Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τρώνε ακόμη και τα αδέσποτα!

Μέχρι και τα αδέσποτα –σκύλους και γάτες- που κυκλοφορούν στην περιοχή, σκοτώνουν και τρώνε οι δεκάδες λαθρομετανάστες, που ζούνε στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει πέριξ της Ηγουμενίτσας.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρισάθλιες και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Λαδοχώρι, οι μετανάστες κάτω από την απόγνωση της πείνας, έχουν φτάσει στο σημείο να θανατώνουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν και στη συνέχεια να καταναλώνουν!
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να διανοηθεί άνθρωπος ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι σαν τα αγρίμια. Μέσα στο δάσος. Βρώμικοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι....», λένε οι ντόπιοι.

Απέναντι σε αυτό το δράμα, μία πολιτεία θλιβερά απούσα και μία τοπική κοινωνία, που τρομάζει, φοβάται και αναζητά μέτρα προστασίας.
«Είναι θέμα χρόνου να μπούνε στα σπίτια μας. Θα τους αναγκάσει η πείνα να το κάνουν...» σημειώνουν οι κάτοικοι.
Σήμερα Παρασκευή, εν τω μεταξύ, στις οκτώ και μισή το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ η συνέλευση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της «πρέπει άμεσα να απαντηθεί το κλίμα ξενοφοβίας που πάει να διαμορφωθεί μέσα από τον τοπικού τύπο με δηλώσεις απαράδεκτες από την μεριά της διοίκησης της αστυνομίας καθώς και των τοπικών αρχόντων .
Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες ,τα προβλήματα που έχουν είναι τόσα πολλά μην τους επιτρέψουμε να τους δημιουργήσουν περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: