Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το email - μυστήριο

Ένας 40χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από την Κρήτη φέρεται ως ο "προφήτης" της χρεοκοπίας της χώρας, ο οποίος αναστάτωσε χιλιάδες πολίτες με αποτέλεσμα να σπεύουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.
Πρόκειται για τον αποστολέα του περιβόητου email με τις δήθεν πληροφορίες περί οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή στις 25 Μαρτίου, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδευκρίνιστα.
Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράικου και εξετάστηκε ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις παραληφθεί και τυπική επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο εταιρεία του Ιντερνετ.
Το email που προκάλεσε αναταραχή έφερε υπογραφή με τα αρχικά Γ.Β. και αναρτήθηκε σε blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε άλλους δικτυακούς τόπους. Με τα αρχικά Γ.Β. είχαν σταλεί στο παρελθόν και άλλα email με διαφορετικό περιεχόμενο, γεγονός που βοήθησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του συντάκτη.
Ο ¨προφήτης¨ της υποτιθέμενης χρεοκοπίας κατέληγε γράφοντας ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: