Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το φιλί της ζωής.....

Σε περίπτωση που κάποιος καταρρεύσει ξαφνικά μπροστά σας πρέπει να αρχίσετε αμέσως τις μαλάξεις στο στήθος του και να παραλείψετε το φιλί της ζωής εάν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, συνιστά η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας, αλλάζοντας τις μέχρι σήμερα συστάσεις της.

Η Εταιρεία δημοσίευσε νέες συστάσεις τη Δευτέρα έπειτα από τη δημοσίευση μελετών που δείχνουν ότι, τουλάχιστον στους ενήλικες, οι μαλάξεις του στήθους είναι περίπου εξίσου αποτελεσματικές με την κλασική καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR), που περιλαμβάνει και το φιλί της ζωής.
Οι γιατροί ελπίζουν ότι η απλούστευση των οδηγιών θα κινητοποιήσει τον κόσμο να μην αφήνει αβοήθητους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.
«Χρειάζεται να κάνετε μόνο δύο πράγματα: καλέστε ασθενοφόρο και αρχίστε να πιέζετε δυνατά και γρήγορα στη μέση του στήθους» δήλωσε ο Δρ Μάικλ Σάιρ, καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.
Οι μαλάξεις, περίπου 100 ανά λεπτό, πρέπει να συνεχίζονται μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ή κάποιου φορητού απινιδωτή, ο οποίος επαναφέρει την καρδιά με ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Εξαιρέσεις: Παιδιά και θύματα πνιγμού
Η ανάνηψη μόνο με μαλάξεις αφορά μόνο ενήλικους ασθενείς που καταρρέουν ξαφνικά και σταματούν να αναπνέουν -το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η καρδιά τους έχει σταματήσει λόγω εμφράγματος ή άλλου προβλήματος. Στην περίπτωση αυτή, οι πνεύμονες και το αίμα στα αγγεία τους περιέχουν ακόμα αρκετό οξυγόνο και οι μαλάξεις αρκούν για να διατηρηθεί η ροή προς τον εγκέφαλο.
Το φιλί της ζωής εξακολουθεί να είναι απαραίτητο όταν το άτομο που καταρρέει είναι παιδί. Σε αυτή την περίπτωση η πιθανότερη κύρια αιτία είναι όχι η ανακοπή αλλά τα αναπνευστικά προβλήματα. Το φιλί της ζωής είναι επίσης απαραίτητο για ενήλικες που παραλίγο να πνιγούν, που έχουν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα ή κατέρρευσαν από υπερβολική δόση.
Όπως και οι μαλάξεις, το φιλί της ζωής γίνεται με τον ασθενή σε ύπτια θέση. Ο λαιμός πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένος προς τα πίσω και το στόμα ανοιχτό. Ο παριστάμενος πρέπει να φυσά αέρα μέσα στο στόμα του ασθενή δύο φορές ανά 30 γρήγορες μαλάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: