Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Στον <<κάμπο>> φαίνεται πως κάποιοι έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό προκειμένου να παίρνουν <<μαϊμου>> κοινοτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας τα βοσκοτόπια ως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Με την ψηφιοποίηση του Νομού Λάρισας διαπιστώθηκε ότι οι <<καλλιεργήσιμες>> ενότητες ήταν βοσκότοποι ή δημόσιες εκτάσεις ακατάλληλες για κάθε δραστηριότητα. Το σύστημα τους <<πέταξε>> έξω. Τι έκαναν λοιπόν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα? Δήλωσαν στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2009 ότι μέσα στους βοσκότοπους εκτρέφουν άλογα. Οι βοσκότοποι για να ενεργοποιήσουν δικαιώματα επιδοτήσεων χρειάζονται ζώα και τα μόνα που δεν δηλώνονται στην κτηνιατρική βάση είναι τα ιπποειδή.
Υπολογίζεται ότι οι όψιμοι εκτροφείς αλόγων σε δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής Ελασσόνας και Φαρσάλων ε.ιναι τουλάχιστον 30. Μεταξύ αυτών <<επώνυμοι>> παραγωγοί και ηχηρά ονόματα συνδικαλιστών του θεσσαλικού κάμπου καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα.
Για το 2009  σε όλο το νομό Λαρίσης εμφανίζονται 400 εκτροφείς ίππων. Για να βρεθεί η άκρη του νήματος πρέπει να εξακριβωθεί ποιός ήταν ο αριθμός κατά τα προηγούμενα χρόνια.
 Κάθε χρόνο εκταμιεύονται περίπου 250 εκατ ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό προκειμένου να πληρωθούν πρόστιμα προς την Ε.Ε για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, για υποθέσεις κακής διαχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: