Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Κι όμως!!!!! Στην Αμερική του 21ου αιώνα τα στοιχεία για την φτώχεια τρομάζουν. Πολύ συχνά, οι πολιτικοί, μιλούν μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης για την ανάγκη αποταμίευσης, αλλά το ερώτημα είναι πως?
Με ποιό τρόπο δηλαδή θα επιβιώσουν τα εκατομμύρια των Αμερικάνων που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα σπίτια τους, την αξιοπρέπειά τους και να θρέψουν τις οικογένειές τους?
Επίσημα στοιχεία μας δείχνουν ότι: Περίπου 40 εκατ Αμερικάνοι ζούν σε συνθήκες φτώχειας. Το 2008, περίπου 49 εκατ άνθρωποι υποσιτίζονταν στην Αμερική. Ο αριθμός των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας αυξήθηκε κατά 3,5% από το 2007.
Τον περασμένο χρόνο, το 4% όλων των αμερικάνικων νοικοκυριών, επιβίωνε χάρη στα συσίτια των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Πάνω από το 50% του συνόλου των νοικοκυριών που αντιμετώπιζαν ελλείψεις τροφίμων, μετείχε σε κάποιο ομοσπονδιακό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με έρευνες, το 50% του συνόλου των Αμερικάνων μεταξύ 20 και 65 ετών, θα υποχρεωθεί στην διάρκεια της ζωής του να χρησιμοποιεί κουπόνια σίτισης.
Όταν ο Ομπάμα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι προτείθεται να <<τελειώσει τη δουλειά>> στο Αφγανιστάν, οι φτωχοί Αμερικάνοι του απαντούν ότι << η δουλειά που χρειάζεται να ολοκληρωθεί είναι εδώ, στην Αμερική και όχι στην Κεντρική Ασία ή την Μέση Ανατολή>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: