Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αφράτα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

  • 250 gr βιολογικό βούτυρο Χωριό
  • 350 gr ζάχαρη
  • 20 gr αμμωνία
  • 4 συσκευασίες βανιλίνης
  • 10 αυγά
  • 600 – 700 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη βανιλίνη και την αμμωνία και τέλος λίγο – λίγο το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να σφίξει.
  3. Στρώνετε ταψάκια με λαδόχαρτο και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν πολύ.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: