Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Honda 3R-C

Έτσι προβλέπει η Honda ότι θα γίνονται οι αστικές μετακινήσεις στο μέλλον.
Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στη Γενεύη το πρωτότυπο Honda 3R-C, ένα ηλεκτρικό όχημα με τρεις ρόδες και δυνατότητα μεταφοράς ενός αναβάτη. Ο γυάλινος θόλος καλύπτει το κάθισμα του αναβάτη όταν το 3R-C είναι σταθμευμένο και λειτουργεί ως ανεμοθώρακας όταν κινείται.
Μπροστά από τον αναβάτη βρίσκεται ο αποθηκευτικός χώρος.
Οι μπαταρίες του τρίτροχου οχήματος είναι τοποθετημένες κάτω από το κάθισμα ώστε να εξασφαλιστεί χαμηλό κέντρο βάρους.
Το 3R-C σχεδιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Honda στο Μιλάνο.
Στο περίπτερο της Honda θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη το
EV-N concept. Ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή του μικρού 2θυρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου αναλαμβάνουν να φορτίσουν τις μπαταρίες όσο είναι παρκαρισμένο.
www.autofree.gr

Νέα υβριδική Porsche 911


Η  Porsche θέλοντας να δείξει την ευαισθησία της προς το περιβάλλον είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο, στην έκθεση της Γενεύης, να μπει στις πίστες και να συναγωνιστεί με τους αντιπάλους της.
Πρόκειται για την Porsche 911 GT3 R Hybrid. Το νέο υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ένα 4λιτρο κινητήρα που θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα,  ενώ το υβριδικό της σύστημα θα είναι σαν το Kinetic Energy Recovery System (KERS) που χρησιμοποιείται στην F1.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει ένα μηχανισμό «φτερωτής», τοποθετημένο στη θέση του συνοδηγού,  ο οποίος θα περιστρέφεται στις 40.000 σ.α.λ. . Η ενέργεια που θα παράγεται κατά το φρενάρισμα θα μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί μέσω δύο ηλεκτρικών μοντέρ στον εμπρός άξονα δίνοντας 160 επιπλέον ίππους συνολικά, στην απόδοση των 480 ίππων του κινητήρα. Ένας διακόπτης στο τιμόνι θα ενεργοποιεί το σύστημα αυτό, και η διάρκειά του είναι μεταξύ 6-8 δευτερόλεπτα.
Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Porsche Intelligent Performance, η επίσημη εμφάνιση του αγωνιστικού μοντέλου της Porsche θα λάβει χώρα στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring στις 15 Μαΐου. 

by Elf

 

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Διάγνωση σπέρματος στο σπίτι

Οι άνδρες που ανησυχούν για τη γονιμότητά τους δεν χρειάζεται πλέον να καταφεύγουν σε ειδικά εργαστήρια και να παραδίνουν το σπέρμα τους για ανάλυση, αλλά θα μπορούν πια να το κάνουν στο μέλλον, με την ησυχία τους στο σπίτι τους, χάρη σε μια νέα φορητή συσκευή, που επιτρέπει διάγνωση μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Ολλανδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας MESA+ του πανεπιστημίου του Τβέντε, υπό την Λόες Σέγκερινκ, ανέπτυξαν ένα τσιπάκι-εργαστήριο (lab-on-a-chip), μήκους μόλις δέκα εκατοστών, το οποίο μπορεί να αναλύσει το σπέρμα ενός άνδρα και να καθορίσει τον βαθμό γονιμότητάς του με βάση τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η σχετική ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο περιοδικό Lab on a Chip της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Βρετανίας.

Αγώνας δρόμου

Ο προσδιορισμός της ανδρικής γονιμότητας είναι μέχρι στιγμής μια χρονοβόρα και για τους περισσότερους άνδρες ενοχλητική διαδικασία, αν μη τι άλλο επειδή πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου από το σπίτι τους για να προλάβουν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, να παραδώσουν το δείγμα του σπέρματός τους στην ειδική κλινική ή επί τόπου να το παράγουν μέσω εκσπερμάτισης.
Το νέο σύστημα, προϊόν νανοτεχνολογίας, μετράει αστραπιαία τον αριθμό σπερματοζωαρίων και γλιτώνει τους άνδρες από όλη αυτή την ταλαιπωρία, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να βάλουν λίγο δείγμα σπέρματος πάνω στη συσκευή. Υστερα από μόλις 12 δευτερόλεπτα, προκύπτει ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, ο οποίος με την παραδοσιακή μέθοδο μέτρησης μέσω μικροσκοπίου χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο.
Αρχικά, η καινοτομική νανοσυσκευή αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από κλινικές στο πλαίσιο των θεραπειών γονιμότητας, όμως εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ακόμη φθηνότερη και πιο απλή στη χρήση έκδοση, κατάλληλη για αυτο-διάγνωση στο σπίτι.
Ορισμένοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πάντως σκεπτικοί. Όπως δήλωσε ο ερευνητής Μάικλ Νταν του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εγείρεται το ερώτημα μήπως η αυτοδιάγνωση των σπερματοζωαρίων, χωρίς την αναγκαία ιατρική συμβουλή που συνήθως συνοδεύει ένα τέτοιο εύρημα, κάνει περισσότερη ζημιά από την ωφέλεια. «Ακόμα κι αν η τεχνολογία είναι έτοιμη να βγει στο εμπόριο, είναι άλλο θέμα κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσει», δήλωσε ο Χάιγουελ Μόργκαν του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.


Πηγή: www.imerisia.gr

Νέο test γονιμότητας


Κάθε γυναίκα γεννιέται με συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 1.000.000 έως 2.000.000 εκατομμύρια, τα οποία αποβάλλονται με την έμμηνο ρύση, μέχρι η γυναίκα να φτάσει στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας αρχίζει να μειώνεται σημαντικά μετά το 35ο έτος, αλλά εκτός από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει, όπως η ποιότητα του ωαρίου, μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι μια γυναίκα σε κάθε περίοδο χάνει ένα με δύο ωάρια πολύ καλής  ποιότητας.  
Τέλος στην αγωνιά πολλών γυναικών, όσο αφορά την αναπαραγωγική τους ικανότητα, έρχονται να δώσουν Αυστραλοί ερευνητές, οι οποίοι  ανακάλυψαν ένα test, που θα μπορεί να προβλέψει τον ακριβή αριθμό των ωαρίων που έχει απομείνει στις ωοθήκες των γυναικών μόνο με μια απλή εξέταση αίματος η οποία δεν κοστίζει ακριβά.
Η εξέταση αυτή έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια τα επίπεδα των ορμονών των γυναικών και βασίζεται στη συγκέντρωση μιας συγκεκριμένης ορμόνης ή οποία έχει σχέση με την γονιμοποίηση. Έτσι οι γυναίκες θα μπορούν να γνωρίζουν γα πόσο καιρό θα είναι αναπαραγωγικά ενεργές.
Αυτό το test μπορεί να μειώσει τις περιπτώσεις τεχνητής γονιμοποίησης, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος, αφού πολλά είναι  τα ζευγάρια που προχωρούν σε τεχνίτη γονιμοποίηση χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν παθολογικά αίτια.  Το test θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία τον επόμενο μήνα και αν δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο. 

 By Elf

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Βίαζε τον δίχρονο γιο του-Εξέδιδε την κόρη της

Σοκ έχει προκαλέσει στη βουλγαρική κοινωνία η είδηση του κατ' εξακολούθηση βιασμού ενός μικρού παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα.
Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν ο μόλις 28 μηνών Αλεξάντερ,διακομίστηκε στα επείγοντα νοσοκομείου της Σόφιας, με σχισμένο έντερο και αιμορραγία.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύφθηκε κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην κοινοβουλευτική επιτροπή νεότητας και αθλητισμού του βουλγαρικού κοινοβουλίου, στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών υπηρεσιών, των διωκτικών και υγειονομικών αρχών, το παιδί μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία από 30 ημερών, οπότε και υπήρχαν οι πρώτες ιατρικές υποψίες για σεξουαλική κακοποίησή του.
Ωστόσο, λόγω έλλειψης ικανών στοιχείων να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία του βιασμού, οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν μπόρεσαν να πάρουν το παιδί από τον πατέρα, καθώς το περιβάλλον όπου ζούσε ήταν, φαινομενικά, καλό.
Στις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι αρχές αποφάσισαν να κινήσουν νομικές διαδικασίες κατά του 38χρονου πατέρα του παιδιού. Στις 17 Φεβρουαρίου, η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας άρχισε να διεξάγει έρευνες στην υπηρεσία προστασίας του παιδιού του Σαντάνσκι και στις 19 του ίδιου μήνα, το περιφερειακό δικαστήριο του Σαντάνσκι αποφάσισε τη σύλληψη του πατέρα, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού.
Ψυχολόγοι των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ο πατέρας έχει εγωκεντρική προσωπικότητα, έλλειψη συναισθημάτων, ομοφυλοφιλικές τάσεις, καθώς και τάσεις κυριαρχίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ, δήλωσε ότι, εάν η ανάλυση του χαρακτήρα του πατέρα είχε γίνει νωρίτερα από τις αρμόδιες αρχές, δεν θα είχε φτάσει η υπόθεση έως αυτό το σημείο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τότιου Μλαντένοφ, δήλωσε πως αυτό που έγινε είναι το αποτέλεσμα της απουσίας αποφασιστικής δράσης από την πλευρά των αρμόδιων θεσμών.
Όπως είπε,  οι γιατροί που κατά καιρούς εξέταζαν το παιδί, καθώς και οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής, έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι προχώρησε τόσο πολύ η υπόθεση του βιασμού του μικρού παιδιού.

Μια μητέρα από την Τασμανία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 12χρονη κόρη της και όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η ανήλικη εκδιδόμενη κέρδιζε περίπου 400 δολάρια την ημέρα και η μητέρα της τα τριπλάσια.

Η γυναίκα προσέλκυε τους πελάτες με καταχώρηση αγγελιών στις εφημερίδες, όπου ανέφερε ότι η κόρη της ήταν 18 ετών.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο η γυναίκα χρησιμοποιούσε δωμάτια ξενοδοχείου όπου η κόρη της δεχόταν τους "πελάτες της".

Αστυνομικές συλλήψεις που θυμίζουν άλλες εποχές - Υπάλληλος του κράτους η Αστυνομία !!!


Επίδειξη ισχύος της ΕΛ.ΛΑΣ με συλλήψεις εκφοβισμού !!!

Μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών η Ελληνική Αστυνομία προέβην σε επιχείρηση σκούπα σε βάρος συγκεντρωμένων Εθνικιστών χθές το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα που συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να πάνε στην προγραμματισμένη νόμιμη συγκέντρωση που Θα γίνονταν στην πλατεία Αμερικής. Όλα ξεκίνησαν όταν...




4 αστυνομικοί τους πλησιάζουν και τους ρωτάνε για ποιό λόγο είναι συγκεντρωμένοι.

Οι συγκεντρωμένοι (περίπου 30 άτομα) τους απαντάνε ότι θα πάνε στην νόμιμη συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί πριν από μέρες στην πλ.Αμερικής.

Πρόκληση οι… Ελληνικές Σημαίες!!!

Λίγα λεπτά αργότερα άνευ αιτίας και αφορμής περικυκλώνουν την εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα 2 διμοιρίες των ΜΑΤ από πάνοπλους αστυνομικούς με άγριες διαθέσεις οι οποίοι συλλαμβάνουν ανεξαιρέτως όλους τους παρευρισκομένους στο χώρο.


Ο λόγος ;;; .... Προληπτικός !!!!


Μήπως όμως οι προληπτικές αυτές συλλήψεις σε συνάθροιση άνω των 2 πολιτών θυμίζουν έντονα άλλες εποχές ;;;

Επειδή οι συγκεντρωμένοι πολίτες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν άδικα για πολλές ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να στοιχειοθετηθεί κάποια κατηγορία εις βάρος τους.

Επειδή όλοι αφέθησαν ελεύθεροι μετά απο αρκετές ώρες ταλαιπωρίας στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ εκτός του εκδότη του Στόχου Σ.Χ.

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία , εκμεταλλευόμενη , την χθεσινή απεργία των ΜΜΕ ενήργησε - προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές - με τρόπο που επιτίθεται κατά των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών των πολιτών και απέδειξε δυστυχώς ότι αντί να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ψυχροί κρατικοί υπάλληλοι.

Επειδή όλα αυτά εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ προκαλώντας έντονα το δημόσιο αίσθημα περί κοινωνικής αδικίας παροτρύνοντας έμμεσα μελλοντικές κοινωνικές αναταραχές.

Οι συλληφθέντες οφείλουν να στραφούν μέσω πληρεξούσιου νομικού εκπροσώπου τους σε ομαδική καταγγελία τους στη δικαιοσύνη , δημοσιοποιώντας μάλιστα και τις όποιες ενέργειες τους για να δούμε εαν η Ελληνική Δικαιοσύνη ευαισθητοποιηθεί προκειμένου οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έδωσαν εντολή των απαράδεκτων αυτών μαζικών συλλήψεων να λογοδοτήσουν.

Όσο οι πολίτες δεν αντιδρούν σύντομα θα δούμε και πολύ χειρότερες μέρες κοινωνικής αδικίας.....

Όλα πλέον δείχνουν πως στη Δημοκρατίας μας όποιος δηλώνει Εθνικιστής ή πατριώτης αυτομάτως στοχοποιείται ώς ρατσιστής ή ακροδεξιός και συλλαμβάνεται για να φακελωθεί σαν να επρόκειτο για κοινό κακοποιό , ακόμη κι αν δεν προκύπτει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Δείτε σχετικό βίντεο....





http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html






Η δολοφόνος της παραπάνω φωτογραφίας είχε πολύ καλά θαμμένα τα δολοφονικά της ένστικτα, τόσο που από το πολύ ξύλο που της έδινε ο ιδιοκτήτης της έχασε το δεξί της μάτι και το δεξί της πίσω πόδι πληγώθηκε τόσο πολύ που δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά κανονικά. Πως και δεν της βγήκαν τα δολοφονικά ένστικτα ρε παιδιά; Δεν θα μπορούσε λέτε ένας δολοφόνος να επιτεθεί και να μην αφήσει κανέναν να τον κακοποιεί; Καιρός είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να νομίζουν πως κάποιες ράτσες είναι αγγελούδια και κάποιες άλλες τέρατα. Μη ξεχνάμε πως η προσωπικότητα του ζώου διαμορφώνεται ανάλογα με τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του.
Δεν υπάρχουν σκυλιά που γεννιούνται "δολοφόνοι", και φυσικά φυλές όπως τα πιτμπουλ αδίκως χαρακτηρίζονται κάπως έτσι.
Η Στέλλα φιλοξενείται στο Καταφύγιο Ζώων στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα! Αρκεί να της ρίξεις μόνο ένα βλέμμα για να αρχίσει να κουνάει σαν τρελή την ουρά της. Για καμαρώστε ένα "δολοφόνο" που ζητάει αγάπη...

http://trupokarudos.blogspot.com/2010/02/blog-post_6160.html

Νέα μέτρα κατά του καπνίσματος…


Νέα μέτρα κατά του καπνίσματος, και συγκεκριμένα την απαγόρευση του σε δημόσιους χορούς σχεδιάζει να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι «αυστηρό, αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο»,  ύστερα από συναντήσεις που είχε με επιστήμονες και  εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων.  
Δεν είναι ακόμα γνωστό, εάν τα μέτρα θα αφορούν την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά η υπουργός επεσήμανε ότι ο παρών νόμος θα αναπροσαρμοστεί αφού υπάρχουν πολλές αντιφατικές διατάξεις που δημιουργούν προβλήματα.   
Οι παρεμβάσεις του  υπουργείου Υγείας δεν θα περιοριστούν σε διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των νεότερων ηλικιών σε σχέση με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην συζήτηση με την υπουργό ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, χωρίς  τις εξαιρέσεις που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος, όπως για παράδειγμα τα καταστήματα κάτω των 70 τετραγωνικών μέτρων, αφού πιστεύουν ότι οι εξαιρέσεις αυτές είναι το αδύνατο σημείο του νόμου .
Θετικά βλέπουν την απαγόρευση, αλλά υπό όρους, και οι επιχειρηματίες εστίασης και διασκέδασης, που επίσης συναντήθηκαν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι επιχειρηματίες ζήτησαν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα παραδοσιακά καφενεία. Τέλος ζήτησαν οι κυρώσεις να βαραίνουν τους πελάτες και όχι τους καταστηματάρχες.    

By Elf



Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ALEXANDER McQUEEΝ 1969-2010

Ο Λι Αλεξάντερ Μακουίν γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1969 στο Λονδίνο, ήταν το μικρότερο παιδί μιας οκταμελής μικροαστικής οικογένειας . Ήταν μοναχικός χαρακτήρας που γρήγορα εκδήλωσε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το ενδιαφέρον του για την μόδα το ανέπτυξε από παιδί, στα τρία του σχεδίασε την σταχτοπούτα, με μικροσκοπική μέση και πελώριο φόρεμα, στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας της αδελφής του, ενώ στο σχολείο περνούσε την ώρα του σχεδιάζοντας ρούχα.
Το 1986, ξεκινάει η μαθητεία του κοντά σε φημισμένους ράφτες στην Saville Row , στους οποίους ραβότανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πρίγκιπας Κάρολος. Με εφόδιο τα πρώτα σχέδια του και ένα δάνειο από την θεία του κάνει μεταπτυχιακό, στο ξακουστό Central St Martin’s College of Art and Design. Η συλλογή που παρουσίασε κατά την αποφοίτησή του ήταν η αφορμή για την συνεργασία του με την Ιζαμπέλα Μπλόου, ή οποία είχε ενθουσιαστεί με την συλλογή του, και την αγόρασε ολόκληρη.
Αγαπήθηκε όσο λίγοι. Τάραξε τα νερά όσο ελάχιστοι. Το όνομα του έγινε συνώνυμο της πρόκλησης. Ονόμασε μία από τις πρώτες συλλογές του «Highland rape», όπως υποστήριξε ο ίδιος, αποτελούσε υπονοούμενο για τον «βιασμό» της Σκοτίας από τους Βρετανούς. Δεν δίστασε να ανεβάσει στην πασαρέλα την ακρωτηριασμένη πρωταθλήτρια Εϊμι Μάλινς με ξυλόγλυπτα τεχνητά μέλη. Φόρεσε στα μανεκέν σφικτούς κορσέδες (με αποτέλεσμα το 2008 να λιποθυμήσει ένα μοντέλο ενώ βρισκόταν στην πασαρέλα) και παπούτσια 25 πόντων που μοιάζουν με οπλές. Ακύρωσε την γυναικεία ομορφιά με πολλούς τρόπους, φόρεσε στα μοντέλα του πανοπλίες, κέρατα, πλουμιστά φτερά, καπέλα- ομπρέλες, μεταλλικές μάσκες, τρομακτικό μακιγιάζ. Προσάρμοσε στα άκρα ενός μοντέλου μια μεταλλική κατασκευή που έμοιαζε με κλουβί και έκανε τις κινήσεις να μοιάζουν με μαριονέτα. Πολλοί τον κατηγόρησαν για περιφρόνηση του γυναικείου φύλου, αλλά υπήρξε και η άλλη εκδοχή που υποστήριζε ότι όλες αυτές οι κινήσεις ήταν έκφραση συμπάθειας προς τις γυναίκες, για τις δοκιμασίες που υφίστανται για χάρη του καθρέπτη.
Το 1996, μόλις στα 27 του χρόνια, ο Αλεξάντερ βρίσκεται στο Πικ της καριέρας του, βραβεύεται για πρώτη φορά ως ο καλύτερος Βρετανός Ντιζάινερ και διαδέχεται τον Τζόν Γκαλιάνο ως πρώτος σχεδιαστής του οίκου Givenchy.
Δεν ήταν μόνο ένας δημιουργός ρούχων αλλά και μια ιδιαίτερα καλλιτεχνική φύση, έστηνε υπερθεάματα σε κάθε παρουσίασή του. Άλλοτε τους έδινε χαρακτήρα μακάβριο και σκοτεινό, άλλοτε ειρωνικό. Η θεατρικότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του και υιοθέτησε την τεχνολογία στα ντεφιλέ του.
Πέρα όμως από τους θεατρινισμούς και τις καινοτόμες ιδέες με τα εκκεντρικά σύνολα και τις τρελές συλλογές για την πασαρέλα σχεδίαζε και όμορφα ρούχα που μπορούσαν να φορέσουν οι γυναίκες..
Ο Λι, όπως τον φώναζαν όλοι, βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του στο Mayfair. Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους όποιους αυτοκτόνησε. Οι φήμες λένε ότι τον επηρέασε έντονα η απώλεια των τριών σημαντικότερων γυναικών της ζωής του, της Ιζαμπέλα Μπλόου πριν τρία χρόνια, της θείας του Ντόλι πριν ένα χρόνο και πιο πρόσφατα στις 12 Φεβρουαρίου, της μητέρας του Τζόις. Και οι τρείς γυναίκες είχαν παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή και στην καριέρα του η Ιζαμπέλα ήταν αυτή που τον ανακάλυψε, η θεία του, Ντόλι ήταν σταθερή παρουσία σε όλες του τις επιδείξεις και ή σημαντικότερη όλων, μητέρα του Τζόις, αυτή ήταν που είχε δει ότι ζητούνται μαθητευόμενοι ράφτες στην Saville Row και τον προέτρεψε να μάθει την τέχνη και βρισκόταν πάντα δίπλα του σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής και της καριέρας του.
Ο κόσμος της μόδας ήταν στα πόδια του. Κανείς δεν περίμενε να πέσουν τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά οι τίτλοι τέλους της ζωής και της καριέρας του. Ο «χούλιγκαν» της μόδας, όπως πολλοί τον αποκαλούσαν, τελικά έκρυβε μια ευαίσθητη ψυχή…

By Elf


ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ….


Στις μέρες μας οι άνθρωποι δύσκολά παραδέχονται ότι πιστεύουν στις προλήψεις. Οι περισσότεροι όμως από ένστικτο «χτυπάνε ξύλο» για να μην προκαλέσουν αρνητικά την τύχη τους.
      Οι προλήψεις περνούν από γενιά σε γενιά, οι άνθρωποι μαθαίνουμε να είμαστε προληπτικοί από τα παιδικά μας  χρόνια, με αποτέλεσμα, να έχουν ευρεία απήχηση και στην εποχή μας. Οι προλήψεις δεν διαφέρουν ανάμεσα στους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι αθλητές ή οι προπονητές που φορούν συγκεκριμένα ρούχα ή γούρια, αφού πιστεύουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την τύχη και το αποτέλεσμα του αγώνα.
     Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις προλήψεις με την κακοτυχία, και γι’ αυτό το λόγο ακυρώνουν πολλές από τις δραστηριότητες τους όπως ταξίδια, ραντεβού όταν είναι Τρίτη και 13 , η αποδίδουν την ευθύνη για μια αναποδιά στο πέρασμά τους κάτω από μια σκάλα ή αν δουν μαύρη γάτα.
     Τα στοιχεία της προσωπικότητας συνιστούν ισχυρό παράγοντα στην ανάπτυξη προλήψεων. Για παράδειγμα οι ιδιαίτερα αγχώδεις άνθρωποι είναι και πιο επιρρεπείς στις προλήψεις.   
     Το επίπεδο της μόρφωσης ή του νοητικού δυναμικού δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αφού και μορφωμένοι άνθρωποι ακολουθούν τις προλήψεις όταν πρόκειται να διεκδικήσουν μια επαγγελματική θέση. Ακόμα και ο Φρόιντ, λέγεται πως κάθε πρωί  χαιρετούσε ένα κινέζικο αγαλματάκι που είχε στο γραφείο του για να πάει καλά ημέρα του.    
    Σύμφωνα με την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια κ Κασσιανή Μαδεμλή, αρκετές φορές οι προλήψεις συνδέονται με ψυχικές διαταραχές, δηλαδή με παθολογικές εμμονές όπως είναι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ανθρώπους που δρουν βάσει των προλήψεων σε κάθε τομέα της ζωής τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ελέγξουν την υπερβολική προσκόλλησή τους στις προλήψεις και χρήζουν βοήθειας και παρακολούθησης.
   Σύμφωνα με την κ Κασσιανή Μαδεμλή πρέπει εμείς οι ίδιοι να αξιολογήσουμε πόσο προληπτικοί είμαστε, κατά πόσο δηλαδή θεωρούμε τους εαυτούς μας αρκετά δυνατούς να πάρουμε αποφάσεις να κάνουμε επιλογές και να αναλάβουμε την ευθύνη χωρίς προληπτικές υπεκφυγές. Όσο περισσότερο μειώνουμε το άγχος στη ζωή μας, τόσο οι προλήψεις τείνουν να εξασθενούν.
    Οι προλήψεις δεν σχετίζονται με το αν κάποιος έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να εξηγήσει μια κατάσταση. Σημασία έχει πόσο συγκρατημένος αισθάνεται και τι είδους χειρισμούς κάνει για να διαχειριστεί τις ανησυχίες του. Ο χαμηλός βαθμός προσήλωσης στις προλήψεις δείχνει δυνατή προσωπικότητα…  

By Elf




Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Την μείωση κατά 28% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μέσα στην επόμενη δεκαετία,  ανακοίνωσε ο Ομπάμα. Η αλλαγή στην περιβαλλοντική πολιτική της Αμερικής, έρχεται μια μόλις μέρα μετά την δέσμευση της κυβέρνησης Ομπάμα, να μειώσει αρχικά κατά 17% τους ρύπους ως το 2020.
Θέση που αποτελεί σημαντικό βήμα κατά της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η Αμερική, που είναι από τις χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας  στον πλανήτη, ξόδεψαν περισσότερα από 24 δις δολάρια το 2008 για ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα.
Η μείωση των ρύπων κατά 28%, που θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, αντιστοιχεί στη μη κατανάλωση 205 εκατ βαρελιών πετρελαίου το χρόνο.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΦΘΗΝΑ....

Στα εκπτωτικά πολυκαταστήματα στρέφονται πλέον οι καταναλωτές που αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος των αγορών τους και να αντιμετωπίσουν την κρίση, και οι κυριότεροι << παίχτες>> του κλάδου βλέπουν τον τζίρο τους να αυξάνεται κατά 15%, την ώρα που οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο εμφανίζουν πτώση ως και 30%.