Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Βρες το κλειδί ν' ανοίξεις την καρδιά μου...

Βαριές ποινές για πλαστογράφηση συνταγών

Πρώην καθηγητής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Παν/μίου Πατρών και ο πρώην βοηθός του καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης για πλαστογράφηση συνταγών. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια.

Βαριές ποινές για πλαστογράφηση συνταγών


Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών για πλαστές συνταγογραφήσεις καταδίκασε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ο πρώην βοηθός του καθηγητή καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο πρώην καθηγητής ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.


By ANT1 Internet, www.ant1online.gr

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που έκαιγαν από το απόγευμα, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης και στην περιοχή του Θεολόγου Θεσπρωτίας.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Ζάρκο Τρικάλων, η οποία έχει κάψει – μέχρι τώρα- ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 35 άνδρες και τέσσερα οχήματα όπως και δύο ελικόπτερα.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά και η Πολιτική Προστασία, με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αιτία είναι τα δυνατά μελτέμια που άργησαν να έρθουν στη χώρα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση πυρκαγιών.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν, το Σάββατο, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Λακωνία, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Στο μεταξύ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη δύο άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού, ο ένας μάλιστα προφυλακίστηκε.

Πρόκειται για τον 33χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιοχή της Μεσσηνίας και ομολόγησε ότι τους τελευταίους μήνες είχε ανάψει επιπλέον δεκατέσσερις φωτιές σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο στάδιο της απολογίας στον ανακριτή βρίσκεται επίσης 38χρονος Έλληνας ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε τρεις εμπρησμούς στη Ζάκυνθο, έναν στην περιοχή Αργάσι και δύο στην περιοχή Παναγούλα. Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε κατηγορία.

Σε έργο εμπρηστών οφείλεται το 80% των πυρκαγιών που ξέσπασαν φέτος στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τη δραστηριοποίηση της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που -από την αρχή τού καλοκαιριού- έχει παραπέμψει στη Δικαιοσύνη περισσότερα από 200 άτομα με την κατηγορία τού εμπρησμού από αμέλεια ή από πρόθεση.


By ANT1 Internet, www.ant1online.gr

«Συναγερμός» για τις φωτιές λόγω μελτεμιών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Λέσβο, Σάμος, Χίο, Κυκλάδες και Κρήτη. Ο ερχομός των μελτεμιών έχει θέσει σε επιφυλακή την ΠΥ, για τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.

«Συναγερμός» για τις φωτιές λόγω μελτεμιών


Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία λόγω των μελτεμιών, που αν και άργησαν φέτος να έλθουν στη χώρα μας, αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών και εμποδίζουν το πυροσβεστικό έργο. Σήμερα, η ένταση των ανέμων φθάνει τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Σήμερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Λέσβο, Σάμος, Χίο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Σε ύφεση είναι φωτιά στη Χωματερή Ανω Λιοσίων, η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα. Υπό πλήρη έλεγχο είναι όλες πυρκαγιές στη χώρα. Οδόντα στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε μέχρι τώρα η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Ζάρκο Τρικάλων.

Στη Μεσσηνία κρίθηκε προφυλακιστέος ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος ομολόγησε ότι τους τελευταίους μήνες είχε βάλει 14 φωτιές. Στο μεταξύ, προσωρινά ελεύθερος, μετά από τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο ύποπτος για εμπρησμό στη Ζάκυνθο. Ο ύποπτος υποστήριξε ότι τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του προορίζονταν για μπάρμπεκιου. Παραπέμπεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τη Δευτέρα.

Σχετικό Link γενικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών


http://news.gr.msn.com

«Καμπανάκι» για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε 92 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ενώ οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την λοίμωξη του ιού. Την Δευτέρα θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα.

«Καμπανάκι» για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε οκτώ αυξήθηκαν τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, μετά και τον θάνατο την Παρασκευή μιας 78χρονης γυναίκας στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων, στη Θεσσαλονίκη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται πλέον σε 92, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μόνο την Πέμπτη διαγνώστηκαν 15.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή το πρωί, από τους προσβεβλημένους ασθενείς, 44 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 37 νοσηλεύονταν ακόμη. Οκτώ ήταν σε ΜΕΘ, ενώ τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα και είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των περιοχών όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σχετικά Links Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus) - Συχνά ερωτήματα Προστασία από τα κουνούπια Ιός του Δυτικού Νείλου


http://news.gr.msn.com

Αλλάζει η διοικητική διαίρεση της χώρας

Στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη», το διοικητικό «πρόσωπο» της χώρας αλλάζει. Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων και παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες.

Αλλάζει η διοικητική διαίρεση της χώρας

Με τρεις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μπαίνει σε νέο πλαίσιο η διοικητική διαίρεση της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, με αυτές αποτυπώνεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.

Η νέα διοικητική διαίρεση, επίσης, διαχωρίζει τις Περιφέρειες σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων.

Έτσι, για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε 2, και οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες, οι οποίες κατά βάση ακολουθούν τα όρια των σημερινών Περιφερειών.

Επίσης, κυρώθηκε, για πρώτη φορά, ο πραγματικός πληθυσμός ανά δημοτικό διαμέρισμα στους 7 μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Περιστέρι, Καλλιθέα).

Παράλληλα, εντάχθηκαν σε εκλογικές περιφέρειες, οικισμοί και τοπικά διαμερίσματα στους Δήμους Πάτρας , Ηρακλείου και Λάρισας.

Σχετικά links Το Πρόγραμμα Καλλικράτης Αιτιολογική Έκθεση Νόμος Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Έκθεση Συνεπειών Ρυθμίσεων Παράρτημα της Έκθεσης Συνεπειών Ρυθμίσεων Μετατάξεις Αρμοδιότητες Σύσταση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χάρτες Αυτοδιοίκησης-Περιφέρειες


http://news.gr.msn.com

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τις περιφερειακές εκλογές

Aυτό που απασχολεί περισσότερο τα κομματικά επιτελεία είναι οι 13 περιφέρειες της χώρας, που έχουν προκύψει μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Ελλάδας με τον «Καλλικράτη». Για την υποψηφιότητα Φ. Γεννηματά στην Αθήνα μίλησε ο Γ. Πεταλωτής.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τις περιφερειακές εκλογές



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες στους κομματικούς σχηματισμούς για την επιλογή των υποψηφίων που θα υποστηρίξουν στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ.

Πέραν των υποψηφιοτήτων για τις νομαρχίες και τους δήμους, αυτό που απασχολεί περισσότερο τα κομματικά επιτελεία είναι οι 13 περιφέρειες της χώρας, που έχουν προκύψει μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Ελλάδας με τον «Καλλικράτη».


Οι 13 περιφερειάρχες που θα εκλεγούν (και που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες - πολλοί κάνουν λόγο για μικρούς πρωθυπουργούς) θα δώσουν κι ένα σαφές πολιτικό στίγμα για τους κομματικούς συσχετισμούς, ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους και ενώ έχει μεσολαβήσει η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.


Στο ΠΑΣΟΚ, οι κκ Γ. Πεταλωτής και Τ. Μπιρμπίλη ήδη διέψευσαν πως θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» το να βρεθεί κάποιο στέλεχος απέναντι στο επίσημο ψηφοδέλτιο του κόμματος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα.

Κληθείς να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ειδικά στον Δήμο της Αθήνας είναι σαφέστατο ότι, εκ των πραγμάτων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη βαρύτητα στο όνομα του υποψηφίου και συμπλήρωσε αναφορικά με την νυν υφυπουργό Υγείας ότι «είναι γνωστή η προσφορά της, είναι γνωστή η εκλογιμότητά της, αλλά και η βούλησή της να επιλύει τα ζητήματα τα οποία της ανατίθενται με τον καλύτερο τρόπο».


http://news.gr.msn.com

Γλυκιά πίτα με κεράσια

pita me kerasi

Αναμφισβήτητα πάει τέλεια με καφέ και τσάι. Έχει μια ωραία αντίθεση χρωμάτων, το κόκκινο των κερασιών με την ώχρα της πίτας, που του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας.

ΥΛΙΚΑ
Κεράσια
½ φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζανιού γάλα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού. Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους.


Ψήνετε την πίτα στους 175o C για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.


http://www.yumm.gr

Φαρφάλες με χοιρινό φιλέτο και σάλτσα από λιαστές ντομάτες με φιλέτο ελιάς

farfales me xoirino

Υλικά
Χοιρινό φιλέτο
Λιαστές ντομάτες
Κάπαρη
Βασιλικός
Ντοματίνια
Φιλέτα ελιάς
Φαρφάλες

Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό κομματάκια, τα σοτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Σε ένα μίξερ έχουμε ήδη χτυπήσει την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφού πάρουν βράση, σβήνουμε με ένα λευκό κρασί.
Λίγο πριν το σερβίρισμα βάζουμε σε ένα τηγάνι τις φαρφάλες, λίγη από τη σάλτσα, το φιλέτο ελιάς, τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε στο τέλος φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

http://www.yumm.gr

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Σάββατο 21-08-2010

ΚΡΙΟΣ

Αν σκεφτόσαστε μια μετακόμιση, μια ανακαίνιση ή να πάρετε μια σοβαρή απόφαση για την οικογένεια ή κάποιο ακίνητο, η σημερινή ημέρα σε καμία περίπτωση δεν σας παρέχει εύνοια για να το πράξετε, γι αυτό κάντε λίγο υπομονή να φύγει η αρνητική επιρροή του τετραγώνου που πραγματοποιεί σήμερα ο Κρόνος με τον Πλούτωνα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η αγορά ενός μεταφορικού μέσου ή η αγορά κάποιου εξοπλισμού για τη δουλειά που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε καλύτερα, ένα ταξίδι για δουλειές ή και διασκέδαση είναι μερικά από τα σενάρια που παίζουν με το φεγγάρι στον Αιγόκερω.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η σημερινή ημέρα με το τετράγωνο που πραγματοποιεί ο Κρόνος με τον Πλούτωνα φέρνει δυσάρεστες εκπλήξεις στον οικονομικό τομέα, αλλά η Αφροδίτη από τον Ζυγό μπορεί να σας φέρει μια σημαντική γνωριμία είτε σε ερωτικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η σημερινή Σελήνη στον Αιγόκερω σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο εμπειριών και κυρίως μια διαφορετική νοοτροπία και κοσμοθεωρία. Νέες σχέσεις, νέες επαγγελματικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από μια αλλαγή χώρου εργασίας, αλλά και μια ευκαιρία να βάλετε στη ζωή σας καινούργια πράγματα!

ΛΕΩΝ

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να φτάσετε εκεί που θέλετε. Μπορεί να κάνετε κάποιες συζητήσεις για μια επαγγελματική πρόταση, χωρίς όμως να το ανακοινώνετε ακόμη, γιατί η δυσαρμονική όψη του Κρόνου με τον Πλούτωνα θα σας φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ερμής μπορεί να ξεκίνησε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο σας αλλά εξακολουθεί να εστιάζει το ενδιαφέρον σας στους φίλους και στις χαρές της ζωής σας. Είναι καλή ημέρα να κανονίσετε ευχάριστες δραστηριότητες και συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος.

ΖΥΓΟΣ

Καλή ημέρα με την Αφροδίτη και τον Άρη στο ζώδιο σας για νέα ξεκινήματα στον τομέα της καριέρας και του κοινωνικού σας στάτους. Προαγωγές, νέες επαγγελματικές προκλήσεις αλλά και ένας γάμος ίσως είναι μέσα στα σχέδιά σας. Η ζωή σας μπαίνει σε νέες βάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το τετράγωνο που πραγματοποιεί τη σημερινή ημέρα ο Κρόνος με τον Κυβερνήτη σας Πλούτωνα τροποποιεί κάποιες καταστάσεις στον επαγγελματικό τομέα και σας βοηθά να κάνετε καινούργια πράγματα, κυρίως στα επαγγελματικά σας. Φροντίστε οι αποφάσεις που θα πάρετε, να μην είναι οριστικές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα σας καλεί να αναδιοργανώσετε τα οικονομικά σας και να βάλετε τη διαχείρισή τους πάνω σε νέες βάσεις. Επενδύσεις σε ακίνητα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γι αυτό μην προβείτε σε καμία ανάλογη ενέργεια τη σημερινή ημέρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αλλαγές στις σχέσεις αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη αλλαγή που έχει γίνει μέσα σας, σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα με τη δυσαρμονική όψη του Κρόνου με τον Πλούτωνα. Μεγάλη προσοχή στις επαφές σας με τους συναδέλφους και συνεργάτες σας, γιατί ελλοχεύει κίνδυνος εξαπάτησης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ετοιμάστε βαλίτσες! Διαλέξτε προορισμό και βγάλτε εισιτήρια…. Τυχεροί της σημερινής ημέρας, με την Αφροδίτη στο Ζυγό οι περισσότεροι από εσάς που μπορείτε να κάνετε μίνι διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμη μπορεί να έχετε καλά νέα από τις σπουδές αν είστε φοιτητές.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Αφροδίτη και ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού, σας δίνει την ευκαιρία σήμερα για μια νέα συναρπαστική ερωτική γνωριμία. Άν είστε σε μια σχέση τότε δεν αποκλείεται να σκεφτείτε την πιθανότητα να αποκτήσετε ένα παιδί, ακόμη όμως μπορεί να προωθήσετε και ένα δημιουργικό σχέδιο.

Από την Εύη Βασιλείου

http://www.e-karma.gr

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στο «αέρα» η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων στις 24/8

Στο «αέρα» παραμένει η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων, όπως της Ακρόπολης και του Σουνίου το βράδυ της Πανσελήνου στις 24 Αυγούστου.

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, παρά τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προς την ΠΕΥΦΑ ότι θα καταβληθούν σε όλους όσους θα εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές, οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απέρριψαν τη πρόταση αυτή. Απαίτησαν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το υπουργείο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε φυσικά να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων ενώ επίσης δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η ΠΕΥΦΑ εμμείνει στις απαιτήσεις της, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, θα παραμείνουν κλειστοί και την ευθύνη θα φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν.

http://www.in2life.gr

Οι γελοιογραφίες της ημέρας


Γ. Δερμεντζόγλου 20 / 8 / 2010



Του Κώστα Μητρόπουλου 20 / 8 / 2010



Μία γριά περπατάει ..


Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δυό σακκούλες σκουπιδιών, μιά σε κάθε χέρι. Μιά απ'αυτές έχει μιά τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγά-σιγά από το ελαφρό αεράκι. Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς λέγοντας..."Γιαγιά, σου φεύγουν χαρτονομίσματα απο τη σακκούλα" Η γριά σταματάει και λέει..."Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά." Ο αστυφύλακας την κόβει:..."Εεεεπ, που πας; Που βρήκες τόσα λεφτά; Δεν πιστεύω να τα έκλεψες;" "Όχι, όχι να σου εξηγήσω παιδάκι μου. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει γιά κατούρημα του λέω: ή δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!" "Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά" λέει το όργανο της τάξης, "...πολύ καλά τους κάνεις. Άντε να πας στο καλό...Αλλά δε μου λες, στην άλλη σακκούλα τι έχεις ;" Και η γριά απαντά: "Ε, δεν πληρώνουνε και όλοι!!"

http://www.gelame.com


dimitris kokotas - afta ta xeilh

Παρασκευή 20-08-2010

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού σας δίνει ενέργεια, κουράγιο, έμπνευση και πολλά νέα σχέδια κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Διαφυλάξτε την οικιακή σας γαλήνη όμως από τη συνακόλουθη ένταση, η οποία μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα και να σας αποδιοργανώσει. Δώστε μεγαλύτερη σημασία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις που θα σας γαληνέψουν.

ΤΑΥΡΟΣ

Η μέρα κρύβει εσωτερική ένταση και συσσωρεύονται περισσότερες υποχρεώσεις και δουλειά, κάτι που δεν θέλετε σε καμία περίπτωση καλοκαιριάτικα αλλά πρέπει να γίνει. Από την άλλη, η κοινωνική σας ζωή βρίσκεται ίσως στην καλύτερή της φάση. Εκμεταλλευτείτε γνωριμίες και αξιολογήστε καλύτερα ανθρώπους που μπορεί να σας χρησιμέψουν στην πορεία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον Ερμή στην Παρθένο, οι ανησυχίες και οι αμφισβητήσεις κυρίως για τα επαγγελματικά σας δεν θα είναι και τόσο έντονες και ενοχλητικές. Μάλιστα με την Αφροδίτη στο Ζυγό, θα αρχίσουν και καλύτερες ημέρες για τα οικονομικά σας, όπως και για τα ερωτικά σας, που αν δώσετε την πρέπουσα σημασία μπορεί να επιλύσετε οριστικά προβλήματα του παρελθόντος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δυναμική ημέρα με τη Σελήνη στον Τοξότη, ιδιαίτερα στον τομέα της καριέρας να φέρνει εξελίξεις, προαγωγές, αλλαγές δουλειάς ή χώρου εργασίας ή πλάνα για νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Η ένταση δεν λείπει στις επικοινωνίες σας, γι αυτό δώστε μεγαλύτερη σημασία στα λόγια που ξεστομίζετε, για να μην προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής από το ζώδιο της Παρθένου, σας απαλλάσσει από τους φόβους και τα άγχη για το μέλλον του πορτοφολιού σας και σας επιτρέπει να λειτουργείτε πιο άνετα. Από την άλλη, η Αφροδίτη στο Ζυγό ενισχύει τις δημόσιες σχέσεις σας αλλά και τις ερωτικές που σας κάνουν να περνάτε ιδιαίτερα ευχάριστα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το κύριο μέλημά σας τη σημερινή ημέρα θα είναι τα οικονομικά, τα οποία θα παρουσιάσουν κάποιες διακυμάνσεις αλλά και βελτιωτικές τάσεις. Αφιερώστε χρόνο στους δικούς σας ανθρώπους και στην σχέση σας, ώστε να χαλαρώσετε και να περάσετε ευχάριστες στιγμές μαζί τους.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης στο ζώδιο σας, σας κάνει πιο απαιτητικούς και επικριτικούς προς τους άλλους (συνεργάτες, σύντροφο, φίλους) αλλά αυτή η σχέση θα είναι αμφίδρομη. Οι ρυθμοί αυξάνονται και θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να πυροδοτηθούν αντιπαραθέσεις. Προσέχετε ιδιαίτερα τα λόγια σας γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες παρεξηγήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού θα φέρει σήμερα μια πιο ισορροπημένη κατάσταση στα ερωτικά σας, που τους τελευταίους μήνες είχαν μια αναστάτωση. Τώρα πρέπει να ασχοληθείτε με την εργασία σας με όλο σας το δυναμισμό. Προσοχή στην υγεία σας, γιατί μπορεί να παρουσιαστούν μικροατυχήματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Σελήνη σήμερα στο ζώδιο σας ετοιμάζεται να δώσει ενέργεια, χρώμα και ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή. Σήμερα θα έχετε πολλές ευκαιρίες να ερωτευθείτε, να κάνετε καινούργιες σχέσεις ή γνωριμίες και να ξαναφουντώσετε τη φλόγα σε μια ήδη υπάρχουσα σχέση!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ξεχάστε την ηρεμία και τη χαλάρωση, αφού ο Ερμής από την Παρθένο σας φιλοδωρεί με περισσότερη δουλειά και υποχρεώσεις σε ότι έχει να κάνει με τον άξονα καριέρα – οικογένεια. Κάποιοι αλλάζετε δουλειά, άλλοι αποφασίζετε να μετακομίσετε, ή ίσως να επιδιορθώσετε την ήδη υπάρχουσα κατοικία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Τοξότη σας κάνει πιο διεκδικητικούς, πιο σίγουρους για τις ικανότητές σας και πολύ πιο πρόθυμους να ταξιδέψετε, να επικοινωνήσετε με κόσμο και να αναβαθμίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ. Έχετε καλύτερη διάθεση τη σημερινή ημέρα και όλοι γοητεύονται από την εξυπνάδα σας και τη γοητεία σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Με τον Ερμή στην Παρθένο θα αναγκαστείτε να κάνετε πολλές θυσίες προκειμένου να έχετε μια ισορροπία κυρίως επαγγελματικά. Από εδώ και πέρα το κλίμα του καλοκαιριού είναι πιο ήπιο και αναπτερώνει το ηθικό σας. Αφιερώστε χρόνο στην οικογένεια και τον σύντροφο σας και τονώστε τις σχέσεις σας.


Από την Εύη Βασιλείου

http://www.e-karma.gr

Donauwelle (Το κύμα του Δούναβη)


Περιγραφή

Μια αυθεντικη γερμανικη συνταγη!

Συστατικά

  • 250 g βουτυρο
  • 250 g ζαχαρη
  • 6 αυγα
  • 350 g αλευρι
  • 2 κουταλιες σουπας κακαο
  • 1 φακελακι μπεικιν
  • ενα βαζο κερασια χωρις κουκουτσι σε νερο(οχι γλυκο του κουταλιου)

Για την κρεμα:

  • ½ λιτρο γαλα
  • 1 φακελακι κρεμα αραβοσιτου για βρασιμο(οχι στιγμης)
  • 100 g ζαχαρη
  • 250 g βουτυρο
  • 4κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου
  • για το γλασσο
  • 1 κουβερτουρα
  • μερικα κομματια λευκης σοκολατας

Οδηγίες

  • Βουτυρο και ζαχαρη, τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Χτυπαμε και τα αυγα αρκετα.
  • Ανακατευουμε και το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε. Την μιση ζυμη την ανακατευουμε με το κακαο.
  • Την αλλα ζυμη την στρωνουμε σε βουτυρομενο ταψι, την σκουρα ζυμη την βαζουμε απο πανω και με ενα πηρουνι ανακατευουμε ελαφρως πανω κατω.
  • Μετα βαζουμε και τα κερασια και τα παταμε ελαφρως.
  • Ψηνουμε το γλυκο για 30 λεπτα στους 175 βαθμους και αφηνουμε να κρυωσει.

Για την κρεμα:

  • Για την κρεμα περνουμε 5 κουταλιες σουπας γαλα και διαλυουμε την κρεμα και την ζαχαρη. Bραζουμε το υπολοιπο γαλα και ριχνουμε την κρεμα-ζαχαρη-γαλα.
  • Χτυπαμε το βουτυρο και το χυμο λεμονιου και προσθετουμε σιγα σιγα την κρεμα (αφου εχει κρυωσει,πρεπει ολα τα υλικα να εχουν την ιδια θερμοκρασια). Την απλωνουμε στο κρυο πλεον γλυκο μας και την αφηνουμε να κρυωσει.

Για το γλασσο:

  • Λιωνουμε την κουβερτουρα και απλωνουμε στο κρυο γλυκο μας, με την λευκη σοκολατα αφου την λιωσουμε κανουμε σχεδιακια!!!

http://www.sintagespareas.gr

Butter chicken ή η Ινδία στο πιάτο σας!


Περιγραφή

Ένα από τα πιο φημισμένα (και τα πιο νόστιμα) ινδικά πιάτα, το butter chicken (murgh makhani) αξίζει μία δοκιμή!

Συστατικά

Για τη μαρινάδα
  • 2-3 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. garam masala
  • 1 + ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πάστα τομάτας
  • 1 κ.γ. πάστα σκόρδου (δε βρήκα και έβαλα σκόρδο σκόνη)
  • 1 μεγάλο κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Για τη σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε κύβους)
  • Λάδι
  • 2 εκατοστά περίπου φρέσκο τζίντζερ σε κομμάτια
  • 4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (σε κομμάτια)
  • 1 χούφτα ξερά φύλλα μοσχοσίταρου (δε βρήκα)
  • 1 χούφτα ξερά φύλλα κάρυ (δε βρήκα και έβαλα 1 κ.γ. κάρυ σκόνη)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 8-10 ολόκληρους σπόρους πράσινου κάρδαμου
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
  • ¼ κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο μάυρο πιπέρι
  • 1 + ½ κούπα τριμμένη ντομάτα ή πασσάτα
Για το τελείωμα
  • 3 ΚΣ βούτυρο
  • ¼ κούπας συμπυκνωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Πρώτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) σε δοχείο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί όλο από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  2. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώστε να μην καεί το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
  5. ΄Έπειτα την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο
  6. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μη βράσει γιατί θα χάσουν την έντασή τους τα αρώματά της.
  7. Σε μεγάλο τηγάνι ή γοκ βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου.
  8. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά.
  10. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψωμί νααν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη σας τρομάζουν τα πολλά υλικά! Είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση και γρήγορο (αν εξαιρέσει κανείς τους χρόνους αναμονής για το μαρινάρισμα). Και πολύ πολύ νόστιμο! Τη συνταγή την πήρα από δω http://jeenaskitchen.blogspot.com/2010/01/butter-chicken-recipe-murgh-makhani.html , όπου υπάρχουν και βήμα-βήμα φωτογραφίες.


http://www.sintagespareas.gr

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ










ΠΗΓΗ: http://apaixtos.net


Αναστολή αιμοδοσίας λόγω του ιού του Δ. Νείλου

Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης απο τον ιό ανεβάζουν τους ασθενείς στους 64. Τέλος και στις μεταγγίσεις αίματος- αν χρειαστεί θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού. Τι λένει οι ειδικοί στο Newsit.








Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν χθες, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβληθέντων στους 64. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί, 28 από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχαν λάβει εξιτήριο και 31 νοσηλεύονται ακόμη. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο μεταξύ, ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας που είχε μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου υπέκυψε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 4.


Με απόφαση των αρχών σταμάτησαν οι αιμοληψίες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν μέχρι δύο εβδομάδες νωρίτερα στα νοσοκομεία Λάρισας, Βέροιας, Κατερίνης, Γιαννιτσών και Κιλκίς. Η καραντίνα ισχύει έως ότου εφαρμοστεί πρακτικά ο μοριακός έλεγχος που θα αποκλείει ή θα επιβεβαιώνει τη μόλυνση από τον ιό. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αποκλείονται από την αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών υποψήφιοι αιμοδότες, που είτε διαμένουν είτε επισκέφτηκαν έστω και για μία φορά τις περιοχές όπου σημειώθηκαν κρούσματα της λοίμωξης. Η καραντίνα έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεδομένου ότι αντιδραστήρια για άμεσο μοριακό έλεγχο δεν διαθέτουν ούτε καν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.


Από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στις περιοχές αυτές αντιμετωπίζεται άμεσα με τη μεταφορά μονάδων αίματος από άλλες περιοχές. Την προσεχή Δευτέρα 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα και είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των περιοχών αυτών.

Γιατροί εκφράζουν φόβους ακόμα και για αναβολή χειρουργείων σε περίπτωση που δεν γίνει σύντομα προμήθεια αντιδραστήρων για άμεσο μοριακό έλεγχο του αίματος, ώστε να μη δεσμεύονται πολύτιμες μονάδες.

Το σοβαρότερο μέχρι στιγμής πρόβλημα παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου επί δύο ημέρες δεν πραγματοποιήθηκαν μεταγγίσεις σε ασθενείς με μεσογειακή αναιμία λόγω έλλειψης μονάδων αίματος. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετούνται 80 ασθενείς που χρειάζονται τέσσερις φιάλες αίματος τον μήνα και οι οποίοι δεν έχουν σαφή ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να υποβληθούν στην αναγκαία μετάγγιση. Ανησυχία εκφράζεται και για ανάλογα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη εφόσον παραταθεί το πρόβλημα.

Στο νοσοκομείο της Βέροιας παραμένουν σε καραντίνα 180 φιάλες αίματος, χωρίς ωστόσο να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, κυρίως γιατί δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών. Ωστόσο, στην καρδιολογική κλινική καθυστέρησε για δύο ημέρες η μετάγγιση αίματος σε ασθενή, που πάντως δεν ήταν επείγον περιστατικό, γιατί αναμένονταν φιάλες από το νοσοκομείο της Φλώρινας. Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών δεν εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά, ενώ όλα τα νοσοκομεία καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες με δανεικές φιάλες αίματος από τη Δυτική Μακεδονία, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που διαθέτει υποδομή για τον μοριακό έλεγχο εδώ και τρεις εβδομάδες αναμένει τα αντιδραστήρια τα οποία ζητούν και άλλα νοσοκομεία, ώστε να λυθεί το θέμα.


Το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Χριστιανόπουλος διοικητής του Ιπποκράτειου ανακοίνωσε οτι το νοσοκομείο διαθέτει επαρκείς ποσότητες αίματος για να καλυφθούν οι προγραμματισμένες αλλά και οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.


Τι λένε οι ειδικοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου

''Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα κρούσματα και πιθανόν πολλά από αυτά να καταλήξουν'' λέει στο Newsit ο Ηλίας Κίουλος, δόκτορ εντομολογίας του Υπουργείου Γεωργίας,ειδικευμένος στα κουνούπια''. ''Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και οι πολλές βροχές που είχαμε φέτος,ευνοούν την εξάπλωση του ιού από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο'' προσθέτει.''Αυτή είναι μόνο η αρχή του κακού,διότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για χειρότερες ασθένειες.'Όσο το κλίμα ευνοεί τα έντομα που μεταφέρουν νόσους είναι πολύ πιθανό μετά από λίγους μήνες να έχουμε στην χώρα μας από την Αφρική άλλον ιό'' τονίζει χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι κλιματικές αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους επιδημίες,αφού τα έντομα που μεταφέρουν νόσους έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

''Πρέπει το συντομότερο να υπάρξουν τα αποτελέσματα μιας σωστής επιδημιολογικής μελέτης, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε το πως εξαπλώνεται τόσο γρήγορα ο ιός'' λέει στο Newsit ο κ.Γιάννης Τσελέντης, καθηγητής ιατρικής και διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Ζωωνόσων.'' Από τα περιστατικά που μολύνονται ένα 3% θα καταλήξει,δηλαδή 3 στα 100'' αναφέρει.

''Παρόλο που ο ιός υπάρχει από το 1970, μέχρι τώρα δεν έχει μελετηθεί σωστά και ούτε πρόκειται να βγει κάποιο εμβόλιο'' αναφέρει στο Newsit ο κ.Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. '' Ο ιός υπάρχει παντού και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο να περιμένουμε τα συμπτώματα να εκδηλωθούν'' προσθέτει.'' Κάποιοι θα έχουν προσβληθεί και δεν θα το καταλάβουν και κάποιοι θα περάσουν ήπια συμπτώματα''.


Τα μέτρα προφύλαξης από τον "ιό του δυτικού Νείλου"

Κι όμως η απάντηση στον ιό είναι τόσο απλή... Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο απ' ό,τι κάνετε για να αποφύγετε τα κουνούπια




Χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), ρούχα που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματος με μακριά μανίκια και παντελόνια είναι η απάντηση και στον ιό που μεταφέρεται από τα κοινά κουνούπια.

Οι επιστήμονες είναι πάντως καθησυχαστικοί. Στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο με πυρετό και ενδεχομένως μυϊκούς πόνους ή δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα.

Μονάχα τα ηλικιωμένα άτομα μπορεί να εμφανίζουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα., όμως οι περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

“Δεν υπάρχει λόγος τρομοκρατίας, ο ιός κάνει ήπια λοίμωξη και πολλές φορές μπορεί να νοσήσει ο άνθρωπος αλλά να μην καταλάβει τίποτα”, ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Παππά.