Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Μία ομάδα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για

δουλειές και μετοχές όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό.

"Γεια σου μωρό μου, είσαι στο κλαμπ;"

"Ναι καλή μου."

"Αγάπη μου δε...
θα το πιστέψεις αλλά είμαι μπροστά στου YSL
και υπάρχει ένα πανέμορφο μινκ προσφορά στη βιτρίνα."

"Πόσο κάνει καλή μου;"

"Το σκοτώνουν. Μόνο 15.000. Το πιστεύεις;"

"Μα δεν έχεις ήδη πολλά παλτά;"

"Σε παρακαλώ αγάπη μου, είναι μοναδικό!"

"Καλά, καλά, πάρ το!"

"Σ ευχαριστώ καρδιά μου. Α, για να μη σε κρατώ πολύ", πέρασα
από τη Mercedes το πρωί και είδα το νέο κάμπριο. Πέθανα! Μίλησα
στον πωλητή και αυτό που έχει στην έκθεση είναι ολοκαίνουργιο,
με δερμάτινα καθίσματα, υδραυλικά, ηλεκτρικά, τα πάντα. Χρώμα
χρυσό! Τι λες;"

"Έλα τώρα γλυκιά μου, έχουμε ήδη πολλά αυτοκίνητα!"

"Μα μου είχες υποσχεθεί ότι μπορώ να πάρω ένα κάμπριο!"

"Πόσο κάνει;"

"Δε θα το πιστέψεις, αλλά ο πωλητής είπε ότι θα μας το αφήσει
μόνο 100.000, full extra, κομπλέ, με το κλειδί στο χέρι!!!"

"Καλά, καλά, άντε πάρ το!"

"Μωρό μου σε λατρεύω. Είσαι ο καλύτερος σύζυγος που θα
μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Ελπίζω να μην το παρακάνω αλλά
θυμάσαι το ταξίδι που είχαμε κάνει στο Παρίσι; Θυμάσαι το
ξενοδοχείο με την πισίνα και τα γήπεδα του τένις; Πουλιέται.
Το είδα το πρωί στο μεσιτικό γραφείο. Αν το αγοράζαμε θα είχαμε το
τέλειο μέρος να μείνουμε τους κρύους μήνες του Χειμώνα!!!"

"Να σου πω, το είχα σκεφτεί κι εγώ. Πουλιέται είπες;"

"Αλήθεια; Το είχες σκεφτεί; Να πάω να κάνω μια προσφορά;

Ξέρεις, δεν είναι πολύ ακριβό και θα ταίριαζε στον τρόπο ζωής μας!"

"Πόσο το έχουν;"

"Μόνο 25.000.000 αγάπη μου. Είναι ευκαιρία!"

"Νομίζω έχουμε λεφτά στην άκρη. Πήγαινε και κάνε μια προσφορά
αλλά με τίποτα πάνω από 20.000.000."

"Τελικά η σημερινή μέρα είναι καταπληκτική! Δε βλέπω την ώρα
να σε πετύχω το βράδυ στο σπίτι για να το γιορτάσουμε!!!"

"Τα λέμε το βράδυ καλή μου."

Ο τύπος κλείνει το κινητό και ρωτά δυνατά:

"ΡΕ ΣΕΙΣ! ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ;;;;;

Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Η ΕΚΤ ένας εκ των 3 <<επιτηρητών>> της ελληνικής οικονομίας, σε έκθεσή της που είχε δημοσιευτεί το φθινόπωρο του 2008, μόνο στον αγροτικό τομέα και στο Δημόσιο, οι μισθοί υπερβαίνουν τις <<αντοχές>> της οικονομίας όπως αυτές φαίνονται στην παραγωγικότητά της. Ανά κλάδο η εικόνα έχει ως εξής:
  • Στο ευρύτερο Δημόσιο ο μέσος μισθός το 2008 έφτανε το 81% του κοινοτικού μέσου όρου και η παραγωγικότητα στο 73%. 
  • Στην γεωργία οι αποδοχές των απασχολούμενων ξεπερνούσαν κατά 21% τις <<αντοχές>> του κλάδου.
  • Ταύτιση παραγωγικότητας με επίπεδο απολαβών καταγράφεται στην βιομηχανία, με τους εργάτες μάλιστα να πληρώνονται ποσό ίσο με το 55% αυτού που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους ανά την Ε.Ε.
  • Στο εμπόριο, τον τουρισμό και τις μεταφορές, οι μισθοί θα μπορούσαν να είναι,  χωρίς να φέρουν πλήγμα στην οικονομία, κατά 31% πιο υψηλοί.
  • Στις τράπεζες τα υπόλοιπα χρηματοπιστοτικά ιδρύματα το <<περιθώριο>> φτάνει στο 19%.
  • Στις κατασκευές, οι μισθοί αγγίζουν μόνο το 58% του μέσου κοινωτικού και υπολείπονται κατά 45% όσων θα μπορούσαν να πάρουν με βάση το έργο που γίνεται.

ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ........

Σε 1,8 δις ευρώ ετησίως υπολογίζονται οι οικονομίες κλίμακας στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι περιστολές δαπανών από τισ μετατάξεις μόνιμου προσωπικού και την μείωση των συμβασιούχων. Το μεγαλύτερο μέρος του, θα προέλθει από την συγχώνευση των Δήμων και των Κοινοτήτων, 311 εκατ ευρώ από την κατάργηση των Νομαρχιών και άλλα 218 εκατ από την αναδιάρθρωση των Περιφερειών.Επιπλέον, ο <<Καλλικράτης>> φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 250 εατ ευρώ τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του, με την βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών των νέων ΟΤΑ.
Η ποσοστιαία μείωση δαπανών στους λογαριασμούς του ΟΤΑ κυμαίνεται από 15% ως και 55%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τις δαπάνες για τις αμοιβές των αιρετών, αφού ο αριθμός των ΟΤΑ μειώνεται κατά 60%. Κατά 25% με 30% εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δαπάνες για αμοιβές τρίτων.
Αισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις για την εξυπηρέτηση των χρεών που έχουν οι ΟΤΑ, καθώς το 2011 οι δαπάνες για τοκοχρεολύσια αποτυπώνονται σε 45 εκατ ευρώ, δηλαδή μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Περισσότερο αισιόδοξες είναι οι προβέψεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του <<Καλλικράτη>>. Μετά από 2 ή 3 χρόνια εκτιμάται ότι θα αυξηθεί θεαματικά η παραγωγικότητα των νέων ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ομοφυλοφιλία , Σεξουαλική επιλογή ή Νόσος;



Είναι δύσκολο να καθορίσει κάποιος την ομοφυλοφιλία καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, στον τύπο σεξουαλικής δραστηριότητας, στον τρόπο ζωής μεταξύ ατόμων που είναι ομοφυλόφιλοι. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, κίνητρα, αίτια και συμπεριφορά.
Δεν είναι εφικτό να καθοριστεί ο επιπολασμός της ομοφυλοφιλίας για δύο λόγους: α) υπάρχει ασάφεια στο τι σημαίνει ομοφυλοφιλία πχ κατατάσσονται όσοι έχουν ετεροφυλικές σχέσεις αλλά ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις και β)λόγω κοινωνικών διακρίσεων ένα μεγάλο ποσοστό ομοφυλοφιλίας παραμένει άγνωστο.
Προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδηγούν στην ομοφυλοφιλία οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ποικίλες ψυχολογικές και βιολογικές υποθέσεις οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι
α) Ψυχαναλυτική θεωρία αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία σαν μια καθήλωση της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του ατόμου. Ειδικότερα για τους άνδρες πιστεύεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα εμπειριών της παιδικής ηλικίας με μια δεσμευτική- σαγηνευτική κι ένα πατέρα απουσιάζοντα – παθητικό η εχθρικό.
β) Νευροενδοκρινικές μελέτες: έρευνες για το επίπεδο τεστοστερόνης δεν παρουσίασαν συστηματικά και σταθερά διαφορές μεταξύ των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ατόμων.
γ) γενετικές θεωρίες: ασχολούνται με έρευνες κυρίως σε δίδυμους αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν κατορθώσει να αποδείξουν ή να αποκλείσουν το ρόλο του γενετικού παράγοντα στην ανάπτυξη ομοφυλοφιλίας. Είναι λοιπόν πιθανόν να παίζουν ρόλο τόσο οι περιβαλλοντικοί όσο και οι βιολογικοί παράγοντες στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας με τον ίδιο τρόπο που επιδρούν και οι δυο αυτοί παράγοντες στη γένεση της ετεροφυλίας.
Όσο αφορά τον τρόπο ζωής των ομοφυλόφιλων, λανθασμένα έχει παγιωθεί η άποψη πως, χαρακτηρίζεται από συχνές ανώνυμες σεξουαλικές επαφές χωρίς να εμπλέκονται συναισθηματικά. Αναμφισβήτητα αυτό συμβαίνει αρκετές φορές είτα γιατί δεν έχουν τις κοινωνικές σχέσεις είτε γιατί δεν έχουν τις κοινωνικές προϋποθέσεις αλλά υπάρχουν και πολλοί ομοφυλόφιλοι που διατηρούν σταθερούς δεσμούς που μένουν αφανείς.
Σήμερα πιστεύεται ότι το ποσοστό ψυχοπαθολογίας που ευρίσκεται στους ομοφυλόφιλους είναι τόσο μικρό ή μεγάλο όσο και αυτό που εμφανίζεται στους ετεροφυλόφιλους. Σε κάποιες περιπτώσεις η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται σαν διαταραχή με την προϋπόθεση το άτομο να ενοχλείται επίμονα και έντονα για το σεξουαλικό του προσανατολισμό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το άτομο πρέπει να υποστηριχθεί ώστε να αισθανθεί άνετα με τον ομοφυλόφιλο τρόπο ζωής μειώνοντας του την ενοχή, την ντροπή ή το άγχος που συνήθως συνυπάρχουν με την ομοφυλοφιλία.
Το άτομο πρέπει να αντιληφθεί «τι θέλει και τι μπορεί» κατόπιν να προσπαθήσει είτε να αλλάξει την ομοφυλοφιλική του επιλογή είτε να προσαρμοστεί με αυτή. Και οι δυο στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από την επώδυνη προσπάθεια του ατόμου, και πάντα με την συνδρομή ειδικού. Χρειάζονται αρκετά χρόνια και οπωσδήποτε προϋποθέτουν το σταθερό αίτημα του ομοφυλόφιλου να πάρει βοήθεια.
Κανένας ειδικός δεν μπορεί να βοηθήσει αν το ίδιο το άτομο δεν αναγνωρίσει την ύπαρξη προβλήματος και την ανάγκη για βοήθεια.

Ο Δίας δέχτηκε επίθεση από μετεωρίτη


Μια μυστηριώδης, έντονη λάμψη που εμφανίστηκε για λίγο στην επιφάνεια του Δία την Πέμπτη ήταν πιθανότητα ένας μετεωρίτης που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα του αέριου γίγαντα, εκτιμούν οι αστρονόμοι.

Το χτύπημα έγινε αντιληπτό από έναν ερασιτέχνη αλλά διακεκριμένο αστρονόμο στην Αυστραλία και αργότερα επιβεβαιώθηκε από έναν άλλο ερασιτέχνη στις Φιλιππίνες.

«Όταν είδα τη λάμψη, δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο Αυστραλός Αντονι Ουέσλι. «H πύρινη μπάλα διήρκεσε περίπου 2 δευτερόλεπτα και ήταν πολύ φωτεινή».

Η πρόσκρουση δεν φαίνεται να άφησε ίχνη στην επιφάνεια του Δία, ωστόσο οι αστρονόμοι συνεχίζουν την αναζήτηση το απόγευμα της Παρασκευής.


tovima.gr


Η μικρή διάρκεια της λάμψης και η απουσία εξαερωμένων συντριμμιών οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το σώμα που χτύπησε τον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος ήταν μετεωρίτης και όχι κομήτης.

«Ποτέ δεν έχουμε δει μετεωρίτη να συντρίβεται στον Δία» σχολίασε ο Γκλεν Όρτον του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

Το 1994, πάντως, αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο έμειναν άφωνοι όταν κομμάτια του κομήτη Σουμέικερ-Λίβαϊ 9 φωτογραφήθηκαν να προσκρούουν στον Δία και να αφήνουν γιγάντιες κηλίδες στην ταραχώδη ατμόσφαιρα.

Ο Αυστραλός Αντονι Ουέσλι που είδε τη νέα πρόσκρουση -προγραμματιστής στο επάγγελμα- έχει και άλλη μια ανάλογη επιτυχία στο ενεργητικό του: Εντόπισε πέρυσι μια ουλή στον Δία στο μέγεθος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Χρησιμοποιώντας ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο στη Χαβάη, ερευνητές της NASA επιβεβαίωσαν αργότερα τις παρατηρήσεις και έδωσαν στον Ουέσλι τα εύσημα για την εντυπωσιακή ανακάλυψη.



tovima.gr

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ






Συστατικά:

•1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε 8 κομμάτια
•75 γρ. τυρί σε κρέμα
•2 κουταλιές χυμό λεμονιού
•125 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
•1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
•8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•αλάτι
•πιπέρι
•πάπρικα
Μπείτε από νωρίς σε καλοκαιρινή διάθεση, με φιλέτα ψαριού

Οδηγίες:

1.Αφαιρούμε το εσωτερικό των αγγουριών.
2.Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον χυμο λεμονιού.
3.Κρατάμε 8 γαρίδες για το γαρνίρισμα και βάζουμε τις υπόλοιπες μέσα στο μείγμα.
4.Ανακατεύουμε με την πιπεριά και τον δυοσμο.
5.Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα για γευση και ανακατεύουμε καλά.
6.Βάζουμε το μείγμα μέσα στα αγγουράκια και γαρνίρουμε με τις γαρίδες που περίσεψαν

ΠΗΓΗ: ntagespareas.gr

Γκιούλμπασι






Περιγραφή:
[Τρία είδη κρεάτων με ντομάτα, πιπεριά και τυρί στη γάστρα]

Συστατικά:

600 γρ αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα).
Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.
Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.
Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200ο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα γι’ αυτό να έχετε το νου σας στο φαγητάκι σας και να το ελέγχετε ανά μισή ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ εκτός από το κρασί δεν ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου και να ηρεμήσει. Σερβίρεται ζεστό με ό,τι συνοδευτικό μας αρέσει (πατάτες, ρύζι, πουρέ, ακόμη και σκέτη σαλάτα).
Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να προσθέσετε το προσωπικό σας σημείωμα

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τρώνε ακόμη και τα αδέσποτα!

Μέχρι και τα αδέσποτα –σκύλους και γάτες- που κυκλοφορούν στην περιοχή, σκοτώνουν και τρώνε οι δεκάδες λαθρομετανάστες, που ζούνε στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει πέριξ της Ηγουμενίτσας.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρισάθλιες και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Λαδοχώρι, οι μετανάστες κάτω από την απόγνωση της πείνας, έχουν φτάσει στο σημείο να θανατώνουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν και στη συνέχεια να καταναλώνουν!
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να διανοηθεί άνθρωπος ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι σαν τα αγρίμια. Μέσα στο δάσος. Βρώμικοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι....», λένε οι ντόπιοι.

Απέναντι σε αυτό το δράμα, μία πολιτεία θλιβερά απούσα και μία τοπική κοινωνία, που τρομάζει, φοβάται και αναζητά μέτρα προστασίας.
«Είναι θέμα χρόνου να μπούνε στα σπίτια μας. Θα τους αναγκάσει η πείνα να το κάνουν...» σημειώνουν οι κάτοικοι.
Σήμερα Παρασκευή, εν τω μεταξύ, στις οκτώ και μισή το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ η συνέλευση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της «πρέπει άμεσα να απαντηθεί το κλίμα ξενοφοβίας που πάει να διαμορφωθεί μέσα από τον τοπικού τύπο με δηλώσεις απαράδεκτες από την μεριά της διοίκησης της αστυνομίας καθώς και των τοπικών αρχόντων .
Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες ,τα προβλήματα που έχουν είναι τόσα πολλά μην τους επιτρέψουμε να τους δημιουργήσουν περισσότερα».

Θυμώστε, κάνει καλό!


Θυμώστε ελεύθερα! Ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει τελικά για τη σωματική και την πνευματική μας υγεία η απώλεια της ψυχραιμίας. Αν σας πιάσει υστερία λοιπόν, εκφραστείτε με την άνεσή σας για το καλό του οργανισμού σας.

Είναι ήδη γνωστή, λίγο πολύ, η θεωρία της ψυχολογίας που υποστηρίζει ότι η έκφραση των συναισθημάτων βοηθά στην πνευματική μας υγεία. Επιστήμονες τώρα έρχονται να στηρίξουν τη θεωρία αυτή και να εξηγήσουν πως τελικά ο θυμός και η εκτόνωσή του λειτουργούν λυτρωτικά στο σώμα και το πνεύμα.

Με την εθελοντική βοήθεια τριάντα αντρών οι ειδικοί κατάφεραν να εξετάσουν το ανθρώπινο σώμα και τις αντιδράσεις του τη στιγμή του θυμού.

Δίνοντάς τους να διαβάσουν φράσεις και να τις συνδέσουν με κάποια δύσκολη και πιεστική κατάσταση που έχουν βιώσει, τους παρακολούθησαν όσο αυτοί έχαναν σταδιακά την ψυχραιμία τους. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι σχεδόν όλες οι λειτουργίες μας μεταβάλλονται όταν θυμώνουμε. Η έκφραση του θυμού αύξησε τη ροή του αίματος, μετέβαλε τον ρυθμό της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση, ενώ προκάλεσε αύξηση και στην παραγωγή τεστοστερόνης. Αυτά βέβαια είναι τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε ο θυμός στις ζωτικές λειτουργίες των εθελοντών. Ολες αυτές οι αλλαγές όμως είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή του στρες! Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τη στιγμή του θυμού το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου των εθελοντών είχε διεγερθεί, ενώ παρατήρησαν και έντονη δραστηριότητα στους κροταφιαίους και στους μετωπιαίους εγκεφαλικούς λοβούς.

Μπορεί ο θυμός και η υστερία να έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας, ωστόσο τον ίδιο σοβαρό κίνδυνο αποτελεί όχι μόνο για τη σωματική μας, αλλά και την πνευματική μας ακεραιότητα και το στρες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να προσπαθούμε να εκτονώσουμε το άγχος και την ψυχική ένταση, παρά να συγκρατούμε τον θυμό μέσα μας. Ωστόσο, όταν σας πιάνει υστερία προσέξτε ποιος βρίσκεται δίπλα σας για να μην τον εκνευρίσετε και αυτόν ή να μην τον... αποτελειώσετε!


45% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας


Κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται στην Αθήνα στις 14-18 Ιουνίου για να συζητήσει με την κυβέρνηση την κατάσταση που διαμορφώνεται και τις πρόσφατες εξελίξεις. Την ίδια ώρα στις αγορές παίζεται πολύ υψηλά (45%) η πιθανότητα χρεοκοπίας ή αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους. Αν και κάτι θεωρείται απίθανο η σπέκουλα εδραιώνει αρνητικό κλίμα και ενισχύει τις επιφυλάξεις των επενδυτών. Από το ΔΝΤ καθίσταται σαφές ότι η αποστολή αυτή δεν έχει σχέση με τη δανειοδότηση της χώρας και την εκταμίευση των δόσεων.
Αυτή είναι μία προκαταρκτική αποστολή επισκόπησης, που σημαίνει ότι δεν αφορά σε διάθεση οικονομικής βοήθειας. Η ομάδα θα συζητήσει με τις αρχές τις πρόσφατες εξελίξεις και την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο David Hawley, εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε συνέντευξη Tύπου, όπως μετέδωσε το Reuters.
Την ίδια ώρα, επανέρχεται η συζήτηση για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η μικρότερου του αναμενόμενου βελτίωση των οικονομικών μεγεθών προκαλεί εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο, εκνευρισμός που εκφράστηκε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι ελεγκτές της Κομισιόν, στην πρώτη έκθεσή τους μετά την υπογραφή του μνημονίου επισημαίνουν τους κινδύνους εκτροχιασμού της δημοσιονομικής πολιτικής, όπως είναι η κοινωνική αναταραχή, ο πληθωρισμός και η ύφεση.


Το 51% των νέων θέλει να φύγει από Ελλάδα

Σε έρευνα που διενήργησε η εταιρία FOCUS BARI για λογαριασμό του News 247 , αποτυπώνεται η τάση των νέων ανθρώπων για μετανάστευση σε χώρα του εξωτερικού, η δραστική μεταβολή στη ζωή των νέων ανθρώπων, η τάση για δυναμική αντίδραση με συμμετοχή σε μαζικές διαδηλώσεις, η πολιτικοποίησή τους, η δυσπιστία ότι, παρά τα μέτρα, η αξιοκρατία και η πάταξη της διαφθοράς θα μείνουν απλώς όνειρα και η βαθιά επίδραση της κρίσης στην κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική τους ζωή.
Η έρευνα, που αφορά την πιο ενεργή ηλικιακή ομάδα που είτε εισέρχεται τώρα στην αγορά εργασίας είτε βρίσκεται ήδη μέσα σε αυτή και καλείται να αντιμετωπίσει ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και να διαχειριστεί τη ζωή της με τα νέα οικονομικά δεδομένα.Ευρήματα
Σε 67% ανέρχεται το ποσοστό των νέων που έχει αλλάξει τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ οι μισοί (51% ηλικίας 23-27 ετών) εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να εγκατασταθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
Η τάση φυγής οφείλεται στη βίαιη αλλαγή πραγματικότητας, καθώς 8 στους 10 ερωτηθέντες (77%) σημείωσαν πως είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ για τους 4 στους 10 που έχουν ήδη μπει στην αγορά εργασίας, έχει αλλάξει η σχέση με τον εργοδότη τους, είτε με τις ελαστικές μορφές εργασίας, είτε με την απόλυση.
Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό 49% των νέων με υψηλή μόρφωση και εισόδημα, καθώς και το ποσοστό 46% όσων δεν έχουν ακόμη δεσμεύσεις (μόνιμο δεσμό ή εξαρτώμενα μέλη) που σκέφτεται να μεταναστεύσει.
Ειδικότερα στην έρευνα αναπτύσσονται θέματ όπως:
Η γνώμη των νέων για το πολιτικό σύστημα της χώρας
Το κλίμα που βιώνουν οι νέοι στις μεταξύ τους σχέσεις, στο σπίτι, στην επικοινωνία και τη συνύπαρξη με τον/την σύντροφό τους και στις σεξουαλικές τους σχέσεις
Η θέση των νέων απέναντι στην αξιοκρατία και τη διαφθορά
Η γνώμη των νέων για τα ΜΜΕ (πώς βλέπουν την ενημέρωση, από πού προτιμούν να ενημερώνονται)
Ταυτότητα της έρευνας
Πανελλήνια ποσοτική έρευνα στατιστικής φύσης Διεξαγωγή μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων / CATI, Χρήση προκαθορισμένου ερωτηματολογίου με κλειστές ερωτήσεις & κλίμακες Πληθυσμός: Άντρες& γυναίκες, 18-35 ετών, πανελλαδικά Δείγμα: 800 άτομα, αντιπροσωπευτικά του παραπάνω πληθυσμού Τυχαία δειγματοληψία με quotas φύλου, ηλικίας, αστικότητας & περιοχών Στάθμιση των αποτελεσμάτων βάσει πληθυσμιακών στοιχείων της ΕΣΥΕ (2001)

cosmo.gr

Το φυσικό φαρμακείο του σπιτιού


Πολλές φορές στο σπίτι μπορεί να μας συμβεί κάποιο πρόβλημα. 
Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. 
Γι' αυτό το λόγο θα σας δώσουμε μερικά από τα "πρώτης ανάγκης" βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια και αλοιφές που πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο φυσικό τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε μας, αλλά και σε άλλους στο σπίτι.

Μερικά από τα βότανα που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
  • Χαμομήλι,
  • Τίλιο,
  • Φασκόμηλο,
  • Μέλισσα,
  • Τσάι πράσινο,
  • Μέντα,
  • Βαλεριάνα,
  • Μάραθο,
  • Γλυκάνισο,
  • Βάλσαμο,
  • Λεβάντα,
  • Θυμάρι,
  • Ρίγανη,
  • Αλτέα
Μερικά από τα αιθέρια έλαια που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
  • Λεβάντα,
  • Μέντα,
  • Χαμομήλι,
  • Δενδρολίβανο,
  • Θυμάρι,
  • Ευκάλυπτος,
  • Γαρύφαλλο
Μερικά από τα λάδια που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
  • Σιτέλαιο,
  • Αμυγδαλέλαιο,
  • Υπέρικος,
  • Δαφνέλαιο
Μερικές από τις αλοιφές που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
  • Άρνικα,
  • Καλέντουλα,
  • Rescue Remedy Cream (Bach),
  • Αλοιφή με υπέρικο,
  • Αλοιφή με ευκάλυπτο
ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Σε 1 ποτήρι του κρασιού βάζουμε σιτέλαιο και ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάνουμε επάλειψη τοπικά 3-4 φορές την ημέρα.
Επίσης η κρέμα υπέρικου ή κρέμα Rescue Remedy cream είναι ιδανική για τοπική χρήση.
Κομπρέσα με λάδι υπέρικου μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα είναι ιδανική για να τη βάζουμε τοπικά 2-3 φορές την ημέρα.
ΔΙΑΡΡΟΙΑ
Για την διάρροια ιδανικό είναι ένα ρόφημα από πράσινο τσάι. Σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι, αφού βράσει για 2' το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 10΄το σουρώνετε και το πίνετε. Μπορείτε να πιείτε 2-3 φλιτζάνια του τσαγιού την ημέρα. Επίσης μπορείτε να κάνετε ρόφημα βαλεριάνας αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ. 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Βράζεται για 2, πίνετε ΜΟΝΟ 1 φλιτζάνι του τσαγιού την ημέρα.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Για τον πονοκέφαλο, μπορούμε να κάνουμε ένα ρόφημα με χαμομήλι, λεβάντα, δενδρολίβανο και χρυσάνθεμο. Από αυτό το ρόφημα μπορείτε να πιείτε 1-2 φλιτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
Κομπρέσες με λεβάντα. Σε βρεγμένο πανί με κρύο νερό ρίχνετε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή lemon balm.
ΠΟΝΟΙ ΠΛΑΤΗΣ
Σε 1 ποτήρι του κρασιού ρίχνουμε αμυγδαλέλαιο και 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο juniper, ginger και κάνουμε μασάζ 2-3 φορές την ημέρα. Επίσης κομπρέσα ζεστή με αιθέρια έλαια juniper και ginger θα σας βοηθήσει. Προσοχή μετά από το μασάζ και τις κομπρέσες να μην εκτεθείτε στο κρύο.
Επάλειψη με κρέμα άρνικας 2-3 φορές την ημέρα βοηθά τους πόνους της πλάτης.
ΕΜΕΤΟΣ 
Για τον εμετό, μπορούμε να κάνουμε ένα ρόφημα χαμομηλιού ή μέντας μέσα στο οποίο θα ρίξουμε 2 σταγόνες μέντα ή αιθέριο έλαιο.
ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ και ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
Σε 1 φλιτζάνι ρόφημα μέντας παγωμένο ρίχνουμε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
ΒΗΧΑΣ 
Για τον βήχα, ιδανικό είναι ένα ρόφημα με μέλισσα, θυμάρι, γλυκόριζα. Πίνετε ένα φλιτζάνι 2-3 φορές την ημέρα. Επίσης, με φασκόμηλο ρόφημα μπορούμε να κάνουμε γαργάρες 2 φορές την ημέρα.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ - ΓΡΙΠΗ
 Για εντριβές σε 1 ποτήρι του κρασιού ρίχνουμε χαμομηλέλαιο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
Ένα ρόφημα με φασκόμηλο, θυμάρι, μέλισσα, μέντα βοηθά στο κρυολόγημα. Πίνετε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα. Επίσης, επάλειψη με κρέμα με ευκάλυπτο στο στήθος και στη πλάτη βοηθά στους πόνους από το κρυολόγημα.
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Για την δυσκοιλιότητα, μπορούμε να κάνουμε ένα ρόφημα με ραδίκι, χαμομήλι, μάραθο και να πίνουμε 1 φλιτζάνι το βράδυ.
Σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό βάζουμε 1 κουταλάκι από το μίγμα και το αφήνουμε στη φωτιά για 2΄. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στο νερό για 10΄, το σουρώνουμε και το πίνουμε.
ΑΛΛΕΡΓΙΑ - ΚΝΗΣΜΟΣ 
Για την αλλεργία και τον κνησμό μπορούμε να κάνουμε επαλείψεις με κρέμα καλέντουλας και κρέμα rescue. Βοηθούν στον κνησμό και μαλακώνουν την ερεθισμένη επιδερμίδα και την κοκκινίλα.
ΑΫΠΝΙΑ
Για την αϋπνία, ένα ρόφημα με βαλεριάνα, μέλισσα, χαμομήλι που πίνουμε το βράδυ πριν τον ύπνο βοηθά στην αϋπνία. 
ΠΡΟΣΟΧΗ:  
για 100 γρ. από το μίγμα βάζουμε 40 γρ. μέλισσα, 40 γρ. χαμομήλι και 20 γρ. βαλεριάνα. Από αυτό το μίγμα, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 15΄, το σουρώνουμε και πίνουμε 1 φλιτζάνι το βράδυ πριν τον ύπνο.


* Όλα τα βότανα πρέπει να προσέχουμε από πού τα αγοράζουμε. Τα φαρμακεία είναι ένας χώρος που είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των βοτάνων και για την ασφαλή συντήρησή τους και προέλευσή τους. 
* Η συντήρηση των βοτάνων στο σπίτι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πρέπει αν τοποθετούμε τα βότανα σε γυάλινα βάζα, μακριά από υγρασία και πολύ φως.
* Τα αιθέρια έλαια και τα λάδια πρέπει να φυλάσσονται σε σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια μακριά από το φως.
* Tα φυτικά λάδια και τα αιθέρια μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία.
* Oι κρέμες και ότι άλλο χρειαστείτε μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία. Στα φαρμακεία μπορείτε επίσης να ζητήσετε συμβουλές και να σας βοηθήσουν σε ότι απορίες μπορεί να έχετε σχετικά με τα βότανα και τα άλλα που χρειάζεστε για το φυσικό φαρμακείο.
* Όλα τα βότανα δεν είναι ακίνδυνα και θέλουν προσοχή στην χρήση του.
* Τα αιθέρια έλαια θέλουν προσοχή να μην έρθουν σ' επαφή με τα μάτια και το στόμα.
* Τα βότανα, τα λάδια, αιθέρια έλαια και οι κρέμες να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.