Συνεχίζονται οι διεργασίες για τις περιφερειακές εκλογές



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες στους κομματικούς σχηματισμούς για την επιλογή των υποψηφίων που θα υποστηρίξουν στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ.

Πέραν των υποψηφιοτήτων για τις νομαρχίες και τους δήμους, αυτό που απασχολεί περισσότερο τα κομματικά επιτελεία είναι οι 13 περιφέρειες της χώρας, που έχουν προκύψει μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Ελλάδας με τον «Καλλικράτη».


Οι 13 περιφερειάρχες που θα εκλεγούν (και που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες - πολλοί κάνουν λόγο για μικρούς πρωθυπουργούς) θα δώσουν κι ένα σαφές πολιτικό στίγμα για τους κομματικούς συσχετισμούς, ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους και ενώ έχει μεσολαβήσει η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.


Στο ΠΑΣΟΚ, οι κκ Γ. Πεταλωτής και Τ. Μπιρμπίλη ήδη διέψευσαν πως θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» το να βρεθεί κάποιο στέλεχος απέναντι στο επίσημο ψηφοδέλτιο του κόμματος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα.

Κληθείς να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ειδικά στον Δήμο της Αθήνας είναι σαφέστατο ότι, εκ των πραγμάτων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη βαρύτητα στο όνομα του υποψηφίου και συμπλήρωσε αναφορικά με την νυν υφυπουργό Υγείας ότι «είναι γνωστή η προσφορά της, είναι γνωστή η εκλογιμότητά της, αλλά και η βούλησή της να επιλύει τα ζητήματα τα οποία της ανατίθενται με τον καλύτερο τρόπο».


http://news.gr.msn.com