Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Σε λίγο καιρό, θα τελειώσουν τα 2 τελευταία έργα στην Ήπειρο, γεγονός που δεν είχε εμποδίσει τα εγκαίνια <<ολοκλήρωσης>> του αυτοκινητοδρόμου στις ευρωεκλογές. Πρόκειτια για την γέφυρα στο Περιστέρι και την σήραγγα στα Τύρια, κοντά στην Δωδώνη.Ο μεγαλύτερος <<πονοκέφαλος>> για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών είναι οι σταθμοί διοδίων, για την λειτουργία των οποίων ασκούνται σοβαρές πιέσεις από τις τράπεζες.
Το 2008 η διοίκηση της Εγνατίας, με προτροπή του τότε Υπουργού Γ. Σουφλιά, είχε πάρει δάνεια συνολικού ύψους ενός δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κάλυπταν τα έσοδα από τα μελλοντικά διόδια. Όσο οι τράπεζες δεν βλέπουν εισπράξεις, πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις.
Τα σημαντικότερα έσοδα αναμένονται από το τμήμα που βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη, όπου η μέση ημερήσια κυκλοφορία είναι περίπου 70.000 αυτοκίνητα.Στην Ήπειρο και στην Θράκη όμως τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν φτάνουν τα 10.000. Για την εξασφάλιση ικανοποιητικών εσόδων σκέφτονται να προσαρτήσουν τον σταθμό των Μαλγάρων, με  60.000 διελεύσεις την ημέρα.
Ως αντιστάθμισμα στο χαράτσι των οδηγών, το Υπουργείο ετοιμάζεται μα κατασκευάσει με ταχύ ρυθμό σταθμούς εξυπηρέτησης, που θα διαθέτουν βενζινάδικα, χώρους εστίασης και μικρά εμπορικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: