Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Καλιτσούνια με ξινομυζήθρα




Υλικά

• 250 γραμμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 3/4 (περίπου) ποτηριού νερό χλιαρό
• Για τη γέμιση
• 250 γραμμ. ξινομυζήθρα ή άλλο κρεμμώδες τυρί
• 1 αυγό χτυπημένο
• 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 20΄.
2. Εν τω μεταξύ σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι, ανακατεύοντας. Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο φύλλο χωριάτικο.
3. Με στρογγυλό πιατάκι του καφέ κόβουμε δίσκους και τοποθετούμε στο κέντρο 1 κ.γλ. γέμιση. Διπλώνουμε το δίσκο σε μισοφέγγαρο. Βρέχουμε λίγο την ένωση και την πατάμε με πιρούνι να κλείσει καλά.
4. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

μερίδες 14
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

ΠΗΓΗ: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: