Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Οριστικά ''άκυρη'' η συναυλία των Depeche Mode

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe της Μαλακάσας. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί νέα ημερομηνία για την αναβληθείσα συναυλία της 12ης Μαϊου. Μαζί με τη συναυλία της Αθήνας ακυρώνονται και άλλες επτά συναυλίες.

Η προγραμματισμένη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe στις 12 Μαϊου αναβλήθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λόγω προβλήματος υγείας που παρουσίασε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. Μετά από ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, o David Gahan διεγνώσθηκε με καρκινικό όγκο στην ουροδόχο κύστη, η οποία και του αφαιρέθηκε με εγχείριση.

Το πρόβλημα υγείας του τραγουδιστή των Depeche Mode ανάγκασε το συγκρότημα να αναβάλλει μία σειρά από προγραμματισμένες συναυλίες της περιοδείας του.

Στις 10 Ιουνίου, η περιοδεία τους ξεκίνησε και πάλι με μία sold out συναυλία στο Βερολίνο. Δύο μέρες αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της οριστικής ακύρωσης οκτώ συνολικά συναυλιών, ανάμεσά τους και αυτής της Αθήνας, αφού δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί καινούρια ημερομηνία διεξαγωγής της.

Τα οκτώ shows που ακυρώνονται είναι τα ακόλουθα:

May 12th – Αθήνα, Terra Vibe Park
May 14th – Istanbul Santral Istanbul
May 16th – Bucharest Parc Izvor
May 18th – Sofia Vasil Levski Stadium
May 20th – Belgrade USCE Park
May 23rd – Warsaw Gwardia Stadium
May 25th – Riga Skonto Stadium
May 27th – Vilnius Zalgirio Stadionas

Οι Depeche Mode θα ήθελαν να ζητήσουν συγγνώμη από τους θαυμαστές τους για οποιαδήποτε αναστάτωση που ενδεχομένως προκλήθηκε και ακόμα θα ήθελαν να τους ευχαριστήσουν για την στήριξη και την υπομονή που έδειξαν αυτή την περίοδο.

Καθαρή νίκη Αχμαντινετζάντ

Νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ιράν αναδείχθηκε – και μαθηματικά – ο πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, καθώς με το 77% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, έχει κερδίσει 18,8 εκατομμύρια ψήφους από τις συνολικά 28,9 εκατομμύρια που έχουν καταμετρηθεί έναντι 9,3 εκατ. που έχει κερδίσει ο βασικός του αντίπαλος, πρώην πρωθυπουργός Μουσαβί.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει μάξιμουμ το 80%, επί του συνόλου των 46,2 εκατ. πολιτών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία. Επομένως είναι αδύνατον ο Μουσαβί να κλείσει το χάσμα ακόμα και εάν κέρδιζε όλες τις ψήφους που απομένουν να καταμετρηθούν.

Πιο συγκεκριμένα ο Αχμαντινετζάντ προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 65,2% των ψήφων με τον χαρακτηριζόμενο ως μετριοπαθή πρώην πρωθυπουργός Μιρχοσεΐν Μουσαβί να συγκεντρώνει 31,8%.

Πάντως δεν έλειψαν οι συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και υποστηρικτές του μετριοπαθούς προεδρικού υποψηφίου Μουσαβί σε πλατεία της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία επενέβη εναντίον των οπαδών του Μουσαβί, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Φατιμί της Τεχεράνης, αφού τους προειδοποίησε να διαλυθούν.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Καθησυχαστικός ο Αβραμόπουλος

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε συνέντευξη τύπου από το ΕΚΕΠΥ για τη νέα γρίπη, με αφορμή τα τέσσερα νέα κρούσματα, τονίζοντας ότι "όλοι στη χώρα μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς".

Όπως είπε ο υπουργός, συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το σχέδιο "Άρτεμις" λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας", επανέλαβε ο υπουργός.

"Η αναβάθμιση του επιπέδου ετοιμότητας και εγρήγορσης για το νέο ιό από το 5 στο 6 που αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν πρέπει να μας οδηγεί σε μεγάλη ανησυχία", πρόσθεσε ο υπουργός. "Το επίπεδο 6 αφορά ενισχυμένα μέτρα ετοιμότητας όχι για τη βαρύτητα της ασθένειας, αλλά για τη γεωγργαφική εξάπλωση της νόσου και ιδιαίτερα στο νότιο ημισφαίριο" πρόσθεσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση του ιού εντείνει την ανησυχία για πιθανή μετάλλαξή του σε πιο παθογόνο στέλεχος.

"Τα νέα κρούσματα αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα και πολύ σύντομα και αυτοί οι ασθενείς θα είναι σύντομα στα σπίτια τους", διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες προσωπικής υγιεινής και ότι, όταν κάποιος νιώσει συμπτώματα, καλό θα είναι να επισκέπτεται κάποιον γιατρό. Παράλληλα ανέφερε ότι από εδώ και πέρα τα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στην κατοικία των ασθενών και όχι σε νοσοκομεία.

Ανέφερε την ύπαρξη γραμμής πληροφοριών για τους πολίτες, με αριθμό 210 5212054.

Τα νέα μέτρα για τη γρίπη

Ενίσχυση των μέτρων για την πανδημία της γρίπης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας. Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε το επίπεδο ετοιμότητας για τη νέα γρίπη από τη βαθμίδα 5 σε 6.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν: την αύξηση του αποθέματος σε αντιικά φάρμακα, την έναρξη λειτουργίας του κέντρου επαφής για θέματα πανδημίας γρίπης, διεύρυνση του κύκλου εγρήγορσης στα νοσοκομεία, τη δημιουργία 3ου εργαστηρίου για τη διάγνωση του ιού στην Αθήνα, τη συνέχιση της εφαρμογής του σχεδίου "Άρτεμις".

Και η Ελλάδα υιοθετεί όλα τα αναγκαία μέτρα, που προβλέπει ο ΠΟΥ: Επιδημιολογική επιτήρηση και συνεχής ενημέρωση του κοινού, διάγνωση της ασθένειας, όχι απαραίτητα με τεστ, κλείσιμο σχολείων εφόσον αυτό χρειαστεί.

Την ερχόμενη Δευτέρα, συγκαλείται η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας της Γρίπης. Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα προετοιμασμένη και εκτίμησε ότι έως τον Οκτώβριο θα έχει παρασκευαστεί το εμβόλιο για την άμεση προμήθεια του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναγκαίες διαδικασίες.

Στα 12 τα κρούσματα

Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα οποία ανεβάζουν το συνολικό αιρθμό των κρουσμάτων στα 12, μέχρι τώρα.

Πρόκειται για μία 33χρονη Ιταλίδα, μία 18χρονη Αμερικανίδα, έναν 46χρονο Αμερικανό υπήκοο, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα από το Κάνσας των ΗΠΑ και μια 15χρονη Αμερικανίδα η οποία ήρθε από την Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

"Σήμερα 12/06/09 ανιχνεύτηκαν τέσσερα νέα περιστατικά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών Ιταλίδα Υπήκοος η οποία ήρθε από το Kansas, σε νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών Αμερικανίδα Υπήκοος η οποία ήρθε από το Kansas, σε άνδρα ηλικίας 46 ετών Αμερικανό Υπήκοο ο οποίος επίσης ήρθε από το Kansas και σε Αμερικανίδα Υπήκοο ηλικίας 15 ετών η οποία ήρθε από την Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Όλοι οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις".

Κόκκινος συναγερμός για τη νέα γρίπη

διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Χαν ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των κρατών μελών του Οργανισμού την αύξηση στο ανώτατο επίπεδο (στο 6) του συναγερμού του για πανδημία για την γρίπη Α (Η1Ν1), σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην Γενεύη. Πρόκειται για την πρώτη κήρυξη πανδημίας εδώ και 40 χρόνια, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ιός έχει προσβάλει 27.737 ανθρώπους σε 74 χώρες, προκαλώντας 141 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος διαπίστωσε μία ιδιαίτερα σημαντική εξάπλωση της επιδημίας στη Χιλή.

Έτοιμη παρτίδα εμβολίων

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis παρήγαγε την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης, θα αρχίσει τις κλινικές δοκιμές τον Ιούλιο και θεωρεί ότι μέχρι το φθινόπωρο θα μπορεί να διαθέσει στην αγορά το εμβόλιο.

Η παραγωγή μέσω καλλιέργειας των κυττάτων είναι πιο γρήγορη και έτσι επέτρεψε την παραγωγή της πρώτης παρτίδας των εμβολίων πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η φαρμακοβιομηχανία.

Τα εμβόλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε προκλινικές και μετά σε κλινικές δοκιμές, διευκρινίζει η Novartis, η οποία ελπίζει ότι θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων.

Σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, περισσότερες από 30 κυβερνήσεις της έχουν ζητήσει να τις προμηθεύσει τα συστατικά του εμβολίου εναντίον της νέας γρίπης.

Η Novartis έχει ήδη λάβει από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ 289 εκατομμύρια δολάρια για τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου.

Κυκλοφορούσε επί χρόνια στους χοίρους

Ο νέος ιός Η1Ν1, που προκάλεσε την πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα, φαίνεται πως κυκλοφορούσε αθόρυβα στα γουρούνια επί πολλά χρόνια, ενώ στους ανθρώπους από πέρυσι τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Επειδή ο ιός δεν έγινε αντιληπτός στους χοίρους έγκαιρα, καθώς η προσοχή των ειδικών είχε στραφεί κυρίως στην παρακολούθηση για νέους ιούς γρίπης στους ανθρώπους, χάθηκε η ευκαιρία για έναν αποτελεσματικό έλεγχο της ασθένειας στη φάση της διαμόρφωσής της, αναφέρει μια νέα βρετανική-κινεζική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Η έρευνα έγινε από τον Άντριου Ραμπό του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, τον Όλιβερ Πίμπους του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τον Γι Γκουάν του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη γενετική αλληλουχία του νέου ιού και επιβεβαίωσαν, όπως και άλλες έρευνες, ότι αποτελεί μίγμα άλλων ιών που κυκλοφορούσαν στους χοίρους, μαζί με γονίδια από στελέχη ανθρώπινης γρίπης και γρίπης των πτηνών. Όλα αυτά τα γονίδια κυκλοφορούσαν μέσα στους χοίρους επί χρόνια, ενώ η αρχική μεταπήδησή του νέου ιού στους ανθρώπους εκτιμάται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2008 (μπορεί και ακόμα νωρίτερα), δηλαδή πολλούς μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στις αρχές του 2009, αλλά η εξάπλωσή του στον ανθρώπινο πληθυσμό ουσιαστικά άρχισε τον Ιανουάριο του 2009.

Κατά τους επιστήμονες, η μετακίνηση ζωντανών χοίρων μεταξύ της Ευρασίας και της Β.Αμερικής, στο πλαίσιο του εμπορίου ζώων, φαίνεται να διευκόλυνε το ανακάτεμα των διαφορετικών ιών γρίπης, δημιουργώντας το νέο στέλεχος Η1Ν1 που προκάλεσε πλέον την πανδημία. Οι ερευνητές επικρίνουν την έλλειψη ενός μηχανισμού συστηματικής παρακολούθησης των χοίρων, κάτι που επέτρεψε στον ιό να εξελιχθεί αργά αλλά ανενόχλητα.

Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο "μοριακού ρολογιού", για να συγκρίνουν τον ιό της πανδημίας με τους συγγενικούς του ιούς και να εκτιμήσουν την ηλικία του νέου ιού με βάση τις διαχρονικές γενετικές μεταλλάξεις του, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο κοινός "πρόγονος" του νέου Η1Ν1 και των στενότερων συγγενικών ιών των χοίρων υπήρχε πριν 9,2 έως 17,2 χρόνια, με άλλα λόγια οι προγονικοί ιοί της τωρινής πανδημίας κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και απαρατήρητοι για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το πρόβλημα πάντως, όπως παραδέχονται και οι ερευνητές, έγκειται στο ότι, προς το παρόν, οι επιστήμονες ουσιαστικά δεν διαθέτουν την ικανότητα να εντοπίζουν στελέχη της γρίπης που κυκλοφορούν στους χοίρους και τα οποία τελικά θα οδηγήσουν σε ανθρώπινες επιδημίες.

Κάνει πίσω ο Ρουσόπουλος

Ο πρώην υπουργός, Θόδωρος Ρουσόπουλος ,απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με την οποία του γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει θέση βουλευτή στις επόμενες εκλογές.



Στην επιστολή του ο κ. Ρουσόπουλος γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Αναφέρει ότι τον ενδιέφερε, αλλά τώρα πια όχι, λόγω των συνθυκών πολιτικής ισοπέδωσης που κυριαρχούν.



Ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις συκοφαντίες όχι μόνο αντιπάλων, αλλά και "φίλων".



Παράλληλα αναφέρει: "Εισήλθα στο χώρο της πολιτικής ως επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής και ως αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμιά πικρία για πρόσωπα. Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι, το σωστό".



Αξίξει να σημειωθεί ότι προχθές και ο Πέτρος Δούκας είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι αν του ζητηθεί δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η φιλόδοξη για την ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε να κρατά την πατάτα του Καραβέλα σε μια άκρως ακατάλληλη στιγμή. Δεν είναι λίγοι οι εσωκομματικοί <<φίλοι>> της που την περίμεναν στην γωνία. Το χειρότερο είναι ότι οι <<φίλοι>> της μπορούν να της υπενθυμίζουν πράγματα που η ίδια θα έδινε τα πάντα για να ξεχαστούν. Κάποιες οδυνηρές αναμνήσεις είναι χαρακτηριστικές:

Την προεκλογική περίοδο 2007 ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμηθεύεται από την Siemens τεχνολογικό εξοπλισμό για το προεκλογικό του κέντρο. Ο ίδιος είπε ότι συμφώνησε με την εταιρεία να εξοφλήσει με δόσεις. Η πρώτη δόση εξοφλείται τον Δεκέμβριο του 2007.<<Συμπτωματικά>> 3 μέρες νωρίτερα ο Εισαγγελέας Παν. Αθανασίου, που διενεργούσε την προανάκριση, είχε ανακαλύψει στα γραφεία της εταιρείας έγγραφα που αποτύπωναν τις <<διευκολύνσεις>> της Siemens.

Τον περασμένο Ιούνιο η Ντόρα <<παραιτεί>> τον στενό της συνεργάτη στο ΥΠΕΞ Λεωνίδα Δραγουμάνο επειδή είχε <<ξεχάσει>> να εξοφλήσει τιμολόγια της Siemens, ύψους 8.000 ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού.

Η Μπακογιάννη ποτέ δεν έκρυψε τους φιλικούς δεσμούς της με τον Χριστοφοράκο. Τον κάλεσε μάλιστα και στον γάμο- υπερπαραγωγή του γιου της Κώστα, που έγινε το 2006 στο Καρπενήσι, ενώ κάποιοι αναρωτήθηκαν αν το βοήθησε να ανανεώσει το περασμένο Ιανουάριο το διαβατήριό του.

Όσο, λοιπόν και να θέλει να ξεχάσει, θα υπάρχουν πολλοί που δεν θα την αφήσουν…..

Ελπίδες για χιλιάδες ζευγάρια

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανδρικής υπογονιμότητας, με σπερματοζωάρια, που θα δημιουργούνται από βλαστοκύτταρα, στοχεύουν τα πειράματα που πραγματοποιούνται με επιτυχία από τις αρχές της δεκαετίας, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και σε ερευνητικά κέντρα της Κίνας.

Το 2003, για πρώτη φορά, επιτεύχθηκε διαφοροποίηση των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων σε άρρενα γεννητικά κύτταρα in vitro, ενώ το 2006 σπερματοζωάρια από εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα πέτυχαν μικρογονιμοποίηση και τελική ανάπτυξη εμβρύου σε ποντίκια. Εξάλλου, το 2006 για πρώτη φορά αποδείχθηκε σε ποντικούς, η διαφοροποίηση βλαστικών κυττάρων του μυελού των οστών σε άρρενα γεννητικά κύτταρα και το 2007 ανακοινώθηκαν αντίστοιχα ευρήματα και σε άνδρες.

Προς το παρόν, όμως, τα βλαστικά κύτταρα δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας, όπως επισήμανε ο καθηγητής ενδοκρινολογίας - ενδοκρινολογίας αναπαραγωγής, Ιωάννης Παπαδήμας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία του επιστημονικού συμποσίου "Ενδοκρινολογία αναπαραγωγής: Θέματα αιχμής στη γυναίκα και τον άνδρα", που οργανώνεται για τις 12 και 13 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμα, τα πειράματα στοχεύουν στην παραγωγή σπέρματος με τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων στους όρχεις ανδρών, που έχουν αζωοσπερμία, προκειμένου να μπορέσουν να παράξουν σπέρμα και κατά συνέπεια να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν.

Βήματα μπροστά στη μέθοδο διάγνωσης

Μία νέα εργαστηριακή μέθοδος, που εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, η μέθοδος του κατακερματισμού του DNA αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας.

"Στην αλυσίδα του DNA δημιουργούνται θραύσματα, τα οποία, όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να τα διορθώσει, παραμένουν στα σπερματοζωάρια και μειώνουν την γονιμοποιητική ικανότητα. Με το τεστ κατακερματισμού του DNA, που είναι απλό, γίνεται ειδική επεξεργασία του σπέρματος και με φθορίζουσες μεθόδους ελέγχονται τα θραύσματα. Αν το σπέρμα έχει πολλά θραύσματα, τότε οι πιθανότητες γονιμοποίησης είναι μικρές", επισήμανε ο κ. Παπαδήμας.



Η διαγνωστική μελέτη του υπογόνιμου άνδρα, για να θεωρείται ολοκληρωμένη, δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στο σπερμοδιάγραμμα, αλλά να περιλαμβάνει επίσης τη λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση και τον πλήρη εργαστηριακό έλεγχο. Η εισαγωγή μεθόδων, όπως η βιοψία των όρχεων με λεπτή βελόνη, έχει αλλάξει σημαντικά τη διαγνωστική προσέγγιση της ανδρικής υπογονιμότητας. Η σύγχρονη εργαστηριακή προσέγγιση περιλαμβάνει σειρά σπερμοδιαγραμμάτων, τον υπερηχογραφικό έλεγχο, το βασικό ορμονικό έλεγχο, τον ειδικό ορμονικό έλεγχο, τη βιοψία όρχεων και το γενετικό έλεγχο.

Αποτέλεσμα πολλών παραγόντων

Η υπογονιμότητα είναι συχνό πρόβλημα, καθώς ταλανίζει ποσοστό περίπου 17% των ζευγαριών και στην Ελλάδα αφορά περίπου 200.000 ζευγάρια. Σε περίπου 30% των περιπτώσεων το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά, ή κατά κύριο λόγο, στον άνδρα, σε 40% στη γυναίκα, ενώ σε 30% οφείλεται σε μικτά αίτια. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα συνύπαρξης παραγόντων υπογονιμότητας στον άνδρα και τη γυναίκα είναι πολύ μεγάλη. Για το λόγο αυτό, το ζευγάρι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαία μονάδα.

Συχνό αίτιο υπογονιμότητας στη γυναίκα αποτελούν οι διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας. Στον άνδρα, αντίστοιχα αίτια είναι η ιδιοπαθής ανεπάρκεια του σπερματικού επιθηλίου, η κιρσοκήλη και οι λοιμώξεις των επικουρικών γεννητικών αδένων, όπως αυτές του προστάτη και των σπερματοδόχων κύστεων.

"Η ηλικία της γυναίκας, η παχυσαρκία, το κάπνισμα και οι καταχρήσεις ουσιών επηρεάζουν τη γονιμότητα", ανέφερε ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας και ανθρώπινης αναπαραγωγής στο ΑΠΘ, Βασίλειος Ταρλατζής. Εκτός, όμως, από αυτούς τους παράγοντες επηρεάζουν την αναπαραγωγική ικανότητα και οι ενδοκρινικοί διαταράκτες.

Τέτοιοι, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής ενδοκρινολογίας αναπαραγωγής, Δημήτριος Γουλής, είναι: Η συνεχής επαγγελματική έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίας, σε ιονίζουσα ακτινοβολία, σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σε χημικές ουσίες, όπως εντομοκτόνα και βαρέα μέταλλα, και η πρόσληψη οιστρογόνων από τροφές, που καταναλώνονται.

Η πιθανή σχέση μεταξύ περιβάλλοντος και υπογονιμότητας έχει λάβει, κατά καιρούς, μεγάλη δημοσιότητα. Όσο υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι ακόμη αποδείξεις, για σειρά από παράγοντες του περιβάλλοντος, καλό θα είναι η έκθεση σε αυτούς να αποφεύγεται, στο μέτρο του δυνατού.

Σε μια μετα-ανάλυση, που έγινε στη Σκανδιναβία, συγκεντρώθηκαν 61 δημοσιεύσεις, σχετικά με την ποιότητα του σπέρματος, που κάλυπταν το χρονικό διάστημα 1938-1990. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ελάττωση της ποιότητας του σπέρματος, κατά τα τελευταία 50 έτη και διατύπωσαν την άποψη, ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες ευθύνονται γι’ αυτό το φαινόμενο.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2009

Τελικά τα 2 μεγάλα κόμματα κατάφεραν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους ως ένα σημείο που κατά την γνώμη μου είναι μεγάλη επιτυχία κάτω από την συνεχή απαξίωση τους ψήφισε περίπου το 70% των ψηφοφόρων. Ο Έλληνας επέλεξε ως καλύτερο τρόπο εκδήλωσης της δυσαρέσκειας του την αποχή από τις εκλογές. Περίπου 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Η αποχή για μένα είναι συνώνυμη με την αδράνεια, γιατί όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με κάτι προσπαθούμε να το αλλάξουμε και όχι να αδιαφορήσουμε γι αυτό. Αδιαφορώντας για κάτι είναι σαν να το συντηρούμε ως έχει. Τι κατάφερε η αποχή του ελληνικού λαού που εν τέλει έχει και κάποια μυνήματα? Να αποφασίζουν οι μισοί για το τι θέλει το σύνολο του ελληνικού λαού. Ας φέρουμε ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε ότι τα 2 μεγάλα κόμματα προτιμούν και ενθαρρύνουν την αποχή από το να πάει ένας ψηφοφόρος και να τους καταψηφίσει :

Έστω ότι το εκλογικό σώμα είναι 10 εκατομμύρια (περίπου όπως είναι στην Ελλάδα), με 50% αποχή(όσο και στις εκλογές) περίπου, οι ψηφίσαντες είναι 5 εκατ.
Για ευκολία του παραδείγματος έστω ότι το πρώτο κόμμα πήρε 40%, δηλαδή από τα 5 εκατ το ψηφίσαν τα 2 εκατ.
Το δεύτερο κόμμα 30%, δηλαδή 1,5 εκατ ψήφους.
Ας θεωρήσουμε ότι αυτοί που δεν ψήφισαν είναι δυσαρεστημένοι των 2 πρώτων κομμάτων στην πλειοψηφία:
Αν από την αποχή ερχόταν να ψηφίσει το 10% τα μικρότερα κόμματα, τα αποτελέσματα θα ήταν ως εξής:
Θα ψήφιζαν 6 εκατ, οι ψήφοι στο πρώτο κόμμα θα ήταν οι ίδιοι, δηλαδή 2 εκατ. Όμως ως ποσοστό επί τοις εκατό θα ήταν 33,3% , ενώ στο δεύτερο κόμμα θα ήταν 25%. Ενώ τα μικρότερα κόμματα από το 30% που είχαν θα ξεπερνούσαν το 40%.

Άρα ποιον συμφέρει η αποχή? Δεν θα μιλούσαμε με αυτά τα αποτελέσματα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας? Ο δικομματισμός δεν θα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα ποσοστά της μεταπολίτευσης? Σε ποια περίπτωση θα ήταν ισχυρότερο το μήνυμα στην κυβέρνηση και στην εν αναμονή κυβέρνηση? Στην πρώτη περίπτωση του παραδείγματος η στην δεύτερη?


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΟΝ!!!!

Ο Βρετανός πιλότος μοιάζει να μην έχει αντίπαλο καθώς είτε ξεκινάει από την pole είτε όχι καταφέρνει να φτάσει στη νίκη. Ο Γουέμπερ με τον Φέτελ είναι οι μόνοι που κατάφεραν να τον “ακολουθήσουν” από απόσταση φυσικά καθώς οι υπόλοιποι πιλότοι είναι πολύ πιο πίσω.

Τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις κατέλαβαν οι Γιάρνο Τρούλι (Toyota), Νίκο Ρόσμπεργκ (Williams), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Ρόμπερτ Κουμπίτσα (BMW Sauber) και Τίμο Γκλοκ (Toyota).

Οι δύο McLaren συνέχισαν τις πολύ κακές τους εμφανίσεις με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να τερματίζει 13ος και τον Χέικι Κοβαλάινεν να έρχεται ακριβώς πίσω του.

Απογοητευτικός και ο Κίμι Ραϊκόνεν ο οποίος ξεκίνησε από την 3η θέση αλλά έμεινε εκτός βαθμών, με την θέση του Φινλανδού στην Ferrari να... τρίζει.

Ο αγώνας όσον αφορά το νικητή δεν δέχεται μεγάλη ανάλυση. Ο Μπάτον ξεκίνησε 2ος αλλά ένα λάθος του Φέτελ στον πρώτο γύρο έφερε τον Βρετανό στην θέση του οδηγού.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο πιλότος της Brawn GP… εξαφανίστηκε οδηγώντας άνετα μέχρι το τέλος κατακτώντας τελικά την 6η του νίκη σε επτά αγώνες.

Αντίθετα συναισθήματα για τον άλλο πιλότο της Μπρον, Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος εγκατέλειψε με αποτέλεσμα να μείνει 26 βαθμούς πίσω από τον Μπάτον στη μάχη του τίτλου.

Ενδιαφέρον είχε μόνο η… οικογενειακή μάχη μεταξύ Γουέμπερ και Φέτελ. Ο Γερμανός ταλαντούχος οδηγός αν και πίεσε δεν κατάφερε να νικήσει τον ομόσταυλό του ο οποίος πήρε την 2η θέση με διαφορά 7 δέκατα του δευτερολέπτου.

Το επόμενο ραντεβού της F1 είναι στο Σίλβερστοουν της Μ. Βρετανίας για τον 8ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, σε δύο εβδομάδες (19-21 Ιουνίου).


Η σειρά εκκίνησης:

1. Σεμπαστιάν Φέτελ Red Bull 1:28.316 17
2. Τζένσον Μπάτον Brawn GP 1:28.421 +0.105 22
3. Ρούμπενς Μπαρικέλο Brawn GP 1:28.579 +0.263 19
4. Μαρκ Ουέμπερ Red Bull 1:28.613 +0.297 20
5. Γιάρνο Τρούλι Toyota 1:28.666 +0.350 24
6. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari 1:28.815 +0.499 24
7. Φελίπε Μάσα Ferrari 1:28.858 +0.542 23
8. Φερνάντο Αλόνσο Renault 1:29.075 +0.759 20
9. Νίκο Ρόζμπεργκ Williams 1:29.191 +0.875 27
10. Ρόμπερτ Κουμπίτσα Sauber 1:29.357 +1.041 20
11. Νικ Χάιντφελντ BMW Sauber 16
12. Καζούκι Νακατζίμα Williams 20
13. Τίμο Γκλοκ Toyota 18
14. Χέικι Κοβαλάινεν McLaren 18
15. Άντριαν Σούτιλ Force India 18
16. Λιούις Χάμιλτον McLaren 9
17. Νελσίνιο Πικέ Renault 8
18. Σεμπαστιάν Μπουεμί Toro Rosso 12
19. Τζανκάρλο Φιζικέλα Force India 11
20. Σεμπαστιάν Μπουρντέ Toro Rosso 9

ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗΣ!!!!!

Στο ποσοστό ρεκόρ του 47,37% έφτασε η αποχή στις ευρωεκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια καθαρή νίκη με διαφορά 4,3% από τη ΝΔ. Είναι η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε εκλογική αναμέτρηση μετά το 2000, κάτι που προκάλεσε ευφορία στην Ιπποκράτους και προβληματισμό στη Ρηγίλλης.

Την τρίτη θέση κατέλαβε το ΚΚΕ, το οποίο κατάφερε να συγκρατήσει τα ποσοστά του, τέταρτος ο ΛΑΟΣ με άνοδο στα ποσοστά του και ισχυροποίηση του κόμματος στην δεξιά παράταξη, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το ποσοστό σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ μια έδρα εξασφάλισαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι πανηγυρίζουν για τον πρώτο ευρωβουλευτή τους.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών στο 99,99% της ελληνικής επικράτειας (20.530 εκλογικά τμήματα, έναντι συνόλου 20.532).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ παίρνει 36,65% (1.878.696 ψήφοι), η Νέα Δημοκρατία 32,29% (1.655.461 ψήφοι), το ΚΚΕ 8,35% (428.209 ψήφοι), ο ΛΑΟΣ 7,15% (366.562 ψήφοι), ο ΣΥΡΙΖΑ 4,70% (240.865 ψήφοι) και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,49% (178.952 ψήφοι). Το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 47,37%.

Με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα από 8 ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΠΑΣΟΚ και Η Νέα Δημοκρατία, από 2 το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Ετσι οι 22 Ελληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι εξής:

-ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Συλβάνα Ράπτη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

- ΝΔ : Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Τσουκαλάς.

- ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας

- ΛΑΟΣ : Νίκη Τζαβέλλα και Θανάσης Πλεύρης

- ΣΥΡΙΖΑ : Νίκος Χουντής

- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Μιχάλης Τρεμόπουλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει καλύτερες αποδόσεις σε Καστοριά, Σέρρες, Λακωνία, Μεσσηνία και Πιερία. Τις χειρότερες στη Β' Πειραιώς, στο Ηράκλειο, στη Β' Αθηνών, στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τα καλύτερα ποσοστά σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Ξάνθη. Αντίθετα τα χειρότερα εμφανίζονται σε Καστοριά, Α' Αθηνών, Λακωνία, Α' Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Το ΚΚΕ Σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά του σε Σάμο, Κεφαλονιά, Β' Πειραιά, Λέσβο και Ζάκυνθο. Τα χαμηλότερα σε Ευρυτανία, Ροδόπη Δράμα Ρέθυμνο και Λασίθι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε υψηλότερα ποσοστά σε Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Λευκάδα, Α' Θεσσαλονίκης Α' Πειραιά, Β' Πειραιά και Άρτα. Τα πιο χαμηλά σημειώθηκαν στην Ευρυτανία, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τον Έβρο και την Φλώρινα.

Για το ΛΑΟΣ τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Α' Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Αττικής στην Α' Αθηνών, στη Β' Θεσσαλονίκης, και στη Β' Πειραιά. Αντίθετα τα χαμηλότερα στο Λασίθι, Ηράκλειο, Αιτωλοακαρνανία, και Άρτα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τέλος, μεγαλύτερα ποσοστά σημείωσαν σε Χανιά, Β' Αθηνών, Κυκλάδες, Α' Αθηνών και Ρέθυμνο. Τα χαμηλότερα σε Κιλκίς, Γρεβενά, Άρτα και Πέλλα.

Είκοσι εννέα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες "αλλάζουν χέρια" και από τη Νέα Δημοκρατία περνούν στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών η Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Σάμος, Κεφαλληνία, Ευρυτανία, Λάρισα, Πέλλα, Κέρκυρα, Βοιωτία και άλλες.

Όσον αφορά την αποχή αυτή εμφανίζεται αυξημένη στη Λέσβο, 67,42%, Κεφαλονιά 63,25%, Λακωνία 62,08, Χίο 61,95, Φλώρινα 61,78, μειωμένη εμφανίζεται στο Λασίθι, 37,96, Φθιώτιδα 38,18, Ηράκλειο, 38,72, Β' Θεσσαλονίκης 39,07. Αυξημένη αποχή παρατηρήθηκε επίσης και στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Στην Α' Αθηνών 55,02, στη Β' Αθηνών 47,8, Α' Πειραιώς 56,32, Β' Πειραιά 56,93, και Α' Θεσσαλονίκης 50,47.

"Μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία και συνολικά για το πολιτικό σύστημα", χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. "Ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν ήρθαν στις κάλπες και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει" πρόσθεσε.

Η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ΝΔ θα μελετήσει με σοβαρότητα τα αποτελέσματα και θα προσαρμόσει την πολιτική της όπου πρέπει. "Πρέπει να προσεγγίσουμε ξανά τους νεοδημοκράτες, οι οποίοι συνειδητά δεν πήγαν να ψηφίσουν" κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

O υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, φθάνοντας στη Ρηγίλλης τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και ότι υπήρξε αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος λόγω της υψηλής αποχής και πρόσθεσε ότι "από τις εκλογές απείχαν κυρίως οι νεοδημοκράτες". Στα γραφεία της ΝΔ βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης. Αργότερα και όταν θα έχει αποσαφηνιστεί το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι να κάνει δήλωση στο Ζάππειο.

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου είχε δηλώσεις ότι δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πριν από την καταμέτρηση των ψήφων και ότι θα γίνει ανάλυση του αποτελέσματος, αφού οριστικοποιηθεί.

"Το μήνυμα ελήφθη" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία με τον Καραμανλή έχει τα περιθώρια να ανακάμψει. Σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα για να δούμε το ποσοστό αποχής και σε ποιο κόμμα ανήκουν αυτοί που δεν προσήλθαν στην κάλπη. Κατέληξε λέγοντας ότι ένα συνέδριο δεν θα προσφέρει κάτι αυτή τη στιγμή.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκτεταμένη αποχή και είπε ότι ο ψηφοφόρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ότι "επιλέγω αποχή, δεν αλλάζω κόμμα, αλλά δεν θα σας ξαναψηφίσω εάν δεν αλλάξετε". Χρειάζεται περισσότερη δουλειά από όλους και πιό κοντά στον πολίτη, είπε ο κ. Σαμαράς.

Στη Ρηγίλλης βρίσκονται εκτός από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον γραμματέα του κόμματος Λ. Ζαγορίτη, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

"Πρόκειται για μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οποία προοιωνίζεται αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να μας απασχολεί το πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής.

"Η κρίση αυτή αφορά όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι μια μέρα πανηγυρισμού για το κόμμα μας, αλλά και μια μέρα ευθύνης για το ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα εκλογών και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την ουσιαστική νομιμοποίηση για να αντιμετωπίσει την κρίση που υπάρχει στη χώρα.

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στους Έλληνες πολίτες, για τη μεγάλη νίκη που έδωσαν στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ. Απόψε δεν υπάρχουν πολίτες νικητές και ηττημένοι, απόψε ηττήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές", δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

"Ευθύνη για τον Γιώργο Παπανδρέου, ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ, ελπίδα για τον λαό", δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι "η κυβέρνηση έχει χάσει την δεδηλωμένη προ πολλού. Όταν αναγκάζεται να κλείσει την Βουλή και να απαγορεύσει στους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση".

"Είναι φανερό ότι για το ΠΑΣΟΚ η νίκη είναι μεγάλη, γιατί με αναγωγή των εκλογικών ποσοστών οδηγείται σε αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Από αύριο με αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση να αλλάξει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση, διότι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αλλαγή της πολιτικής προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μόνο από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το μήνυμα της αποχής».

"Δεν είμαστε αλαζόνες, είμαστε χαρούμενοι. Μετά από χρόνια το ΠΑΣΟΚ επανακάμπτει στις νίκες. Είναι μια νίκη σήμερα του Γιώργου Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, του ελληνικού λαού που θέλει να σταματήσει τον κατήφορο της παρακμής", δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι η νίκη γεμίζει το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι από αύριο το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και "θα πείσουμε ολοένα και περισσότερους πως το πρόγραμμα μας είναι έτοιμο και ετοιμάζεται περισσότερο, πως είμαστε σοβαροί και συναισθανόμαστε τις αγωνίες των ανθρώπων".

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: τα ΣΚΟΠΙΑ μπορούν να λέγονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Καρατζαφέρη για αυτό σε έστειλε ο λαός στην Ευρώπη; Για να κάνεις τέτοιες δηλώσεις; Τι το διαφορετικό έχουν από αυτά που κατηγορείς ότι «δήθεν» κάνουν οι άλλοι; Ολο αυτό τον καιρό μας «δουλεύεις» με κάλπικα πατριωτιλίκια υπολογίζοντας τι; πως δεν θα τα μάθουμε; Oταν λες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα κάτωθι τι εννοείς εκτός από το ότι μπορούν και τα Σκόπια να ονομάζοντας όπως θέλουν; Ρε πολιτικέ σαλταδόρε, Ρε δίγλωσσε γιαλατζί υπερπατριώτη, τόλμησες να εκστομίσεις αυτές τις λέξεις και δεν έπεσε το ταβάνι να σε πλακώσει; δεν ντρέπεσαι καθόλου; και πόσα άλλα έχεις κάνει που μας τα κρύβεις; Oλα θα τα βρούμε και θα τα δώσουμε στον κοσμάκη να τα μάθει.
7. Ονομασία αντιπροσωπείας: βλ. Συνοπτικά Πρακτικά
Πρόεδρος. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στη συνεδρίασή της στις 6 Απριλίου η Διάσκεψη των Προέδρων δέχθηκε το αίτημα της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με το Ιράν σχετικά με την αλλαγή της ονομασίας της σε Αντιπροσωπεία για τις Σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.
Αν δεχθούμε αυτή την πρόταση, ουσιαστικά τροποποιούμε ένα από τα ψηφίσματα του Κοινοβουλίου, το ψήφισμα που ορίζει τις ονομασίες των αντιπροσωπειών για τις σχέσεις με τρίτες χώρες. Αυτό που χρειαζόμαστε επομένως είναι να μην αντιτεθεί κανείς σε αυτή την πρόταση. Αν δεν αντιτεθεί κανείς, η ονομασία αυτής της αντιπροσωπείας θα αλλάξει όπως υπέδειξα.
Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM). – Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ e.u http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=CRE&reference=20060426&secondRef=ITEM-007&format=XML&language=EL