Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Άρχισε η δίκη Κεντέρη - Θάνου


Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ξεκίνησε η δίκη των Κεντέρη Θάνου και Τζέκου. Οι δύο αθλητές κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και ηθηκή αυτουργία για την γνωστή υπόθεση που τους οδήγησε εκτός γυπέδων το 2004. Ο προπονητής Τζέκος βαρύνεται με κατηγορίες για προμήθεια, κατασκευή, εισαγωγή και παρασκευή απαγορευμένων ουσιών. Κατηγορούμενοι είναι και επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ για ψευδή βεβαίωση στους αθλητές αλλά και παράβαση καθήκοντος.
Η πλευρά των δύο αθλητών ζήτησε με το ξεκίνημα της διαδικασίας να μην ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2004 και οι δικαστές διέκοψαν για λίγο προκειμένου να αποφασίσουν.
Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος κατέθεσε ότι κλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μεσολαβήσει στους αθλητές προκειμένου να παραδώσουν τις κάρτες τους, ώστε να μην διαγωνιστούν. Όπως μάλιστα είπε ο μάρτυρας, αυτό που του είχε μεταφερθεί ήταν "για το καλό όλων να παραδοθούν οι κάρτες". Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η εντολή για τον έλεγχο ντόπινγκ δεν είχε φτάσει στους δύο αθλητές αλλά στον προπονητή τους και ενώ είχε παρέλθει η ώρα της προθεσμίας που είχε οριστεί.
Η δίκη συνεχίζεται με απόντες τους δυο αθλητές, αφου εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: