Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ:ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Πολύ καιρό είχε να βρεθεί η Ελλάδα στην επικαιρότητα σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Ίσως από την δεκαετία του 1980 που μπλόκαρε ο Ανδρέας Παπανδρέου την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ, για τα μεσογειακά προγράμματα.Τότε όμως, ήμασταν από πάνω, ενώ στην τελευταία σύνοδο βρεθήκαμε-ατυχώς- από κάτω.
Η επίθεση όμως που δέχτηκε η Ελλάδα από ευρωπαικά ΜΜΕ για τα τεράστια ελλείματά της δεν οφείλονται μόνο στους κακούς χειρισμούς των διαφόρων κυβερνήσεών της.Αφορά όλη την ευρωζώνη και δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε απο βρετανικές εφημερίδες, που θεωρούνται <<έγκυρες>>. Δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση μιας χώρας της ευρωζώνης, τροφοδοτούνται από βρετανικής πλευράς σενάρια για <<διάλυση>> της Ευρώπης. Το έκαναν και με την Ιρλανδία αλλά και πάλι με την Ελλάδα το 2005-2006, μετά την περίφημη απογραφή Αλογοσκούφη.
Οι χειρισμοί του θέματος των ελλειμμάτων από την κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ το 2004 με την περίφημη απογραφή.
Οι δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς της πρώην κυβέρνησης είναι σχεδόν ίδιες με του Γ. Αλογοσκούφη το 2004, όταν κατηγορούσε για τον ίδιο  λόγο τους Χριστοδουλάκη-Παπαντωνίου. 
Στις  16 Νοεμβρίου 2004, ο Γ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε <<βαρύ>> το κλίμα στους κόλπους της Ε.Ε <<λόγω της μεγάλης απόκλισης των ελλειμμάτων και δεν έπαυε μα λέει στους κοινοτικούς ότι <<δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι>>.
Την ίδια μέθοδο της <<καμμένης γης>> χρησιμοποιεί στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι <<αλλάξατε τους κανόνες του παιχνιδιού>> και ότι έδωσε παραποιημένα στοιχεία στους κοινοτικούς εταίρους μας.


 Πότε θα καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας ότι στο εξωτερικό μας βλέπουν ως χώρα με συνέχεια και όχι ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ο ένας ρίχνει στον άλλο την παρακμή μας, όπως τα μικρά παιδιά όταν κάνουν μια ζημιά στο σπίτι!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: