη και στη συνέχεια η Εκκλησία του προσκόμισε μαρτυρίες ειδικών βυζαντινολόγων και του ιερέα του χωριού.
Οπως αναφέρεται,ο George αποδέχτηκε να επιστρέψει την εικόνα στην Εκκλησία της Κύπρου «με την ευχή όπως σύντομα αποκατασταθεί στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου, απ’ όπου παράνομα αποξενώθηκε».
Η εικόνα επιστράφηκε στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς Επίσκοπο Νεάπολης Πορφύριο κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής σε αίθουσα της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων στο Λονδίνο.ν Στον George δόθηκε σύγχρονη βυζαντινή εικόνα του Χριστού με την ευχή όπως και άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχολιάζοντας  την επιστροφή της εικόνας στην Εκκλησία της Κύπρου, από το Βρετανό καλλιτέχνη Boy George,  ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς Επίσκοπος Νεάπολης Πορφύριος μετέβη στο Λονδίνο όπου και παρέλαβε την εικόνα από τον καλλιτέχνη τον οποίο και ευχαρίστησε.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η εικόνα βρίσκεται στα γραφεία της Εκκλησίας στις Βρυξέλλες όπου και θα παραμείνει εκεί για λίγο καιρό. Στη συνέχεια η εικόνα θα επαναπατριστεί όπως και οι άλλες εικόνες που ευελπιστούμε πολύ σύντομα θα τις έχουμε κοντά μας στις Βρυξέλλες και θα έρθουν στον δικό τους το χώρο.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Boy George, αγόρασε και διαφύλαξε την εικόνα αυτή και στη συνέχεια την παρέδωσε στην Εκκλησία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν γνωρίζει τον καλλιτέχνη και πρόσθεσε πως «η πράξη του μας συγκινεί γιατί αγόρασε την εικόνα. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι παράνομα κρατούσε την εικόνα γιατί ήταν κλεμμένη, δεν ήταν κάποιου που ήθελε να την εκποιήσει δικαιωματικά». Πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που έμαθε ότι η εικόνα ήταν κλεμμένη, νομίζω καλώς έπραξε και την επέστρεψε στην εκκλησία της Κύπρου όπου και ανήκει».
Εμείς, συνέχισε, «τον ευχαριστούμε και εάν καμιά φορά έρθει στην Κύπρο σίγουρα θα τον φιλοξενήσουμε».

sigmalive

Ο Θάνος Ανεστόπουλος στο Gagarin


Ο Θάνος Ανεστόπουλος θα βρεθεί στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, μαζί με μία εκλεκτή παρέα μουσικών αλλά και καλεσμένων φίλων-έκπληξη, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, για μια βραδιά πολύ ιδιαίτερης οπτικοακουστικής απόλαυσης.
Ο Θάνος εδώ και 20 χρόνια πρωταγωνιστεί στα μουσικά δρώμενα της χώρας με όπλο την ιδιαίτερη φωνή του και την δύναμη των στοίχων και της μουσικής του. Ως το 2009 ήταν μέλος του συγκροτήματος Διάφανα κρίνα.
Στα τέλη του 2009 επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα συνεχίζει να δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα της οποίας θα παρουσιάσει σε αυτή την βραδιά, ως συνέχεια αυτής της μουσικής τουπεριπέτειας, κουβαλώντας πάντα αυτή την μελαγχολική, ηλεκτρική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει.
Μαζί του θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), η Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο) και ο Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι), ενώ το μουσικό set, πότε ηλεκτρικό και πότε ακουστικό, θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. Ηχολήπτης θα είναι ο Τάκης Κορωρός.

Καλή Ακρόαση...

Παρέλησε η Λ Αλεξάνδρας απο την συγκέντρωση 3000 συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.


Κλειστή παρέμεινε για αρκετές ώρες σήμερα το πρωί η Λ Αλεξάνδρας στο ύψος του Άρειου Πάγου, εκεί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3000 συμβασιούχοι αφού συζητώνταν το θέμα για τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο τομέα.
Ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης πρόκειται να εισηγηθεί τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), που εργάστηκαν το διάστημα 1991 έως του 1998. Το θέμα αρχικά ήταν να συζητηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να αναβληθεί η υπόθεση για σήμερα 20 Ιανουαρίου.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Σφυράκης εκπρόσωπος του συντονιστικού των συμβασιούχων: «Διαμαρτυρόμαστε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία καλείται να κρίνει για άλλη μια φορά την υπόθεσή μας. Ζητάμε να μας δικαιώσει και να μην υποκύψει στις πιέσεις της πολιτείας. Υπάρχουν ήδη, τρεις αποφάσεις δικαστηρίων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, οι οποίες μας δικαιώνουν, καθώς και απόφαση του 2006 της ίδιας ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία και αυτή μας δικαιώνει βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και βάσει του νόμου 2112. Παρ' όλα αυτά μετά από λίγους μήνες ξανασυνεδρίασε με την ίδια σύνθεση και κατέληξε σε άλλη απόφαση, η οποία δεν καλύπτει το αίσθημα δικαίου».
Από την πλευρά του, ο κ. Δουλγεράκης υποστηρίζει πως απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου αλλά και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου, βάσει της τελευταίας αναθεώρησης του Συντάγματος.


Και όμως…Οι άντρες είναι το ασθενές φύλο!



http://img.protothema.gr/5C64A3E190A15308EF7026AE9D76DA80.jpg
Αν νομίζετε ότι το «ασθενές» φύλο σχετίζεται με τις γυναίκες, πλανάστε οικτρά! Σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεάτικη επιστημονική μελέτη, οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, σε σχέση με τις γυναίκες, όταν τα δύο φύλα βρεθούν υπό την ίδια πίεση στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής ιατρικής "Occupational Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες- , οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν, αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, ήταν πολύ πιθανότερο και μάλιστα κατά 74%, σε σχέση με τις γυναίκες, να έχουν κρυολογήσει, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους. Οι γυναίκες, τουναντίον, φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη "στωικότητα" και ανθεκτικότητα (γκρινιάζοντας πολύ λιγότερο, επίσης, σε σχέση με τους άντρες!), σε ανάλογες συνθήκες στρες.

 Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άντρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο αυτό που είναι ήδη γνωστό. Ότι, δηλαδή, οι γυναίκες απευθύνονται στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους εν συγκρίσει με τους άνδρες και μάλιστα παραπονούνται πολύ λιγότερο από αυτούς.

 Από εργασιακής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο στη δουλειά τους οι άντρες να αντιδρούν χειρότερα- και να απουσιάζουν συχνότερα- σε σύγκριση με τις γυναίκες, εξαιτίας κρυολογημάτων που σχετίζονται κατά βάθος με το άγχος.

Άλλωστε, το στρες και η κατάθλιψη αποτελούν βασική αιτία απουσιών των εργαζομένων (και των σχετικών αδειών) από την εργασία τους σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα μειώνουν την παραγωγικότητα αρκετών από αυτούς που προσέρχονται στη δουλειά τους.

Η Τ. Μπιρμπίλη υποβαθμίζει την υπαναχώρηση από τη δόμηση στα 10 στρέμματα


Σταυρογιάννη Λ.

Nα υποβαθμίσει την απάλειψη της πρόβλεψης για απαγόρευση της δόμησης στις ιδιοκτησίες με αρτιότητα τεσσάρων στρεμμάτων εντός του Δικτύου Natura 2000 μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". Χαρακτήρισε τομή το γεγονός ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας καταργεί το σύνολο των παρεκκλίσεων για δόμηση σε 500 μ. και 750 μ. και αφαιρεί τη δυνατότητα κατάτμησης, ρυθμίσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στον κατακερματισμό της υπαίθρου και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Άφησε να διαφανεί ότι δεν πρόκειται να δεχτεί άλλες αλλαγές προς το χειρότερο, λέγοντας ότι η συμβιβαστική πρόταση "θα αποτελέσει τη βάση για το κλείσιμο της συζήτησης αυτής. Το να επιτρέψουμε παρεκκλίσεις, κατατμήσεις, σημαίνει ότι αφήνουμε τα πράγματα όπως έχουν" κατέληξε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η αύξηση του ορίου κατάτμησης και αρτιότητας στα 10 στρέμματα αφορά περίπου το 10% από το 26% των περιοχών Νatura της χώρας. Ποσοστό πάνω από 12% αντιπροσωπεύουν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπο συνδέεται με τους υγροτόπους διεθνούς σημασίας Ραμσάρ (λίμνες, ποτάμια).

Αντιδράσεις
"Χρειάζεται γενικότερα ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός και σχέδιο χρήσεων γης, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος, διαφύλαξη του μικρού κλήρου και οικονομική ανάπτυξη. Στα προγραμματικά μας κείμενα, εδώ και χρόνια, έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της σταδιακής κατάργησης της 'εκτός σχεδίου' δόμησης. Η υπεράσπιση της συνέχισης της 'ανάπτυξης' όπως γινόταν μέχρι τώρα, και ιδιαίτερα με την προώθηση της πολιτικής του fast track, αποτελεί την ταφόπλακα της, προεκλογικής, στα λόγια, 'πράσινης' ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ" σχολιάζει ο ΣΥΝ .
Από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναρωτιούνται: "Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζουν τυφλά τα πάντα, εξεγέρθηκαν με επιτυχία για ένα στοιχειώδες ημίμετρο που απαιτεί η κοινή λογική. Αν οι προστατευόμενες περιοχές οικοδομούνται όπως τα παράλια της Αττικής, τότε από τι προστατεύονται;" και προσθέτουν: "Το περιβάλλον δεν προστατεύεται με δηλώσεις καλών προθέσεων, αλλά με πολιτική βούληση που η κυβέρνηση εξαντλεί αλλού. Κυρία Μπιρμπίλη, κύριε Παπανδρέου, εξηγήσατε έστω στους βουλευτές σας τους λόγους που αποκλείουν την εκτός σχεδίου δόμηση σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη;».

avgi

Τι θα σου έλεγε το σκυλάκι σου, αν μπορούσε να μιλήσει; Husky Dog Talking - " I love you "

Εγώ, ο σκύλος σου…

Γράφει ο Αλέξανδρος Καπελλάκης

1. Η ζωή μου θα διαρκέσει 10-15 χρόνια. Κάθε αποχωρισμός και εγκατάλειψη με πληγώνει. Παρακαλώ σκέψου το πριν με αποκτήσεις.
2. Δώσε μου χρόνο να καταλάβω τι θέλεις από μένα. Βρες μου ένα δάσκαλο να μου μάθει τη γλώσσα σου.

3. Έχε μου εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό για να γίνω ευτυχισμένος.
4. Μη θυμώνεις μαζί μου και μη με κλείνεις έξω για τιμωρία. Εσύ έχεις τη δουλειά σου, την διασκέδασή σου και τους φίλους σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.
5. Μίλα μου μερικές φορές. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου, καταλαβαίνω τη φωνή σου.
6. Θυμήσου ότι ποτέ δεν ξεχνώ πώς μου συμπεριφέρεσαι.
7. Παρακαλώ μη με χτυπάς. Εγώ δεν μπορώ να σε χτυπήσω, αλλά μπορώ να δαγκώσω και να μαδήσω πράγματα και σου ορκίζομαι ότι δε θέλω να το κάνω.
8. Πριν μου βάλεις τις φωνές γιατί δε συνεργάζομαι ή τεμπελιάζω ή είμαι «ξεροκέφαλος», αναρωτήσου μήπως κάτι με ενοχλεί. Ίσως να μην τρώω το σωστό φαγητό, να κάνει πολύ ζέστη ή κρύο ή η καρδιά μου να είναι αδύναμη και γερασμένη.
9. Φρόντισέ με όταν γεράσω. Κι εσύ θα γεράσεις κάποια μέρα και θα χρειαστείς αγάπη και φροντίδα.
10. Να είσαι μαζί μου στο τελευταίο δύσκολο ταξίδι. Ποτέ μην πεις «δεν μπορώ να παρακολουθήσω» ή «ας γίνει όταν λείπω». Μείνε δίπλα μου μέχρι τη στερνή μου πνοή. Τα πάντα είναι ευκολότερα για μένα όταν εσύ είσαι δίπλα μου και μου κρατάς το πόδι ή μου χαϊδεύεις το κεφάλι.

Να θυμάσαι, σε αγαπώ!


prasino-hamomilaki

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο...


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Tobacco Control, οι γυναίκες ζουν περισσότερο, γιατί τους άντρες τους "τρώνε" οι παραδοσιακά "ανδρικές συνήθειες": το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Η έρευνα του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, η οποία βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, δείχνει ότι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ίσως δεν είναι ότι έχουν πιο ανθεκτικό οργανισμό, ή ότι επισκέπτονται πιο συχνά το γιατρό τους.
Το κάπνισμα ευθύνεται για το 40 με 60 τοις εκατό της διαφοράς στο προσδόκιμο επιβίωσης ανάμεσα στα δύο φύλα. Το αλκοόλ είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας, με ποσοστό συμμετοχής 20 με 40 τοις εκατό.

Τα ποσοστά, πάντως, ποικίλουν στις 30 ευρωπαϊκές χώρες που κάλυψε η μελέτη: Στην Ελλάδα, η «ψαλίδα» στο προσδόκιμο επιβίωσης οφείλεται κατά περίπου 56% στο κάπνισμα και κατά 21% στο αλκοόλ.

Το ποσοστό ευθύνης του καπνίσματος ήταν μικρότερο από 40% στη Γαλλία, τη Δανία και την Πορτογαλία, ενώ η Μάλτα βρίσκεται στο άλλο άκρο με ποσοστό άνω του 70%.

Σε όλες τις χώρες που εξετάστηκαν, οι θάνατοι ανδρών από οποιαδήποτε αίτια ήταν περισσότεροι από τους θανάτους γυναικών. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν μέγιστη στην Ουκρανία, όπου καταγράφονται 942 επιπλέον θάνατοι ανδρών ανά 100.000 κατοίκους, και ελάχιστη στην Ισλανδία, με 188 επιπλέον θανάτους ανδρών ανά 100.000 κατοίκους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Τζέρι ΜακΚάρτνεϊ, δηλώνει: "Το γεγονός ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο φύλα ποικίλλει από χώρα σε χώρα δείχνει ότι υπάρχουν κοινωνικά αίτια, τα οποία σχετίζονται κυρίως με το κάπνισμα", και τονίζει ότι η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει απλώς μια βιολογική διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες".
Προσοχή στις "κακές" συνήθειες λοιπόν!

Λαμπτήρες: οδηγίες για τη χρήση, συλλογή και εναπόθεση τους



Με την κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης όλο και περισσότεροι λαμπτήρες που περιέχουν μικρές ποσότητες υδραργύρου (λαμπτήρες οικονομίας ή εξοικονόμησης ενέργειας) χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών και να περιορισθούν οι πιθανότητες ο υδράργυρος να εισέλθει στο οικοσύστημα, δίνει στους καταναλωτές μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με:
Α) Χρήση, συλλογή και εναπόθεση λαμπτήρων
• Είναι πολύ σημαντικό οι λαμπτήρες να μεταχειρίζονται πολύ προσεκτικά, καθώς τυχόν σπάσιμό τους απελευθερώνει στο περιβάλλον υδράργυρο
• Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος οι λαμπτήρες αυτοί δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα άλλα οικιακά απόβλητα, αλλά πρέπει να εναποτίθενται σε ειδικά
σημεία συλλογής λαμπτήρων επειδή χρειάζονται ειδική διαδικασία ανακύκλωσης
• Κατά το βίδωμα ή το ξεβίδωμα των λαμπτήρων πρέπει να τους κρατάμε από την πλαστική βάση τους και όχι από το γυάλινο κάλυμμα. Τοποθετούμε τον καμένο
λαμπτήρα στο κουτί του καινούργιου με ασφάλεια και τέλος στον κάδο συλλογής λαμπτήρων.
• Οι λαμπτήρες που ανακυκλώνονται έχουν στη συσκευασία τους το σήμα του διαγραμμένου κάδου
Στη χώρα μας έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, δύο εθνικής εμβέλειας συλλογικά συστήματα («ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε,  www.electrocycle.gr», «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε, www.fotokiklosi.gr») με σκοπό τη συλλογή, επεξεργασία και ανακύκλωση των λαμπτήρων σε κατάλληλα αδειοδοτημένες μονάδες.
Στις ιστοσελίδες των συστημάτων αυτών μπορεί ο καταναλωτής να βρει πληροφορίες για τα σημεία συλλογής λαμπτήρων σε όλη την Ελλάδα.
Β) Οδηγίες σε περίπτωση που σπάσει κάποιος λαμπτήρας
Είναι σημαντικό να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
1. Οδηγίες για τον εξαερισμό του χώρου
• Απομακρύνουμε από το χώρο τα άλλα άτομα (κυρίως παιδιά, ηλικιωμένους, ζώα κ.λ.π.), προσέχοντας να μην πατήσουν στην περιοχή που έσπασε ο λαμπτήρας
• Ανοίγουμε τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος, για 15 λεπτά ή παραπάνω
• Κλείνουμε την κεντρική θέρμανση αν λειτουργεί με κυκλοφορία αέρα (air condition)
2. Οδηγίες για τον καθαρισμό του χώρου
• Κατά τη συλλογή των θραυσμάτων φοράμε γάντια πλαστικά κατά προτίμηση
• Μαζεύουμε από τις σκληρές επιφάνειες προσεκτικά με χοντρό χαρτί ή χαρτόνι τα θραύσματα και τα κλείνουμε σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία
• Χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητη ταινία και όχι με άλλο μέσο για τη συλλογή των μικροθραυσμάτων ή και της σκόνης
• Σκουπίζουμε την περιοχή με υγρό απορροφητικό χαρτί ή με υγρά χαρτομάντιλα μιας χρήσεως
• Δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, γιατί οι ατμοί του υδραργύρου που περιέχουν οι λαμπτήρες θα απλωθούν σε ολόκληρο το χώρο.
Αν όμως είναι απαραίτητη η χρήσης της ηλεκτρικής σκούπας (π.χ. για την περίπτωση καθαρισμού χαλιών), θα πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος και να αερισθεί για 15 λεπτά και περισσότερο
• Αν τα θραύσματα του λαμπτήρα έρθουν σε επαφή με χαλιά, τα συλλέγουμε προσεκτικά φορώντας γάντια και ακολουθούμε τις υπόλοιπες διαδικασίες καθαρισμού που περιγράφονται παραπάνω
• Αν τα θραύσματα του λαμπτήρα έρθουν απευθείας σε επαφή με ρούχα τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα (λευκά είδη), αυτά δεν θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν
3. Οδηγίες εναπόθεσης
• Εναποθέτουμε την αεροστεγή πλαστική συσκευασία που περιέχουν τα θραύσματα λαμπτήρα στα ειδικά σημεία συλλογής λαμπτήρων
• Απομακρύνουμε αμέσως τα υλικά καθαρισμού (χαρτόνι, γάντια, σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας κ.λ.π.) από το χώρο και τα εναποθέτουμε σε κάδους απορριμμάτων
• Πλένουμε καλά τα χέρια μας
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση, οι καταναλωτές μπορεί να απευθύνονται στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες των εγκεκριμένων συλλογικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, δηλαδή της «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε» και της «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε»


econews

Η νέα πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Του Γιωργου Λιαλιου


Σημαντική υποχώρηση έναντι των αρχικών προθέσεων του σχεδίου νόμου σηματοδοτεί η πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος για διατήρηση εσαεί του δικαιώματος δόμησης σε οικόπεδα που είναι σήμερα 4 στρέμματα μέσα σε περιοχές Natura. Η πρόταση, που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, αφορά τον περιορισμό μόνο του δικαιώματος κατάτμησης των οικοπέδων, τα οποία από την επαύριο της ψήφισης δεν θα μπορούν να «κοπούν» σε τμήματα μικρότερα των 10 στρεμμάτων, αν πρόκειται να χτιστούν. Επίσης στην κατάργηση των παρεκκλίσεων που επέτρεπαν τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Τα δεδομένα αυτά, βέβαια, ενδέχεται να μεταβληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν το σχέδιο νόμου κατατεθεί και πάλι για συζήτηση στη Βουλή. Η νέα πρόταση, που κατέθεσε ως εναλλακτική χθες η κ. Μπιρμπίλη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω σε σχέση με το αρχικό της σχέδιο: επαναφέρει στις Natura την ισχύ της νομοθεσίας περί δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, καταργώντας όμως τις παρεκκλίσεις (υπάρχει πλούσια νομολογία του ΣτΕ επί του ζητήματος). Με άλλα λόγια ένας πολίτης θα συνεχίσει να μπορεί να κτίσει σε οικόπεδο από 4 στρέμματα και άνω, αλλά όχι σε μικρότερο οικόπεδο (όπως προβλέπεται σήμερα λ. χ. για όσα έχουν «πρόσωπο» σε δημοτικό δρόμο).
Αν θέλει να κτίσειΑυτό που αλλάζει είναι ότι ένας ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης δεν θα μπορεί πλέον (από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) να την κατατμήσει σε οικόπεδα μικρότερα των 10 στρεμμάτων, αν επιθυμεί να τα κτίσει. Αν η αλλαγή αυτή διατηρηθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική (από περιβαλλοντικής άποψης) υποχώρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, έναντι των αρχικών ισχυρών δεσμεύσεων. Επιπλέον θα στείλει τους ενδιαφερομένους άμεσα σε τοπογράφους και δικηγόρους, προς αναζήτηση τρόπου άμεσης κατάτμησης των οικοπέδων τους. Στην αρχική πρόταση του υπουργείου το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης μέσα σε περιοχές Natura θα ήταν τα 10 στρέμματα. Δηλαδή οποιοσδήποτε είχε ένα οικόπεδο μικρότερο των 10 στρεμμάτων δεν θα μπορούσε να κτίσει. Ενώ ένας πολίτης που κατέχει οικόπεδο από 10 στρέμματα και άνω θα μπορούσε να το κτίσει, αλλά όχι και να το κατατμήσει σε «κομμάτια» μικρότερα των 10 στρεμμάτων. Ενα ακόμα σημείο που έτυχε έντονης ενδοκομματικής κριτικής, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα αποσυρθεί, αφορά την παροχή δυνατότητας στον εκάστοτε υπουργό Περιβάλλοντος να αποφασίζει μονομερώς τους όρους δόμησης στις Natura. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί να επιβάλει (με προεδρικό διάταγμα) ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της αρτιότητας ανά περιοχές, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή θα ήταν μια ακίνδυνη από περιβαλλοντικής άποψης πρόβλεψη, καθώς δεν δίνεται στον υπουργό η αντίστροφη δυνατότητα, δηλαδή η κατά το δοκούν μείωση της αρτιότητας.

 kathimerini

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κίνημα πολιτών και για τα εισιτήρια στα ΜΜΜ


Πολίτες και οργανώσεις αποφάσισαν να πουν ''όχι'' στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΗΣΑΠ, αλλά και γενικότερα των αστικών συγκοινωνιών, με κινητοποίηση που προγραμματίζουν για την Τετάρτη (19/01).

Συγκεκριμένα, η δράση θα γίνει στο Σύνταγμα και στον σταθμό του τρένου στον Πειραιά, από τις 15:30 έως τις 17:00.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δεν θα πληρώσουν τα εισιτήρια τους, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις υπέρογκες αυξήσεις που επιβαρύνουν τους επιβάτες, ζητώντας παράλληλα τη δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί, ενώ για ανέργους, φοιτητές και μαθητές για όλες τις ώρες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τους πολίτες να υψώσουν τη φωνή τους και να αντιδράσουν.


Η Ελλάδα θα ζητήσει δάνειο από τις χρηματαγορές εντός του 2011


Η Ελλάδα θα ζητήσει μακροπρόθεσμο δανεισμό από τις χρηματαγορές μέσα στο 2011 όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου μετά την συνεδρίαση του Eco fin στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα πάντα με τον κ Παπακωνσταντίνου τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπουν θετικά το πρόγραμμα οικονομικών μετερρυθμίσεων της Ελλάδας.
Ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η δημοσιονομική σύγλιση του 2010 ήταν εντυπωσιακή και δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Επίσης τόνισε ότι εντός των επόμενων έξι μηνών η Ελλάδα θα εκδόσει τα "ομόλογα διασποράς" για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Κάθετος όσον αφορά στην πιθανότητα επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.“Δεν τίθεται φυσικά θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους. Υπάρχει καταρχήν μια απόφαση που αφορά στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση δεν συζητά τίποτε παραπέρα”, είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος επί οικονομικών ζητημάτων, Όλι Ρεν, υπογράμμισε πως “όσο νωρίτερα ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τόσο καλύτερα”, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως “προάγγελος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας”.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βουλιάζουν τα ταμεία από την Τρόϊκα....

Σχεδόν 1,6 δις ευρώ <<κέρδισε>> η κυβέρνηση από την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους, πάνω από 1,8 δις ευρώ χάνουν τα Ταμεία. Αιτίες, η επιπλέον ανεργία που προκάλεσαν οι φόροι και η ύφεση, αλλά και η μείωση των αποδοχών σε δημόσιους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν ως και 5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε άνεργο, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που πληρώνει ο ΟΑΕΔ για επιδόματα ανεργίας. Ενώ από τα 2 δις των αμοιβών στο Δημόσιο που έκοψε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάϊο και τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία έχασαν άλλα 800 εκατ. ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα, έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία και διαπιστώνει ότι απαιτείται νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό μέχρι το 2015. Για το σύστημα, οι μεγάλες περικοπές στις αποδοχές ξεκινούν μετά το 2015......

Τηλεφωνικό τελεσίγραφο Ερντογάν σε Παπανδρέου- Όλα όσα κρύβει η κυβέρνηση

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Ιανουαρίου, φαίνεται πως δεν ήταν τόσο… αθώα, όπως τουλάχιστον το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να την παρουσιάσει, όπως και το ποιος επικοινώνησε πρώτος με ποιόν…



Πολύ καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές επί του θέματος, διέρρευσαν πως ο τούρκος Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για δύο επισκέψεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επιστροφή στην έδρα τους.....

Όσοι έχουν επισκεφτεί εκκλησίες και μοναστήρια στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, θα έχουν δει ότι πολλά από αυτά έχουν στην κυριολεξία καταληστευθεί.
Πίσω από τα εγκλήματα αυτά κρύβεται μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Ο αρχαιολόγος Αϊντίν Ντίκμαν, από το Ικόνιο της Τουρκίας. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε πριν από χρόνια να ξεγυμνώσει τα μοναστήρια και τις εκκλησίες των κατεχόμενων από οτιδήποτε πολύτιμο έργο τέχνης υπήρχε και να το μεταφέρει στο εξωτερικό.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο καλύτερος Πρόεδρος....

Στην μακρινή Βολιβία, όπου ο Πρόεδρος Έβο  Μοράλες, εις πείσμα των καιρών, επιμένει αριστερά. Τρία χρόνια διαλόγου, διαφωνιών και συγκρούσεων χρειάστηκαν μέχρι η κυβέρνηση και τα συνδικάτα να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
Το συνταξιοδοτικό σύστημα κρατικοποιείται, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους. Το καλύτερο? Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης πέφτει από τα 65 στα 58 χρόνια!!!

"Λούφα-Απαλλαγή-Εξαγορά". Οι "θητείες" των πολιτικών μας!

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας; Ποιοι «λούφαραν»; Ποιοι έκαναν έστω και τυπικά της θητεία τους; Και ποιοι όταν είχαν κληθεί από τη πατρίδα να την υπηρετήσουν,δεν ήταν «στα πάνω» τους για να τη «σκαπουλάρουν»; Τελικά βέβαια ,όλοι πίστεψαν ότι «η πατρίδα τους έχει ανάγκη» κι αποφάσισαν να την υπηρετήσουν ...δία βίου. Το Πρώτο Θέμα ,συγκέντρωσε τα ...στρατιωτικά κατορθώματα των πολιτικών μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ





ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ

1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ

1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ

1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ

1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.



ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ


Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ

1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.



ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ

Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο.


heraklion1

Νέα δώρα στους φαρμακοβιομήχανους....

Την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μειώνει τις δαπάνες σε όλο το ΕΣΥ, αυξάνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακομηχάνων, μειώνοντας το μεικτό κέρδος των φαρμακαποθήκων από 8% σε 5,4%.
Το ποσοστό 2,6% θα καρπωθούν ωστόσο αποκλειστικά οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς απλώς θα μειώσουν την έκπτωση που έκαναν στις φαρμακαποθήκες ώστε να έχουν κι εκείνες κέρδος εφόσον η λιανική τιμή δεν αλλάζει.
Από το συγκεκριμένο μέτρο πλήττονται κυρίως οι συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες, που έχουν δημιουργηθεί από φαρμακοποιούς-μετόχους και οι οποίοι εφοδιάζουν την ελληνική αγορά. Οι υπόλοιπες εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές, που τους αποφέρουν και το 80% των κερδών τους.
Δεν θα μειωθεί η λιανική τιμή,  άρα δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για τα Ταμεία ή τον πολίτη. Πρόκειται για ένα καθαρό δωράκι στις φαρμακευτικές εταιρείες.


ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΙ, ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΗ? ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ...