Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Κι όμως!!!!! Στην Αμερική του 21ου αιώνα τα στοιχεία για την φτώχεια τρομάζουν. Πολύ συχνά, οι πολιτικοί, μιλούν μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης για την ανάγκη αποταμίευσης, αλλά το ερώτημα είναι πως?
Με ποιό τρόπο δηλαδή θα επιβιώσουν τα εκατομμύρια των Αμερικάνων που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα σπίτια τους, την αξιοπρέπειά τους και να θρέψουν τις οικογένειές τους?
Επίσημα στοιχεία μας δείχνουν ότι: Περίπου 40 εκατ Αμερικάνοι ζούν σε συνθήκες φτώχειας. Το 2008, περίπου 49 εκατ άνθρωποι υποσιτίζονταν στην Αμερική. Ο αριθμός των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας αυξήθηκε κατά 3,5% από το 2007.
Τον περασμένο χρόνο, το 4% όλων των αμερικάνικων νοικοκυριών, επιβίωνε χάρη στα συσίτια των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Πάνω από το 50% του συνόλου των νοικοκυριών που αντιμετώπιζαν ελλείψεις τροφίμων, μετείχε σε κάποιο ομοσπονδιακό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με έρευνες, το 50% του συνόλου των Αμερικάνων μεταξύ 20 και 65 ετών, θα υποχρεωθεί στην διάρκεια της ζωής του να χρησιμοποιεί κουπόνια σίτισης.
Όταν ο Ομπάμα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι προτείθεται να <<τελειώσει τη δουλειά>> στο Αφγανιστάν, οι φτωχοί Αμερικάνοι του απαντούν ότι << η δουλειά που χρειάζεται να ολοκληρωθεί είναι εδώ, στην Αμερική και όχι στην Κεντρική Ασία ή την Μέση Ανατολή>>.

ΕΛΛΗΝΕΣ:ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Πολύ καιρό είχε να βρεθεί η Ελλάδα στην επικαιρότητα σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Ίσως από την δεκαετία του 1980 που μπλόκαρε ο Ανδρέας Παπανδρέου την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ, για τα μεσογειακά προγράμματα.Τότε όμως, ήμασταν από πάνω, ενώ στην τελευταία σύνοδο βρεθήκαμε-ατυχώς- από κάτω.
Η επίθεση όμως που δέχτηκε η Ελλάδα από ευρωπαικά ΜΜΕ για τα τεράστια ελλείματά της δεν οφείλονται μόνο στους κακούς χειρισμούς των διαφόρων κυβερνήσεών της.Αφορά όλη την ευρωζώνη και δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε απο βρετανικές εφημερίδες, που θεωρούνται <<έγκυρες>>. Δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση μιας χώρας της ευρωζώνης, τροφοδοτούνται από βρετανικής πλευράς σενάρια για <<διάλυση>> της Ευρώπης. Το έκαναν και με την Ιρλανδία αλλά και πάλι με την Ελλάδα το 2005-2006, μετά την περίφημη απογραφή Αλογοσκούφη.
Οι χειρισμοί του θέματος των ελλειμμάτων από την κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ το 2004 με την περίφημη απογραφή.
Οι δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς της πρώην κυβέρνησης είναι σχεδόν ίδιες με του Γ. Αλογοσκούφη το 2004, όταν κατηγορούσε για τον ίδιο  λόγο τους Χριστοδουλάκη-Παπαντωνίου. 
Στις  16 Νοεμβρίου 2004, ο Γ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε <<βαρύ>> το κλίμα στους κόλπους της Ε.Ε <<λόγω της μεγάλης απόκλισης των ελλειμμάτων και δεν έπαυε μα λέει στους κοινοτικούς ότι <<δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι>>.
Την ίδια μέθοδο της <<καμμένης γης>> χρησιμοποιεί στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι <<αλλάξατε τους κανόνες του παιχνιδιού>> και ότι έδωσε παραποιημένα στοιχεία στους κοινοτικούς εταίρους μας.


 Πότε θα καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας ότι στο εξωτερικό μας βλέπουν ως χώρα με συνέχεια και όχι ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ο ένας ρίχνει στον άλλο την παρακμή μας, όπως τα μικρά παιδιά όταν κάνουν μια ζημιά στο σπίτι!!!!!!

ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Σε λίγο καιρό, θα τελειώσουν τα 2 τελευταία έργα στην Ήπειρο, γεγονός που δεν είχε εμποδίσει τα εγκαίνια <<ολοκλήρωσης>> του αυτοκινητοδρόμου στις ευρωεκλογές. Πρόκειτια για την γέφυρα στο Περιστέρι και την σήραγγα στα Τύρια, κοντά στην Δωδώνη.Ο μεγαλύτερος <<πονοκέφαλος>> για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών είναι οι σταθμοί διοδίων, για την λειτουργία των οποίων ασκούνται σοβαρές πιέσεις από τις τράπεζες.
Το 2008 η διοίκηση της Εγνατίας, με προτροπή του τότε Υπουργού Γ. Σουφλιά, είχε πάρει δάνεια συνολικού ύψους ενός δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κάλυπταν τα έσοδα από τα μελλοντικά διόδια. Όσο οι τράπεζες δεν βλέπουν εισπράξεις, πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις.
Τα σημαντικότερα έσοδα αναμένονται από το τμήμα που βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη, όπου η μέση ημερήσια κυκλοφορία είναι περίπου 70.000 αυτοκίνητα.Στην Ήπειρο και στην Θράκη όμως τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν φτάνουν τα 10.000. Για την εξασφάλιση ικανοποιητικών εσόδων σκέφτονται να προσαρτήσουν τον σταθμό των Μαλγάρων, με  60.000 διελεύσεις την ημέρα.
Ως αντιστάθμισμα στο χαράτσι των οδηγών, το Υπουργείο ετοιμάζεται μα κατασκευάσει με ταχύ ρυθμό σταθμούς εξυπηρέτησης, που θα διαθέτουν βενζινάδικα, χώρους εστίασης και μικρά εμπορικά κέντρα.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

O ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


.
"Πριν λίγους μήνες η Ελληνική Ορειβατική Αποστολή που αποτελείτο από εμένα, τον Κώστα Αποστολόπουλο, τονΝίκο τον Αντωνακόπουλο, τον Σοφοκλή Πλαΐτη και τον Μανώλη Αβραμάκη κατευθυνθήκαμε προς την Αργεντινή για να ανεβούμε το

Aconcagua υψομέτρου 6.962 μέτρα.
Πριν ξεκινήσει η ορειβατική αποστολή έπρεπε να αγοράσουμε άδεια από την επαρχία τηςMendoza, που και διαμείναμε μία μέρα. Από εκεί κατευθυνθήκαμε στο Puente del Inca 2700 μέτρων ύψος, όπου υπάρχει και κτίριο από τους Ίνκα και κατευθυνθήκαμε προς την confluencia, όπου βρίσκεται και το πρώτο camp σε υψόμετρο 3380 μέτρα. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται και το πάρκο. Μετά πήγαμε στο laza de Mulas ύψους 4.370 μέτρα. Εκεί παραμείναμε μία εβδομάδα. Υπήρχαν αρκετές σκηνές με γεύμα, ντους και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Απο εκεί πήγαμε στο Nido de Condores πυο βρίσκεται σε υψόμετρο 5.570 μέτρων. Φτάσαμε κατά τις τέσσερεις το απόγευμα, στήσαμε σκηνές και ξεκουραστήκαμε μέχρι τις δώδεκα όπου ξεκινήσαμε να πλησιάσουμε ακόμη το στόχο μας. Αλλά όταν φτάσαμε στα 6.400 μέτρα ο καιρός επειδεινώθηκε πνέοντας ισχυροί άνεμοι 70-80 km/h και η θερμοκρασία να πέφτει στους -30 βαθμούς κελσίου αναγκάζοντάς μας να επιστρέψουμε πίσω στο Nido de Condores, να μαζεύουμε τα πράγματά μας και να παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού.














Το Γάλα μας προστατεύει και από τις αλλεργίες

Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρέθηκε ο τρόπος για την οριστική αντιμετώπιση των αλλεργιών που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άθρωποι. Είναι πιθανό, οι αλλεργικοί στο γάλα, αφού τοποθετήσουν λίγες σταγόνες κάτω από τη γλώσσα μέσα σε λίγο καιρό να μπορούν να καταναλώνουν γάλα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.
Μελέτες αποδεικνύουν ότι η χρήση του γάλακτος σαν υπογλώσσιο, βοηθάει τον οργανισμό να εξοικειωθεί με την πρωτεΐνη του, και στην πορεία θα μπορεί να αποδέχεται το γάλα χωρίς να δημιουργεί αλλεργικά προβλήματα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να αποδεχτεί το γάλα αλλά και άλλα τρόφιμα στα οποία στο παρελθόν μπορεί να είχα αλλεργική αντίδραση.
Άλλες μελέτες που έγιναν, σε σχέση με αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα έδειξαν ότι μικρές ποσότητες φαγητού μπορεί να κάνουν τον οργανισμό να συνηθίσει. Αυτό όμως δεν αναιρεί την πιθανότητα ο οργανισμός να αντιδράσει και πάλι στην ουσία που του προκαλούσε την αλλεργία. Αν όλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι σύντομα θα βρεθούν και άλλες λύσεις ενάντια στις αλλεργίες.

By Elf

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ


Κάντε πράγματα που σας ανανεώνουν και νοιώθετε καλοί σε αυτά!!!
1)Ανακαλύψτε και αξιοποιήστε τα ταλέντα που έχετε και τις δραστηριότητες που σας αρέσουν. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση αναγνωρίζουν τις δυνατότητές τους, είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι στο να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί και δοκιμάζουν νέα πράγματα που τους ενδιαφέρουν.
Ακόμα και πολύ απλά πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή αίσθηση για τον εαυτό σας. Μια βόλτα, η συζήτηση με ένα φίλο, η περιποίηση του σώματος, η αγορά ενός δώρου για τον εαυτό σας ή για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, η προσφορά βοήθειας σε κάποιον που την χρειάζεται, το διάβασμα ενός βιβλίου είναι μικρά πράγματα μεγάλης αξίας.

Αυτογνωσία
Τα άτομα που έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση καλλιεργούν την αυτογνωσία τους με διάφορους τρόπους και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες. Αποφεύγουν την συνεχή επαφή με άτομα ή καταστάσεις που τους αμφισβητούν, τους κρίνουν αρνητικά, τους υποτιμούν και τους εκμεταλλεύονται.
Αποφεύγουν το ¨αυτομαστίγωμα¨και εκφράζονται θετικά για τον εαυτό τους ακόμα και όταν δεν τα πάνε καλά σε κάτι. Άρα, για αρχή, γνωρίστε, δεχτείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας και μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας υποβιβάζει!!!!

Αφήστε την τελειότητα!!!
Τα ψηλά κριτήρια και και οι ¨δύσκολοι¨στόχοι οδηγούν πιο συχνά σε ματαίωση και κατά συνέπεια σε αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στις ικανότητές του. Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν τα κάνουν όλα τέλεια, απλά επιλέγουν να κάνουν αυτό που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει αποτυχία, απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι που δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην επηρεάζεστε από τους άλλους
Υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται που είναι καλοί σε κάτι γιατί αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που είναι γύρω τους. Αποτελέστε παράδειγμα για εκείνους με το να πιστεύετε στον εαυτό σας. Άλλωστε το να θέλουν οι γύρω σου να μην πιστεύετε στον εαυτό σας, δεν ευνοεί την δημιουργία ισότιμων και ισορροπημένων σχέσεων.

"Λιοντάρια" οι "Μικροί"

Με τον Γιώργο Γεωργιάδη να επιστρέφει ως προπονητής στην Αγγλία όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Νιούκαστλ και να κάνει....ματ από τον πάγκο, η Εθνική Ελπίδων κατόρθωσε να κάνει το πλέον αποφαστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011.

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων ανέλαβε για ένα παιχνίδι την καθοδήγηση των Ελπίδων και κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές με παίκτες που πλέον έχουν παραστάσεις και από την Εθνική Ανδρών(Παπασταθόπουλος, Κουτσιανικούλης), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε σπουδαία νίκη με την οποία πλέον χρειάζεται ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τα Σκόπια εκτός έδρας στις 4 Σεπτεμβρίου ώστε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του.

Υπενθυμίζεται ότι στους αγώνες μπαράζ προκρίνονται οι δέκα νικητές των ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι στη βαθμολογία.

Μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της Εθνικής Ελπίδων στην Αγγλία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:"Ηταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη σε αυτές τις ηλικίες. Τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια.

Εκμεταλλευθήκαμε τις ευκαιρίες που κάναμε, ενώ δεν κινδυνέψαμε καθόλου από τους αντιπάλους. Εχουμε ένα αγώνα ακόμα στα Σκόπια και θα επιδιώξουμε κι εκεί να πάρουμε τη νίκη. Τώρα μπορούμε να χαρούμε για τη μεγάλη επιτυχία, όμως οφείλουμε να παραμείνουμε σοβαροί γιατί δεν έχουμε προκριθεί ακόμα. Αυτή η γενιά έχει μέλλον και πιστεύω ότι το ταξίδι θα συνεχιστεί.

Τα παιδιά έχουν σημαντικές εμπειρίες, πολλοί έχουν παίξει σε τελικές φάσεις με την Εθνική Νέων και έχουν τις δυνατότητες να πάνε πιο ψηλά». Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είπε:"Ηταν μια σημαντική νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Το γκολ ήταν σημαντική στιγμή για μένα, όμως χαίρομαι περισσότερο για τη νίκη μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα πάμε για τη νίκη στα Σκόπια".

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ανέφερε:"Αποδείξαμε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ημασταν καλύτεροι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του ματς. Αυτή η εθνική έχει κάτι το ιδιαίτερο και αξίζει να πάει στα τελικά. Συγχαρητήρια σε όλους. Εχουμε χαρακτήρα νικητή". Η αποστολή επιστρέφει την Πέμπτη το απόγευμα στην Αθήνα.

πηγή:www.sport24.gr

Ήττα με 2-0 από Σενεγάλη


Το τελευταίο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας επί ελληνικού εδάφους ενόψει της συμμμετοχής της στην τελική φάση του Μουντιάλ επεφύλαξε ένα καλό μάθημα για τους Έλληνες διεθνείς. Η Σενεγάλη δεν.. σεβάστηκε την όμορφη γιορτή που έστησαν στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" περίπου 20.000 κόσμος και με δύο εκπληκτικά γκολ στο δεύτερο μέρος πήρε μία "καθαρή" και απόλυτα δίκαιη νίκη με 2-0.

Το σκορ για τους Αφρικανούς άνοιξε στο 71' ο επιθετικός της Μαρσέιγ Νιαναγκ, ο οποίος αφού "απαλλάχτηκε" με έξοχο τρόπο από το μαρκάρισμα των Σπυρόπουλου και Κυργιάκου εκτέλεσε με αριστοτεχνικό πλασέ τον Χαλκιά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 81' με άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Ντο.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Παντελής Καπετάνος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα (έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τα 100 παιχνίδια που συμπλήρωσε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-3 στο τελευταίο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, με μοναδικό νέο πρόσωπο να είναι ο "ρούκι" Παντελής Καπετάνος.

Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Τζόρβας, στα δύο άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Βύντρα και Σπυρόπουλος, ενώ οι υψηλόσωμοι Κυργιάκος και Μόρας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στο χώρο του κέντρου βρήκε θέση ο Τζιόλης έχοντας αριστερά του τον Καραγκούνη και δεξιά τον Κατσουράνη, ο Χαριστέας ανέλαβε να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Σαμαράς την αριστερή, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Παντελής Καπετάνος αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής στα προκριματικά, Φάνη Γκέκα.

Η πρώτη απόπειρα απειλής της εστίας της Σενεγάλης έγινε στο 5' από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που όμως δεν είχε αποτέλεσμα (η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χωρίς να ανησυχήσει τον Ν'Ντιαγέ), με τους Έλληνες διεθνείς να αποκτούν μία ελαφριά υπεροχή μετά τα πρώτα 10 λεπτά αλλά να δυσκολεύονται να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή.

Η ελληνική ομάδα προσπαθούσε κυρίως με βαθιές μπαλιές πίσω από το χώρο του κέντρου να βρει τους επιθετικούς (ο Χαριστέας ήταν αυτός που συνέκλινε και προσπαθούσε να βγει ως κρυφός κυνηγός) όμως αυτοί έπεφταν στην παγίδα του οφσάιντ, ενώ γενικά το ματς είχε ως σήμα-κατατεθέν στο πρώτο 20άλεπτο τις πολλές άστοχες μεταβιβάσεις και την έλλειψη ρυθμού.

Ευτυχώς για τους περίπου 20.000 φιλάθλους που έδωσαν βροντερό "παρών" στις εξέδρες του Πανθεσαλλικού Σταδίου (ανάμεσα στους Έλληνες και 100 φίλοι της Σενεγάλης), η συνέχεια μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ποιοτικά καλύτερη καθώς πέρα από το πιο γρήγορο τέμπο, αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Την αρχή έκαναν οι εκπρόσωποι της "μαύρης ηπείρου": ο Καμαρά έβγαλε στο 28' εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Νιανγκ άφησε πίσω το Κυργιάκο και Μόρα που είχαν "ανεβεί" και έκανε το πλασέ απέναντι στον Τζόρβα, όμως ο γκολκίπερ της Εθνικής είχε "διαβάσει" καλά τη φάση και χάρη στην έξοδο που έκανε στα όρια της περιοχής απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το "μηδέν".

Η απάντηση της Εθνικής ήταν εξίσου δυναμική, παρότι δεν έγινε σουτ προς την εστία... Σε ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση στο 37' ο Καπετάνος δέχτηκε ωραία πάσα στη δεξιά πλευρά και έκανε την παράλληλη μπαλιά στην εστία του τέρματος, με τον Σαμαρά να κάνει ωραία κίνηση αλλά να μην προλαβαίνει για πολύ λίγο να προωθήσει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ότο Ρεχάγκελ να πραγματοποιεί τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα: ο Χαλκιάς πέρασε στη θέση του Τζόρβα, ο Γκέκας αντί του Καπετάνου, ο Σαλπιγγίδης αντικατέστησε τον Χαριστέα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τον Καραγκούνη.

Αποτέλεσμα μάλιστα της τελευταίας αλλαγής ήταν να περάσει ο Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κυργιάκο και ο Μόρας να προωθηθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 51' καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή να βρίσκει τον Ντιαγέ σε ετοιμότητα (έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε).

Στα επόμενα λεπτά οι αλλαγές συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες, με τους Αφρικανούς να απειλούν με στημένη φάση στο 64' (εκτέλεση φάουλ από τον Νιανγκ με τον Χαλκιά να αποκρούει στην αριστερή του γωνία) και να δείχνουν τη μεγάλη τους κλάση στο 71' με ατομικό σόου του Νιανγκ.

Μετά από κάθετη μπαλιά του Μπα, ο Νιανγκ εφόρμησε στα δεξιά της περιοχής και αφού "άδειασε" διαδοχικά με υπέροχο τρόπο Σπυρόπουλο και Κυργιάκο δεν δυσκολεύτηκε με ψύχραιμο αριστερό πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Μετά το γκολ, η ελληνική ομάδα ανοίχτηκε με στόχο την ισοφάριση, όμως δέκα λεπτά αργότερα είδε τη μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στην εστία της χωρίς να έχει ευθύνη και πάλι ο Χαλκιάς: ο Ντο εξαπέλυσε αριστερή βολίδα με εκτέλεση φάουλ και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς την δεξία γωνία του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Σενεγάλη είχε επιβάλλει απόλυτα την κυριαρχία της στο χορτάρι κόντρα σε μία κουρασμένη Εθνική ομάδα και στο 88' έφτασε μία ανάσα και από ένα τρίτο γκολ. Από την κάθετη πάσα που βγήκε ο Μπα βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, με τον Χαλκιά να διώχνει με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ το ευθύβολο σουτ του Σενεγαλέζου.

Ρεχάγκελ: "Ήταν καλύτεροι από εμάς"

Ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε για το παιχνίδι: "Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, παρά μόνο ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Έμαθα ότι η Κορέα κέρδισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Θέλουμε να αντεπεξέλθουμε στον όμιλό μας και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ήταν μία επιθετική ομάδα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορους παίκτες.

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχαμε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με τον Σαμαρά. Ίσως να μας επηρέασε το γεγονός ότι κάναμε πολλές αλλαγές μετά το ημίχρονο, αλλά θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα ενόψει του Μουντιάλ.

Σε γενικές γραμμές ο αντίπαλος ήταν πιο καλός. Τις δυσκολίες τις είχαμε επειδή ο αντίπαλος είχες πιο γρήγορη ομάδα, με παίκτες αθλητές. Θα υπήρχε διαφορετική έκβαση στον αγώνα, αν είχαμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο
".


ΚΟΛΠΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Παρακάτω θα σας πω μερικά απλά παραδείγματα φοροδιαφυγής:

  • Μεγάλη αλυσίδα με καφετέριες  γεμάτες με πολλές μηχανές αποδείξεων, σε βαθμό που εντυπωσιάζουν τους πελάτες.Ωστόσο όλοι σχεδόν γνωρίζουν πως οι περισσότερες εκδίδουν μη νόμιμες αποδείξεις και ότι μόνο μία από αυτές είναι νόμιμη.
  • Μεγάλη και πολύ γνωστή αλυσίδα ρούχων, στην οποία λειτουργούν και ταμιακές μαιμού με συνέπεια να μην εμφανίζονται τα πραγματικά έσοδα...
  • Αεροπορική εταιρεία που συνδέεται με λογιστικό γραφείο, στην έδρα του οποίου λειτουργούν ακόμα 17 εταιρείες, που ανταλλάσουν τιμολόγια κι έτσι προκύπτει επιστροφή ΦΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.Μάλιστα πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση γιατί είναι από τις λίγες εταιρείες που υπάρχει παρέμβαση ελεγκτικού μηχανισμού και γίνεται έρευνα από 2 τουλάχιστον επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΙΩΝΟΒΙΟ ΟΥΙΣΚΙ

Πέντε κιβώτια με ουίσκι και κονιάκ που ήταν του εξερευνητή Έρνεστ Σάκλτον, βρέθηκαν στους πάγους της Ανταρκτικής, ύστερα από περισσότερα από 100 χρόνια.
Τα κιβώτια με το μπράντι, από τα οποία το ένα ήταν μάρκας Chas Mackinlay  και το άλλο The Hunter Valley, είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη.
Μερικά κιβώτια είχαν διαλυθεί και πάγος είχε σχηματιστεί στο εσωτερικό, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την αφαίρεση του περιεχομένου τους.Υπάρχουν όμως ακόμα άθικτες φιάλες στα κιβώτια, γιατί μπορούν να ακούσουν τον θόρυβο του υγρού στο εσωτερικό τους.
Ο Αγγλο-Ιρλανδός Έρνεστ Σάκλτον ξεκίνησε να ερευνήσει το Νότιο Πόλο το 1907. Ελλείψει εφοδίων, η αποστολή σταμάτησε σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τον στόχο της. Ωστόσο η διαδρομή που έκανε ήταν σημαντική και ο εξερευνητής πήρε τίτλο ευγένειας κατά την επιστροφή του από τον Βασιλιά Εδουάρδο τον Ζ....


Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



Ο άνεμος, όπως από παλιά έχει διαπιστώσει ο άνθρωπος, είναι δυνατό να περιστρέψει ανεμόμυλους, να προωθήσει ιστιοφόρα πλοία και οχήματα ή να κινήσει αντικείμενα, να μας δώσει δηλαδή ενέργεια.

Αυτή η ενέργεια, η αιολική (ο Αίολος ήταν ο “διαχειριστής” των ανέμων, κατά τους αρχαίους Έλληνες), αξιοποιείται στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο, σε περιοχές όπου συχνά φυσούν ισχυροί άνεμοι.

Για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας χρησιμοποιούμε σήμερα τις ανεμογεννήτριες, με τις οποίες μετατρέπεται η κινητική ενέργεια του ανέμου σε ηλεκτρική. Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε μια ανεμογεννήτρια είναι τα πτερύγιά της, που περιστρέφονται όταν φυσάει. Η κίνηση αυτή των πτερυγίων μεταδίδεται σε έναν άξονα περιστροφής, ο οποίος χάρη σε ένα σύστημα προσανατολισμού, βρίσκεται πάντα παράλληλα προς την κατεύθυνση του ανέμου. Η κινητική ενέργεια του άξονα περιστροφής μετατρέπεται από μια γεννήτρια σε ηλεκτρική ενέργεια. ‘Όλο αυτό το σύστημα είναι τοποθετημένο πάνω σ’ ένα ψηλό πύργο. Η σπουδαιότερη εφαρμογή των ανεμογεννητριών είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,η οποία μπορεί στη συνέχεια, να διοχετεύεται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.Πολλές ανεμογεννήτριες μαζί, συστοιχίες ανεμογεννητριών όπως τις λέμε, σχηματίζουν τα λεγόμενα αιολικά πάρκα, που επιτρέπουν τη μαζική εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας και τη διοχέτευσή του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα.
 

Το φιλί της ζωής.....

Σε περίπτωση που κάποιος καταρρεύσει ξαφνικά μπροστά σας πρέπει να αρχίσετε αμέσως τις μαλάξεις στο στήθος του και να παραλείψετε το φιλί της ζωής εάν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, συνιστά η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας, αλλάζοντας τις μέχρι σήμερα συστάσεις της.

Η Εταιρεία δημοσίευσε νέες συστάσεις τη Δευτέρα έπειτα από τη δημοσίευση μελετών που δείχνουν ότι, τουλάχιστον στους ενήλικες, οι μαλάξεις του στήθους είναι περίπου εξίσου αποτελεσματικές με την κλασική καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR), που περιλαμβάνει και το φιλί της ζωής.
Οι γιατροί ελπίζουν ότι η απλούστευση των οδηγιών θα κινητοποιήσει τον κόσμο να μην αφήνει αβοήθητους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.
«Χρειάζεται να κάνετε μόνο δύο πράγματα: καλέστε ασθενοφόρο και αρχίστε να πιέζετε δυνατά και γρήγορα στη μέση του στήθους» δήλωσε ο Δρ Μάικλ Σάιρ, καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.
Οι μαλάξεις, περίπου 100 ανά λεπτό, πρέπει να συνεχίζονται μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ή κάποιου φορητού απινιδωτή, ο οποίος επαναφέρει την καρδιά με ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Εξαιρέσεις: Παιδιά και θύματα πνιγμού
Η ανάνηψη μόνο με μαλάξεις αφορά μόνο ενήλικους ασθενείς που καταρρέουν ξαφνικά και σταματούν να αναπνέουν -το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η καρδιά τους έχει σταματήσει λόγω εμφράγματος ή άλλου προβλήματος. Στην περίπτωση αυτή, οι πνεύμονες και το αίμα στα αγγεία τους περιέχουν ακόμα αρκετό οξυγόνο και οι μαλάξεις αρκούν για να διατηρηθεί η ροή προς τον εγκέφαλο.
Το φιλί της ζωής εξακολουθεί να είναι απαραίτητο όταν το άτομο που καταρρέει είναι παιδί. Σε αυτή την περίπτωση η πιθανότερη κύρια αιτία είναι όχι η ανακοπή αλλά τα αναπνευστικά προβλήματα. Το φιλί της ζωής είναι επίσης απαραίτητο για ενήλικες που παραλίγο να πνιγούν, που έχουν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα ή κατέρρευσαν από υπερβολική δόση.
Όπως και οι μαλάξεις, το φιλί της ζωής γίνεται με τον ασθενή σε ύπτια θέση. Ο λαιμός πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένος προς τα πίσω και το στόμα ανοιχτό. Ο παριστάμενος πρέπει να φυσά αέρα μέσα στο στόμα του ασθενή δύο φορές ανά 30 γρήγορες μαλάξεις.


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση







Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος

Λίγο έως πολύ, νομίζω πως όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομική κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις των αιτιών και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι τις αναμένουμε.

Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε...
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:


  • Αντί για τυρί gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
  • Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα.
  • Αντί για Heineken και Amstel, αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά.
  • Αντί για μακαρόνια Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα.
  • Αντί για ...... προσούτο, αγοράστε ελληνικά αλλαντικά.
  • Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος).
  • Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, ΔΕΛΤΑ.
  • Αντί για Ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά.
  • Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
  • Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!!
  • Αντί για Marlboro, Camel των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ.
Δείτε τις επιπτώσεις τους:

1.. Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές
Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας!!
2.. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε ένα 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν
αποκλειστικά αλλοδαπούς.
Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες oικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μαι τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου
4.500.000 ευρώ στην αγορά!!

Ή πιο απλά, 1000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!! Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.


Αγαπητοί Συμπατριώτες  ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
 
 πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.comhttp://prasino-hamomilaki.blogspot.com/2010/02/facing-economic-crisis.html