«Συναγερμός» για τις φωτιές λόγω μελτεμιών


Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία λόγω των μελτεμιών, που αν και άργησαν φέτος να έλθουν στη χώρα μας, αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών και εμποδίζουν το πυροσβεστικό έργο. Σήμερα, η ένταση των ανέμων φθάνει τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Σήμερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Λέσβο, Σάμος, Χίο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Σε ύφεση είναι φωτιά στη Χωματερή Ανω Λιοσίων, η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα. Υπό πλήρη έλεγχο είναι όλες πυρκαγιές στη χώρα. Οδόντα στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε μέχρι τώρα η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Ζάρκο Τρικάλων.

Στη Μεσσηνία κρίθηκε προφυλακιστέος ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος ομολόγησε ότι τους τελευταίους μήνες είχε βάλει 14 φωτιές. Στο μεταξύ, προσωρινά ελεύθερος, μετά από τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο ύποπτος για εμπρησμό στη Ζάκυνθο. Ο ύποπτος υποστήριξε ότι τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του προορίζονταν για μπάρμπεκιου. Παραπέμπεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τη Δευτέρα.

Σχετικό Link γενικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών


http://news.gr.msn.com