Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ...


Κρύβουν τα ποσά που δαπανώνται για εθνικούς σκοπούς. Πρόκειται για δαπάνες που αποφασίζονται από τον Υπουργό και για τις οποίες τα παραστατικά καταστρέφονται την ίδια στιγμή ή το αργότερο εντός έξι μηνών.
Με αυτό το χρήμα εξαγοράζονται υπηρεσίες ανθρώπων και μηχανισμών με επιρροή, προκειμένου να προωθηθούν τα εθνικά δίκαια. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα, σε ποιους και για ποιο λόγο δόθηκαν. Οι μόνοι που διαθέτουν αυτές τις πληροφορίες  είναι αυτοί που τα δίνουν και αυτοί που τα παίρνουν. Καθώς όμως ζούμε στην χώρα της μίζας, όλη αυτή η διαδικασία επιδίωξης εθνικών στόχων δεν μας φαίνεται και τόσο φερέγγυα...
Οι αμφιβολίες και η καχυποψία μας για τη χρηστή διαχείριση αυτού του <<γκρίζου>> χρήματος πολλαπλασιάζονται από τους αριθμούς:
  • 18 εκατ ευρώ ήταν τα μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό  του 2010.
  • 34,2 εκατ ευρώ εγγράφτηκαν στον προϋπολογισμό του 2011.
Πως εξηγείται η τόσο μεγάλη αύξηση των μυστικών κονδυλίων?
Τι ακριβώς άλλαξε από πέρσι για να προκύψει η ανάγκη διπλασιασμού των δαπανών?
Γιατί περικόπτονται οι μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων ενώ χρυσοπληρώνονται σύμβουλοι και εξωτερικοί συνεργάτες οι οποίοι δημιουργούν ένα εξωθεσμικό μηχανισμό υποκατάστασης της υπηρεσιακής δομής του υπουργείου?
Τα σημερινά 34,2 εκατ ευρώ τα διαχειρίζονται ο Υπουργός Εξωτερικών και κάποιοι στενοί του συνεργάτες. Με την εντολή του ανοίγουν οι <<μαύρες σακούλες>> του ζεστού χρήματος για να εξυπηρετηθούν οι εθνικές ανάγκες της χώρας.
Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα στο ΥΠΕΞ? Δεν φτάνει που είχαμε την Κα Μπακογιάννη τόσα χρόνια, που χρησιμοποιούσε το ΥΠΕΞ για να καλλιεργεί το προσωπικό της προφίλ και να ταΐζει τους δικούς της και την οικογένειά της, τώρα έχουμε και τον Κο Δρούτσα όπου μαζί με τους κόλακες του τρώνε το δημόσιο χρήμα και χαράζουν την εξωτερική πολιτική λες και η χώρα είναι τσιφλίκι τους. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: