Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα θα ζητήσει δάνειο από τις χρηματαγορές εντός του 2011


Η Ελλάδα θα ζητήσει μακροπρόθεσμο δανεισμό από τις χρηματαγορές μέσα στο 2011 όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου μετά την συνεδρίαση του Eco fin στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα πάντα με τον κ Παπακωνσταντίνου τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπουν θετικά το πρόγραμμα οικονομικών μετερρυθμίσεων της Ελλάδας.
Ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η δημοσιονομική σύγλιση του 2010 ήταν εντυπωσιακή και δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Επίσης τόνισε ότι εντός των επόμενων έξι μηνών η Ελλάδα θα εκδόσει τα "ομόλογα διασποράς" για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Κάθετος όσον αφορά στην πιθανότητα επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.“Δεν τίθεται φυσικά θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους. Υπάρχει καταρχήν μια απόφαση που αφορά στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση δεν συζητά τίποτε παραπέρα”, είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος επί οικονομικών ζητημάτων, Όλι Ρεν, υπογράμμισε πως “όσο νωρίτερα ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τόσο καλύτερα”, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως “προάγγελος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: