Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που έκαιγαν από το απόγευμα, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης και στην περιοχή του Θεολόγου Θεσπρωτίας.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Ζάρκο Τρικάλων, η οποία έχει κάψει – μέχρι τώρα- ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 35 άνδρες και τέσσερα οχήματα όπως και δύο ελικόπτερα.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά και η Πολιτική Προστασία, με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αιτία είναι τα δυνατά μελτέμια που άργησαν να έρθουν στη χώρα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση πυρκαγιών.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν, το Σάββατο, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Λακωνία, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Στο μεταξύ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη δύο άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού, ο ένας μάλιστα προφυλακίστηκε.

Πρόκειται για τον 33χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιοχή της Μεσσηνίας και ομολόγησε ότι τους τελευταίους μήνες είχε ανάψει επιπλέον δεκατέσσερις φωτιές σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο στάδιο της απολογίας στον ανακριτή βρίσκεται επίσης 38χρονος Έλληνας ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε τρεις εμπρησμούς στη Ζάκυνθο, έναν στην περιοχή Αργάσι και δύο στην περιοχή Παναγούλα. Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε κατηγορία.

Σε έργο εμπρηστών οφείλεται το 80% των πυρκαγιών που ξέσπασαν φέτος στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τη δραστηριοποίηση της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που -από την αρχή τού καλοκαιριού- έχει παραπέμψει στη Δικαιοσύνη περισσότερα από 200 άτομα με την κατηγορία τού εμπρησμού από αμέλεια ή από πρόθεση.


By ANT1 Internet, www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: