Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έχουμε κι εμείς τοξική βόμβα στην Ελλάδα.....

Με αφορμή τα γεγονότα στην Ιαπωνία, θα αποκαλύψουμε την δικιά μας τοξική βόμβα στο Λαύριο.
Εκεί βρίσκεται ένα από τα πιο επιβαρημένα σε τοξικούς ρύπους κτήρια στον κόσμο. Εδώ και 2 χρόνια η επιστημονική κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκπέμπει SOS για την δημόσια υγεία στην περιοχή, καθώς μέσα στο υπερσύγχρονο Τεχνολογικό-Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου (ΤΠΠΛ), στο κτήριο Κονοφάγου, κρύβεται μια νάρκη. Εκατό πενήντα τόνοι εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών όπως αρσενικό, μόλυβδος και κάδμιο είναι αποθηκευμένοι 50 χρόνια τώρα στο ετοιμόρροπο κτήριο, απειλώντας ανά πάσα στιγμή να ξεχυθούν στην ατμόσφαιρα σκορπίζοντας τον θάνατο. Όπως αναφέρει σε μελέτη του το ΕΜΠ, από τους 150 τόνους, οι εννιά είναι αρσενικό στην μορφή του οξειδίου.
Την δεκαετία του ΄60 από τις μεταλλουργικές εργασίες της γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου χάνονταν από τα ρυπογόνα αέρια εκατοντάδες ζωές.
Εκείνη την εποχή, κατασκευάστηκαν σήραγγες μέσα από τις οποίες μέσα από τις οποίες τα καπναέρια διοχετεύονταν στο κτήριο, όπου οι επικίνδυνοι ρύποι εγκλωβίζονταν σε σακόφιλτρα. Με τη λειτουργία αυτή εναποτέθηκαν στον πύργο σε μορφή συμπυκνωμένης πούδρας, ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες βαρέων μετάλλων.
Από καιρό μια ομάδα καθηγητών του ΕΜΠ δίνουν μάχη με το χρόνο. Το κτήριο είναι ένα από τα πιο ρυπασμένα κτήρια στον κόσμο.
Πρέπει το κτήριο να εξασφαλιστεί στατικά, για να μην κινδυνέψουν όσοι εργαστούν στην εξυγίανσή του. Τα απόβλητα στην συνέχεια, θα τοποθετηθούν σε ειδικά βαρέλια, με χρόνο ζωής πάνω από 600 χρόνια, όπου θα αναγράφονται όλες οι απαραίτητες επισημάνσεις για τις επόμενες γενιές. Ο χώρος της φύλαξης υπάρχει ήδη μέσα στο τεχνολογικό πάρκο και είναι έργο του ΕΜΠ.
Το Πάρκο αυτό  είναι φτιαγμένο με υπερσύγχρονές τεχνικές προδιαγραφές. Ο υπόγειος αυτός χώρος, κατασκευάστηκε το 2008 έχοντας την πλήρη αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, κόστισε 2,5 εκατ ευρώ, με κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστηκότητας (ΕΠΑΝ 2000-2006). Βρίσκεται 40 m. κάτω από την γή και διαθέτει δεκάδες ανιχνευτές σκόνης, ακτίνες λέϊζερ που ανιχνεύουν καπνό, φυσικό εξαερισμό, 2 τεράστιους ανεμιστήρες, 2 φάσεις ρεύματος και γεννήτρια. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να πειστεί το ελληνικό κράτος για την κατασκευή του και καλύπτει 1.960 τετραγωνικά μέτρα, με δυναμικότητα φύλαξης 5.000 τόνων και προορίζεται να αποθηκεύει επικίνδυνα απόβλητα αποκλειστικά ρυπασμένα από το  ΤΠΠΛ.
Όμως η γραφειοκρατική δυσκινησία καθυστερεί την συνέχιση ενώς τόσου σημαντικού έργου....

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σαμαράς προς Παπανδρέου: “Είστε ήδη ο προηγούμενος πρωθυπουργός”


Απερχόμενος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε στη βουλή ότι, επί της ουσίας τον θεωρεί πρωθυπουργό σε αποδρομή. “Σε εσάς βλέπω ήδη ως τον προηγούμενο πρωθυπουργό” είπε. “Έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα.”
Προς στιγμήν δημιουργήθηκε μια σύγχυση -όχι μέσα στην ολομέλεια όπου όλοι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούσαν- αλλά στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ο Σαμαράς μπορεί να εννοούσε ότι ο Παπανδρέου έτσι που έχασε την επαφή με την πραγματικότητα του θύμιζε τον προηγούμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Οπως όμως εξήγησε τόσο ο ίδιος ο Α.Σαμαράς εξερχόμενος από την ολομέλεια όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε καμμια περίπτωση δεν συνέβη αυτό. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάψει να κατηγορεί τη ΝΔ και να στραφεί στο μέλλον. “Μπορούμε επιτέλους να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο;¨είπε. “Μόνιμα στο χθες κολλάει η βελονα σας κ.Παπανδρέου. Επιτέλους ξεκολλήστε απ΄αυτό το μονότονο παραμύθι ότι για όλα φταιει το χθες και η ΝΔ”.Σαφής ήταν η αναφορά του Α.Σαμαρά και για το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή το οποίο δεν εξέφρασε καμμία ενόχληση.
zoomnews

ΕCONOMIST: ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ


Σε άρθρο το περιοδικό Economist με τίτλο “Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν”
 το βρετανικό περιοδικό  γράφει ότι η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λίγα για να βοηθήσει τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, στις οποίες η κατάσταση επιδεινώνεται επικίνδυνα.

Ο Economist αναφέρεται αναλυτικά στις οικονομίες της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ιρλανδίας για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και οι τρεις χώρες πρέπει να κουρέψουν το δημόσιο χρέος τους, σύντομα και όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου.
“Το φάντασμα της μετάδοσης υποχωρεί. Οι περισσότερες τράπεζες στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ μπορούν να αντέξουν ένα χτύπημα από τα τρία μικρά περιφερειακά κράτη.” αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση, προτείνει ο Economist και θεωρεί ότι η ελπίδα βρίσκεται στο ΔΝΤ, οι οικονομολόγοι του οποίου έχουν εμπειρία στις κρίσεις χρέους.


Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ...


Κρύβουν τα ποσά που δαπανώνται για εθνικούς σκοπούς. Πρόκειται για δαπάνες που αποφασίζονται από τον Υπουργό και για τις οποίες τα παραστατικά καταστρέφονται την ίδια στιγμή ή το αργότερο εντός έξι μηνών.
Με αυτό το χρήμα εξαγοράζονται υπηρεσίες ανθρώπων και μηχανισμών με επιρροή, προκειμένου να προωθηθούν τα εθνικά δίκαια. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα, σε ποιους και για ποιο λόγο δόθηκαν. Οι μόνοι που διαθέτουν αυτές τις πληροφορίες  είναι αυτοί που τα δίνουν και αυτοί που τα παίρνουν. Καθώς όμως ζούμε στην χώρα της μίζας, όλη αυτή η διαδικασία επιδίωξης εθνικών στόχων δεν μας φαίνεται και τόσο φερέγγυα...
Οι αμφιβολίες και η καχυποψία μας για τη χρηστή διαχείριση αυτού του <<γκρίζου>> χρήματος πολλαπλασιάζονται από τους αριθμούς:
  • 18 εκατ ευρώ ήταν τα μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό  του 2010.
  • 34,2 εκατ ευρώ εγγράφτηκαν στον προϋπολογισμό του 2011.
Πως εξηγείται η τόσο μεγάλη αύξηση των μυστικών κονδυλίων?
Τι ακριβώς άλλαξε από πέρσι για να προκύψει η ανάγκη διπλασιασμού των δαπανών?
Γιατί περικόπτονται οι μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων ενώ χρυσοπληρώνονται σύμβουλοι και εξωτερικοί συνεργάτες οι οποίοι δημιουργούν ένα εξωθεσμικό μηχανισμό υποκατάστασης της υπηρεσιακής δομής του υπουργείου?
Τα σημερινά 34,2 εκατ ευρώ τα διαχειρίζονται ο Υπουργός Εξωτερικών και κάποιοι στενοί του συνεργάτες. Με την εντολή του ανοίγουν οι <<μαύρες σακούλες>> του ζεστού χρήματος για να εξυπηρετηθούν οι εθνικές ανάγκες της χώρας.
Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα στο ΥΠΕΞ? Δεν φτάνει που είχαμε την Κα Μπακογιάννη τόσα χρόνια, που χρησιμοποιούσε το ΥΠΕΞ για να καλλιεργεί το προσωπικό της προφίλ και να ταΐζει τους δικούς της και την οικογένειά της, τώρα έχουμε και τον Κο Δρούτσα όπου μαζί με τους κόλακες του τρώνε το δημόσιο χρήμα και χαράζουν την εξωτερική πολιτική λες και η χώρα είναι τσιφλίκι τους. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι.....

Τι θα γίνει στην Κερατέα τελικά????

Σε ωμές απειλές καταφεύγει πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και 3 μήνες μάχονται όχι μόνο ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ  στην πόλη τους, αλλά ενάντια και σε ένα ακριβό και παραχωρημένο  τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Ο υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοσίου για θέματα απορριμμάτων  γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος να προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση απ ένταξης του έργου , το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές,τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ 2011 και 2012!!!!!!
Την ίδια ώρα, οι φορολογούμενοι σύμφωνα με υπολογισμούς των κατοίκων, έχουν καταβάλει 3 εκατ ευρώ στα ΜΑΤ που φυλάσσουν τα μηχανήματα των εργολάβων..
Χοντραίνει το παιχνίδι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ. Αν τέτοια όρεξη είχαν και για να πατάξουν την φοροδιαφυγή. τότε θα είχαμε γίνει Πριγκηπάτο!!!!!

Άλλαξαν στρατόπεδο ακόμη πέντε συνεργάτες του Καντάφι

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα, στο αντίπαλο στρατόπεδο πέρασαν ακόμη πέντε «πιστοί» συνεργάτες του Μουαμάρ Καντάφι.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιούνις, το μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ Αλί Αμπντεσαλάμ Τρέκι, τον επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικής ανάπτυξης Μαχμούντ Τζιμπρίλ και τον εξάδελφο του Καντάφι Αχμέντ Καντάφ Αλ Νταμ.

Ο 60χρονος Μούσα Κούσα εκτός από υπουργός των Εξωτερικών ήταν έμπιστος συνεργάτης του συνταγματάρχη και για δέκα χρόνια επικεφαλής της αντικατασκοπείας στη χώρα του. Ζήτησε αναρρωτική άδεια και έφυγε για την Τυνησία στις 30 Μαρτίου για να μεταβεί από εκεί στο Λονδίνο. Η λιβυκή αντιπολίτευση τον κατηγορεί για ανάμιξη στην τρομοκρατική ενέργεια του Λόκερμπι.

Ο Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ παραιτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου από τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης καταγγέλοντας «υπερβολική χρήση βίας κατά πολιτών» και σήμερα ε΄΄ιναι ένας από τους ηγέτες του μεταβατικού συμβουλίου των αντικαθεστωτικών.

Ο Αμπντέλ Φατάχ Γιούνις ήταν υπουργός Εσωτερικών και διοικητής της Φωτεινής Ταξιαρχίας όταν άλλαξε στρατόπεδο και ενώθηκε με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που είχε εντολή να πατάξει στην Βεγγάζη. Ο Γιουνίς είχε βοηθήσει τον Καντάφι στο πραξικόπημα του 1969 και τώρα η ταξιαρχία του είναι η μόνη οργανωμένη στρατιωτική μονάδα των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.

Ο Αλί Αμπντεσσαλάμ Τρέκι είναι από τη Μιζουράτα και ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και έγινε μόνιμος αντιπρόσωπος της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη. Αυτομόλησε χθες στο Κάϊρο.

Ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ ήταν επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Σχεδιασμού της Λιβύης και του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης ενώ ο Καντάφι του είχε προσφέρει και τη θέση του πρωθυπουργού. Παραιτήθηκε με το ξέσπασμα της εξέγερσης και σήμερα είναι έπικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών.

Ο Αχμέντ Καντάφ Αλ Νταμ είναι ξάδελφος του Καντάφι και από τους στενότερους συνεργάτες του μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Τότε διέφυγε στην Αίγυπτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως δήλωσε, για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Λιβύης.


tanea

Καρκίνος η καινούργια "Λέπρα" τω καιρών μας


Καθώς έβλεπα από το Site του μέγκα  το επεισόδιο του νησιού οπού η Λέπρα θέριζε κόσμο και στερούσε την ελπίδα στους ανθρώπους  ετσί και ο καρκίνος χτύπα ανελέητα σήμερα πολύ κόσμο

Ο καρκίνος μετά της καρδιοπάθειες είναι η συχνότερη αιτία θανάτου στης ανεπτυγμένες χώρες. Ο καρκίνος συνήθως "χτυπά" άτομα μεγάλης ηλικίας αλλά υπάρχουν και μορφές καρκίνου που χτυπούν
νεαρά ηλικίας άτομα καθώς υπάρχουν και μορφές καρκίνου που "χτυπούν " και παιδιά

Ο όρος «καρκίνος» δεν ονομάζεται μια και μόνο ασθένεια αλλά σειρά ασθενειών.κεντρικό σύμπτωμα -αιτία  είναι ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των κυττάρων. ο χρόνος ζωής των κυττάρων (πολλαπλασιασμός -η διαίρεση τους και ο θανάτος τους) γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο. Στα πρώτα χρόνια της ζωής, και μέχρι την ενηλικίωση του ατόμου, ο ρυθμός διαίρεσης των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού είναι έντονος. Στη συνέχεια τα κύτταρα διαιρούνται μόνο για να αντικαταστήσουν άλλα που έχουν φθαρεί ή πεθάνει.

Οι 11 πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους

Οι 11 πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους


Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, μπορούμε όμως να τις αντιμετωπίσουμε.

Ανθρωποι τρέχουν φρενήρεις στον δρόμο, οδηγούν νευρικά, καπνίζουν μανιωδώς και
διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Είναι η εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας αγχωμένης διαρκώς.

Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για τον λόγο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό Whole Living παρουσίασε μία έρευνα με τους 11 συνηθέστερους παράγοντες που αγχώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως.

Πρωταπριλιά - 1η Απριλίου , ψέματα και φάρσες με ιστορία και γνώση

  • Ιστορία - προέλευση
Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο. Το πρωταπριλιάτικο ψέμα ξεκίνησε αρχικά από την Γαλλία, στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη του Απρίλη είχε καθιερωθεί ως πρωτοχρονιά. Έτσι ενώ όλη η άλλη Ευρώπη την πρωτοχρονιά την γιόρταζε την 1 Ιανουαρίου, οι Γάλλοι, ήταν οι μοναδικοί που ξεχώριζαν, και την γιόρταζαν την 1 Απρίλη. Όταν το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος θ' αποφάσιζε να το αλλάξει, καθιερώνοντας ως πρώτη του έτους την 1 Ιανουαρίου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από ορισμένους ένθερμους οπαδούς του εθίμου, οι οποίοι επέμεναν σε πείσμα όλων των άλλων να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την Πρωταπριλιά. Οι άλλοι που δέχτηκαν την αλλαγή πείραζαν τους «παραδοσιακούς» με κάλπικα πρωτοχρονιάτικα δώρα και πιπεράτα ψέματα.
Αλλη εκδοχή είναι η εξής: Οι Γάλλοι πάλι ονόμαζαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα «ψάρι του Απρίλη» και η εξήγηση είναι, ότι οι Κέλτες λόγω του καλού καιρού άρχιζαν το ψάρεμα την πρώτη Απριλίου. Όμως συχνά η φτωχή ψαριά διέψευδέ τις ικανότητες τους, και οι ψαράδες γύριζαν στα σπίτια τους μ' άδεια τα χέρια, αλλά με την φαντασία να οργιάζει και να διηγούνται πολλά ψεύτικα συμβάντα κατά τις ημέρες που ψάρευαν.

Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών

Kάθε τμήμα θα δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων
Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών


Αθήνα

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφής των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, ώστε κάθε τμήμα να δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων με βάση και τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα τελευταία χρόνια έχει διαµορφωθεί µια πολύ σοβαρή αρνητική διάσταση όσον αφορά την ουσία της ακαδηµαϊκής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενώ καθορίζεται συγκεκριµένος αριθµός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αριθµός αυτός πολλαπλασιάζεται χωρίς κανείς να έχει ακριβή εικόνα του αριθµού των φοιτητών οι οποίοι τελικά θα εγγραφούν µέχρι το τέλος του πρώτου έτους.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Λαθροθήρας ελαφιών....

Στο χείλος του αφανισμού λόγω της δράσης λαθροκυνηγών έχει φτάσει ο τελευταίος φυσικός πληθυσμός στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται στην Ροδόπη και αριθμεί πλέον 20-30 άτομα. Το άλλοτε διαδεδομένο στην χώρα μας κόκκινο ελάφι, βρίσκεται δυστυχώς στα πρόθυρα της άμεσης εξαφάνισης, με το παράνομο κυνήγι να αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή για την επιβίωσή του.
Το ελάφι, το οποίο κάποτε ζούσε σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το είδος βρίσκεται πλέον στην κατηγορία των <<Κρισίμως Κινδυνευόντων>> ζώων της χώρας. Το κυνήγι του ελαφιού απαγορεύεται σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα, ενώ στην Ροδόπη έχουν ιδρυθεί 5 καταφύγια άγριας ζωής, στα οποία και απαγορεύεται συνολικά το κυνήγι.

Όταν ο Μητσοτάκης συνάντησε το Χριστό

Σας έχει τσακίσει η οικονομική κρίση και βρίσκεστε σε απελπισία; Δε χρειάζεται να σκάτε πια. Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε σύντομα; Τσάμπα όνειρα κάνετε. Είστε «γαύροι» και περιμένετε τη φιέστα για να πανηγυρίσετε το πρωτάθλημα; Με την όρεξη θα μείνετε. Γιατί; Γιατί αγαπητοί φίλοι… στις 21 Μαΐου έρχεται το τέλος του κόσμου!

Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας… περίπου συνομήλικος του επίτιμου από την Αμερική, ο οποίος μελετά εδώ και 70 χρόνια τη Βίβλο και κατέληξε στο συμπέρασμα πως σε 52 μέρες θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπείτε εδώ και διαβάστε περί τίνος πρόκειται.

Απόψεις | Μ’ αρέσει η κρίση!



Μ’αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.¨Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

Μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης για αυτούς που κακοποιούν τα ζώα




Πολλές και σημαντικές αλλαγές φέρνει το σχέδιο Νόμου "Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό" που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τέλος στα ζώα στο τσίρκο και ποινή φυλάκισης, μη εξαγοράσιμη, για αυτούς που βασανίζουν και κακαοποιούν τα ζώα.


Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο: 
  • Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
  • Δημιουργείται στο ΥπΑΑΤ, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
  • Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες. Καθίσταται επίσης υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται)
  • Δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, ζώων συντροφιάς που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.

  • Ομοίως απαγορεύεται η  με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση  αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.
  • Καθορίζονται οι συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς.

  • Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.
  • Προβλέπεται η δυνατότητα των φιλοζωικών σωματείων να συμμετέχουν ενεργητικά στο πλευρό των Δήμων σε όλο το πλαίσιο προστασίας των ζώων.
  • Όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται και περιθάλπονται.
  • Θεσμοθετείται η ευθύνη του Δήμου  για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.
  • Τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων,  αποτελούν χώρους   προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής των αδέσποτων ζώων και στα καταφύγια αυτά παρέχεται η αναγκαία  ιατρική  περίθαλψη στα ζώα που έχουν ανάγκη.

  • Η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, γίνεται με συγκεκριμένους περιορισμούς, ως προς την επανατοποθέτησή τους, μη επιτρεπομένης της επαναφοράς σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας,  λιμάνια , αεροδρόμια  σε  αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.
  • Οι στειρώσεις στις οποίες υποβάλλονται τα αδέσποτα ζώα γίνονται από κτηνιάτρους, ακόμα και σε κινητές μονάδες άσκησης κτηνιατρικών πράξεων μετά από σχετική άδεια, ενώ στειρώσεις μπορούν να γίνονται δωρεάν και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους.
  • Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και  χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό  πρόστιμο.

  • Προβλέπονται συμπληρωματικά μέτρα προστασίας των ζώων, με πρόβλεψη πολύπλευρης παρέμβασης του Εισαγγελέα και προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης του ζώου από τον παραβάτη.

  • Προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπό την προϋπόθεση ότι είναι τοποθετημένα σε ασφαλή κλωβό μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχο.

  • Τέλος, προβλέπεται  αυστηροποίηση τόσο των ποινικών κυρώσεων, όσο και των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες, που γίνονται ακόμα πιο αυστηρές σε περίπτωση υποτροπής, προκειμένου να υπάρχει ένα πλήρες, αναλογικό, αποτρεπτικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω συμπλήρωση, βελτίωση, επικαιροποίηση και ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε η προστασία των ζώων στη χώρα μας να καταστεί πιο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr .

Η διαδικασία διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.


spnews

Βρήκαν ραδιενεργό γάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μολυσμένο με ραδιενέργεια γάλα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και μολυσμένα με ραδιενέργεια λαχανικά στην Σιγκαπούρη.

Συγκεκριμένα, ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131 σε δείγμα γάλακτος προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το ποσοστό που ανιχνεύθηκε είναι πολύ πιο χαμηλό από το όριο ασφαλείας και δεν δημιουργεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

«Τέτοια ευρήματα θα συναντάμε συχνά το επόμενο διάστημα και είναι πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ασφαλείας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά», αναφέρεται στην κοινή δήλωση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στο δείγμα, βρέθηκε ραδιενεργό ιώδιο-131 σε ποσοστό 0,8 pCi/L, που είναι 5.000 φορές χαμηλότερο από το όριο ασφαλείας, τονίζει στην ανακοίνωση η Πατρίτσια Χάνσεν από την FDA.

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος αναφέρει ότι έχει αυξήσει τους ελέγχους τόσο στο γάλα όσο και στο πόσιμο νερό, μετά τη διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπηρεσιών, το ιώδιο-131 έχει πολύ μικρό χρόνο ημί-ζωής και στις επόμενες οκτώ ημέρες τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν θα έχουν μειωθεί.


Πιέζουν οι κυβερνήσεις την Ιαπωνία

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις προς την ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνονται καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Μέσα σε μια μέρα αυξήθηκε κατακόρυφα το ραδιενεργό ιώδιο-131 στη θαλάσσια περιοχή φθάνοντας σήμερα στις 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργής ουσίας που καταμετρήθηκε από τη μέρα του σεισμού και του τσουνάμι, στις 11 Μαρτίου.

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

«Αυτή είναι μία πιθανότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν η μόλυνση της θάλασσας είναι συνεχής.

Μονάδα Πεζοναυτών, ειδικευμένων σε πυρηνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, θα αναχωρήσει σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Ιαπωνία για να βοηθήσει τις αρχές να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι 155 Πεζοναύτες που ανήκουν στην «Μονάδα Αντιμετώπισης Χημικού ή Βιολογικού Ατυχήματος» (CBIRF) με βάση το Μέριλαντ θα φτάσουν αύριο στην Ιαπωνία.

Η ομάδα αυτή είναι εκπαιδευμένη να εντοπίζει χημικούς παράγοντες και να παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας καθώς και στην απολύμανση ατόμων από τη ραδιενέργεια, όμως, δε θα συμμετάσχει στις προσπάθειες σταθεροποίησης των αντιδραστήρων του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

«Θα βοηθήσουν τους Ιάπωνες αξιωματούχους με τις γνώσεις τους στη ραδιολογία και αν χρειαστεί και τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις στον τομέα της ιατρικής, της επιμελητείας και των επικίνδυνων υλικών», διευκρίνισε Αμερικανός στρατιωτικός.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δεν έχουν την άδεια να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 80 χιλιομέτρων το πυρηνικό εργοστάσιο.

tanea

Η NASA "ζωγραφίζει" τα ξαδέρφια της Γης

Καλλιτεχνική απεικόνιση παρουσιάζει τους 1.235 πλανήτες που ανακάλυψε το Κεπλερ
Η NASA "ζωγραφίζει" τα ξαδέρφια της Γης
Οι μαύρες κουκίδες μέσα στα άστρα αναπαριστούν τους 1235 πλανήτες που ανακάλυψε πρόσφατα το Κέπλερ στον γαλαξία μας πολλοί εκ των οποίων μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

Τα φρούτα που δεν παχαίνουν

Το Top 5 των φρούτων που είναι πλούσια σε βιταμίνες και φτωχά σε ζάχαρη
Τα φρούτα που δεν παχαίνουν
Τα βατόμουρα είναι αντιοξειδωτικά και περιέχουν τα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό ω3 και ω6 λιπαρά οξέα ενώ οι φράουλεςε είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και με τις λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα
Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Μύθος ή πραγματικότητα; Οπως επισημαίνεται σε έρευνα του καναδικού περιοδικού «Family Health and Life», ένα μήλο σίγουρα δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, αλλά τα περισσότερα μήλα παχαίνουν.

Άλλα τρία άγρια άλογα θανατώθηκαν στη Σταυρούπολη

Βρέθηκαν κάλυκες όπλων

Το άσχημο φαινόμενο με τις θανατώσεις των άγριων αλόγων στην περιοχή της Σταρούπολης συνεχίζεται. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη κτηνιατρική γνωμάτευση για τα αίτια θανάτου, ούτε και καταγγελία προς τις αρχές, εντούτοις οι κάτοικοι της περιοχής – και κυρίως των Κομνηνών- που περιδιαβαίνουν την περιοχή για πολλές δεκαετίας βεβαιώνουν ότι ουδέποτε έχει παρατηρηθεί αυτό φαινόμενο στο παρελθόν και ότι, σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικά αίτια, αφού στα σημεία που βρήκαν τα τελευταία τρία πτώματα των άγριων αλόγων, εντόπισαν και κάλυκες.

Τα τρία νεκρά άλογα βρέθηκαν νεκρά στις παρυφές του Αχλαδόβουνου. Τα άλογα αυτή την εποχή κατεβαίνουν σε χαμηλότερο υψόμετρο από το συνηθισμένο και αυτό δεν έχει συμβεί σε τέτοιο βαθμό, παλαιότερα, λένε κάτοικοι της περιοχής.

Υπάρχουν πάντως περιστατικά κάποιων που επιχείρησαν να κλέψουν άγρια άλογα προκειμένου να τα πουλήσουν και αρκετοί αναφέρουν ότι υπήρξε περιστατικό κάποιου που κατάφερε να βάλει χαλινάρι σε άλογο για να το κατεβάσει χαμηλά, γεγονός που ίσως διατάραξε την ισορροπία των κοπαδιών. Η κατάσταση με τα κοπάδια των άγριων αλόγων δεν είναι η καλύτερη δυνατή και η προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής, για πολλούς λόγους, κρίνεται σημαντική.

newsbeast

Αρνήθηκε να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερος ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος!




ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων αφέθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τον αρμόδιο ανακριτή, στον οποίο αρνήθηκε να απολογηθεί, διαμαρτυρόμενος για την κατηγορία που του προσάπτεται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο Siemens...



«Αρνούμαι να απολογηθώ για νόμους τους οποίους συνέταξαν άτομα επικίνδυνα για την κοινωνία και την πατρίδα μου. Έπραξα το δημοσιογραφικό μου καθήκον για την αποκάλυψη πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο Siemens». Αυτές ήταν οι μοναδικές λέξεις που απηύθυνε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στη δικαστική αρχή, αρνούμενος κάθε επιπλέον συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους καταδεικνύει απλώς το ανεφάρμοστο του νόμου, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας που αποπνέει το πνεύμα των διατάξεων.

apolitistostyeki

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι σκέπτονται τα παιδιά στην κάθε ηλικία για τον πατέρα:



Έξι χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.
Δέκα χρονών: Ο πατέρας ξέρει πολλά.
Δεκαπέντε χρονών: Ο πατέρας δεν ξέρει τίποτα.
Είκοσι χρονών: Ο πατέρας ξέρει αρκετά.
Τριάντα χρονών: Μπορούμε να ζητήσουμε και του πατέρα τη γνώμη.
Σαράντα χρονών: Παρ' όλα αυτά ο πατέρας κάτι ξέρει περισσότερο.
Πενήντα χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.
Εξήντα χρονών: Αχ! Και να ζούσε ο πατέρας και να ζητούσαμε τη γνώμη του!
http://eimaimama.blogspot.com/2010/09/blog-post_3768.html

Μετά το Καστελόριζο έρχεται η σειρά της Ζουράφα!

Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.

Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε… παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει...κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των.......... θαλασσίων ζωνών όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ». Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Δημιουργήθηκε το πρώτο αντι-λέιζερ στον κόσμο

 Ένα αντι-λέιζερ, που απορροφά το φως αντί να το εκπέμπει, δημιουργήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ. Αντί να απορροφά ηλεκτρική ενέργεια και να εκπέμπει ακτίνες φωτός όπως ένα λέιζερ, το αντι-λέιζερ κάνει το αντίστροφο, απορροφώντας φως και μετατρέποντάς το σε θερμότητα, η οποία εύκολα μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια.Ένα συμβατικό λέιζερ -μια ώριμη πλέον τεχνολογία 50 ετών που χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές- παράγει μια ροή φωτονίων, τα οποία ενισχύονται κατάλληλα και μετά εξέρχονται από τη μια ή τις δύο άκρες της συσκευής με μορφή ακτίνας. Το 2010, ο φυσικός Ντάγκλας Στόουν του πανεπιστημίου Γιέιλ κατάφερε να αντιστρέψει τη διαδικασία θεωρητικά και, τώρα, η ίδια ομάδα ερευνητών του ίδιου πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας ένα κοινό υλικό (μια μικροσκοπική ράβδο πυριτίου 110 μικρομέτρων), που απορροφά το φως αντί να το ενισχύει, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το αντι-λέιζερ.

10 συμβουλές για να κάνεις μια γυναίκα χαρούμενη...


Ξέρεις πώς να κάνεις μια γυναίκα χαρούμενη; Εδώ θα βρείς μερικές συμβουλές για σχέσεις μόνο για άντρες.

1. Η πρώτη συμβουλή που έχω για σένα όσον αφορά στο θέμα της σχέσης είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Πολλοί άντρες θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για να "ρίξουν" μια γυναίκα όμορφη και σέξι, οπότε δημιουργούν μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους.
Όμως ένας άντρας με αυτοπεποίθηση είναι το πιο σέξι κομμάτι που κυκλοφορεί. Έχεις προσέξει ποτέ ότι μερικοί από τους πιο άσχημους άντρες είναι μαζί με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες; Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουν μια αυτοπεποίθηση που έλκει τις γυναίκες περισσότερο από την εξωτερική τους εμφάνιση.

Χαρίλαος Τρικούπης-1832 – 1896


Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα και από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιουλίου 1832 και ήταν γιος του πολιτικού και ιστορικού Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Ναύπλιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αθήνας. Μετά την τριετή φοίτησή του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής.
Από το 1853 έως το 1864 ο Τρικούπης υπηρέτησε στο Διπλωματικό Σώμα. Αρχικά στην Πρεσβεία του Λονδίνου, στην οποία επικεφαλής ήταν ο πατέρας του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γηραιά Αλβιόνα έλαβε πολύτιμα μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία του φάνηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμα, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 1863 ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που διαπραγματεύτηκε τη συνθήκη προσάρτησης των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, η οποία υπογράφηκε στις 16 Μαρτίου 1864.
Το βάπτισμα στην πολιτική το πήρε το 1862, όταν εξελέγη πληρεξούσιος της ελληνικής παροικίας του Μάντσεστερ στη Συντακτική Συνέλευση. Το 1865 εξελέγη βουλευτής Μεσολογγίου υπό τη σκέπη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση στις 18 Δεκεμβρίου, του εμπιστεύθηκε το κρίσιμο Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς είχε ξεσπάσει η Κρητική Επανάσταση. Ο Τρικούπης ήταν μόλις 33 ετών.
Από τις πρώτες μέρες του στην κυβέρνηση φρόντισε να αποκαταστήσει το κύρος του κράτους απέναντι στους ξένους. Ως νέος Υπουργός Εξωτερικών δεν επισκέφθηκε πρώτος τους ξένους πρεσβευτές στην Αθήνα, αλλά απαίτησε να τον επισκεφθούν αυτοί πρώτοι. Διαμόρφωσε, έτσι, μία εθιμοτυπία, που ισχύει απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση Κουμουνδούρου δεν μακροημέρευσε και κατέρρευσε λόγω του Κρητικού Ζητήματος.

Βλάκες


Δεν μας τα λένε καλά. Γιατί  πρώτο, αυτά  τα αφρικανικά  κράτη  είναι  κατασκευασμένα.  Μεταπολεμικής  κοπής. Αφού    δηλαδή  Αγγλοι,  Γάλλοι,  Βέλγοι και Ολλανδοί  καταβρόχθησαν τον άμπακα στην συνέχεια άφησαν πίσω τους   ερείπια.  
Δεύτερο,  επομένως  η αστική    δημοκρατία άπιαστο όνειρο για τον καταπιεσμένο πολίτη μιας  αφρικανικής  δικτατορίας.  
Τρίτο,  κάθε τέτοιο  καθεστώς   στηρίζεται  σε δύο  πράγματα. Μερικές  φορές και στα δύο.  Είτε  στα όπλα.  Είτε   στα φράγκα  που  προκύπτουν  από  την πώληση   του μαύρου  χρυσού. Οπως λόγου  χάριν συμβαίνει με τους  κοιλαράδες  πρίγκιπες των Εμιράτων και της Σαουδαραβίας.  
Τέταρτο, σχεδόν όλοι    οι     κυβερνήτες  αυτών των  χωρών  τα χουν κάνει πλακάκια  με  τις  μεγάλες  δυνάμεις Ευρώπης και Αμερικής.  Ακόμα και  γυναίκες  τους προμηθεύουν  όπως έκανε ο  Καντάφι για τον κολλητό του,  τον Σίλβιο Μπερλοσκούνι. 
Πέμπτο οι εσωτερικές αντιθέσεις  είναι  τόσο  αγεφύρωτες  που καμία     δυτική  δύναμη  και κανένα   οπλοστάσιο δεν είναι  ικανό να  τις συμφιλιώσει.  Πράγμα που  σημαίνει ότι στην  καλύτερη περίππτωση η Λιβυή  θα  διαιρεθεί σε   δύο  στρατόπεδα. Το Διαίρει   και βασίλευε  εξακολουθεί να εφαρμόζεται  σε πολλά  σημεία  της Γης.  Εκτο, το κύμα  των λαθρομεταναστών  θα  το λαμβάνουμε, θα το υφιστάμεθα και  θα το πληρώνουμε εμείς. Εδώ  σε κάθε  χαμηλοσυνταξιούχο  δεν μπορούυμε να του προμηθεύσουμε μπομπότα, όμως  για τα ανθρώπινα  «σκουπίδια» που  θα μας πετάξουν  οι  σύμμαχοί μας από την Λιβυή, όλα  κι όλα. Το σκατό   μας  παξιμάδι που λένε και στο  χωριό μου.  Και  έβδομο.  Ο   Μοαμάρ Καντάφι  πιάστηκε  σαν   τον ποντικό στη  φάκα.   Γιατί μετά από   απαιτήσεις  των  δυτικών,  αποφάσισε να  περιορίσει τις στρατιωτικές του  δυνάμεις  κι έτσι   οι   φίλοι  του να  τον τσακώσουν χωρίς βρακί. Ομως αν  οι καουμπόηδες αποφασίσουν να κάνουν τα ίδια στην Συρία  ή το Ιράν,  τότε  ο σώζων   εαυτόν  σωθήτω. Γιατί όπως σωστά  έλεγε κάποιος  καθηγητής  της Ιστορίας, ένα το δίδαγμα απ  αυτή την  εισβολή  για κάθε  δικτάτορα Ασίας και  Αφρικής. Περισσότερα  όπλα, ακόμα και πυρηνικά  έτσι  ώστε  να μην  πιαστώ κορόιδο σαν αυτόν τον   βλάκα!

kapistri

Κρητικοί θέλουν να...πολεμήσουν στο πλευρό του Καντάφι!


Ποιος πήγε στη Λιβύη κι έμεινε για μια εβδομάδα...

"Λιοντάρια να σε ζώσουνε με δόντια ματωμένα
γη θα σκοτώσω να σωθείς γη θα με φαν' και 'μενα".

Είναι η μαντινάδα που αφιέρωσαν στον Καντάφι...

Η Ιστορία της πρώτης πρωτόπλαστης: Λίλιθ η αρχόντησα του σκότους

Όλοι γνωρίζουμε για την ιστορία με τους πρωτόπλαστους τον Αδάμ και την Εύα οπού η Εύα φτιάχθηκε απ το πλευρό του Αδάμ. Πόσοι όμως γνωρίζουν την ύπαρξη της Λίλιθ της πρώτης συζύγου του Αδάμ;
 Ο θεός λοιπόν αφού δημιούργησε τον κόσμο  δηλαδή την γη, αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα πλάσμα έτσι δημιούργησε τον Αδάμ και την Λίλιθ  τους πρώτους ανθρώπους καθ εικόνα και ομοίωση και τους έστειλε στον κήπο της Εδέμ .


Η Λίλιθ όμως δεν ήταν φτιαγμένη απ το πλευρό του Αδάμ όπως η Εύα και έτσι ήταν ίση μεταξύ ίσων
και ενώ τα πράγματα κυλούσαν όμορφα για το νέο είδος που ονομάζεται άνθρωπος , ο Σατανάς κανεί την εμφάνιση του και αρχίζει να διδάσκει στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη μπορούσε να εκτελεστεί και για απόλαυση και όχι μόνο για αναπαραγωγή  και με την σειρά της η Λίλιθ το δίδαξε στον Αδάμ
μάλιστα ο Αδάμ ντροπιασμένος επειδή η Λίλιθ ήθελε να έχει το πάνω χέρι και δεν τον υπάκουσε σε τίποτα (καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα καρφώνει όλα στον θεό .

Ο Θεός εξαγριωμένος  λέει στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι για απόλαυση αλλά μόνο για τεκνοποίηση την διώχνει απ τον παράδεισο , και ετσί αρχίζει η περιπλανίση της Λίλιθ

Η Λιλιθ τριγυρνούσε μόνη της στην ερημιά που ήταν ο κόσμος, και ζευγάρωσε με τους δαίμονες: τα παιδιά της ήταν η νύχτα, ο φόβος, κάθε τι άσχημο και κακό,κάθε τι που έπινε αίμα για να ζήσει.

Στον παράδεισο όμως ο Αδάμ ένοιωσε μοναξιά και αναζητούσε την Λίλιθ ετσί βλεπώντας ο θεός πως το δημιούργημα του υποφέρει έστειλε τρείς αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω , Οι άγγελοι αυτοί ήταν ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμεγκελάφ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Έσβησε» ο Ιάκωβος Καμπανέλλης




«Εβδομη μέρα της δημιουργίας», «Η Αυλή των θαυμάτων», «Ηλικία της νύχτας», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Βίβα Ασπασία», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι». Τα παραπάνω, είναι μερικά μόνο από τα θεατρικά έργα που αφήνει πίσω του ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σήμερα, στις 13.50, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Μητέρα» ύστερα από δίμηνη νοσηλεία.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1922 στη Νάξο. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1935, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νίκαια. Στην Κατοχή, αναμείχθηκε στην Αντίσταση αλλά το 1943 συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν όπου κρατήθηκε ως τις 5 Μαϊου 1945, οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις. Από τη συγκεκριμένη εμπειρία του έγραψε το γνωστό αφηγηματικό έργο «Μαουτχάουζεν» στο οποίο βασίστηκε ο ομότιτλος κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Οταν γύρισε στην Ελλάδα, οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν κατά τη σεζόν 1945-1946 τον συνάρπασαν. «Εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και τον προορισμό μου» είχε δηλώσει σχετικά. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρώσει τη γυμνασιακή του μόρφωση, τον εμπόδισε από το να σπουδάσει ηθοποιός. Ετσι, «μη έχοντας άλλη λύση για ν΄ανοίξει την κλειστή γι΄αυτόν πόρτα του θεάτρου, επιχειρεί να γράψει» όπως έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά. Τον Καμπανέλλη ανακάλυψε ο Αδαμάντιος Λεμός. Συγκεκριμένα, το πρώτο του θεατρικό έργο ήταν ο «Χορός πάνω στα στάχυα» που παρουσιάσθηκε κατά την θερινή θεατρική περίοδο 1950 από τον θίασο Λεμού στο θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας. Πέρα από τα έργα του για το θέατρο, έγραψε επίσης για τον κινηματογράφο («Στέλλα», «Δράκος», «Αρπαγή της Περσεφόνης», «Το κανόνι και τ΄αηδόνι».)

Η σχέση του έλληνα συγγραφέα με το εξωτερικό είναι παλιά. Εργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχουν ανέβει εκτός Ελλάδος επανειλημμένως. Στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας ανέβηκε το «Ο δρόμος περνά από μέσα». Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, «Η αυλή των θαυμάτων». Στο Βερολίνο «Η γυναίκα και ο Λάθος». Στη Ρουμανία τα έργα «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Η αυλή των θαυμάτων». «Η πρώτη φορά ήταν σε πανεπιστημιακό θεάτρο της Βοστώνης, στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 με το «Οδυσσέα», και αμέσως μετά από τους τελειοφοίτους της σχολής Ράινχαρντ στη Βιέννη, σε μετάφραση των φοιτητών ανέβηκε «Η αυλή των θαυμάτων» που στη συνέχεια μεταφέρθηε σε βιεννέζικη θεατρική σκηνή», έλεγε ο Καμπανέλλης στο «Βήμα» το 2004, όταν τρεις θίασοι, στην Ουάσινγκτον, την Αγκυρα και την πόλη του Μεξικού βρίσκονταν ήδη στο στάδιο προετοιμασίας (κυρίως οι δύο πρώτοι) για τις πρεμιέρες τους. Ο ίδιος, πρωτίστως είχε αποδώσει την συγκυρία στην τύχη και την επιμονή κάποιων ανθρώπων που στήριξαν το έργο του.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεωρείται παγκοσμίως ο θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Το 1999 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Εδρα της Θεατρικής Δραματουργίας της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη ενώ του είχε επίσης απονεμηθεί η διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

astrosnews

Ax Κούλα

Έχετε όλοι δει φαντάζομαι την εκπομπή της Ανίτας "παρατράγουδα" τι; όχι ου να μου χαθείτε ψευτοκουλτουριάρηδες , Αφου δεν την έχετε δει θα σας πω εγώ λοιπόν είχε πάει ένας κυριούλης και ήθελε την Κούλα μα η Κούλα ανένδοτη και αυτός φωνάζε ΑΧ Κούλα.

Σε βλέπω ανυποψίαστε αναγνώστη του Yperdimiou λες από μέσα σου τι με νοιάζει εμένα η ιστορία της Κούλας και του κυριούλη μα είμαστε σοβαροί; Κι όμως φίλε μου η ιστορία του Κυρίουλη πρέπει να σου είναι οικεία την βιώνεις εσύ και οικείοι σου καθημερινά , μην με κοιτάς απορημένος δες τον εαυτό σου

Αν είσαι άνεργος και όχι άεργος ψάχνεις δουλεία και δεν βρίσκεις και τότε λες Αχ Ελλάδα
Αν είσαι εργάτης βλέπεις τον μισθό σου να ψαλιδίζεται συνεχώς και τότε  και λες Αχ Ελλάδα
Αν είσαι γυναίκα με παιδί χωρισμένη και τον πρώην σου αδιάφορο και το κράτος επίσης  τότε λες αχ Ελλάδα
Αν είσαι Αμεα και είσαι ανάπηρος και θες να μετακινηθείς στην πόλη αλλά ο απλός περίπατος σε κατατάσσει στην κατηγορία survivor τότε λες Αχ Ελλάδα


Είδες φίλε μου σε αυτή την χώρα είμαστε πολλοί κυριούληδες να ζητούμε την δικιά μας Κούλα με παρουσιαστή τον Παπανδρέου και σκηνοθέτη εκπομπής την τροίκα

Πλήρης προληπτικός έλεγχος ανδρών


Είναι γενική πεποίθηση ότι ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιους προληπτικούς ελέγχους (γνωστούς και ως Check Up), για να ανιχνεύσει εγκαίρως οποιαδήποτε παθολογική διεργασία στον οργανισμό του.

Επικρατεί όμως μια τεράστια σύγχυση σχετικά με τον τύπο των εξετάσεων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένας τέτοιος έλεγχος, καθώς και με το χρονικό διάστημα στο οποίο είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται.

Στο Σύννεφο της Amazonας (Amazon Cloud drive και Cloud player)

To Amazon.com επανέρχεται στο προσκήνιο με τη μια είδηση να διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες ημέρες. Πρόσφατα, άνοιξε τις πόρτες του δικού του διαδικτυακού καταστήματος εφαρμογών για smartphone Android παρακάμπτοντας το Android Market και παράλληλα, προκάλεσε την Apple -και συγκέντρωσε επάνω του τα απαραίτητα φώτα της δημοσιότητας- επιλέγοντας την επωνυμία Amazon AppStore. Τώρα, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι Google και Apple ετοιμάζονται να παρέχουν υπηρεσίες αποθήκευσης και αναπαραγωγής μουσικής από το λεγόμενο «σύννεφο», λανσάρει το amazon cloud drive και τον amazon cloud player.

Το Amazon.com έγινε γνωστό ως το πρώτο διαδικτυακό δισκοπωλείο, επέζησε τη φούσκα του Διαδικτύου του 2000 και μετατράπηκε σε ένα δαιδαλώδες πολυκατάστημα που άνοιξε την αγορά των e-book reader με το kindle και παρέχει ακόμα και υπηρεσίες λογισμικού για επιχειρήσεις με μια στρατιά server και λογισμικού στις υπηρεσίες τους.

Σήμερα, σε μια προσπάθεια να δώσει εκ νέου ώθηση στην πώληση μουσικής από τους server του υπό μορφή αρχείων MP3, επιτίθεται πρώτο με δύο υπηρεσίες βασισμένες στο λεγόμενο cloud computing. Εγγεγραμμένα μέλη του amazon.com, μπορούν να ανεβάζουν έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες και βίντεο (δωρεάν έως και 2GB συνολικά) ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά οποτεδήποτε διαθέτουν σύνδεση στο Ίντερνετ, από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Η αναπαραγωγή της μουσικής υποστηρίζεται από τον amazon cloud player, μια εφαρμογή διαθέσιμη από το amazon appstore και για χρήστες smartphone με Android (μόνο σε χρήστες από τις ΗΠΑ) ως μέρος της υπάρχουσας εφαρμογής amazon mp3 για την αγορά μουσικής ως mp3 από το amazon.com. Η αγορά μουσικής από το amazon mp3 δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπαραγωγή της μουσικής -ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει την μουσική του βιβλιοθήκη από οπουδήποτε κι αν την «αγόρασε». Προς το παρόν, η υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με το πάγιο πρόβλημα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εσόδων των οργανισμών που συλλέγουν τα δικαιώματα αυτά. Για την παροχή μιας τέτοιας διαδικτυακής υπηρεσίας αποθήκευσης και αναπαραγωγής μουσικής προαπαιτείται η συναίνεση των δισκογραφικών εταιρειών, την οποία έχει ήδη το Amazon.com για να παρέχει την υπηρεσία πώλησης μουσικής μέσω Διαδικτύου. Το AmazonMP3.com είναι όμως διαθέσιμο μόνο σε χρήστες από τις ΗΠΑ, όπως και το ευρωπαϊκό Spotify.com δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (όπως στην Ελλάδα).

Η υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στους διακομιστές του amazon είναι δωρεάν έως τα 2GB. Κάθε GB χρεώνεται 1 δολάριο το χρόνο (20GB - $20, 50GB-$50, 100GB-$100, 200GB,-$200, 500GB-$500 και 1000GB-$1000), τιμή εξαιρετικά ανταγωνιστική αν τη συγκρίνει με ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Dropbox για την αποθήκευση οnline και το μοίρασμα αρχείων (διπλάσια τιμή ανά GB, περιορισμένη επέκταση στα 100GB: 50GB-$100, 100GB-$200). Βέβαια, το amazon cloud drive δεν προβάλλεται ως μια υπηρεσία μοιράσματος αρχείων, γεγονός που δεν ανοίγει την συζήτηση για την παράνομη ανταλλαγή περιεχομένου που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα ως μια άλλη μορφή file sharing.

Πάντως, εκτός από το Amazon, το επονομαζόμενο cloud storage και γενικότερο το cloud computing φαίνεται να είναι η μόδα των ημερών, αφού επενδύουν σε αυτό και το προωθούν πολύ πολλές επιχειρήσεις, όπως το Google και η Microsoft (με την πλατφόρμα Windows Azure).
In.gr

Συναισθήματα....

Τι είναι άραγε το συναίσθημα?


Συναίσθημα είναι η ευάρεστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση που συνοδεύεται από ελαφριές μεταβολές των λειτουργιών του οργανισμού και είναι αποτέλεσμα κάποιου γεγονότος ή εμπειρίας. Το συναίσθημα διαφέρει από την συγκίνηση, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από αυτήν. Π.χ. μια ευγενική χειρονομία ενός φίλου μας μάς προκαλεί στιγμιαία συγκίνηση, ενώ το συναίσθημα της εκτίμησης και της φιλίας που έχουμε για αυτόν είναι διαρκές.
Το συναίσθημα είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο της ψυχικής μας ζωής και ασκεί μεγάλη επίδραση σ' όλες τις εκδηλώσεις μας. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, επιβάλλεται και στη λογική και στις ιδέες μας. Π.χ. όταν ένας στενός φίλος κάποιου συμμετάσχει σε μια δραστηριότητα που δεν αρέσει στο φίλο του, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει το γεγονός, για λόγους εκτίμησης και απόδειξης της φιλίας. Έτσι, το συναίσθημα της φιλίας επιβάλλεται στη λογική και στις ιδέες του συγκεκριμένου ανθρώπου και καθορίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις πράξεις του.
Πολλοί ψυχολόγοι διαχωρίζουν τα συναισθήματα σε διάφορες κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να έχουν γενική ομοφωνία ως προς αυτές. Η πιο βασική διαίρεσή τους είναι σε ευάρεστα και δυσάρεστα, δηλ. σε εκείνα που έλκουν και σ' εκείνα που απωθούν. Πάντως, τα πιο ισχυρά συναισθήματα είναι το πατριωτικό, το θρησκευτικό, το συναίσθημα της φιλίας, της μητρικής ή πατρικής αγάπης κτλ.
Πιο καθημερινά και επαναλαμβανόμενα συναισθήματα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ο φόβος, η αγάπη, ο θυμός, το μίσος, η ευτυχία, η δυστυχία, κ.ά.
Τα συναισθήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στα υλικά και στα πνευματικά. Τα υλικά συναισθήματα (ή αισθήματα) συνδέονται με τις φυσικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού. Τέτοια είναι η πείνα, η δίψα, ο έρωτας, ο πόνος. Τα πνευματικά συναισθήματα αφορούν την ικανοποίηση των πνευματικών αναγκών του ατόμου. Τα ηθικά συναισθήματα, τα καλλιτεχνικά, τα πατριωτικά, τα ανθρωπιστικά είναι μερικά από αυτά.
Τυπικά λέγονται τα συναισθήματα όπως η έκπληξη, η αντίθεση, η προσδοκία, ο θαυμασμός, η απορία κ.ά.
Πάντως, τα πιο ισχυρά συναισθήματα είναι το πατριωτικό, το θρησκευτικό, το συναίσθημα της φιλίας, της μητρικής ή πατρικής αγάπης κτλ.






Οι νέες προθεσμίες δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος , Ε7, και λοιπών καταστάσεων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.gr


Αθήνα, 24 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές υποβολές οικονομικού έτους 2011:

To Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα προσφερθούν οι ηλεκτρονικές της υπηρεσίες για το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής.


1. Καθιερωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Για το οικονομικό έτος 2011 προβλέπονται οι ακόλουθες καινοτομίες για την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων:

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ιστορική ήττα της Μέρκελ

Λέγεται Βιίφριντ Κρέτσμαν και είναι ο πρώην εκπαιδευτικός και παλιότερα συνεργάτης του πρώτου "πράσινου" υπουργού στη Γερμανία, του Γιόσκα Φίσερ. Σήμερα θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώτος "πράσινος" πρωθυπουργός της Γερμανίας. Ύστερα από τη θριαμβευτική νίκη του κόμματός του πέρασε σε ποσοστά ακόμα και τους σοσιαλδημοκράτες (με τους οποίους θα σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό) και μάλιστα σε ένα από τα προπύργια των Χριστιανοδημοκρατών, όπου το συντηρητικό κόμμα είχε αδιάκοπα την εξουσία τα τελευταία 58 χρόνια, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Εκεί που η ανεργία είναι ανεπέσθητη, ακόμα και τώρα στα δύσκολα χρόνια. Εκεί που υπάρχουν οι πιο πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Εκεί που ο κόσμο έχει ως παράδοση "να εργάζεται ακατάπαυστα και να δημιουργεί", όπως λένε και σε μια παροιμία τους.  Πολλοί είναι οι λόγοι που έφεραν τους πράσινους στην πρώτη θέση των κερδισμένων των χθεσινών εκλογών. Στο διπλανό κρατίδιο τριπλασίασαν τη δύναμή τους και θα μπουν στην κυβέρνηση μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες του μακροβιότερου σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Μπεκ.
Η πυρηνική καταστροφή που συντελείται στην Ιαπωνία, φαίνεται πως αποτέλεσε τον πρώτο και  σπουδαιότερο λόγο κι έδωσε το εισιτήριο για τη μετακίνηση των Πράσινων, στο πιο πλούσιο κρατίδιο της Γερμανίας, αυτό της Βάδης - Βυρτεμβέργης και στη Ρηνανία -Παλατινάτο, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στην κυβερνητική εξουσία μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, όπου σημείωσαν απρόσμενη άνοδο.
«Πρόκειται για ιστορική νίκη», δήλωσε η Κλόντια Ρόθ, που μοιράζεται την ηγεσία της παράταξης με τον Βίνφριντ Κρέτσμαν, σε ένα ανοιξιάτικο μετεκλογικό γλέντι, που ξεκίνησε λίγο μετά το απόγευμα της Κυριακής στο Βερολίνο, από τους Πράσινους, αμέσως με την ανακοίνωση του πρώτου έξιτ πολ.
Η κεντροαριστερά ασκεί έντονη κριτική επί μακρό χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση της Μέρκελ, για τη συνέχιση της λειτουργίας πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφος της Γερμανίας, τέσσερις εκ των οποίων στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, όταν μάλιστα οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν αρκετές δεκαετίες λειτουργίας στην πλάτη τους. Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, ενίσχυσε σηναντικά τη διεισδυτικότητα της απήχησης των θέσεων των Πράσινων στο εκλογικό σώμα.
31 χρόνια μετά την εμφάνισή τους οι οικολόγοι και ειρηνιστές πράσινοι, που σύντομα ξεπέρασαν τον χαρακτήρα του «γραφικού», καθώς συμμετείχαν και σε συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες το 1998, φαίνεται ότι με αφορμή και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, επιστρέφουν δυναμικά στο ρεαλισμό, διεκδικώντας την ουσία της πολιτικής, που είναι η εξουσία να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου εγκαταλείποντας οριστικά στο παρελθόν τις εσωτερικές φωνές για επιμονή στο χαρακτήρα κινήματος διαμαρτυρίας.
Η Μέρκελ είανι υποχρεωμένη τώρα να πάρει σοβαρές αποφάσεις ως προς τη λειτουργία των πυρηνικών εργαστασίων παραγωγής ενέργειας και να επισπεύσει την έξοδο από αυτά. Η άμεση μετάβαση σε παραγωγή ενέργειας από ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά είναι επιτακτική ανάγκη και βούληση της κοινής γνώμης. Σε λίγο έρχονται κι άλλες εκλογές. Ήδη το καμπανάκι για το κόμμα τς χτύπησε ηχηρά, ενώ για τους εταίρους της , τους Φιλελευθέρους του Βεστερβέλε, είναι πλέον πολύ αργά, αφού δεν μπαίνουν στη βουλή, όπου κι αν γίνονται εκλογές.
Ήταν στραβό το κλήμα... θα το φάει τώρα και η κατσίκα (που δε μασάει πλέον ταραμά)!

kapistri

Το κορίτσι με τα δύο πρόσωπα

Το κοριτσάκι Lalli Singh γεννήθηκε Μάρτιο του 2008 στην Ινδία με μία γεννητική ανωμαλία που ονομάζεται 'Κρανιοπροσωπική επικάλυψη


Έχει δυο πρόσωπα, τέσσερα μάτια, δύο μύτες και δύο στόματα!

Μόλις ένας στα 50 εκατομμύρια είναι η αντιστοιχία αυτής της ανωμαλίας!



Πολλοί Χιντιστές την θεωρούν ως...

μετενσάρκωση των διαφόρων θεών, όπως Vishnu: ένας θεός με τρία πρόσωπα.

Οι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν από όλη την Ινδία να την επισκεφθούν και πλέων είναι ένα

παγκόσμιο φαινόμενο.





Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η υγεία της επιδεινώθηκε. Άρχισε να χάνει βάρος, να γίνετε επικίνδυνα λεπτή και δεν ήταν σε θέση να κλείσει τα βλέφαρα των ματιών της, καθώς έφτασε σε σημείο να χάσει τα μάτια της!!

Η Λάλλι πέθανε μόλις 2 μηνών, και θάφτηκε με τιμές αγίων!





10me3

Παντρεμένοι με παιδί, ανακάλυψαν πως είναι αδέρφια!

"Ένας άνδρας και μια γυναίκα που ερωτεύτηκαν παράφορα, παντρεύτηκαν και έχουν ένα παιδί, έμαθαν μετά από χρόνια ότι είναι αδέρφια!Θα μπορούσε να είναι σενάριο δραματικής ταινίας. Η διαπίστωση επιβεβαιώθηκε.. με τεστ DNA μόλις πριν ένα μήνα, κάτι που συγκλόνισε και....

τους δύο.





Ωστόσο, όπως δηλώνουν σήμερα, «είναι μαζί, θα εξακολουθήσουν να είναι μαζί και στο μέλλον θέλουν να αποκτήσουν και άλλα παιδιά».

Στην ηλικία των 20 ετών ζουν στην πόλη Leinster και έχουν πλέον πάρει την απόφαση να ...

μιλήσουν δημόσια για την περίεργη εξέλιξη της ζωής τους, βοηθώντας και άλλα ζευγάρια με το ίδιο πρόβλημα, να προχωρήσουν μπροστά και να ξεπεράσουν όλα τα ταμπού και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας. Το μόνο που επιζητούν βέβαια, είναι να διατηρηθεί στο μέγιστο η ανωνυμία τους, με το φόβο των καταστροφικών συνεπειών στην ψυχολογία του γιου τους.

Το ζευγάρι θα στραφεί εναντίον του δικαστή και της παιδοψυχολόγου που εμπλέκονται νομικά στην οικογενειακή υπόθεση του νεαρού, σφραγίζοντας την τύχη του με περίεργο τρόπο, καθώς εξαιτίας του απορρήτου που καλύπτει το ιρλανδικό οικογενειακό δίκαιο, δεν του επέτρεψαν ποτέ να μάθει τις πραγματικές οικογενειακές τους ρίζες.

Μιλώντας στην ιρλανδική Mail on Sunday αυτό το Σαββατοκύριακο, ο νεαρός άνδρας δηλώνει ότι «διαβάζοντας αυτήν την ιστορία, κατανοώ πως αισθάνεται ο κόσμος. Ξέρω τι μπορεί να πιστεύουν για εμένα», είπε. «Δεν προερχόμαστε από κακές οικογένειες και αν κάποιος μου έλεγε ότι ήταν σε μια τέτοια σχέση, θα έλεγα ότι είναι sickos».

Και συνεχίζει «Όταν μάθαμε ότι είμαστε ετεροθαλή αδέρφια, παγώσαμε. Όταν πήρα το τηλεφώνημα για το τεστ DNA, ήταν όπως όταν ακούσατε για κάποιον που έχει αποβιώσει ή όπως όταν είστε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πριν ανακαλύψουμε ότι εγώ και η φίλη μου είμαστε αδέρφια, μιλούσαμε για το γάμο και θέλαμε περισσότερα παιδιά».

Το ζευγάρι θεωρεί ότι η αποκάλυψη της ταυτότητας του θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ψυχολογία του γιου τους και δεν θέλουν ο μικρός τους να στιγματιστεί από την κοινωνία και να γελοιοποιηθεί από συμφοιτητές του. Και, φυσικά θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους μέχρι να έρθουν σε συμφωνία με τα δικαστήρια. Έτσι, αντί να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα, ζήτησαν να γίνουν γνωστοί ως James και Μαura. Τη μητέρα του νεαρού αποκαλούν Carmel, τον πατριό Vincent και τον κοινό πατέρα των δύο παιδιών Tom.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στην ημέρα που συναντήθηκαν για πρώτη φορά τα δύο παιδιά, o James εξηγεί: «Μεγαλώσαμε σε ξεχωριστές πόλεις, περίπου 100 μίλια χώρια. Συναντηθήκαμε τυχαία σε μια πόλη που κανένας από μας δεν είναι από εκεί. Έχουμε δύο χρόνια διαφορά στην ηλικία. Ταιριάξαμε από το πρώτο λεπτό. Δεν έχω ξανανιώσει κάτι παρόμοιο με τις προηγούμενες σχέσεις μου».

Δύο χρόνια αφότου συναντήθηκαν, η Maura έμεινε έγκυος. Αργότερα, εκείνο το έτος ο γιος τους, Μάρκο γεννήθηκε. Ο ίδιος ωστόσο, δεν είχε δει ποτέ τον πατέρα του. Ο Vincent εγκατέλειψε την οικογένειά του, όταν ο μικρός ήταν μόνο 11 χρονών. «Ανακουφίστηκα όταν έφυγε, δεν τα πηγαίναμε καλά. Μετά χάθηκα και με την μητέρα μου. Της τηλεφώνησα μόνο κατόπιν παρότρυνσης της γυναίκας μου την περσινή Παραμονή των Χριστουγέννων».

Τότε αποφάσισε να της ανακοινώσει για την καινούργια του κοπέλα. Στο άκουσμα του ποιοι είναι οι γονείς της, η μητέρα του ξέσπασε σε κλάματα. Λίγες μέρες μετά, η ίδια του πήρε την απόφαση να του εξομολογηθεί ότι η Maura και εκείνος έχουν κοινό πατέρα.

Η ιστορία της Carmel και του Tom ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Η σχέση τους διήρκησε μόλις 5 εβδομάδες, ωστόσο, η ίδια έμεινε έγκυος και όταν το ανακάλυψε ήταν ήδη μαζί με τον Vincent. Την αλήθεια δεν τόλμησε ποτέ να την πει στο γιο της, μέχρι που το DNA απέδειξε την οδυνηρή πραγματικότητα.

Αντίθετα για ένα νεαρό ζευγάρι ιρλανδικής καταγωγής αποτελεί πραγματικότητα. Μετά από την τυχαία συνάντησή τους σε νυχτερινό κέντρο και την επακόλουθη κεραυνοβόλα έλξη τους, παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα γιο. Σήμερα, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς χρόνια ανακάλυψαν ότι είναι ετεροθαλή αδέρφιαΠαντρεμένοι με παιδί, ανακάλυψαν πως είναι αδέρφια!

10me3

Ο χάκερ μαθητής που άλλαζε τους βαθμούς του


Ένας πρώην μαθητής λυκείου στην Καλιφόρνια, αποδέχτηκε τις κατηγορίες για παραβίαση του πληροφοριακού συστήματος του σχολείου του με σκοπό να “ανεβάσει” τους βαθμούς του.Ο Omar Kahan ήταν ένας από τους δύο μαθητές που .συνελήφθησαν 3 χρόνια πριν για το περιστατικό παραβίασης. Ο άλλος μαθητής, ο Tanvir Singh είχε δηλώσει την ενοχή του από το 2008, ενώ ο Omar Kahan περίμενε τη δίκη του αυτήν την περίοδο για να το παραδεχτεί. Όπως δηλώνουν οι καθηγητές του, ο Omar είχε αρχίσει να κλέβει από τα γραφεία των δασκάλων θέματα διαγωνισμάτων και άλλα, όπως επίσης παραβίαζε τους υπολογιστές τους και εγκαθιστούσε κακόβουλο λογισμικό. Στη συνέχεια έκλεβε τους κωδικούς και αποκτούσε πρόσβαση σε αρχεία που περιείχαν βαθμολογίες και τους “ανέβαζε”. Για παράδειγμα στα Ισπανικά η βαθμολογία του ήταν C και τη μετέτρεψε σε Α, πράξη που επανέλαβε και για άλλους 12 συμμαθητές του. Αργότερα το 2008 είχε κατηγορηθεί για αντιγραφή σε ένα διαγώνισμα μαθηματικών και στη συνέχεια παραβίασε τον υπολογιστή του διευθυντή για να διαγράψει τα στοιχεία που τον κατηγορούσαν. Οι ενέργειες αυτές συνεχίστηκαν για μερικούς μήνες σε συνεργασία με τον συμμαθητή του τον Singh, όπου πιάστηκαν τον Μάιο του 2008 μετά από προσπάθεια κλοπής ενός διαγωνίσματος Αγγλικής Γλώσσας. Από τότε έχει εκτίσει 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και αναμένεται να χρεωθεί 30 μέρες φυλάκισης, 500 ακόμη ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά και πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

10me3

Προβατίνα γέννησε σκύλο!

"Τι άλλο θα ακούσουμε! Πρόβατο σε φάρμα στην Κίνα γέννησε σκύλο! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης της φάρμας Liu Naiying, που δεν προλαβαίνει να υποδέχεται κόσμο που...

θέλει να δει το προβατο- σκυλο!



Πάντως ο Liu δεν είδε το μικρό ζωάκι να γεννιέται από την προβατίνα, αλλά το βρήκε να στέκεται δίπλα της με υπολείμματα πλακούντα πάνω του. Το νεογέννητο αν και έχει μαλλί προβάτου, κατά τα άλλα έχει χαρακτηριστικά σκύλου.



Οι κτηνίατροι της περιοχής που εξέτασαν την περίπτωση είπαν ότι είναι αδύνατο προβατίνα να γεννήσει σκύλο. Ωστόσο αυτό δε σταμάτησε δεκάδες περίεργους να συρρέουν στην κινεζική φάρμα στην επαρχία Shaanxi για να δουν τη σπάνια διασταύρωση.

10me3

Πολύ γέλιο.....

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . . κρατείστε επ' αόριστον.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν, . . .. . τρως σφαίρα.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.

Σάλος εχεί προκαλέσει η ομάδα " Kai egw misw ton Panagiwth Petrakh "

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η επίθεση κατά επωνύμων , πολύς κόσμος έχει πέσει θύμα ψεύτικων προφίλ  όμως εγώ από όλα αποφάσισα να σταθώ στην ομάδα μισούς κατά του ηθοποιού Παναγιώτη Πετράκη

Μα ομάδα μισούς!! τι χαζομάρα είναι αυτή και πως γίνεται να μισεί κάποιος κάποιων που δεν γνωρίζει απορώ ,και φυσικά δεν λείπουν τα υβριστικά σχόλια κατά το πρόσωπο του δημοφιλούς ηθοποιού
συμφωνώ ότι το διαδίκτυο είναι ενα ελεύθερο μέσο έκφρασης και έτσι πρέπει να είναι, Αλλά οχί βρε παιδιά και να βρίζουμε κάποιον δημοσία και ανώνυμα επειδή τυγχάνει ο άλλος να είναι επώνυμος να πρέπει και να καταπιεί την υβρεολόγια  χαρήν της οποιαδήποτε ελευθερίας εκφράσης

Αξίζει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι πολύς κόσμος γίνετε μέλος στην σελίδα για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την εν λόγω σελίδα και να πει για το ήθος του ηθοποιού το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει

 τέλος θα ήθελα νας παρακαλέσω να μην γίνεστε μέλη σε τέτοιες σελίδες ένα report είναι αρκετό  

Τι έγινε ρε παιδιά....

Από το πρωί κάνοντας την πρωινή μου ενημέρωση μεσώ μπλόγκ έπεσε το μάτι μου στην αγωγή που κατέθεσε ο διευθυντής ειδήσεων  του  mega ο κύριος Χρήστος Παναγιωτόπουλος και οι δημοσιογράφοι του δελτίου ειδήσεων  κατα του μπλοκ fimotro αφορμή απο όσο είδα ήταν η ψηφοφορία για το ποιος κατα την γνώμη (των αναγνωστών του firmotro) δημοσιογράφος του μέγκα γλύφει περισσότερο την κυβέρνηση , οι δημοσιογράφοι ζήτουν απ τον διαχειρήστη του μπλόκ 4.000.000 Ευρω

Στην αρχή λέω δεν μπορεί πλάκα μου κάνουν , έπειτα το βρήκα σαν είδηση και σε άλλο μπλόκ και γενικά σε πολλά μπλόκς  και τελικά πειστικά ότι δεν επρόκειτο για  αστείο αλλά για πραγματικότητα
και μάλιστα παρουσιάζεται σαν διαχειριστής του μπλόκ ο κύριος  Γιάννης Παπαγιάννης  ο οποίος και έγινε ο αποδέκτης της αγωγής (κάτι που δεν ξέρω αν όντως ισχύει δηλαδή να είναι όντως αυτός ο διαχειριστής μιας και υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο) 

Και αναρωτιούνται πολλοί  που πήγε η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης συμφωνώ όταν υπάρχει εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση κάποιος να τρέχει στην δικαστική οδό για να βρει το δίκιο του , εδώ υπάρχει το δεύτερο κύριοι του firmotro , δεν μπορεί να βγαίνεις και να λες  ο τάδε δημοσιογράφος γλύφει την κυβέρνηση  δίχως να δίνεις της απαραίτητες αποδείξεις και αυτό να εχεί ως αποτελέσμα να πλήγει η επαγγελματίκη ιδιότητα κάποιων ανθρώπον

Ας ξεχωρίσουμε επιτελούς την ελευθερία της έκφρασης απ την ασυδοσία της έκφρασης

Τρέμουν πυρηνικό όλεθρο στη Φουκουσίμα

Για πρώτη φορά οι ιαπωνικές αρχές παραδέχτηκαν χθες ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολέθρου μετά την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 στη Φουκουσίμα - ήταν 10 εκατ. φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο (ο τεχνικός έφυγε τρέχοντας μετά το πρώτο δείγμα). Μόλις σήμανε συναγερμός εντός και εκτός της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου», η Τepco έσπευσε να τα... μαζέψει χαρακτηρίζοντας τη μέτρηση «εσφαλμένη και αναξιόπιστη», αν και παραδέχτηκε ότι το νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 είναι μολυσμένο. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, μάλιστα, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη για το «λάθος».

Κυριευμένοι από αγωνία εκατοντάδες Ιάπωνες σπεύδουν καθημερινά να ελεγχθούν για τα επίπεδα ραδιενέργειας στον οργανισμό τους
Κυριευμένοι από αγωνία εκατοντάδες Ιάπωνες σπεύδουν καθημερινά να ελεγχθούν για τα επίπεδα ραδιενέργειας στον οργανισμό τους
Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του εργοστάσιο αυξήθηκε 1.850 φορές πάνω από το κανονικό. Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας, Χιντεχίκο Νοσιγιάμα, υποστήριξε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια που εντοπίστηκε σε στάσιμο νερό στα κτίρια όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες.

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Νέα προγράµµατα σπουδών σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης (Δηµοτικό, Γυµνάσιο και Λύκειο), νέο σύστηµα πρόσβασης συνδεδεµένο µε τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ και αλλαγές στη διοικητική δοµή των σχολείων θα ανακοινώσει το επόµενο χρονικό διάστηµα το υπουργείο Παιδείας.

Τόσο οι αλλαγές που συντελούνται ήδη στο Λύκειο όσο και αυτές που προετοιµάζονται στα Πανεπιστηµιακά και Τεχνολογικά Ιδρύµατα προδιαγράφουν την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Με δεδοµένο ότι οι αλλαγές αυτές .......


είναι εν εξελίξει φέτος, είναι φανερό ότι το 2012 θα είναι κατεξοχήν η χρονιά τελικής προετοιµασίας του νέου συστήµατος που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σπουδών αρχίζει την επόµενη σχολική χρόνια (2011-12) µε την Α΄ Λυκείου, ώστε κλιµακωτά να επεκταθεί η νέα δοµή και στις επόµενες τάξεις.

Οι µαθητές της φετινής Γ΄ Γυµνασίου θα είναι οι πρώτοι που θα φοιτήσουν τον Σεπτέµβριο του 2011 στη νέα Α’ Τάξη του Λυκείου. Παράλληλα όσοι φοιτούν σήµερα στο Γυµνάσιο θα αποτελέσουν την πρώτη φουρνιά που θα αντιµετωπίσει τα νέα προγράµµατα σπουδών. Η Α’ Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας και θα λειτουργεί ως γέφυρα µεταξύ Γυµνασίου και Λυκείου, ενώ η Β’ και Γ’ θα αποτελέσουν τάξεις προοδευτικής εµβάθυνσης και εξειδίκευσης.

Στην Α’ Λυκείου θα διατηρηθεί ο βασικός κορµός των σηµερινών υποχρεωτικών µαθηµάτων:

Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Ιστορία, Μαθηµατικά, Φυσική, Χηµεία και Θρησκευτικά. Τα µαθήµατα επιλογής θα κατατάσσονται σε οµάδες, τις οποίες θα επιλέγουν οι µαθητές. Για παράδειγµα, µια οµάδα θα είναι οι Γλώσσες, µια άλλη τα Καλλιτεχνικά, µια άλλη τα Οικονοµικά κ.ο.κ. Επίσης, θα υπάρχουν ώρες για δραστηριότητες (π.χ. Αγωγή Υγείας, Περιβάλλον) ως µαθήµατα επιλογής.

Σε όλες τις τάξεις του Λυκείου (Α’, Β’ και Γ’) όλοι οι µαθητές θα διδάσκονται, ανάµεσα σε άλλα, και τρία µαθήµατα κοινά: