Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Με βολές κατά δικομματισμού το κίνημα Δημαρά - Οικονόμου


Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών είναι η νέα πολιτική κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.
Η παρουσίαση της κεντρικής ιδέας του νέου πολιτικού φορέα έγινε χθες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ από τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές.
Στο ερώτημα εάν το Κίνημα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα απάντησε ο Γιάννης Δημαράς στη διάρκεια της ομιλίας του. «Αν μας ζητηθεί, απαιτηθεί να κάνουμε κόμμα, θα το κάνουμε», είπε τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τα κρατικοδίαιτα κόμματα». Ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόσθεσε ότι «ούτε ματαιόδοξοι ούτε κενόδοξοι είμαστε», εξηγώντας παράλληλα ότι το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» θα αγωνιστεί με τους πολίτες για τα δικαιώματά τους.
Στην παρουσίαση της κίνησης μεταξύ άλλων ήταν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς (Θ. Μαργαρίτης, Σπ. Λυκούδης, Ανδρ. Παπαδόπουλος), ο υποψήφιος περιφερειάρχης των Οικολόγων Πράσινων Κ. Διάκος, ο Στ. Παναγούλης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ε. Κοντομάρης και Γ. Βαφειάς και ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος.
Ο Γιάννης Δημαράς κατά την παρουσίαση της κίνησης άσκησε κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, κάνοντας αναφορά στο εκλογικό σύστημα -«κυβερνά η μειοψηφία» είπε χαρακτηριστικά- αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται πολιτικοί με επιχειρηματίες φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στο θέμα των συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχει δοθεί λύση.
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «έχουν υποθηκεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών στην οικονομική ολιγαρχία». Γι' αυτό είπε «δημιουργούμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του και να περιφρουρήσει την περιουσία και τα δικαιώματά του χωρίς εξωτερικούς διαχειριστές, χωρίς την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς τις νέες έννοιες της συνεκμετάλλευσης σε ό,τι ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό».
Στο μεταξύ χθες η Δημοκρατική Αριστερά έστειλε επιστολή στους Οικολόγους Πράσινους καλώντας τους επίσημα να συμμετάσχουν σ' ένα φόρουμ όπου θα συζητήσουν σειρά θεμάτων κοινού προβληματισμού.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: