Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Παρέλησε η Λ Αλεξάνδρας απο την συγκέντρωση 3000 συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.


Κλειστή παρέμεινε για αρκετές ώρες σήμερα το πρωί η Λ Αλεξάνδρας στο ύψος του Άρειου Πάγου, εκεί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3000 συμβασιούχοι αφού συζητώνταν το θέμα για τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο τομέα.
Ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης πρόκειται να εισηγηθεί τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), που εργάστηκαν το διάστημα 1991 έως του 1998. Το θέμα αρχικά ήταν να συζητηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να αναβληθεί η υπόθεση για σήμερα 20 Ιανουαρίου.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Σφυράκης εκπρόσωπος του συντονιστικού των συμβασιούχων: «Διαμαρτυρόμαστε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία καλείται να κρίνει για άλλη μια φορά την υπόθεσή μας. Ζητάμε να μας δικαιώσει και να μην υποκύψει στις πιέσεις της πολιτείας. Υπάρχουν ήδη, τρεις αποφάσεις δικαστηρίων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, οι οποίες μας δικαιώνουν, καθώς και απόφαση του 2006 της ίδιας ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία και αυτή μας δικαιώνει βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και βάσει του νόμου 2112. Παρ' όλα αυτά μετά από λίγους μήνες ξανασυνεδρίασε με την ίδια σύνθεση και κατέληξε σε άλλη απόφαση, η οποία δεν καλύπτει το αίσθημα δικαίου».
Από την πλευρά του, ο κ. Δουλγεράκης υποστηρίζει πως απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου αλλά και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου, βάσει της τελευταίας αναθεώρησης του Συντάγματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: