- Τεράστιο το κύμα φυγής από την Ελλάδα που αναμένεται να μεταβληθεί σε έρημη χώρα
- Οι Έλληνες σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα που προδόθηκε από τους πολιτικούς
Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η κ. Κάθριν Μέιν, υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας.
Όπως προκύπτει, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα, πολλοί Έλληνες επιστήμονες και ειδικευμένοι επαγγελματίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να μεταναστεύσουν.
Η κ. Μέιν ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το τελευταίο εξάμηνο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσα από το πρόγραμμα Υποδοχής Ειδικευμένων Μεταναστών, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης στην Αυστραλία.
Ο «Νέος Κόσμος» που έχει, επίσης, λάβει μηνύματα από Έλληνες επαγγελματίες που ζητούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, το Σάββατο, 3 Ιουλίου θα δημοσιεύσει στη νέα έκδοση, ρεπορτάζ της Ευγενίας Παυλοπούλου με πληροφοριακό αφιέρωμα στο υπάρχων καθεστώς μετανάστευσης, τους εργασιακούς τομείς όπου παρατηρείται έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Αυστραλία και πληροφορίες για το ποιες υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους Έλληνες μετανάστες.
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Προκειμένου κάποιος να πάρει βίζα μόνιμης παραμονής, θα πρέπει να έχει συγγενείς στην Αυστραλία, οι οποίοι θα δεχθούν να λειτουργήσουν ως εγγυητές. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους Έλληνες, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.
Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν είναι ειδικευμένοι εργαζόμενοι και, ως τέτοιοι, έχουν δύο επιλογές προκειμένου να τους δεχθεί η χώρα μόνιμα.
Τα επαγγέλματα που αυτή τη στιγμή έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι πολλά. Περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες για αυτά τα επαγγέλματα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και, συγκεκριμένα, στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf.
Σε αυτή τη λίστα επαγγελμάτων δεν υπάρχει επίσης και ο κωδικός που είναι απαραίτητος όταν κάποιος κάνει αίτηση για βίζα, αλλά και ο αρμόδιος επαγγελματικός φορέας που πρέπει να αναγνωρίσει τα προσόντα αυτού που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας εργασίας.
Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε χημικούς Μηχανικούς για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερων διοικητικών στελεχών για επιχειρήσεις, γεωλόγων, μαθηματικών, ιατρών παθολόγων, οφθαλμιάτρων, παιδιάτρων και δερματολόγων, φαρμακοποιών για νοσοκομεία, δασκάλων γενικά, αλλά και δασκάλων για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών, μαραγκών και άλλων.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Υπάρχουν δύο τρόποι να χορηγηθεί βίζα εργασίας.
1. Αυτός που κάνει αίτηση να βρει εργασία μόνος του μέσω του Ίντερνετ και ο μελλοντικός του εργοδότης να στηρίξει την αίτησή του για τη χορήγηση βίζας.
2. Να έρθει ανεξάρτητα εδώ, με την προοπτική να απασχοληθεί σε κάποιο από τα επαγγέλματα που αναγράφονται στην παραπάνω λίστα.
networkedblogs
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου