Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Νέο test γονιμότητας


Κάθε γυναίκα γεννιέται με συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 1.000.000 έως 2.000.000 εκατομμύρια, τα οποία αποβάλλονται με την έμμηνο ρύση, μέχρι η γυναίκα να φτάσει στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας αρχίζει να μειώνεται σημαντικά μετά το 35ο έτος, αλλά εκτός από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει, όπως η ποιότητα του ωαρίου, μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι μια γυναίκα σε κάθε περίοδο χάνει ένα με δύο ωάρια πολύ καλής  ποιότητας.  
Τέλος στην αγωνιά πολλών γυναικών, όσο αφορά την αναπαραγωγική τους ικανότητα, έρχονται να δώσουν Αυστραλοί ερευνητές, οι οποίοι  ανακάλυψαν ένα test, που θα μπορεί να προβλέψει τον ακριβή αριθμό των ωαρίων που έχει απομείνει στις ωοθήκες των γυναικών μόνο με μια απλή εξέταση αίματος η οποία δεν κοστίζει ακριβά.
Η εξέταση αυτή έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια τα επίπεδα των ορμονών των γυναικών και βασίζεται στη συγκέντρωση μιας συγκεκριμένης ορμόνης ή οποία έχει σχέση με την γονιμοποίηση. Έτσι οι γυναίκες θα μπορούν να γνωρίζουν γα πόσο καιρό θα είναι αναπαραγωγικά ενεργές.
Αυτό το test μπορεί να μειώσει τις περιπτώσεις τεχνητής γονιμοποίησης, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος, αφού πολλά είναι  τα ζευγάρια που προχωρούν σε τεχνίτη γονιμοποίηση χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν παθολογικά αίτια.  Το test θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία τον επόμενο μήνα και αν δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο. 

 By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: