Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ........

Σε 1,8 δις ευρώ ετησίως υπολογίζονται οι οικονομίες κλίμακας στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι περιστολές δαπανών από τισ μετατάξεις μόνιμου προσωπικού και την μείωση των συμβασιούχων. Το μεγαλύτερο μέρος του, θα προέλθει από την συγχώνευση των Δήμων και των Κοινοτήτων, 311 εκατ ευρώ από την κατάργηση των Νομαρχιών και άλλα 218 εκατ από την αναδιάρθρωση των Περιφερειών.Επιπλέον, ο <<Καλλικράτης>> φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 250 εατ ευρώ τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του, με την βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών των νέων ΟΤΑ.
Η ποσοστιαία μείωση δαπανών στους λογαριασμούς του ΟΤΑ κυμαίνεται από 15% ως και 55%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τις δαπάνες για τις αμοιβές των αιρετών, αφού ο αριθμός των ΟΤΑ μειώνεται κατά 60%. Κατά 25% με 30% εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δαπάνες για αμοιβές τρίτων.
Αισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις για την εξυπηρέτηση των χρεών που έχουν οι ΟΤΑ, καθώς το 2011 οι δαπάνες για τοκοχρεολύσια αποτυπώνονται σε 45 εκατ ευρώ, δηλαδή μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Περισσότερο αισιόδοξες είναι οι προβέψεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του <<Καλλικράτη>>. Μετά από 2 ή 3 χρόνια εκτιμάται ότι θα αυξηθεί θεαματικά η παραγωγικότητα των νέων ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: