Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τον αγαπάς... αλλά διαφέρετε τόσο!


Συνήθως λέμε ότι τα αντίθετα έλκονται. Μάλιστα, είναι αλήθεια ότι οι ανομοιότητες κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα. Μήπως, όμως, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, αν ήμασταν μαζί με αυτούς που μας μοιάζουν;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αιόβα δε βρήκαν αποδείξεις που να υποστηρίζουν το αξίωμα της «έλξης των αντιθέτων». Αυτό που διαπίστωσαν, ωστόσο, είναι ότι συνήθως ελκυόμαστε από ανθρώπους με παρόμοιες αξίες και συμπεριφορές, αλλά όχι απαραίτητα από εκείνους με παράλληλα στοιχεία προσωπικότητας, όπως η εξωστρέφεια, η συμπόνια ή η νευρωτική συμπεριφορά. Το περίεργο είναι ότι όταν ξεκινάς μια σχέση, οι ασήμαντες παραξενιές του αγαπημένου σου είναι αυτές που καθορίζουν την ευτυχία σου. «Εάν εσύ και ο σύντροφός σου είστε αντίθετοι σε έναν ή περισσότερους τομείς, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα μεταξύ σας. Δεν αποκλείεται όμως να οδηγήσει και σε λογομαχίες» υποστηρίζει ο Πάτροκλος Παπαδάκης, ψυχολόγος, μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου. Οι συγκρούσεις, βέβαια, δεν είναι πάντα κακές. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι αψιμαχίες σε λογικό πλαίσιο, αντί για τις ολοκληρωτικές διαμάχες, βοηθούν τα ζευγάρια να «πουν τη γνώμη τους αντί να την καταπιέζουν και να ξεσπάσουν αργότερα». Υπάρχουν και ακόμη καλύτερα νέα. «Η ανομοιότητα μπορεί να διευθετηθεί, αν και οι δύο σύντροφοι είναι συναισθηματικά ευφυείς και ώριμοι ώστε να ελιχθούν», γράφει η ψυχοθεραπεύτρια Πατρίσια Κόβαλτ, Ph.D., στο βιβλίο της What Smart Couples Know: The Secret to a Happy Relationship (Αυτό που ξέρουν τα έξυπνα ζευγάρια: Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση). Στη δική σου σχέση προσπάθησε να εντοπίσεις τις διαφορές που σας χωρίζουν και άλλαξέ τες!

1. Ο ένας ροχαλίζει – ο άλλος έχει αϋπνία
Σχεδόν το 70% των γυναικών λένε ότι τους ενοχλεί το ροχαλητό του συντρόφου τους. Οι ειδικοί προτρέπουν όσους έχουν «θορυβώδεις» συντρόφους να κατανοήσουν ότι πρόκειται για σωματικό πρόβλημα και όχι κάποια υποσυνείδητη ή, ακόμη χειρότερα, συνειδητή κίνηση. «Θα σε ενοχλούσε το ίδιο αν ήταν η κόρη σου;», ρωτά ο ειδικός και προτείνει: «Δείξε κατανόηση και συνέχισε να αναζητάς λύσεις». Δοκιμάστε τις επιλογές: αυτοκόλλητα για τη μύτη, σπρέι για το λαιμό, ωτοασπίδες, διαφορετικές ώρες ύπνου κ.λπ. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι βοηθά η μείωση των γαλακτοκομικών στη διατροφή, καθώς θεωρούν ότι αυτά καλύπτουν την εσωτερική επένδυση του πεπτικού συστήματος και των αεραγωγών, προκαλώντας φλεγμονή που επιδεινώνει το ροχαλητό. Άλλοι επισημαίνουν ότι η λύση είναι να κοιμάσαι μπρούμυτα. Η επιστήμη του ύπνου είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο. Παρότρυνε το σύντροφό σου ή πάρε η ίδια μέρος (ανάλογα με το ποιος έχει το πρόβλημα) σε μια μελέτη ύπνου.

2. Ο ένας αθλείται – ο άλλος βαριέται
«Η γκρίνια καταστρέφει τη σχέση», σημειώνει ο ψυχολόγος και προσθέτει: «Αντί να ενοχλείς το σύντροφό σου για την έλλειψη δραστηριότητας, θύμιζε στον εαυτό σου γιατί είσαστε μαζί: επειδή τον αγαπάς». Είναι εύκολο να ανέβεις σε μια εξέδρα και να κάνεις κήρυγμα για την ανωτερότητα των συνηθειών σου, ειδικά αν είσαι εσύ αυτή που είναι φανατική με τη γυμναστική: η άσκηση είναι υγιεινή. Θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, να μειώσεις το στρες, να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη, να κοιμάσαι καλύτερα, να ζήσεις περισσότερο κ.λπ. Επιπλέον, είναι κάτι που θα μπορούσατε να απολαύσετε μαζί, αν αποφάσιζε να φορέσει τελικά τα αθλητικά του. Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά σκέψου το εξής: είναι ενήλικος, πιθανώς τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν είσαι η μαμά του. Όσοι προτιμούν τον καναπέ, από την άλλη, πρέπει να αντισταθούν στην τάση να παίρνουν αμυντική στάση ή να κατηγορούν το σύντροφό τους ότι προσπαθεί να τους κάνει να νιώσουν ένοχοι. Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κάτι τέτοιο. Επιπρόσθετα, τα διαφορετικά ενδιαφέροντα σας δίνουν τον ελεύθερο χρόνο για να διατηρήσετε άλλες σχέσεις. «Τα υγιή ζευγάρια δε βασίζονται ο ένας στον άλλο για κάθε είδους συναισθηματική υποστήριξη. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς την ώρα που προπονείται ο σύζυγός σου για να πιεις ένα καφέ με μια φίλη;» τονίζει ο ειδικός.

3. Ο ένας ξοδεύει – ο άλλος αποταμιεύει
Εάν μια κατηγορία διαφορών δικαιούται την πινακίδα που να γράφει «Κίνδυνος!», είναι αυτή εδώ. Η προσωπική μας σχέση με τα χρήματα έχει διαμορφωθεί από την παιδική ηλικία και οι πεποιθήσεις σχετικά με αυτά –«δεν είναι ποτέ αρκετά», «πρέπει να τα ξοδεύεις όσο τα έχεις», «η επιθυμία είναι κάτι επιφανειακό»– έχουν ενσωματωθεί στην ψυχοσύνθεσή μας. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που το 26% των ανθρώπων λένε ότι τα χρήματα είναι το ζήτημα για το οποίο μαλώνουν περισσότερο με το σύντροφό τους. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι οικονομικές διαφωνίες σπάνια έχουν να κάνουν με την ίδια τη διαφορά, αλλά με τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με αυτήν και το πώς το να ξοδεύουμε –ή να μην ξοδεύουμε– μας κάνει να νιώθουμε. Ίσως να πιστεύεις πως ο καθημερινός καφές του συντρόφου σου είναι ένα περιττό έξοδο. Εκείνος μπορεί να μαλώνει που αρνείσαι να πάρετε ένα καινούργιο, πιο ασφαλές αυτοκίνητο. Πώς, λοιπόν, θα πάτε από την υποκειμενική κρίση στην αντικειμενική αποδοχή; Η Λεσλιμπέθ Γουίς, EdD, ψυχολόγος στη Φλόριντα, αποκαλεί τη διαδικασία επίλυσης «συναισθητική επίλυση προβλήματος» και περιλαμβάνει την κατανόηση των θεμελιωδών αναγκών του συντρόφου σου. Ίσως να μεγάλωσε στερημένος, οπότε το να κάνει ακριβές διακοπές κάθε τόσο γι' αυτόν είναι ένας είδος επιτυχίας. Ίσως μεγάλωσες σε ένα σπίτι με οικονομικά προβλήματα και δεν μπορείς να χαλαρώσεις με ένα μικρό αποταμιευτικό λογαριασμό. «Μόλις κατανοήσουν ότι η σχέση είναι πιο σημαντική από το ποιος ξοδεύει και ποιος αποταμιεύει και τι, οι σπάταλοι θα καταφέρουν να βρουν πράγματα χωρίς τα οποία θα μπορέσουν να ζήσουν, ενώ οι σφιχτοχέρηδες θα καταφέρουν να χαλαρώσουν λίγο το ζωνάρι προς όφελος του συμβιβασμού και της αρμονίας» αναφέρει ο ειδικός. Πάντα να θυμάσαι πως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει χώρος για ευελιξία σε κάθε οικονομική συμφωνία που κάνετε.

4. Ο ένας ζωόφιλος – ο άλλος αλλεργικός
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι άλλο να σου αρέσει η παρέα των ζώων, ενώ στον σύντροφό σου όχι, και άλλο όταν ο ένας επηρεάζεται αρνητικά από την τετράποδη παρουσία, λόγω αλλεργίας ή φόβου για τα ζώα. «Δεν περιφρονείς ποτέ το σύντροφό σου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Είναι απόλυτη έλλειψη σεβασμού» σημειώνει ο ειδικός. Μήπως στον έναν από τους δύο απλώς δεν αρέσουν τα ζώα; Μερικές φορές, οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιους ισχυρισμούς απλώς δεν τρελαίνονται με την ιδέα της φροντίδας που απαιτεί ένα κατοικίδιο. Για κάποιον που δε γνώρισε ποτέ τη χαρά του να αγαπά κάτι μικρό και τριχωτό, ένα βρωμερό κουτί άμμου, οι τρίχες στον καναπέ και η βόλτα δύο φορές την ημέρα αρκούν για τον κάνουν να ασκήσει βέτο. «Εάν εσύ θέλεις κατοικίδιο και ο σύντροφός σου όχι, πρέπει να βρεις ποιο είναι το επιχείρημά του, ώστε να ξέρεις με τι πρέπει να συμβιβαστείς» τονίζει ο ειδικός. «Χωρίς την ευθύνη, όσοι δεν αγαπούν τα ζώα πείθονται να κάνουν μια δοκιμή – και συχνά ερωτεύονται το ζώο». Εάν η διαφωνία είναι ασήμαντη, «εστίασε στο “εμείς” αντί για το “εγώ”» λέει. Δε χρειάζεται να αφήσεις το σκυλάκι να κοιμηθεί στο κρεβάτι αν αυτό σε απωθεί, αλλά αν ο σύντροφός σου λατρεύει αυτό το πλάσμα, είσαι υποχρεωμένη να του φέρεσαι με σεβασμό. Ο Πάτροκλος Παπαδάκης προτείνει αυτή την άσκηση: κατάγραψε σε μια λίστα τα πράγματα που κάνει για σένα ο σύντροφός σου για τα οποία δεν τρελαίνεται ιδιαίτερα, π.χ., η παρακολούθηση του Sex and the City ή η διαμονή δίπλα στους γονείς σου. Μπορείς να κάνεις μια μικρή υποχώρηση και να ανεχτείς ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα ως αντάλλαγμα;

5. Ο ένας χορτοφάγος – ο άλλος λάτρης του κρέατος
«Όταν παντρεύονται δύο... άκρα αντίθετα, κάθε σύντροφος αρχίσει να σκληραίνει υπερβολικά τη θέση του ώστε να διατηρήσει την ταυτότητά του» λέει ο ειδικός. Γι’ αυτό στην αρχή μιας νέας σχέσης, τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αυτή τη διατροφική διχοτομία μπορούν να αποφύγουν εύκολα τη σύγκρουση παραγγέλνοντας τα ζυμαρικά Μπολονέζ με τη σάλτσα στο πλάι. Έπειτα από λίγο, όμως, οι διατροφικές επιλογές αρχίζουν να γίνονται επικρίσεις των αξιών του άλλου: «το κρέας δεν είναι υγιεινό» - «ενώ τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι, ε;», «είναι σκληρό να σκοτώνεις για να φας» - «ωραία τα δερμάτινα παπούτσια που φοράς!». Εάν νιώθεις ασφαλής με τη θέση σου, δεν είναι απαραίτητο να την υπερασπιστείς. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβάλλεις τα ιδανικά σου με προσβλητικά ή ύπουλα μέσα. «Δε χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο προσπαθώντας να πείσεις τον άλλο για το ποια στάση ζωής είναι σωστή» λέει ο ειδικός. Αυτό που έχει σημασία είναι η ευελιξία και η ειλικρίνεια. Πάρε μπιφτέκια σόγιας για την εκδρομή, ώστε να περάσετε καλά χωρίς μουρμούρα. Μη μιλάς για κρέας και σούβλες, ενώ ο σύντροφός σου δεν αντέχει τη σκέψη. Αντίθετα, επικεντρωθείτε σε τροφές που αρέσουν και στους δύο και μοιραστείτε τες.

6. Ο ένας υποχόνδριος – ο άλλος ακατάστατος
Οι περισσότεροι είμαστε έμφυτα τακτικοί ή ακατάστατοι, αν και το παρελθόν μας παίζει κάποιο ρόλο στο πόση βρόμα ανεχόμαστε. «Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν ακαταστασία και τρελαίνονται, άλλοι τη βλέπουν και δε νοιάζονται ιδιαίτερα και κάποιοι δεν την παρατηρούν καν» τονίζει ο Πάτροκλος Παπαδάκης. Είναι καυτό ζήτημα: σχεδόν οι μισές γυναίκες δηλώνουν ότι ο σύντροφός τους βοηθά σπάνια ή ποτέ στο νοικοκυριό. Εάν αυτό το δεχόμαστε ως παθητική-ενεργητική επίθεση, η αρμονία είναι κυριολεκτικά ανέφικτη. Τι δεν έχει αποτέλεσμα: η γκρίνια ή η επίθεση στο σύντροφό σου με προσβολές ή απόλυτες φράσεις, π.χ., «Αφήνεις πάντα τα παπούτσια σου στο σαλόνι!», «Δε μου δίνεις ποτέ την ευκαιρία να τα μαζέψω μόνος/η μου!». Το κλειδί είναι να εστιάζετε στις θετικές συμπεριφορές και τα συγκεκριμένα πράγματα που θέλετε –ή πρέπει– να συμβούν. Εάν είναι αναβλητικός (πράγμα που συνήθως συμβαίνει με τους ακατάστατους), δίνε του κάθε τόσο μια προθεσμία. «Θα βγάλεις τα σκουπίδια όσο ετοιμάζω το φαγητό;» για παράδειγμα. Αυτή η προφορική δέσμευση τον αναγκάζει να δει το σωρό που δεν είχε καν προσέξει. Όταν κάνει έστω και κάτι ελάχιστα χρήσιμο, αναγνώρισέ το αντί να τονίζεις ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα.

shape.gr

»"ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ"


Η επιστολή των τρομοκρατών στην ΕΛΕΘΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

«Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».
Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ... ...κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί πέφτουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα, μετατρέποντας τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή όσο και αλαζονική της πολιτική, εκχωρώντας κονδύλιο ύψους 10 δισ. ευρώ απ' τα δάνεια που έχει λάβει απ' το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κερδοφόρων κατά τα άλλα τραπεζών. Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ' εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας. Η πραξικοπηματική τροπολογία, που παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, με τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο, βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην αξιοπιστία των κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που επικαλούνται.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού, καθώς και η ακρίβεια που κάνει την επιβίωση δύσκολη αν όχι αδύνατη, εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον τρόμο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και οι καθεστωτικές δυνάμεις, ότι μόνο έτσι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδος από την κρίση, είναι εντελώς πλασματική και ανιστόρητη, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός ισχυροποιείται μέσα από τις κρίσεις του. Τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, αφενός δεν μπορούν να λύσουν τη διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλούσιου βορρά και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του νότου, αντίθετα αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και συνεπώς το χρέος.

Η νέα αυτή πραγματικότητα δεν παρέχει στο σύνολο της κοινωνίας καμία διασφάλιση για το μέλλον, αντίθετα την εξαναγκάζει να δουλεύει εφόρου ζωής. Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας, σε άντρες και γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο δικαίωμα της πλήρους σύνταξης, θα πρέπει να είναι παραγωγικοί για 40 συναπτά έτη. Αν σε αυτό το σκηνικό τρόμου προστεθούν και οι στρατιές των ανέργων, που ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 και αναμένονται μέσα στο 2010 να φτάσουν το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία που είναι ο κανόνας για τους νέους εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι δυσοίωνο.

Η κυβέρνηση για να προασπίσει τα προνόμια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, φτάνει στα όρια της γελοιότητας, με το να επικαλείται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, ώστε να κάμψει την οργή των εργαζομένων, και γενικότερα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Εχοντας γνώση της δομής και της δυναμικής του εκφυλισμένου και πολύ διασπασμένου εργατικού κινήματος, που απέχει πολύ απ' το να είναι απειλητικό, αντλεί δύναμη απ' την αδυναμία του, και κλιμακώνει ανάλογα τις επιθέσεις της. Σημαντική ευθύνη για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, έχει αφενός η έμμισθη συνδικαλιστική ηγεσία της καθεστωτικής αριστεράς, καθώς και οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες (βλ. Παναγόπουλο - Παπασπύρο) που προωθούν σύσσωμοι την ταξική συνεργασία. Στην προοπτική μιας πολιτικής καριέρας, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, θέτοντας στην υπηρεσία του αστικού πολιτικού συστήματος τόσο τους φανερούς, όσο και τους κρυφούς μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων. Οσο για την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι «κύριοι» για να «αντισταθούν» στα βίαια και αντικοινωνικά βάρβαρα μέτρα, που ανατρέπουν τις κατακτήσεις μιας ζωής, θα τους υπενθυμίσουμε πως σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει, και ειδικά όταν είναι χορτάτο. Γλύφει απλά το χέρι που το ταΐζει.

Με το κράτος να δείχνει ήδη τις διαθέσεις του, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας, ακόμα και για ανώδυνες για το καθεστώς απεργιακές κινητοποιήσεις, τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται και αμφισβητούν έμπρακτα και δυναμικά την αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, τα περιμένει αναπόφευκτα η κρατική βία και η σκληρή καταστολή.

Εχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς γνώση και συμμόρφωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα βόμβα αποτελείτο από ένα κίτρινο ταχυδρομικό φάκελο Α3 (εξωτερικά χάρτινο εσωτερικά κυψελοειδές νάιλον), που εμπεριείχε ένα πλαστικό σκληρό φάκελο, τύπου κλειστού ντοσιέ. Στην εξωτερική και επάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου υπήρχε μια λευκή κόλλα Α4, όπου αναγράφονταν τα εξής:

Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.

Μετά τιμής

Καραβέλας Χρήστος

Σε ολόκληρο το εσωτερικό του σκληρού πλαστικού φακέλου, τοποθετήσαμε ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό, όπου ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και από ένας πυροκροτητής που ήτανε συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ. Ο μηχανισμός πυροδότησης ήτανε αυτοσχέδιος, δικής μας κατασκευής, ειδικά διαμορφωμένος για να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέταμε για τέτοιου είδους αποστολή και στόχο. Ο συγκεκριμένος πυροδοτικός μηχανισμός ήταν ανέφικτο να εκραγεί ανοίγοντας τον εξωτερικό φάκελο, και αδύνατον να πυροδοτηθεί εάν δεν ανοιγόταν με συγκεκριμένο τρόπο ο εσωτερικός σκληρός φάκελος, και αυτό γιατί το ελατήριο επαναφοράς ήταν ασφαλισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο κουμπί του φακέλου. Τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του ήτανε τρία. Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος.

Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του. Διαβάζοντας όμως την επιστολή που ήταν κολλημένη επάνω στον εσωτερικό φάκελο, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα τηλεφωνούσε στον υπουργό, δίχως να τον ανοίξει. Εάν δεν πήγαινε ο ίδιος, στο πολιτικό του γραφείο να δει το περιεχόμενο του φακέλου, είχαμε βάσιμες ελπίδες πως θα έδινε διαταγή να μεταφερθεί στο γραφείο του υπουργείου χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ' το μηχάνημα x-ray. Ετσι θα καταφέρναμε δύο πλήγματα, να αποσύρουμε ένα εκλεγμένο πολιτικό που φόρεσε τη στολή του σερίφη, και ένα κέραιο χτύπημα στο άνδρο καταστολής του κράτους. Η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού «μεταξύ κατεργαρέων...». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ' το ότι ο υπασπιστής, έδιωξε όλους τους άλλους που ήταν στο γραφείο του για να μην αντιληφθούν αυτή του την κίνηση. Εκτός αν ο Μ.Χ. υποψιάστηκε πως κάτι μπορεί να συμβαίνει και καλού κακού εξουσιοδότησε τον υπασπιστή του να τον ανοίξει, και να πάει στο γραφείο του μόνο το περιεχόμενο του φακέλου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι τόσο άνανδρος και δόλιος. Ενα είναι ξεκάθαρο, η απόφαση το δέμα να μεταφερθεί χωρίς να περάσει από έλεγχο στο υπουργικό του γραφείο είναι του υπουργού, και φέρει ακέραια την ευθύνη. Παρ' όλα αυτά λίγη ώρα μετά την έκρηξη, είδαμε έκπληκτοι στην τηλεόραση, τον κάτωχρο υπουργό σε κατάσταση παραφροσύνης, να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα τα παρατήσει και θα φτάσει ως το τέλος. Τόσο το καλύτερο για εμάς κ. υπουργέ. Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!

Δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο προβήκαμε στην συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο στυγνότερος εξουσιαστής που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά, μανιακός διώκτης των αγωνιζόμενων ανθρώπων και της ελευθερίας αυτής κάθε αυτής. Αδίστακτος στη χρήση κατασταλτικής δολοφονικής βίας, χαμαιλέοντας του πολιτικού καμουφλάζ, χωρίς δείγμα πολιτικής ή φιλοσοφικής σκέψης, και η δημοκρατική προβιά του πάει γάντι. Ολα αυτά τον καθιστούν τον ιδανικότερο άνθρωπο, στο σημαντικότερο πόστο, την κρισιμότερη περίοδο για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι αυτός που επέλεξε η πολιτικοοικονομική ελίτ, να αποκρούσει την οργή του κόσμου που παρακολουθεί άναυδος το εύρος της διαφθοράς, της χυδαιότητας και της αναισθησίας του πολιτικού συστήματος.

Το Λύκο το βλέπουμε, τα ίχνη του ψάχνουμε λέει ο θυμόσοφος λαός μας

Συμφωνούμε, και δεν θα φλυαρήσουμε ούτε στο λόγο ούτε στις πράξεις. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ' επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Στην περίπτωση που υψώσετε τα γνωστά κάλπικα λάβαρα ασφάλειας, σταθερότητας, και δημοκρατίας, ταμπουρωμένοι πίσω από ανθρώπινα φράγματα ανίδεων αστυνομικών, που δεν μαντεύουν ποια βρώμικα χέρια τους ταΐζουν, καθιστώντας τους αναχώματα για την εκτόνωση του οστικού κύματος που προορίζετε για εσάς, θα έχετε και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων σας.

Απευθυνόμαστε στο λαό και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το σημερινό μας πολίτευμα είναι μια οδυνηρή φάρσα, που οργανώθηκε, στήθηκε, και στηρίχτηκε, από νοσηρά μυαλά σαλεμένων νεοσοφιστών, που εκμαυλίζοντας τα πλήθη, κατάφεραν να τα αλλοτριώσουν, αδρανοποιώντας τα κοινωνικά και πολιτικά. Ασελγώντας εντατικά στα όνειρα και στα ιδανικά, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη, την ηθική, και την αισθητική του λαού, το πείραμα συνεχίζετε. Αυτή τη φορά πιο απάνθρωπο, πιο βίαιο, πιο απεχθές. Γι' αυτό μην επιτρέψετε στους υπεύθυνους για τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης, να απολαύσουν ανενόχλητοι τα οφέλη του δικού σας υποθηκευμένου αβέβαιου μέλλοντος. Μην τους φοβάστε, κλείστε τα αυτιά στα φερέφωνα τους, μιλάτε μεταξύ σας, ανταλλάξτε ιδέες, σκέψεις και οργανωθείτε. Αναλάβατε δράσεις! Είναι ιστορικό μας χρέος να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μέλλον μας είναι πολυτιμότερο από κάθε ψεύτικο δίλλημα που απορρέει από καμένα μυαλά εθισμένων στην εξουσία τυραννίσκων. Να πάρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας γι' αυτό η βία είναι θεμιτή και αναγκαία. Μην αφήσουμε να καθορίζουνε εκείνοι, το τι είναι νόμιμο και ηθικό. Κυρίως όμως ας μην έχουμε αυταπάτες πως τα γουρούνια θα εγκαταλείψουν το βούρκο τους με την πειθώ. Δύσκολα φεύγει κανείς απ' τον παράδεισο του. Γι' αυτό πιάστε τα μαστίγια. Ενας καλύτερος κόσμος θα υπάρξει και χωρίς αυτούς ή καλύτερα μόνο τότε θα υπάρξει.

Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο, εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Εχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε.

Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται.

Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά

Αγώνας μέχρι την νίκη

Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα. 



veto300

ΘΑΝΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Εχθες «παίχτηκε» η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια της Κατερίνας Καλλέργη, που έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη στο μαιευτήριο «Έλενα», κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μέχρι αυτή την ώρα που κηδεύεται η άτυχη 21χρονη, δεν έχει διαλευκανθεί η αιτία του θανάτου της, την οποία ερευνούν τόσο η Εισαγγελία όσο και το υπουργείο Υγείας. Η Κατερίνα Καλλέργη, μοναχοκόρη, παντρεύτηκε πριν δύο μήνες τον άντρα της ζωής της και οι δύο τους περίμεναν το παιδί που θα συμπλήρωνε την ευτυχία τους. Στις 6 του μήνα, η Κατερίνα, καθώς ήταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και είχε φρικτούς πόνους και αιμορραγία, μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο «Έλενα», προκειμένου να την εξετάσει ο γυναικολόγος που την παρακολουθούσε. Οι γιατροί την εξέτασαν, δεν έδειξαν να τους ανησυχεί η αιμορραγία και οι πόνοι, και έτσι την ξαναέστειλαν στο σπίτι της, λέγοντάς της πως μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα θα επέστρεφε για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Η Κατερίνα με τη μητέρα της γύρισαν στο σπίτι τους, στη Νέα Μάκρη, όμως η αιμορραγία και οι πόνοι δεν σταμάτησαν. Έτσι, πήραν και πάλι το δρόμο για το νοσοκομείο. Στις 7 το απόγευμα, η κοπέλα εισήχθη στο χειρουργείο. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, οι δικοί της έμαθαν ότι τελικά θα το έκανε με καισαρική τομή. Όσο περνούσαν οι ώρες, η αγωνία των ανθρώπων που περίμεναν στην αίθουσα αναμονής μεγάλωνε και η κακή είδηση δεν άργησε να φτάσει. Ενημέρωσαν τη μητέρα της και τον σύζυγό της πως η Κατερίνα δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη με τον θάνατο. Οι δικοί της, μάταια, έψαχναν τον χειρουργό και το ιατρικό επιτελείο, για να έχουν τις εξηγήσεις, που, φυσιολογικά, κάθε άνθρωπος επιθυμεί να έχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κανείς δεν ήταν διαθέσιμος να το κάνει. Η απάντηση που έδωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου στη δικηγόρο της οικογένειας, είναι ότι η νεαρή γυναίκα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, που προήλθε από μεθαιμορραγικό σοκ. Σε απλά ελληνικά, η κοπέλα πέθανε από αιμορραγία την οποία οι γιατροί δεν κατάφεραν να σταματήσουν, ενώ βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι. Σύμφωνα με συγγενείς που εκείνες τις δύσκολες ώρες βρέθηκαν στην αίθουσα αναμονής του μαιευτηρίου, οι γιατροί δεν κατάφεραν ποτέ να μάθουν από πού προήλθε η αιμορραγία. Μετά τον θάνατό της και την εισαγγελική παρέμβαση, ζητήθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος τοποθετήθηκαν, όπως προβλέπεται, σε κοινό δοχείο που χρησιμοποιείται για όλους τους τοκετούς. Την ώρα που η Κατερίνα έφευγε από τη ζωή, άνοιγε τα μάτια του το υγιέστατο βρέφος που κυοφορούσε, αλλά, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να απολαύσει τη μητρική στοργή.
 
networkedblogs

Απόλογία Κορκονέα.-Πόσο εύκολα μοιράζουν τα όπλα σε ανθρώπους ψυχικά ασταθείς;

«Τη στιγμή που πηγαίναμε εκεί αισθανόμουν ότι πήγαινα να κάνω το καθήκον μου. Ξαφνικά αισθάνθηκα εγκλωβισμένος, έβγαλα το πιστόλι μου και πυροβόλησα. Δύο φορές απ' ό,τι θυμάμαι. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν πυροβόλησα τρίτη φορά. Μετά κατάλαβα ότι έκανα χρήση του όπλου και συγκλονίστηκα», είπε ο δολοφόνος Κορκονέας στην απολογία του.

Ποιος τους έμαθε πως αυτό είναι το καθήκον τους; Ίσως αυτή η φράση στην απολογία του Κορκονέα αποτελεί σημείο κλειδί των αιτίων της τραγωδίας. Τραγωδία όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για όλους εμάς που στο εξής θα βλέπουμε τους βανδάλους να κάνουν πάρτι καίγοντας και σπάζοντας, κάθε χρόνο από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, τάχα επειδή διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 16χρονού Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου.

Ο Κορκονέας ήταν ειδικός φρουρός, δηλαδή εκπαιδεύτηκε μόλις 4 μήνες πριν καταλήξει να εργάζεται για την ΕΛ.ΑΣ. Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες κάποιοι τον αξιολόγησαν ως προσωπικότητα και δεν τον θεώρησαν ασταθή, αλλά απόλυτα ικανό να κρατάει όπλο! Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι- οι εκπαιδευτές του- του έμαθαν πως όταν βρεθεί σε μια περίπτωση όπως αυτή της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 το καθήκον του είναι η χρήση του όπλου, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα.

Πόσο εύκολα μοιράζονται τα όπλα σε ανθρώπους ψυχικά ασταθείς; Τα όπλα δεν είναι παιχνίδια. Τα όπλα έχουν μέσα σφαίρες και όχι καραμέλες!
Πρέπει πέρα από τη δικαστική αίθουσα στην Άμφισσα, να διωχθούν και εκείνοι που επέτρεψαν στον Κορκονέα να οπλοφορεί και να ενταχθεί στην Αστυνομία!

Αναρωτιέμαι πόσοι επικίνδυνοι κυκλοφορούν εκεί έξω, έχοντας όπλο νόμιμα στην κατοχή τους ως "όργανα της τάξης", επειδή κάποιοι τους έκριναν ικανούς με βάση ένα βαθμό απολυτηρίου και μόρια που συνυπολογίστηκαν...
Φαύλος κύκλος!
 

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Στον <<κάμπο>> φαίνεται πως κάποιοι έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό προκειμένου να παίρνουν <<μαϊμου>> κοινοτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας τα βοσκοτόπια ως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Με την ψηφιοποίηση του Νομού Λάρισας διαπιστώθηκε ότι οι <<καλλιεργήσιμες>> ενότητες ήταν βοσκότοποι ή δημόσιες εκτάσεις ακατάλληλες για κάθε δραστηριότητα. Το σύστημα τους <<πέταξε>> έξω. Τι έκαναν λοιπόν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα? Δήλωσαν στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2009 ότι μέσα στους βοσκότοπους εκτρέφουν άλογα. Οι βοσκότοποι για να ενεργοποιήσουν δικαιώματα επιδοτήσεων χρειάζονται ζώα και τα μόνα που δεν δηλώνονται στην κτηνιατρική βάση είναι τα ιπποειδή.
Υπολογίζεται ότι οι όψιμοι εκτροφείς αλόγων σε δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής Ελασσόνας και Φαρσάλων ε.ιναι τουλάχιστον 30. Μεταξύ αυτών <<επώνυμοι>> παραγωγοί και ηχηρά ονόματα συνδικαλιστών του θεσσαλικού κάμπου καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα.
Για το 2009  σε όλο το νομό Λαρίσης εμφανίζονται 400 εκτροφείς ίππων. Για να βρεθεί η άκρη του νήματος πρέπει να εξακριβωθεί ποιός ήταν ο αριθμός κατά τα προηγούμενα χρόνια.
 Κάθε χρόνο εκταμιεύονται περίπου 250 εκατ ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό προκειμένου να πληρωθούν πρόστιμα προς την Ε.Ε για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, για υποθέσεις κακής διαχείρησης.

ΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ!!!!!!

Η πρόταση θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας!!!!!!!!
Το σχέδιο οδηγίας της Επιτροπής προέβλεπε την χρήση ενός σκευάσματος ενζύμου βασιζόμενου στην θρομβίνη ως πρόσθετου για τρόφιμα ανασύστασης.
Η θρομβίνη έχει τον χαρακτήρα <<κρεάτινης κόλλας>> με σκοπό τη συνένωση ξεχωριστών τεμαχίων κρέατος για την παραγωγή ενός ενιαίου προϊόντος κρέατος με συνέπεια τον αποπροσανατολισμό του καταναλωτή.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η <<κόλλα>> κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία, αφού αυξάνει τον κίνδυνο της βακτηριακής μόλυνσης ενώ άλλη σοβαρή παράμετρος είναι η οικονομική: η τιμή του τελικού προϊόντος του κρέατος, θα διαμορφώνεται ως ενιαίο τεμάχιο, παραπλανώντας τον καταναλωτή.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τελικά το σχέδιο Οδηγίας για μία και μόνο ψήφο, κανείς δεν ξέρει όμως, τι θα γίνει στο μέλλον, αφού η πρόταση θα επανέλθει όταν τα διάφορα συμφέροντα κρίνουν καταλληλότερο τον χρόνο.

Καλιτσούνια με ξινομυζήθρα




Υλικά

• 250 γραμμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 3/4 (περίπου) ποτηριού νερό χλιαρό
• Για τη γέμιση
• 250 γραμμ. ξινομυζήθρα ή άλλο κρεμμώδες τυρί
• 1 αυγό χτυπημένο
• 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 20΄.
2. Εν τω μεταξύ σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι, ανακατεύοντας. Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο φύλλο χωριάτικο.
3. Με στρογγυλό πιατάκι του καφέ κόβουμε δίσκους και τοποθετούμε στο κέντρο 1 κ.γλ. γέμιση. Διπλώνουμε το δίσκο σε μισοφέγγαρο. Βρέχουμε λίγο την ένωση και την πατάμε με πιρούνι να κλείσει καλά.
4. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

μερίδες 14
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

ΠΗΓΗ: www.agrino.gr

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με τυρί και πιπεριές






Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή! Αν μάλιστα αφαιρέσεις την πέτσα και το τυρί γίνεται ένα διαιτητικό πιάτο.



Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15’


Υλικά

1 κοτόπουλο 1½ κιλό, τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
200γρ. κεφαλοτύρι γλυκό, κομμένο σε καρέ
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλιά γλυκού φρέσκα ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
6 μεγάλες λαδόκολλες
Σπάγκο

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά. Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 15’. Αδειάζουμε το περιεχόμενο από το πουγκί και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.


ΠΗΓΗ: www.menslounge.gr/good_life/recipes

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Περιστατικό μ' ένα κουταβάκι


Σήμερα το πρωί καθώς καθόμουν στο γραφείο μου ξαφνικά άκουσα κλάματα ενός μικρού κουταβιού έξω από την πόρτα. Τα κλάματα δεν σταματούσαν. Κάποια στιγμή μπροστά μου εμφανίστηκε ένα μικρό κουταβάκι χρώματος μαύρου, εξαντλημένο και πεινασμένο. Προσπάθησα να το βγάλω έξω από το γραφείο μου αλλά αυτό επέμενε να μην φεύγει. Έτσι το πήρα στα χέρια μου και η καρδούλα του χτυπούσε πολύ γρήγορα. Κατεβήκαμε κάτω, του πήρα μία τυρόπιτα και του την έβαλα σε μία άκρη και άρχισε να τρώει με μεγάλη λαιμαργία. αργότερα έμαθα ότι το σκυλάκι αυτό είχε πάει και σε Δημοτική Κοινοφελή επιχείρηση και μπήκε μέσα και άρχισε να κάνει σκανταλιές με τους υπαλλήλους της.
Αναγνώστης

Ανοίγουν το Facebook πρωί πρωί....


Μία στις τρεις γυναίκες, από 18 έως 34 ετών, το πρώτο πράγμα που κάνουν με το που ξυπνούν είναι να ανοίξουν το Facebook, προτού καν πάνε τουαλέτα!Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, όλο και μεγαλώνει το ποσοστό των νεαρών που εθίζονται στο διάσημο διαδικτυακό τόπο συνάντησης.



Η έρευνα από τις εταιρείες Oxygen Media και Lightspeed Research ανέλυσε τη συμπεριφορά 1.605 ενηλίκων που χρησιμοποίησαν το Facebook μεταξύ Μαϊου- Ιουνίου.Το 21% των γυναικών τσεκάρει τη σελίδα του στο μέσο της νύχτας, ενώ το 42% αυτών θεωρεί ότι δεν είναι κακή η ανάρτηση προκλητικών φωτογραφιών.



Το 79% δεν έχει επίσης πρόβλημα να δημοσιεύσει φωτογραφίες όπου φιλιέται. Όσον αφορά στις...

σχέσεις, το 63% παραδέχεται ότι κάνει γνωριμίες και φλερτ μέσω Facebook.

networkedblogs

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Η MIG

Το δικαίωμά της να αποκτήσει την πλειοψηφία και να αυξήσει τη συμμετοχή της σε 51% από 49,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της FAI(γερμανική εταιρεία για ιπτάμενα ασθενοφόρα) εξάσκησε η MIG.
Το τίμημα εξαγοράς του επιπλέον ποσοστού του θα ανέλθει σε 2.500.000 ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί στις 1.12.2008, κατά την κατάρτιση της αρχικής συμφωνίας γιατην συμμετοχή της εταιρείας στην FAI.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η FAI έχει σημειώσει τα τελευταία 2 χρόνια εντυπωσιακή αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη.
Ο κύκλος εργασιών της παρουσίασε μέση ετήσια αύξηση  32,7% κατά την διετία 2007-2009 και αύξηση 45,7% για την χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, για το 2009 ο κύκλος των εργασιών ανήλθε στα 38,6 εκατ ευρώ από 26,5 εκατ ευρώ το 2008 και 21,9 εκατ ευρώ το 2007.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ...

ΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Στην Αθήνα μπορεί να μην συνέβη κάτι ανάλογο, ωστόσο ένα άλλο κίνημα, αυτό των <<Ρομπέν των Εισιτηρίων>> όπως χαρακτηρίστηκε κατάφερε να προβληματίσει την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, η οποία παρατήρησε πτώση στα έσοδά της κατά 3%.
Πτώση που δεν οφειλόταν σε μείωση του επιβατικού κοινού αλλά στην απλή σκέψη κάποιου που στην συνέχεια έγινε <<μόδα>> και σήμερα πλέον αποτελεί συνειδητή κίνηση εκατοντάδων επιβατών του ΜΕΤΡΟ.
<<Αφού το εισιτήριο έφτασε το 1 ευρώ, ας εκμεταλλευτούμε τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που μπορελι να χρησιμοποιηθεί ξανά>>.  Ανταλλαγή  εισιτηρίου και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αντεπιτίθεται με απειλές περί παράνομης πράξης που επιφέρουν εκτός από βαριά πρόστιμα στους παραβάτες, ακόμη και φυλάκιση 3 μηνών για κάθε επιβάτη που δίνει το εισιτήριό του στον επόμενο.

Έλληνες επαγγελματίες θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία

  • Τεράστιο το κύμα φυγής από την Ελλάδα που αναμένεται να μεταβληθεί σε έρημη χώρα
  • Οι Έλληνες σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα που προδόθηκε από τους πολιτικούς

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η κ. Κάθριν Μέιν, υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας.
Όπως προκύπτει, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα, πολλοί Έλληνες επιστήμονες και ειδικευμένοι επαγγελματίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να μεταναστεύσουν.
Η κ. Μέιν ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το τελευταίο εξάμηνο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσα από το πρόγραμμα Υποδοχής Ειδικευμένων Μεταναστών, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης στην Αυστραλία.
Ο «Νέος Κόσμος» που έχει, επίσης, λάβει μηνύματα από Έλληνες επαγγελματίες που ζητούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, το Σάββατο, 3 Ιουλίου θα δημοσιεύσει στη νέα έκδοση, ρεπορτάζ της Ευγενίας Παυλοπούλου με πληροφοριακό αφιέρωμα στο υπάρχων καθεστώς μετανάστευσης, τους εργασιακούς τομείς όπου παρατηρείται έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Αυστραλία και πληροφορίες για το ποιες υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους Έλληνες μετανάστες.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Προκειμένου κάποιος να πάρει βίζα μόνιμης παραμονής, θα πρέπει να έχει συγγενείς στην Αυστραλία, οι οποίοι θα δεχθούν να λειτουργήσουν ως εγγυητές. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους Έλληνες, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.
Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν είναι ειδικευμένοι εργαζόμενοι και, ως τέτοιοι, έχουν δύο επιλογές προκειμένου να τους δεχθεί η χώρα μόνιμα.
Τα επαγγέλματα που αυτή τη στιγμή έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι πολλά. Περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες για αυτά τα επαγγέλματα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και, συγκεκριμένα, στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf.
Σε αυτή τη λίστα επαγγελμάτων δεν υπάρχει επίσης και ο κωδικός που είναι απαραίτητος όταν κάποιος κάνει αίτηση για βίζα, αλλά και ο αρμόδιος επαγγελματικός φορέας που πρέπει να αναγνωρίσει τα προσόντα αυτού που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας εργασίας.
Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε χημικούς Μηχανικούς για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερων διοικητικών στελεχών για επιχειρήσεις, γεωλόγων, μαθηματικών, ιατρών παθολόγων, οφθαλμιάτρων, παιδιάτρων και δερματολόγων, φαρμακοποιών για νοσοκομεία, δασκάλων γενικά, αλλά και δασκάλων για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών, μαραγκών και άλλων.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Υπάρχουν δύο τρόποι να χορηγηθεί βίζα εργασίας.
1. Αυτός που κάνει αίτηση να βρει εργασία μόνος του μέσω του Ίντερνετ και ο μελλοντικός του εργοδότης να στηρίξει την αίτησή του για τη χορήγηση βίζας.
2. Να έρθει ανεξάρτητα εδώ, με την προοπτική να απασχοληθεί σε κάποιο από τα επαγγέλματα που αναγράφονται στην παραπάνω λίστα.

networkedblogs

Η Shakira στον τελικό του Mundial


Στην τελετή λήξης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου θα τραγουδήσει η Κολομβιανή star Shakira, αυτήν την Κυριακή 11 Ιουλίου στη Νότια Αφρική.

Στη σκηνή θα την πλαισιώσουν πολλοί Αφρικανοί καλλιτέχνες και χορευτές σε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό show.

Η τελετή λήξης θα ξεκινήσει στις 18.30 τοπική ώρα, δηλαδή δύο ώρες πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού που θα αναδείξει και τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Tο κύπελλο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας φημολογείται ότι θα το παραδώσει ο τιμημένος με Νόμπελ πρώην προέδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ωστόσο η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί.



Ο Λάο Τσε και ο ταοϊσμός


Ο ταοϊσμός ανάγεται στον δάσκαλο Λάο Τσε, στο "Σοφό Φέροντα" σύγχρονο του Κομφούκιου।.Πολλές πλευρές της ταοϊστικής σκέψης στηρίζονται στην κοινή βάση του κινεζικού στοχασμού και δομούνται κυρίως γύρο από την έννοια του Ντάο, που συνιστά την απαρχή των πάντων και είναι η οδός της μεγάλης κίνησης του σύμπαντος.

Οι διαφορές με τον κομφουκιανισμό
Σύμφωνα με τον κομφουκιανισμό, το Ντάο ή η Οδός αντιστοιχούσε στον Νόμο ή στην ηθική τάξη που απαγόρευε ο Ουρανός και υλοποιείτο κατά κάποιο τρόπο μέσο της λατρευτικής εθιμοτυπίας, η οποία κυβερνούσε την ανθρώπινη συμπεριφορά από την αρχαιότητα. Αντίθετα, για τους ταοϊστές δασκάλους, το Ντάο ήταν η ίδια η Φύση, αυτή η "μια" και "αιώνια", "αυθόρμητη" και "άφατη" Φύση. Κάθε άτομο καλείται να ενσωματωθεί σε αυτή. Ο όρος που εκφράζει αυτή την ιδέα είναι το ζιράν। μεταφραζόμενος συχνά ως "φυσικό" ή "αυθυπόστατο". Εν συντομία, ο άνθρωπος ζώντας "αυθόρμητα" όπως είναι δηλαδή, βιώνει το Ντάο.

Η σιωπή ή η ομιλία
Οι ταοϊστές δίνουν έμφαση στον άφατο χαρακτήρα του Ντάο, εξού και μία από τις πιο γνωστές φράσης αυτ'ης της παράδωσης : " Αυτός που ξέρει δεν μιλά, αυτός που μιλά δεν ξέρει". Το Ντάο είναι επίσης "το Απέραντο" ή "το Μεγάλο" υπό την έννοια ότι τίποτα δεν μπορεί να υφίσταται έξω από αυτό. Είναι επίσης το "μη ον" ιδέα πολύ διαφορετική από αυτή του κενού. Πρόκειται περισσότερο για έναν τρόπο να λέμε ότι όσα μπορούμε να βεβαιώσουμε για το Ντάο, συμπεριλαμβανομένου του ότι υπάρχει ή του ότι "είναι", τοποθετούνται αναπόφευκτα εκτός της πραγματικότητας.

Πρόσβαση στην αληθινή αθανασία
Μπορούμε να μιλήσουμε για τον τ΄ροπο με τον οποίο λειτουργεί ή εκδηλώνεται το Ντάο στον κόσμο. Ο όρος που χρησιμοποιείται για αν εκφράσει αυτή την "λειτουργία" είναι το "τε", το οποίο μεταφράζεται με την λέξη αρετή, αν και έχει περισσότερο την σημασία της "ισχύος" ή της "μυστικής δύναμης". Κάθε άνθρωπος καλείται αν πραγματοποιήσει την θεμελιώδη του λενωση με το Ντάο, εκτός του οποίου τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει. Όποιος βιώνει αυτή την ενότητα έχει προικιστεί με το "τε". Αυτή η δύναμη τον προστατεύει από το χάος που σημαδεύει την ζωή οποιουδήποτε αφήνει τον εαυτό του να βυθιστεί στην φαινομενικότητα του κόσμου που τον περιβάλλει. Δηλαδή, μέσα πραγματώνεται η αληθινή αθανασία, μια που το Ντάο, με το οποίο ο άνθρωπος έχει ενωθεί, δεν γνωρίζει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Εγκατάλειψη στο σύμπαν
Ο άνθρωπος φτάνει στην μέθεξη με αυτό το ιδεώδες της βιωμένης ένωσης, όταν πραγματώνει το αξίωμα του βου-βουέι ή της "μη δρλασης". Πρόκειται για την πλήρη εγκατάλειψη του ατόμου στην φυσική κίνηση του σύμπαντος: τότε ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει να διαταράξει την φυσική αρμονία των πραγμάτων διά της λειτουργίας της σκέψης του, η οποία απορυθμίζεται πάντα από τις εν κοινωνία επεξεργασμένες αρχές. Για τον ταοϊστή, πραγμάτωση αυτής της ένωσης είναι να δέχεται ο άνθρωπος απλά και φυσικά το μυστήριο της ζωής, η οποία ακολουθεί αδιάλειπτα και αυθόρμητα την Οδό όλων των πραγμάτων, ο άνθρωπος που ζει έτσι αποδεικνύει τι είναι το "τε". Και χάρης σε αυτό το "τε" οι άλλοι μπορού αν αρχήσουν να υποψιάζονται τι είναι το Ντάο. Αυτή η σχέση μεταξύ του Ντάο και του "τε" ή μυστικής δύναμης εξηγεί τον τίτλο της πλέον σημαντικής πηγης αυτής της παράδοσης, το Ντάο-τε Τσινγκ (το βιβλίο του Ντάο ακι της δράσης του).

Ο σεβασμός στην φύση
Μέσα στους αιώνες, οι ταοϊστές φιλόσοφοι πάσχισαν να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις, όπως οι κομφουκιανιστές ομόλογοί τους. Η ταοϊστική επιρροή, όπως και αυτή του κομφουκιανισμού, εκφράζεται σήμερα μέσα από την συμπεριφορά πολλών ανατολικών λαώ, κινέζικης και ιαπωνικής κυρίως καταγωγής. Η αρμονία, πάντα ουσιώδης, είναι πρωταρχικής σημασίας στον ταοϊσμό, όπως και στον κομφουκιανισμό. Η ευσεβής στάση προς την φύση συμπίπτει εμ την ταοϊστική ερμηνεία του Ντάο, σύμφωνα με την οποία κάθε άνθρωπος πρέπει αν αφήνεται στην γυσική αφομοίωση. Η έμφαση ως προς την σημασία της της μακροζωίας και ως προς τα μέσα που μεταχειρίζεται ο άνθρωπος για να την επιτύχει απηχεί την αναζήτηση της αθανασίας, μιας έννοιας ουσιαστικής για τον ταοϊσμό. Τέλος πρέπει αν υπενθυμίσουμε ότι η επιστράτευση της μαγείας και της μαντείας κάθε άλλο παρά ξένη είναι προς την συγκεκριμένη παράδοση, καθώς αυτές οι δύο πρακτικές είναι συνυφασμένες με τις απαρχές της.

Αισιο τέλος γαι τον ναυαγό στην Τήλο


Ιστιοπλόος που ναυάγησε ενώ έπλεε ανατολικά της Τήλου και βόρεια της Χάλκης διασώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ο άνδρας, ελληνικής καταγωγής ναυάγησε 6,5 μίλια ανατολικά της Τήλου και 10 μίλια βορείου της Χάλκης όταν το κατάρτι του ιστοπλοϊκού του έσπασε με αποτέλεσμα να υποστεί μηχανική βλάβη.

Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα περισυνέλεξε σώο το ναυαγό σήμερα το πρωί και τον μετέφερς σε νοσοκομείο της Ρόδου, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ακυρώθηκε η συναυλία της Jennifer Lopez στα Κατεχόμενα


Η Jennifer Lopez ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη και τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο, έπειτα από έντονες αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, καθώς και μετά από παρεμβάσεις στελεχών του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η Lopez ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην περιοχή της Κερύνειας, στις 24 Ιουλίου. Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα, της J. Lopez, αναφέρεται ότι “ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, ίδρυμα ή καθεστώς που θα είχε σχέση με οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έπειτα από πλήρη ανασκόπηση όλων των σχετικών περιστάσεων στην Κύπρο, η απόφαση των συμβούλων της ήταν να αποσυρθεί από την εμφάνιση. Ήταν μια συλλογική απόφαση η οποία αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας στις πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής».

Όλες οι λεπτομέρειες για τον έλεγχο των δαπανών στις δημοτικές εκλογές

Καταργούνται τα έσοδα από «κουπόνια», οριοθετείται ο αριθμός των εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Την κατάργηση της άντλησης εσόδων από τη διάθεση "κουπονιών" και την οριοθέτηση του αριθμού επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο νόμου για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σχετικά με τον αριθμό των επιτρεπτών εμφανίσεων, διευκρινίζεται ότι τυχόν υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων εμφανίσεων ή άλλη άμεση ή έμμεση προβολή, εφόσον αποδειχθεί, ότι συντελέσθηκε με οικονομικό αντάλλαγμα, για μεν τους υποψηφίους συνεπάγεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, για δε τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους αντιπροσώπους των οικείων φορέων συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον, ενός έτους.

Ακόμη, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το συνολικό ύψος τούτων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κατ’ αντίθεση προς την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% τούτων, και παρείχε περιθώριο καταστρατηγήσεων για το επαπομένον ποσοστό.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι σε όλες τις περιφέρειες υπάρχει απομείωση του ύψους των συνολικών δαπανών των συνδυασμών, σε σχέση με τις εκλογές του 2006. Επισημειώνεται, ότι στις ελάχιστες περιπτώσεις δήμων, όπου υπάρχουν σχετικές αυξήσεις των ανωτέρω ορίων, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, ως ουσιώδεις και οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που μπορεί να έχει ένας συνδυασμός.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στο προσχέδιο, θα γίνει σύντμηση της προεκλογικής περιόδου από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή δύο μήνες αντί των 30 ημερών που ισχύει πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή τούτων με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στον "Καλλικράτη".

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών, κατά τις περιφερειακές εκλογές, δεν μπορεί να υπερβαίνει το άθροισμα των δαπανών για το σύνολο των υποψηφίων, όπως αυτό υπολογίζεται σύμφωνα με τη ρύθμιση της επόμενης περίπτωσης.

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές, στις οποίες συνυπολογίζεται και η αξία των αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων, καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος.

Για τον καθορισμό του, πολλαπλασιάζεται το ποσό των 1.000 ευρώ επί συντελεστή, ο οποίος εκφράζεται σε μονάδες, ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, ως εξής:

i. Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους, ο συντελεστής ορίζεται σε δυόμισι μονάδες.

ii. Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 150.000 κατοίκους, ο συντελεστής ορίζεται σε τρεις μονάδες.

iii. Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, ο συντελεστής ορίζεται σε τρεισήμισι μονάδες

iv. Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μεγαλύτερο των 200.000 κατοίκων, ο συντελεστής αυξάνεται κατά μισή μονάδα, ανά 100.000 κατοίκους.

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών, κατά τις δημοτικές εκλογές, σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από μία έως τρεις ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων.

Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από τέσσερις έως δέκα ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων, προσαυξημένο κατά 20%.

Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από επτά έως έξι ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων, προσαυξημένο κατά 50%.

Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες άνω των δέκα ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων, προσαυξημένο κατά 75%.

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές, στις οποίες συνυπολογίζεται και η αξία των αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων, καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος. Για τον καθορισμό του, πολλαπλασιάζεται το ποσό των 1.000 ευρώ επί συντελεστή, ο οποίος εκφράζεται σε μονάδες, ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, ως εξής:

i. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους ορίζεται σε μιάμιση μονάδα.

ii) σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 60.000 κατοίκους ορίζεται σε δύο μονάδες.

iii) σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους ορίζεται σε δυόμιση μονάδες.

iv) σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 150.000 κατοίκους ορίζεται σε τρεις μονάδες.

v) σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους ορίζεται σε τρεισήμισι μονάδες.

vi) σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό άνω των 200.000, ο συντελεστής αυξάνεται κατά μισή μονάδα για κάθε 100.000 κατοίκους.


ellispoint.gr

H απολογία Κορκονέα

«Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε», ψέλλισε αρχίζοντας την απολογία του ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος, μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Τσαραλιώτη, κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.

«Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε», είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ, υποστήριξε εκ νέου, ότι ενώ ήταν στο περιπολικό με τον συγκατηγορούμενό του, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από περίπου δέκα συγκεντρωμένα άτομα. Όπως ανέφερε, άφησαν το περιπολικό κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με τον συνάδελφό του πήγαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου και πάλι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια περίπου είκοσι με τριάντα άτομα.

Είπε ακόμη πως ο Βασίλης Σαραλιώτης έριξε δυο βολίδες κρότου-λάμψης και οπισθοχώρησαν, αλλά -όπως τόνισε- συνειδητοποίησε ότι και από τη μεριά της Κωλέτη υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που τους έβριζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.

«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο "πάμε να φύγουμε". Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε».

Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστήριξε, ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου τους μετέφεραν, αρχικά τους είπαν για τραυματισμό ενός πολίτη και αφού παρέδωσαν τα όπλα, έμαθαν ότι υπήρξε θάνατος. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα και ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, έγινε επίδειξη των ρούχων, που φορούσε το μοιραίο βράδυ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καθώς και των όπλων των δυο αστυνομικών. Για πρώτη φορά στο δικαστήριο παρούσα ήταν σήμερα και η γιαγιά του παιδιού, η οποία με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στο στήθος της τη φωτογραφία του εγγονού της, παρακολουθούσε την επίδειξη των πειστηρίων.

Η απολογία του Επ. Κορκονέα συνεχίζεται με ερωτήσεις της προέδρου.

newsit.gr

Σαλάτα με μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι

Η ψητή μελιτζάνα ταιριάζει με τη σαλάτα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι, λάδι και λεμόνι αντί για ξίδι.







Χρόνος προετοιμασίας: 50’
Μερίδες: 4





Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας θυμάρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 200ο C για 40’-50’ περίπου, μέχρι η εξωτερική φλούδα τους να καεί και να μαυρίσει. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κρατώντας τες από το κοτσάνι αφαιρούμε τη φλούδα τους. Κόβουμε το κοτσάνι και τις ακουμπάμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις ντομάτες για 3’-4’ κι αμέσως μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους εύκολα. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τους το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε το ψαχνό από τις μελιτζάνες, το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, τα ανακατεύουμε με το σκόρδο και το ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Παίρνουμε το μείγμα με τη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και το απλώνουμε πάνω από τη μελιτζάνα.



ΠΗΓΗ: www.menslounge.gr/good_life/recipes

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ














Υλικά
2 μεγάλα καλαμάρια
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
Μισή πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένες σε κύβους
Μία κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με μία οδοντογλυφίδα και τα ψήνουμε σε ψηστιέρα ή και στο φούρνο, όχι όμως για πάρα πολύ ώρα για να μη στεγνώσει και σκληρύνει το κρέας τους. Ρίχνουμε λαδολέμονο αμέσως μόλις τα βγάλουμε από την ψησταριά ή το φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


http://lopis-place.blogspot.com

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αρχαία αγορά της Αθήνας (εισαγωγή)

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας εκτείνεται στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης। Είναι μια επίπεδη περιοχή που ορίζεται από τον λόφο του Αρείου Πάγου στα νότια και από τον λόφο του Αγοραίου Κολωνού στα δυτικά। Η Αγορά αναπτύχθηκε σε αυτό το σημείο, γιατί ήταν εύκολα προσιτή τόσο από το λιμάνι όσο και από τα μεσόγεια। Στην Αγορά λοιπόν κατέληγαν ή περνούσαν σημαντικοί αρχαίοι δρόμοι και κυρίως η "Οδός Παναθηναίων" όπου καθόρισε την αρχιτεκτονικά ανάπτυξη της Αγοράς των Αθηνών। Η Αγορά ήταν μια μεγάλη πλατεία, όπου τελούνταν κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες, εμπορικές συναλλαγές, θρησκευτικά πανηγύρια, υπαίθρια θεατρικά δρώμενα και αθλητικοί αγώνες। Επίσης ήταν το κέντρο όπου ασκούνταν οι σημαντικότερες λειτουργίες της αθηναϊκής δημοκρατίας, διοικητικές και δικαστικές। Από τον 6ο αι। π।Χ। πλαισιώθηκε από δημόσια κτήρια। Τα πιο σημαντικά κτήρια που βρίσκονταν κατά μήκος της "Δυτικής Οδού" ήταν: το Βουλευτήριο (όπου συνεδρίαζε το νομοπαρασκευαστικό σώμα των πεντακοσίων βουλευτών), η Θόλος (έδρα του διοικητικού σώματος των πενήντα πρυτάνεων και τόπος φύλαξης των επισήμων μέτρων και σταθμών της πόλης, το Μητρώο στο οποίο φυλάσσονταν τα κρατικά αρχεία, η Βασίλειος Στοά έδρα του Άρχοντος Βασιλέα, τα δικαστήρια, το Νομισματοκοπείο, τα διοικητήρια του στρατού και του ναυτικού, επίσης υπήρχαν πολλά καταστήματα, εργαστήρια και υπαίθρια μαγαζιά και σε πολλά σημεία βωμοί και ιερά, αγάλματα πολιτών και ξένων ευεργετών και στοές σε διάφορα σημεία για την προστασία από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες। Σημαντικοί δρόμοι που διέσχιζαν την αγορά ήταν : η Πειραϊκή Οδός που συνέδεε την πόλη με το ομώνυμο λιμάνι της, η "Οδός Αρείου Πάγου" και η "Οδός των Μαρμαρογλυπτών", βρίσκονταν στα δυτικά του Αρείου Πάγου στην Βιοτεχνική Περιοχή, όπου υπήρχαν σπίτια, καταστήματα και εργαστήρια। Η οδός "Στενωπός Κολλυτός" που διέσχιζε τον αρχαίο δήμο Κολλυτού που βρισκόταν στα Ν।Δ। του λόφου του Αρείου Πάγου, σε αυτήν την οδό υπήρχαν σπίτια και ιερά και συνέδεε την Αρχαία Αγορά με την Ακρόπολη και τους δήμους της Μελίτης και της Κοίλης।