Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ήττα με 2-0 από Σενεγάλη


Το τελευταίο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας επί ελληνικού εδάφους ενόψει της συμμμετοχής της στην τελική φάση του Μουντιάλ επεφύλαξε ένα καλό μάθημα για τους Έλληνες διεθνείς. Η Σενεγάλη δεν.. σεβάστηκε την όμορφη γιορτή που έστησαν στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" περίπου 20.000 κόσμος και με δύο εκπληκτικά γκολ στο δεύτερο μέρος πήρε μία "καθαρή" και απόλυτα δίκαιη νίκη με 2-0.

Το σκορ για τους Αφρικανούς άνοιξε στο 71' ο επιθετικός της Μαρσέιγ Νιαναγκ, ο οποίος αφού "απαλλάχτηκε" με έξοχο τρόπο από το μαρκάρισμα των Σπυρόπουλου και Κυργιάκου εκτέλεσε με αριστοτεχνικό πλασέ τον Χαλκιά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 81' με άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Ντο.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Παντελής Καπετάνος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα (έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τα 100 παιχνίδια που συμπλήρωσε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-3 στο τελευταίο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, με μοναδικό νέο πρόσωπο να είναι ο "ρούκι" Παντελής Καπετάνος.

Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Τζόρβας, στα δύο άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Βύντρα και Σπυρόπουλος, ενώ οι υψηλόσωμοι Κυργιάκος και Μόρας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στο χώρο του κέντρου βρήκε θέση ο Τζιόλης έχοντας αριστερά του τον Καραγκούνη και δεξιά τον Κατσουράνη, ο Χαριστέας ανέλαβε να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Σαμαράς την αριστερή, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Παντελής Καπετάνος αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής στα προκριματικά, Φάνη Γκέκα.

Η πρώτη απόπειρα απειλής της εστίας της Σενεγάλης έγινε στο 5' από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που όμως δεν είχε αποτέλεσμα (η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χωρίς να ανησυχήσει τον Ν'Ντιαγέ), με τους Έλληνες διεθνείς να αποκτούν μία ελαφριά υπεροχή μετά τα πρώτα 10 λεπτά αλλά να δυσκολεύονται να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή.

Η ελληνική ομάδα προσπαθούσε κυρίως με βαθιές μπαλιές πίσω από το χώρο του κέντρου να βρει τους επιθετικούς (ο Χαριστέας ήταν αυτός που συνέκλινε και προσπαθούσε να βγει ως κρυφός κυνηγός) όμως αυτοί έπεφταν στην παγίδα του οφσάιντ, ενώ γενικά το ματς είχε ως σήμα-κατατεθέν στο πρώτο 20άλεπτο τις πολλές άστοχες μεταβιβάσεις και την έλλειψη ρυθμού.

Ευτυχώς για τους περίπου 20.000 φιλάθλους που έδωσαν βροντερό "παρών" στις εξέδρες του Πανθεσαλλικού Σταδίου (ανάμεσα στους Έλληνες και 100 φίλοι της Σενεγάλης), η συνέχεια μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ποιοτικά καλύτερη καθώς πέρα από το πιο γρήγορο τέμπο, αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Την αρχή έκαναν οι εκπρόσωποι της "μαύρης ηπείρου": ο Καμαρά έβγαλε στο 28' εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Νιανγκ άφησε πίσω το Κυργιάκο και Μόρα που είχαν "ανεβεί" και έκανε το πλασέ απέναντι στον Τζόρβα, όμως ο γκολκίπερ της Εθνικής είχε "διαβάσει" καλά τη φάση και χάρη στην έξοδο που έκανε στα όρια της περιοχής απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το "μηδέν".

Η απάντηση της Εθνικής ήταν εξίσου δυναμική, παρότι δεν έγινε σουτ προς την εστία... Σε ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση στο 37' ο Καπετάνος δέχτηκε ωραία πάσα στη δεξιά πλευρά και έκανε την παράλληλη μπαλιά στην εστία του τέρματος, με τον Σαμαρά να κάνει ωραία κίνηση αλλά να μην προλαβαίνει για πολύ λίγο να προωθήσει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ότο Ρεχάγκελ να πραγματοποιεί τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα: ο Χαλκιάς πέρασε στη θέση του Τζόρβα, ο Γκέκας αντί του Καπετάνου, ο Σαλπιγγίδης αντικατέστησε τον Χαριστέα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τον Καραγκούνη.

Αποτέλεσμα μάλιστα της τελευταίας αλλαγής ήταν να περάσει ο Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κυργιάκο και ο Μόρας να προωθηθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 51' καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή να βρίσκει τον Ντιαγέ σε ετοιμότητα (έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε).

Στα επόμενα λεπτά οι αλλαγές συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες, με τους Αφρικανούς να απειλούν με στημένη φάση στο 64' (εκτέλεση φάουλ από τον Νιανγκ με τον Χαλκιά να αποκρούει στην αριστερή του γωνία) και να δείχνουν τη μεγάλη τους κλάση στο 71' με ατομικό σόου του Νιανγκ.

Μετά από κάθετη μπαλιά του Μπα, ο Νιανγκ εφόρμησε στα δεξιά της περιοχής και αφού "άδειασε" διαδοχικά με υπέροχο τρόπο Σπυρόπουλο και Κυργιάκο δεν δυσκολεύτηκε με ψύχραιμο αριστερό πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Μετά το γκολ, η ελληνική ομάδα ανοίχτηκε με στόχο την ισοφάριση, όμως δέκα λεπτά αργότερα είδε τη μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στην εστία της χωρίς να έχει ευθύνη και πάλι ο Χαλκιάς: ο Ντο εξαπέλυσε αριστερή βολίδα με εκτέλεση φάουλ και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς την δεξία γωνία του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Σενεγάλη είχε επιβάλλει απόλυτα την κυριαρχία της στο χορτάρι κόντρα σε μία κουρασμένη Εθνική ομάδα και στο 88' έφτασε μία ανάσα και από ένα τρίτο γκολ. Από την κάθετη πάσα που βγήκε ο Μπα βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, με τον Χαλκιά να διώχνει με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ το ευθύβολο σουτ του Σενεγαλέζου.

Ρεχάγκελ: "Ήταν καλύτεροι από εμάς"

Ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε για το παιχνίδι: "Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, παρά μόνο ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Έμαθα ότι η Κορέα κέρδισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Θέλουμε να αντεπεξέλθουμε στον όμιλό μας και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ήταν μία επιθετική ομάδα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορους παίκτες.

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχαμε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με τον Σαμαρά. Ίσως να μας επηρέασε το γεγονός ότι κάναμε πολλές αλλαγές μετά το ημίχρονο, αλλά θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα ενόψει του Μουντιάλ.

Σε γενικές γραμμές ο αντίπαλος ήταν πιο καλός. Τις δυσκολίες τις είχαμε επειδή ο αντίπαλος είχες πιο γρήγορη ομάδα, με παίκτες αθλητές. Θα υπήρχε διαφορετική έκβαση στον αγώνα, αν είχαμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο
".


Δεν υπάρχουν σχόλια: