Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κατοικίδιο=υγεία

Πάντα επικρατεί ενθουσιασμός όταν έρχεται ένα κουτάβι ή γατάκι στο σπίτι. Γνωρίζατε ωστόσο ότι τα κατοικίδια ωφελούν παράλληλα την υγεία σας; Μπορούν να παίξουν ζωτικής σημασίας ρόλο και ταυτόχρονα να δώσουν χαρά σε ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια. Χιλιάδες χρόνια τώρα, τα ζώα συμμετείχαν ενεργά στη ζωή των ανθρώπων. Στις μέρες μας οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα κατοικίδια έχουν και θεραπευτικό ρόλο. Ιδού λοιπόν σε τι σας ωφελούν.

1. Μειώνουν το stress: Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η ύπαρξη σκύλου στο σπίτι ρίχνει τα επίπεδα stress. Άλλη έρευνα έδειξε ότι άτομα απασχολημένα με κάτι αγχωτικό ηρεμούν όταν κατά τη δραστηριότητα αυτή είναι παρόν και το κατοικίδιο.

2. Δρουν ενάντια στις καρδιακές παθήσεις:Σύμφωνα με έρευνες η απλή συναναστροφή με ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να ρίξει τους παλμούς. Έτσι μειώνεται η πίεση στην καρδιά και η πιθανότητα για κάποιο επεισόδιο. Το σχετικό πείραμα έγινε σε αγχωτικούς χρηματιστές και πέτυχε. Μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρδιακή προσβολή παρατηρούνται επίσης σε όσους έχουν ζώα στο σπίτι.

3. Αποτρέπουν τις αλλεργίες: Μελέτη από σουηδούς επιστήμονες έδειξε ότι όσο πιο πολλά χρόνια έχει κανείς κατοικίδιο στην παιδική ηλικία, τόσο λιγότερο επιρρεπής σε σχετικές αλλεργίες είναι αργότερα στη ζωή του. Αυτό συμβαίνει επειδή αναπτύσσει από μικρός το ανοσοποιητικό του σύστημα.

4. Ενθαρρύνουν την άσκηση: Τα κατοικίδια αυξάνουν την φυσική δραστηριότητα των κατόχων τους. Κατά μέσο όρο άτομα με κατοικίδια περπατούν και κινούνται περισσότερο για να τα περιποιηθούν.

5. Καταπολεμούν την κατάθλιψη:Δίνουν χαρά σε άρρωστους, απομονωμένους και περιθωριοποιημένους που αποκτούν ξανά ενδιαφέρον για τη ζωή. Όταν οι ηλικιωμένοι βιώνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, τα κατοικίδια τους στηρίζουν συναισθηματικά και τους προσφέρουν ασφάλεια.

6. Αραιώνουν τα ιατρικά ραντεβού σας: Έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι άτομα με κατοικίδια κάνουν λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς, περιορίζοντας όσες γίνονταν για ανούσιους λόγους.


Πηγή OTENET Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια: