Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νέα υβριδική Porsche 911


Η  Porsche θέλοντας να δείξει την ευαισθησία της προς το περιβάλλον είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο, στην έκθεση της Γενεύης, να μπει στις πίστες και να συναγωνιστεί με τους αντιπάλους της.
Πρόκειται για την Porsche 911 GT3 R Hybrid. Το νέο υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ένα 4λιτρο κινητήρα που θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα,  ενώ το υβριδικό της σύστημα θα είναι σαν το Kinetic Energy Recovery System (KERS) που χρησιμοποιείται στην F1.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει ένα μηχανισμό «φτερωτής», τοποθετημένο στη θέση του συνοδηγού,  ο οποίος θα περιστρέφεται στις 40.000 σ.α.λ. . Η ενέργεια που θα παράγεται κατά το φρενάρισμα θα μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί μέσω δύο ηλεκτρικών μοντέρ στον εμπρός άξονα δίνοντας 160 επιπλέον ίππους συνολικά, στην απόδοση των 480 ίππων του κινητήρα. Ένας διακόπτης στο τιμόνι θα ενεργοποιεί το σύστημα αυτό, και η διάρκειά του είναι μεταξύ 6-8 δευτερόλεπτα.
Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Porsche Intelligent Performance, η επίσημη εμφάνιση του αγωνιστικού μοντέλου της Porsche θα λάβει χώρα στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring στις 15 Μαΐου. 

by Elf

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: