Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με τυρί και πιπεριές






Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή! Αν μάλιστα αφαιρέσεις την πέτσα και το τυρί γίνεται ένα διαιτητικό πιάτο.



Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15’


Υλικά

1 κοτόπουλο 1½ κιλό, τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
200γρ. κεφαλοτύρι γλυκό, κομμένο σε καρέ
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλιά γλυκού φρέσκα ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
6 μεγάλες λαδόκολλες
Σπάγκο

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά. Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 15’. Αδειάζουμε το περιεχόμενο από το πουγκί και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.


ΠΗΓΗ: www.menslounge.gr/good_life/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια: