Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Απόλογία Κορκονέα.-Πόσο εύκολα μοιράζουν τα όπλα σε ανθρώπους ψυχικά ασταθείς;

«Τη στιγμή που πηγαίναμε εκεί αισθανόμουν ότι πήγαινα να κάνω το καθήκον μου. Ξαφνικά αισθάνθηκα εγκλωβισμένος, έβγαλα το πιστόλι μου και πυροβόλησα. Δύο φορές απ' ό,τι θυμάμαι. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν πυροβόλησα τρίτη φορά. Μετά κατάλαβα ότι έκανα χρήση του όπλου και συγκλονίστηκα», είπε ο δολοφόνος Κορκονέας στην απολογία του.

Ποιος τους έμαθε πως αυτό είναι το καθήκον τους; Ίσως αυτή η φράση στην απολογία του Κορκονέα αποτελεί σημείο κλειδί των αιτίων της τραγωδίας. Τραγωδία όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για όλους εμάς που στο εξής θα βλέπουμε τους βανδάλους να κάνουν πάρτι καίγοντας και σπάζοντας, κάθε χρόνο από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, τάχα επειδή διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 16χρονού Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου.

Ο Κορκονέας ήταν ειδικός φρουρός, δηλαδή εκπαιδεύτηκε μόλις 4 μήνες πριν καταλήξει να εργάζεται για την ΕΛ.ΑΣ. Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες κάποιοι τον αξιολόγησαν ως προσωπικότητα και δεν τον θεώρησαν ασταθή, αλλά απόλυτα ικανό να κρατάει όπλο! Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι- οι εκπαιδευτές του- του έμαθαν πως όταν βρεθεί σε μια περίπτωση όπως αυτή της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 το καθήκον του είναι η χρήση του όπλου, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα.

Πόσο εύκολα μοιράζονται τα όπλα σε ανθρώπους ψυχικά ασταθείς; Τα όπλα δεν είναι παιχνίδια. Τα όπλα έχουν μέσα σφαίρες και όχι καραμέλες!
Πρέπει πέρα από τη δικαστική αίθουσα στην Άμφισσα, να διωχθούν και εκείνοι που επέτρεψαν στον Κορκονέα να οπλοφορεί και να ενταχθεί στην Αστυνομία!

Αναρωτιέμαι πόσοι επικίνδυνοι κυκλοφορούν εκεί έξω, έχοντας όπλο νόμιμα στην κατοχή τους ως "όργανα της τάξης", επειδή κάποιοι τους έκριναν ικανούς με βάση ένα βαθμό απολυτηρίου και μόρια που συνυπολογίστηκαν...
Φαύλος κύκλος!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: