Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Τι είναι η αναδιάρθρωση χρέους…



Παρακάτω, παραθέτουμε ένα σύντομο κείμενο για το τι είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Αφορμή για την ανάρτηση, αποτελεί ένα e-mail που λάβαμε στο οποίο ένας αναγνώστης μας επισημαίνει: “Τις τελευταίες μέρες ακούμε παντού για συζητήσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλοι είναι υπέρ άλλοι είναι κατά. Όμως, τι είναι η αναδιάρθρωση του χρέους; Μας μεταδίδουν ειδήσεις χωρίς να γνωρίζουμε βασικούς ορισμούς. Εγώ έψαξα και έμαθα. Αλλά όταν αναφέρεστε σε τέτοιους όρους καλό είναι να επεξηγείται κιόλας”.
Ας δούμε λοιπόν για την αναδιάρθρωση του χρέους:
Αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει όλα τα χρέη που καλύπτονται από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, μειώνονται ή καταργούνται
Η αναδιάρθρωση χρέους αποτελεί μία μορφή χρεοκοπίας, μόνο που συμβαίνει κατόπιν συμφωνίας. Ένας τρόπος είναι αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν  “haircut” – δηλαδή μείωση της αξίας των κεφαλαίων που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές μίας χώρας, ή και μίας επιχείρησης.
Μια άλλη μορφή είναι ο χρονικός επαναπροσδιορισμός ενός χρέους κατά τον οποίο τα δάνεια μικρής και μέσης χρονικής διάρκειας, θα μετατραπούν σε δάνεια με μεγάλο χρονικό ορίζοντα εξόφλησης. Αυτό θα μεταθέσει τις υποχρεώσεις πληρωμών μιας χώρας στο μέλλον.
Στην αναδιάρθρωση του χρέους ενός κράτους, απαιτείται ‘ένας μηχανισμός με τον οποίο το κράτος επιχειρεί  να  αποτρέψει δυσμενείς συνέπειες για το επίπεδο του δημοσίου χρέους και της σταθερότητας της οικονομίας γενικότερα.
Ο μηχανισμός αυτός στηρίζεται σε δύο άξονες. Στον διαδικαστικό που επικεντρώνεται στον τρόπο εκτέλεσης της αναδιάρθρωσης και στον ουσιαστικό που αφορά την εκτέλεση της αναδιάρθρωσης του χρέους μέσω επαναπροσδιορισμού της ημερομηνίας εξόφλησης των δανείων του,  με ταυτόχρονη  μείωση της αξίας τους.
 
 
megapress10

Ρίξτε τη στάχτη στο χώμα και όχι στα σκουπίδια

Το ξέρατε ότι η στάχτη είναι ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα 
για τα φυτά σας;


Τι κάνει όμως η στάχτη στο χώμα;


- Ανεβάζει το ph στα όξινα εδάφη (για αυτό και δεν πρέπει να προστίθεται σε οξύφιλα φυτά όπως τα φρούτα του δάσους, τα ροδόδεντρα, οι αζαλέες, οι ορτανσίες κλπ.)
- Προσθέτει  κάλιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία. Η μέση περιεκτικότητα της στάχτης σε βασικά θρεπτικά στοιχεία είναι 0-1-3 (N-P-K).


Τι θα πρέπει να προσέξετε:
- Δεν πρέπει να προστίθεται στάχτη σε παρτέρια που θα φυτευτούν με πατάτες γιατί ευνοεί την προσβολή των φυτών από το βακτήριο Streptomyces scabies.
- Μπορεί να προστεθεί στον κάδο του κομπόστ ειδικά αν έχετε ρίξει μεγάλες ποσότητες πευκοβελόνων ή άλλων όξινων υλικών, οπότε και διορθώνει το ph του μίγματος.
- Όταν τη σκορπίζετε γύρω από τη βάση του φυτού απωθεί τα έντομα του εδάφους και τα σαλιγκάρια, αρκεί να μην βραχεί.
- Η προσθήκη μεγάλης ποσότητας στάχτης μπορεί να προκαλέσει την μεγάλη αύξηση του ph (αλκαλικό) και της συγκέντρωσης αλάτων στο χώμα με δυσμενείς συνέπειες για τα φυτά. Απλά πασπαλίστε με λίγη στάχτη το χώμα γύρω από τις ρίζες του φυτού την άνοιξη και το φθινόπωρο.
- Χρησιμοποιείτε μόνο τη στάχτη από την καύση ανεπεξέργαστων ξύλων.
- Μην ρίχνετε στάχτη μαζί με αζωτούχο λίπασμα διότι το άζωτο θα χαθεί.
 

Μάνα και κόρη βασάνιζαν αθώα κουταβάκια

Μάνα και κόρη βασάνιζαν αθώα κουταβάκια

Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η είδηση για μια μάνα και κόρη στη Θεσσαλονίκη, που υπέβαλλαν σε απίστευτα βασανιστήρια και χτυπούσαν αφάνταστα εφτά αθώα κουταβάκια.

Οι γείτονες άκουγαν κάθε βράδυ το κλάμα και τις κραυγές των βασανισμένων ζώων, όμως κανείς δεν κινητοποιήθηκε άμεσα. Πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν το «έγκλημα», μόνο όταν κατάλαβαν ότι έχαναν τον ύπνο τους από τις φωνές.

Οι δυο γυναίκες που έχουν νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, ταλαιπώρησαν μέχρις εσχάτων τα εφτά κουταβάκια, ενώ ένα εξ΄αυτών δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματα του.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, οι δυο γυναικες έχουν βεβαρημένο ψυχολογικό μητρώο, γι΄αυτό ακόμα και ποινική δίωξη ν΄ασκηθεί εναντίον τους, θα είναι αναποτελεσματική.

Τα έξι πλέον κουταβάκια, βρίσκονται στα ασφαλή χέρια της Φιλοζωϊκής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης «Αδέσποτη Ματιά». Δυο εξ΄αυτών μάλιστα βρήκαν και οικογένειες έτοιμες να τα αγαπήσουν και να τα φροντίσουν πραγματικά.

Τα υπόλοιπα τέσσερα, παραμένουν στα κλουβιά του ξενώνα. Πρόκειται για αγοράκια και κοριτσάκια απόλυτα υγιή, που περιμένουν ένα στοργικό χέρι να απαλύνει τις πληγές τους.


madata

Καταδίκη Ψωμιάδη σε ένα έτος με αναστολή

Καταδίκη Ψωμιάδη σε ένα έτος με αναστολή


Κρίθηκε ένοχος ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας για παράβαση καθήκοντος
Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης από το πενταμελές εφετείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη που είναι σε δεύτερο βαθμό (εφετείο) σημαίνει ότι αυτομάτως τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί νέος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με εκλογή από τα μέλη της παράταξης του κ. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με το νόμο, παραμένει σε αργία ο έκπτωτος αιρετός μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι την ενοχή του κ. Ψωμιάδη είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε ότι «προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη» ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη.
Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης απολογούμενος ανέφερε ότι έδρασε « καθόλα νόμιμα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρωτοδίκως ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε τέσσερις φορές μέχρι τη λήψη της απόφασης.

tovima

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μεσογειακή Διατροφή για γερή καρδιά


Τα ευρήματα ολοένα και περισσοτέρων ερευνών έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που ήξεραν καλά οι παλιοί Κρητικοί που τηρούσαν ευλαβικά την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, παρουσιάζοντας έτσι εκείνη την εποχή (δεκαετία του '70) τις πιο «γερές» καρδιές σε όλο τον κόσμο. 
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά,
όσπρια ψάρια και δημητριακά αλλά χαμηλή σε κορεσμένα και trans λιπαρά από ζωικά προϊόντα ήταν και είναι το μυστικό της μακροζωίας.
Έτσι, το κόκκινο κρέας θα πρέπει να...βρίσκει το δρόμο για το τραπέζι περίπου 1 φορά την εβδομάδα ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τα τηγανιτά τρόφιμα και τα τυποποιημένα (κρουασάν, πατατάκια κτλ).

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τους επικεφαλής της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα. Στη συνάντηση θα εξετασθούν η πορεία των εσόδων, οι αποκρατικοποιήσεις, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και τα δημοσιονομικά μέτρα της επόμενης τριετίας. Η τρόικα αναμένεται με νέα σύνθεση, καθώς ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάζ Ντερούζ αντικαταστάθηκε από τον Γιούργκεν Κρούγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι αποκλίσεις στο έλλειμμα του 2010 και κυρίως οι λόγοι που οδήγησαν σε αύξηση των δαπανών, καθώς αποκαλύφθηκαν πρόσθετες υποχρεώσεις φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Θα συζητηθούν, δε, τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα για να ισορροπήσει τις δημοσιονομικές απώλειες του προηγούμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συζήτηση για την βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα των ΔΕΚΟ. Η εξυγίανση των δημοσίων επιχειρήσεων και κυρίως ο ρυθμός μείωσης των εξόδων τους δεν ικανοποιεί τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλέον ζητούν πρόσθετες παρεμβάσεις για τον περιορισμό των υπέρογκων ελλειμμάτων.

Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να εξετασθεί ο προγραμματισμός των επομένων μηνών και οι εισπρακτικοί στόχοι. Τόσο η τρόικα, όσο και το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν πως το κλίμα παραμένει αρνητικό και κρατά σε χαμηλά επίπεδα τις αποτιμήσεις, ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει να βρεθούν έσοδα που θα κατευθυνθούν το συντομότερο δυνατόν στην μείωση του χρέους.

Η τρόικα θα ενημερωθεί και για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012-15, η εφαρμογή του οποίου όμως προϋποθέτει την ολοκλήρωση παρεμβάσεων που βρίσκονται την παρούσα περίοδο σε εξέλιξη.

Ο στόχος για εξοικονόμηση 24 δισ. ευρώ σε μια τετραετία θα στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στην περιστολή των δαπανών και κυρίως στην καλύτερη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Έτσι, αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο και την ενιαία αρχή πληρωμών, αλλά και για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ.

tanea

Στρος Καν: Η Ευρώπη υποφέρει λόγω έλλειψης συντονισμού


Στρος Καν: Η Ευρώπη υποφέρει λόγω έλλειψης συντονισμού

Η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια
Αθήνα

Στην έλλειψη συντονισμού αλλά και θεσμικών οργάνων που θα εφάρμοζαν μια «συλλογική οικονομική διακυβέρνηση» απέδωσε τα προβλήματα της ευρωζώνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, χωρίς όμως να δηλώσει κάτι ανάλογο και για την Πορτογαλία.

«Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ακριβώς ότι η Ευρωζώνη δεν έχει εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά της ηγεσίας της Ευρώπης»,
είπε ο γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας. Πιστεύω ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε είναι οι σωστές πολιτικές, τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και των τραπεζών»
δήλωσε αναφορικά με την Ισπανία.

tovima

Το email - μυστήριο

Ένας 40χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από την Κρήτη φέρεται ως ο "προφήτης" της χρεοκοπίας της χώρας, ο οποίος αναστάτωσε χιλιάδες πολίτες με αποτέλεσμα να σπεύουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.
Πρόκειται για τον αποστολέα του περιβόητου email με τις δήθεν πληροφορίες περί οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή στις 25 Μαρτίου, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδευκρίνιστα.
Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράικου και εξετάστηκε ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις παραληφθεί και τυπική επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο εταιρεία του Ιντερνετ.
Το email που προκάλεσε αναταραχή έφερε υπογραφή με τα αρχικά Γ.Β. και αναρτήθηκε σε blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε άλλους δικτυακούς τόπους. Με τα αρχικά Γ.Β. είχαν σταλεί στο παρελθόν και άλλα email με διαφορετικό περιεχόμενο, γεγονός που βοήθησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του συντάκτη.
Ο ¨προφήτης¨ της υποτιθέμενης χρεοκοπίας κατέληγε γράφοντας ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ....

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα




Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλ. τσαγιού ταχίνι ή ένα φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- ½ κ.γλ κανέλα

Για τη γέμιση


- 4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
- 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
- 1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 1 κ.γλ κανέλα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα. Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Εντοπίστηκαν πτώματα επιβατών αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό

Τα πτώματα επιβατών της Air France μέσα σε τμήμα του αεροσκάφους, που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν από σχεδόν δύο χρόνια με 228 επιβαίνοντες, ανακάλυψε βαθυσκάφος, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα.

«Τα συντρίμμια αυτά ταυτοποιήθηκαν από τους ερευνητές της BEA ως τμήματα του εμπορικού αεροσκάφους Airbus 330-203, που εκτελούσε την πτήση AF 447» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των τμημάτων αυτών αργότερα σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι.

Τα μαύρα κουτιά

Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν τον Μάρτιο μια ακόμα - την τέταρτη κατά σειρά - επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού για να εντοπίσουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε συντριβεί, ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Στην έρευνα συμμετέχει ένα προηγμένο βαθυσκάφος ονόματι Alucia. Η αρχική έρευνα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό συντριμμιών και σορών, αλλά οι καταγραφείς των συμβάντων της πτήσης, που μπορεί να ρίξουν φως στο τι συνέβη, δεν είχαν εντοπιστεί.

Με μπάζα έκλεισαν ξανά τη λεωφόρο Λαυρίου

Με μπάζα έκλεισαν ξανά τη λεωφόρο Λαυρίου


Εκλεισε και πάλι στις εισόδους της Κερατέας

Με μπάζα έκλεισαν ξανά τη λεωφόρο Λαυρίου
Εκλεισε και πάλι στις εισόδους της Κερατέας
Μόλις άνοιξε ξανάκλεισε η Λαυρίου.

Καινούρια μπάζα μετέφεραν τη νύχτα, για τρίτη συνεχή φορά, οι κάτοικοι μπλοκάροντας και πάλι τις προσβάσεις προς το εργοτάξιο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, τις οποίες είχαν απελευθερώσει χθες τα μηχανήματα αποδίδοντας το δρόμο στην κυκλοφορία.

Τα νέα μπάζα ρίχθηκαν στη Λαυρίου στο ύψος της πρώτης και της τρίτης εισόδου προς Κερατέα, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα.

tovima

Στρος Καν: Οχι στην αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας

Στρος Καν: Οχι στην αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας


Το ΔΝΤ συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση

Νέα Υόρκη

«Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της», δήλωσε στα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ, που έκανε λόγο για δήθεν προτροπή του Ταμείου προς τη χώρα μας, να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τους πιστωτές της.

Ο Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος. Παράλληλα τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρώπη ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι μέχρι τώρα η πρόοδος στις οικονομίες της ευρωζώνης ήταν άνιση και αποσπασματική και αυτό επέφερε και τη σημερινή κρίση, αλλά από εκεί θα αρχίσει και η ανάκαμψη.

tovima

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εγκλημα σοκ :Τον ευνούχησαν και τον έκαψαν ζωντανό στο Λαύριο


Φρικιαστικό εγκλημα με δράστες Πολωνούς και θύμα ομοεθνή τους !
Από τη Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ΤΜΗΜΑ 1ο εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου αλλοδαπού , υπηκόου Πολωνίας, ο οποίος την 28-11-2010 βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στη θέση «Λιμάνι Πασά», στο Λαύριο και απεβίωσε στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. την 2-12-2010.



Δράστες είναι τέσσερις (4) ομοεθνείς του, ηλικίας 23,25,26 και 28 ετών και κίνητρο της ανθρωποκτονίας, ήταν σύμφωνα με τους συλληφθέντες, η προκλητική συμπεριφορά του θύματος προς τις γυναίκες με τις οποίες έκαναν παρέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 28-11-2010, οι δράστες μετέβησαν στο Παγκράτι, στο διαμέρισμα που φιλοξενούνταν ο δολοφονηθείς και με τη βία τον έβγαλαν έξω, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητό τους και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στη θέση «Λιμάνι Πασά» στο Λαύριο, όπου αφού τον έδεσαν σε παγκάκι και τον περιέλουσαν με βενζίνη, τον πυρπόλησαν.

Συνελήφθησαν τρείς (3) από τους δράστες οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ ο τέταρτος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών,
papatzides

Ούτε 11, ούτε 12, αλλά έχει… 31 δάχτυλα!


Ένας 6χρονος από την Κίνα, που γεννήθηκε με 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια, υπεβλήθη σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης των παραπάνω δακτύλων.

Το αγοράκι, του οποίου το όνομα δε δόθηκε στη δημοσιότητα, γεννήθηκε με δύο από τα δάχτυλα του ενός χεριού και τρία από τα δάχτυλα του άλλου ενωμένα.Ωστόσο, χάρη στην επιτυχημένη επέμβαση, στην οποία επεβλήθη και διήρκησε 6,5 ώρες, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα των άκρων του αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η πάθηση του 6χρονου είναι γνωστή ως πολυδακτυλισμός και συνήθως ο πάσχων από τη συγκεκριμένη δυσμορφία, έχει ανεπτυγμένα επιπλέον δάχτυλα στο πλαϊνό μέρος των χεριών του.

Το συγκεκριμένο αγοράκι φαίνεται πως είχε την πλέον σπάνια μορφή αυτής της πάθησης.

Η μητέρα του είπε πως ο μικρός αποδοκιμαζόταν πολύ στον παιδικό σταθμό από τα άλλα παιδιά, που τον αποκαλούσαν «τέρας».

Σημειώνεται πάντως, πως κατέχει το ρεκόρ σε αριθμό δακτύλων που καταγράφηκε ποτέ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν δύο παιδιά από την Ινδία, η Pranamya Menaria και η Devendra Harne, που είχαν από 12 δάχτυλα στα χέρια και 13 στα πόδια αντίστοιχα.


πηγή: http://www.weirdnews.gr

Νεογέννητο μωρό με… δόντια!


Ένα νεογέννητο μωρό εξέπληξε τους γονείς του και σόκαρε τους γιατρούς, όταν γεννήθηκε με δύο κανονικά δόντια πλήρως σχηματισμένα στο στόμα του!

Ο Oliver James έχει τα δόντια από τη πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο πριν μερικές ημέρες, ενώ άλλα νεογέννητα βρέφη χρειάζονται από έξι μήνες έως ένα χρόνο για να αρχίσουν να αναπτύσουν τα πρώτα τους δόντια.

Οι γονείς Joanne Jones, ετών 31, και ο άνδρας της Lee, ετών 32, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που έφεραν στη ζωή ένα υγιές μωρό, όμως, η Jones είχε μία πολύ δύσκολη γέννα καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί τους έξι τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο. «Είχα τη χειρότερη γέννα που θα μπορούσα να κάνω ποτέ», δήλωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ενδεχομένως τα δόντια του Oliver πέσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ, η περίπτωση να γεννηθεί κάποιο νεογέννητο μωρό με δόντια είναι κάτι πολύ σπάνιο (μία στις 3.000 γέννες!)


[Πηγή] http://www.weirdnews.gr

Το πιο… τριχωτό παιδί του κόσμου


Η Supatra Sasuphan από τη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης είναι και «επίσημα» το πιο τριχωτό παιδί στον κόσμο και φαίνεται ότι απολαμβάνει το νέο της τίτλο που της έδωσε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness!

Η 11χρονη Sasuphan πάσχει από μία ασθένεια που ονομάζεται hypertrichosis, η οποία είναι γνωστή και ως «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου».


«Δεν είναι η μοναδική στον κόσμο που αντιμετωπίζει την ασθένεια αυτή. Παρ’όλα αυτά είναι υπερήφανη για το πώς είναι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Marco Frigatti, κριτής του Guinness.

«Δε νιώθω διαφορετική σε σχέση με άλλους και έχω πολλούς φίλους στο σχολείο. Απλά είμαι κάπως ιδιαίτερη», δήλωσε η μικρή Sasuphan.


πηγή: http://www.weirdnews.gr

Εθισμένη στο να τρώει… καναπέδες!


Η Adele Edwards είναι μία γυναίκα με μία περίεργη συνήθεια: είναι εθισμένη στο να τρώει… καναπέδες!

Η 30χρονη μητέρα από τη Florida τρώει αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι της, όπως καναπέδες, καρέκλες, αντικείμενα που βρίσκει στο πάτωμα, κτλ.

Έχει φάει μέχρι στιγμής 8 καναπέδες και 5 καρέκλες!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, υποφέρει από την αρρώστια Pica, μία πάθηση που προκαλεί στους ασθενείς να καταναλώνουν μη φαγώσιμα αντικείμενα.

Ο σύντροφός της, Chasney, καθώς και οι γιατροί της την προειδοποιούν συνεχώς πως αν δε σταματήσει την κακή αυτή συνήθεια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δηλητηριαστεί και να πεθάνει.

«Ήμουν δέκα ετών όταν πρωτοάρχισα να τρώω το μαξιλάρι μου», είπε η Adele. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάτι περίεργο, ωστόσο, με τον καιρό το θεωρήσα ότι δεν ήταν κάτι κακό», προσθέτοντας: «Ωστόσο, τώρα φοβάμαι. Δε θέλω να το κάνω μπροστά στα παιδιά μου, δε θέλω να παραδειγματιστούν και να γίνουν σαν εμένα».



UFO! UFO πάνω από τη Νάπολη


Τον τελευταίο καιρό οι αναφορές για εμφανίσεις ΑΤΙΑ στον ουρανό της Ιταλίας έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Μόνο την προηγούμενη χρονιά, οι αναφορές για UFO σημείωσαν ρεκόρ για τη χώρα από κάθε άλλη χρονιά και αυτό, ασφαλώς, κίνησε σε μεγάλο βαθμό την περιέργεια και το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας αλλά και γενικότερα του κόσμου.

Μάλιστα, πρόσφατα το Βατικανό ασχολήθηκε με το μεγάλο θέμα της ζωής σε άλλους πλανήτες και αυτό, φυσικά, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί ερευνητές και συνωμοσιολόγοι να υποθέσουν ότι η ιταλική κυβέρνηση και το Βατικανό γνωρίζουν κάτι παραπάνω…

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας έχει καταγράψει περισσότερες από 40 εμφανίσεις UFO στον ουρανό της χώρας την τελευταία δεκαετία (2001 και μετά). Τελευταία καταγραφή είναι το video που βλέπετε παρακάτω, όπου διακρίνεται ένα φωτεινό στρογγυλό αντικείμενο να κινείται «νευρικά» στον ουρανό πάνω από τη Νάπολη…


πηγή: http://www.weirdnews.gr


Ύποπτο για την πρόκληση καρδιακής προσβολής το «χάπι»

Ανήκετε στα εκατομμύρια των γυναικών παγκοσμίως που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια με βασικό συστατικό την προγεστερόνη; Οι περισσότερες από εσάς έχετε υιοθετήσει χάπια που αποτελούν συνδυασμό προγεστερόνης και οιστρογόνων, παρά το γεγονός ότι η ασφάλειά τους αποτελεί ακόμα αντικείμενο αντιπαράθεσης. Η κόντρα αυτή μεγαλώνει καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι γυναίκες που χρησιμοποιούν το «χάπι» έχουν διπλάσια πιθανότητα για καρδιακή προσβολή.

Οι γυναίκες που έχουν ήδη αυξημένη πιθανότητα – καπνίστριες, άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση – ίσως πρέπει να παροτρύνονται στην επιλογή αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν μόνο προγεστερόνη και δεν αποτελούν συνδυασμό προγεστερόνης με οιστρογόνα, καθώς δεν βρέθηκε σύνδεση μεταξύ αυτών των χαπιών και της αυξημένης πιθανότητας για καρδιακή προσβολή. Η επιστημονική ονομασία που έχει επικρατήσει παγκοσμίως για τα συγκεκριμένα είναι progestin-only contraceptive pills (POCs).

Είναι ενδιαφέρον ότι οι καρδιακές προσβολές δεν συναντώνται συχνά στις γυναίκες που ηλικιακά είναι ικανές να τεκνοποιήσουν. Η αναλογία είναι ετησίως 2 περιστατικά ανά εκατομμύριο γυναικών ηλικίας 30-34 και αυξάνεται στα 20 περιστατικά σε γυναίκες ηλικίας 40-44. Υπάρχουν έρευνες που συνδέουν άμεσα τη χρήση αντισυλληπτικών που αποτελούν συνδυασμό προγεστερόνης και οιστρογόνων με την καρδιακή προσβολή, και άλλες που δεν έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και επομένως απορρίπτουν αυτή την υπόθεση. Πρόσφατη ωστόσο έρευνα δημοσιευμένη στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism κλείνει υπέρ των POCs μετά από εξέταση στοιχείων παλαιότερων ερευνών που κάλυπταν συνολικά το ιατρικό ιστορικό 1800 γυναικών ηλικίας 16-44. Οι γυναίκες αυτές έπαιρναν χάπια που περιείχαν μόνο προγεστερόνη και συγκρίθηκαν με άλλες που δεν βασίζονταν καθόλου στις ορμόνες για την αντισύλληψή τους. Τα POCs συμπεριλαμβανομένων πολλών μορφών (χάπι, ενέσιμο, εμφύτευμα κ.τ.λ.) αποδείχθηκαν ακίνδυνα.

Γενικά, το American College of Obstetrics and Gynecology (ACOG)συστήνει POCs, αντί για το συνδυασμό με οιστρογόνα, σε καπνίστριες άνω των 35 ετών, γυναίκες που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, καρδιακή συμφόρηση, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη. Τα ίδια χάπια συστήνονται σε γυναίκες με ιστορικό ημικρανιών, θρομβοεμβολισμού, εγκεφαλικού, λύκου και αγγειακής πάθησης, νεφρίτιδας και ανεβασμένων τριγλυκεριδίων. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO)συμβουλεύει επίσης γυναίκες κάτω των 18 και άνω των 45 να αποφεύγουν τα POCs εξαιτίας ανησυχιών που τα συνδέουν με τη μείωση της οστικής μάζας. Τέλος, γυναίκες αμέσως μετά την κύηση μπορούν να χρησιμοποιούν τα POCs αν δεν θηλάσουν. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες πριν τα ξεκινήσουν

Πηγή OTENET Portal

Κατοικίδιο=υγεία

Πάντα επικρατεί ενθουσιασμός όταν έρχεται ένα κουτάβι ή γατάκι στο σπίτι. Γνωρίζατε ωστόσο ότι τα κατοικίδια ωφελούν παράλληλα την υγεία σας; Μπορούν να παίξουν ζωτικής σημασίας ρόλο και ταυτόχρονα να δώσουν χαρά σε ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια. Χιλιάδες χρόνια τώρα, τα ζώα συμμετείχαν ενεργά στη ζωή των ανθρώπων. Στις μέρες μας οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα κατοικίδια έχουν και θεραπευτικό ρόλο. Ιδού λοιπόν σε τι σας ωφελούν.

1. Μειώνουν το stress: Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η ύπαρξη σκύλου στο σπίτι ρίχνει τα επίπεδα stress. Άλλη έρευνα έδειξε ότι άτομα απασχολημένα με κάτι αγχωτικό ηρεμούν όταν κατά τη δραστηριότητα αυτή είναι παρόν και το κατοικίδιο.

2. Δρουν ενάντια στις καρδιακές παθήσεις:Σύμφωνα με έρευνες η απλή συναναστροφή με ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να ρίξει τους παλμούς. Έτσι μειώνεται η πίεση στην καρδιά και η πιθανότητα για κάποιο επεισόδιο. Το σχετικό πείραμα έγινε σε αγχωτικούς χρηματιστές και πέτυχε. Μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρδιακή προσβολή παρατηρούνται επίσης σε όσους έχουν ζώα στο σπίτι.

3. Αποτρέπουν τις αλλεργίες: Μελέτη από σουηδούς επιστήμονες έδειξε ότι όσο πιο πολλά χρόνια έχει κανείς κατοικίδιο στην παιδική ηλικία, τόσο λιγότερο επιρρεπής σε σχετικές αλλεργίες είναι αργότερα στη ζωή του. Αυτό συμβαίνει επειδή αναπτύσσει από μικρός το ανοσοποιητικό του σύστημα.

4. Ενθαρρύνουν την άσκηση: Τα κατοικίδια αυξάνουν την φυσική δραστηριότητα των κατόχων τους. Κατά μέσο όρο άτομα με κατοικίδια περπατούν και κινούνται περισσότερο για να τα περιποιηθούν.

5. Καταπολεμούν την κατάθλιψη:Δίνουν χαρά σε άρρωστους, απομονωμένους και περιθωριοποιημένους που αποκτούν ξανά ενδιαφέρον για τη ζωή. Όταν οι ηλικιωμένοι βιώνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, τα κατοικίδια τους στηρίζουν συναισθηματικά και τους προσφέρουν ασφάλεια.

6. Αραιώνουν τα ιατρικά ραντεβού σας: Έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι άτομα με κατοικίδια κάνουν λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς, περιορίζοντας όσες γίνονταν για ανούσιους λόγους.


Πηγή OTENET Portal

Ο χωρισμός φέρνει και σωματικό πόνο

Σύμφωνα με τον ερευνητή Edward Smith, ψυχολόγο και νευρολόγο καθηγητή στο Columbia University στη Ν. Υόρκη, ο χωρισμός ή η ξαφνική απόρριψη από τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει προκαλεί και σωματικό πόνο. Στην έρευνα που έγινε σε 40 άτομα που έζησαν έναν αναπάντεχο χωρισμό ή μια ερωτική απογοήτευση, ο πόνος είναι αληθινός και όχι μόνο μεταφορικός. Το συμπέρασμα προέκυψε αφού ο καθηγητής έκανε ηλεκτρονικό «σκανάρισμα» των εγκεφάλων με ειδικό εξοπλισμό.

Τα εξετάσεις των ανθρώπων αυτών εμφάνισαν ενεργοποίηση των σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται και με το σωματικό πόνο. Κάπως έτσι εξηγούνται και οι ομολογίες των ασθενών περί πονοκεφάλων και «ραγισμένων καρδιών». Οι ενδείξεις του συναισθηματικού και του σωματικού πόνου, στην περίπτωση του χωρισμού ταυτίζονται απόλυτα. Όσοι έχουν περάσει τέτοια απογοήτευση, το έχουν νιώσει…

Πηγή OTENET Portal

Στυλίστρια για σκύλους; Κι όμως...

Η Darry Foster είναι στυλίστρια για σκύλους. Κάτι που έκανε τους New York Times να την ρωτήσουν τι ακριβώς κάνει. Η απάντησή της είναι αποστομωτική. Οτι κάνει και μια στυλίστρια για ανθρώπους. Διαλέγω ρούχα για τους σκύλους και συμβουλεύω τους ιδιοκτήτες τους για το πως θα ζουν μαζί μια ζωή με στυλ.

Ναι! Η Foster έχει και τηλεοπτική παρουσία, συμβουλεύοντας τους τηλεθεατές ζωοφίλους style hunters για τα πάντα, από το πως θα επιλέξουν σπιτάκι για το σκύλο τους μέχρι το πως θα φτιάξουν οργανικά μπισκότα για το pet τους.

Εχοντας ξεκινήσει ως συντάκτρια σε περιοδικά μόδας η Foster άλλαξε καριέρα, όταν πριν από 8 περίπου χρόνια άνοιξε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για κολλάρα σκύλων. Οπως περιγράφει στη συνέχεια κατανόησε το κενό που υπήρχε στην αγορά. Οι κατασκευαστές παιχνιδιών για σκύλους δεν έχουν κατανοήσει πως πρόκειται για ένα αντικείμενο που θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην αισθητική του ιδιοκτήτη.

Ε αυτά! Δε νομίζω ότι αντέχει κανείς να ακούσει κι άλλα...


Πηγή OTENET Portal

Αφράτα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

  • 250 gr βιολογικό βούτυρο Χωριό
  • 350 gr ζάχαρη
  • 20 gr αμμωνία
  • 4 συσκευασίες βανιλίνης
  • 10 αυγά
  • 600 – 700 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη βανιλίνη και την αμμωνία και τέλος λίγο – λίγο το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να σφίξει.
  3. Στρώνετε ταψάκια με λαδόχαρτο και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν πολύ.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.

θερμά συλλυπητήρια

Η συντακτική ομάδα του Yperdimiou στέλνει τα θερμά συλλυπητήρια της στον ιδιοκτήτη του Blog για τον θάνατο του  πολυαγαπημένο του πατέρα  .

Η ΟΜΑΔΑ
Κώστας , Γιώργος ,Νίκη