Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Γάλα μας προστατεύει και από τις αλλεργίες

Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρέθηκε ο τρόπος για την οριστική αντιμετώπιση των αλλεργιών που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άθρωποι. Είναι πιθανό, οι αλλεργικοί στο γάλα, αφού τοποθετήσουν λίγες σταγόνες κάτω από τη γλώσσα μέσα σε λίγο καιρό να μπορούν να καταναλώνουν γάλα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.
Μελέτες αποδεικνύουν ότι η χρήση του γάλακτος σαν υπογλώσσιο, βοηθάει τον οργανισμό να εξοικειωθεί με την πρωτεΐνη του, και στην πορεία θα μπορεί να αποδέχεται το γάλα χωρίς να δημιουργεί αλλεργικά προβλήματα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να αποδεχτεί το γάλα αλλά και άλλα τρόφιμα στα οποία στο παρελθόν μπορεί να είχα αλλεργική αντίδραση.
Άλλες μελέτες που έγιναν, σε σχέση με αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα έδειξαν ότι μικρές ποσότητες φαγητού μπορεί να κάνουν τον οργανισμό να συνηθίσει. Αυτό όμως δεν αναιρεί την πιθανότητα ο οργανισμός να αντιδράσει και πάλι στην ουσία που του προκαλούσε την αλλεργία. Αν όλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι σύντομα θα βρεθούν και άλλες λύσεις ενάντια στις αλλεργίες.

By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: