Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βλάκες


Δεν μας τα λένε καλά. Γιατί  πρώτο, αυτά  τα αφρικανικά  κράτη  είναι  κατασκευασμένα.  Μεταπολεμικής  κοπής. Αφού    δηλαδή  Αγγλοι,  Γάλλοι,  Βέλγοι και Ολλανδοί  καταβρόχθησαν τον άμπακα στην συνέχεια άφησαν πίσω τους   ερείπια.  
Δεύτερο,  επομένως  η αστική    δημοκρατία άπιαστο όνειρο για τον καταπιεσμένο πολίτη μιας  αφρικανικής  δικτατορίας.  
Τρίτο,  κάθε τέτοιο  καθεστώς   στηρίζεται  σε δύο  πράγματα. Μερικές  φορές και στα δύο.  Είτε  στα όπλα.  Είτε   στα φράγκα  που  προκύπτουν  από  την πώληση   του μαύρου  χρυσού. Οπως λόγου  χάριν συμβαίνει με τους  κοιλαράδες  πρίγκιπες των Εμιράτων και της Σαουδαραβίας.  
Τέταρτο, σχεδόν όλοι    οι     κυβερνήτες  αυτών των  χωρών  τα χουν κάνει πλακάκια  με  τις  μεγάλες  δυνάμεις Ευρώπης και Αμερικής.  Ακόμα και  γυναίκες  τους προμηθεύουν  όπως έκανε ο  Καντάφι για τον κολλητό του,  τον Σίλβιο Μπερλοσκούνι. 
Πέμπτο οι εσωτερικές αντιθέσεις  είναι  τόσο  αγεφύρωτες  που καμία     δυτική  δύναμη  και κανένα   οπλοστάσιο δεν είναι  ικανό να  τις συμφιλιώσει.  Πράγμα που  σημαίνει ότι στην  καλύτερη περίππτωση η Λιβυή  θα  διαιρεθεί σε   δύο  στρατόπεδα. Το Διαίρει   και βασίλευε  εξακολουθεί να εφαρμόζεται  σε πολλά  σημεία  της Γης.  Εκτο, το κύμα  των λαθρομεταναστών  θα  το λαμβάνουμε, θα το υφιστάμεθα και  θα το πληρώνουμε εμείς. Εδώ  σε κάθε  χαμηλοσυνταξιούχο  δεν μπορούυμε να του προμηθεύσουμε μπομπότα, όμως  για τα ανθρώπινα  «σκουπίδια» που  θα μας πετάξουν  οι  σύμμαχοί μας από την Λιβυή, όλα  κι όλα. Το σκατό   μας  παξιμάδι που λένε και στο  χωριό μου.  Και  έβδομο.  Ο   Μοαμάρ Καντάφι  πιάστηκε  σαν   τον ποντικό στη  φάκα.   Γιατί μετά από   απαιτήσεις  των  δυτικών,  αποφάσισε να  περιορίσει τις στρατιωτικές του  δυνάμεις  κι έτσι   οι   φίλοι  του να  τον τσακώσουν χωρίς βρακί. Ομως αν  οι καουμπόηδες αποφασίσουν να κάνουν τα ίδια στην Συρία  ή το Ιράν,  τότε  ο σώζων   εαυτόν  σωθήτω. Γιατί όπως σωστά  έλεγε κάποιος  καθηγητής  της Ιστορίας, ένα το δίδαγμα απ  αυτή την  εισβολή  για κάθε  δικτάτορα Ασίας και  Αφρικής. Περισσότερα  όπλα, ακόμα και πυρηνικά  έτσι  ώστε  να μην  πιαστώ κορόιδο σαν αυτόν τον   βλάκα!

kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: