Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μην τρέχεις…πιο σιγά…

Απλές λέξεις…καθαρές…βγαλμένες από το στόμα και την καρδιά ενός μικρού παιδιού…τόσο απλές όσο τα μάτια και το χαμόγελό του…

Κι εκφράζουν, παράλληλα, τη δική μας ανησυχία και αγωνία για τον άδικο χαμό τόσο ανθρώπων…εκατοντάδων και χιλιάδων νέων παιδιών στο βωμό της ασφάλτου…σ΄αυτή την άδικη και παράλογη θυσία που της δώσαμε το όνομα : Τροχαίο ατύχημα…

Μην τρέχεις…πιο σιγά…πιο σιγά μαμά…πιο σιγά μπαμπά…πιο σιγά…

Μην τρέχεις…πιο σιγά…πιο σιγά φίλε μου, που θέλεις να προσπεράσεις τον άνεμο…

Μην τρέχεις…πιο σιγά…πιο σιγά ταξιδιώτη μου, που θέλεις να φτάσεις πρώτος…

Μην τρέχεις…πιο σιγά…πιο σιγά νέε μου, που θέλεις να ανταγωνιστείς με τη μηχανή σου τον ήλιο…και μάθε ότι ο ήλιος ανατέλλει και δύει…και ξαναρχίζει με σύνεση το διάβα του εδώ και χιλιάδες χρόνια…

Μην τρέχεις…πιο σιγά…σε παρακαλώ πιο σιγά…και μάθε να παίρνεις στα σοβαρά τις συμβουλές και τις παραινέσεις μας…

Και μάθε να σέβεσαι τη ζωή σου…μάθε να εκτιμάς αυτό το υπέροχο δώρο…και βάλε τιμονιέρη στη δική σου πορεία…τη δική σου σκέψη και θέληση…τη δική σου κρίση…τη δική σου απόφαση…

Μην τρέχεις, σε παρακαλώ, πιο σιγά…

ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η εκφραση της καθημερινης ζωης οτι τα παιδια ειναι το μελλον δεν απεχει απο την πραγματικοτητα.Το ερωτημα που τιθεται ομως ειναι τι ειδους θα ειναι αυτο το μελλον.Ειναι αυτονοητο οτι ο τροπος που οι κοινωνιες μεταχειριζονται τα παιδια αποτελει εναν παραγοντα προγνωσης για το μελλον της ανθρωποτητας.Η σημερινη πραγματικοτητα προαναγγελει ενα δυσιοιωνο μελλον αφου ο υποσιτισμος, η βια , η εμπορια , η καταναγκαστικη στρατευση , η σεξουαλικη εκμεταλευση η καταναγκαστικη εργασια και αλλες μορφες κακομεταχειρησης των παιδιων αυξανονται διαρκως.Το φαινομενο εντεινεται απο τις διαρκως αυξανομενες ανισοτητες τους πολεμους και τις εμφυλιες διαμαχες της μετακινησεις πληθυσμων και την κυριαρχια των
<<αγορων>> επιπτωσεις της οικονομικης παγκοσμιοποιησης. Σε αυτες τις συνθηκες διαμορφωθηκε μια νεα <<ηθικη>> κατα την οποια δεν υπαρχουν αθωοι, αμαχοι η αμετοχοι που προστατευονται.Ετσι οι γυναικες και κυριως τα παιδια αποτελουν πλεον εναν ιδανικο πολεμικο και οικονομικο στοχο με πολλαπλα οφελη.
Ακομα και τα πιο τυχερα παιδια που μεγαλωνουν σ ενα καλυτερο περιβαλλον, αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα που υποσκαπτουν το μελλον τους. Η εντατικοποιηση της εκπαιδευσης η απωλεια του ελευθερου χρονου, ο περιορισμος στο στενο χωρο του διαμερισματος, η επιταγη για εκπληρωση των επαγγελματικων και κοινωνικων απωθυμενων των γονεων, η επιβολη καταναλωτικων προτυπων και η διαρρηξη του κοινωνικου ιστου απειλων την παιδικη ηλικια.Επιπλεον η πλειοψηφια των γονεων χρησιμοποιει σωματικες τιμωριες στα παιδια , περνα ελαχιστο εως καθολου χρονο μαζι τους και δεν εφαρμοζει ενδεδειγμενες παιδαγωγικες πρακτικες..
Τελος ας μην ξεχναμε και το απεχθες φαινομενο της συστηματικης ασκησης σωματικης και ψυχολογικης βιας (συμπεριλαμβανομενης και της παραμελησης)κατα των ανηλικων μεσα στην οικογενεια.
Τα αποτελεσματα των επιστημονικων ερευνων χτυπουν το καμπανακι για τις επιπτωσεις στον ψυχισμο των παιδιων. Η παιδικη ηλικια ειναι μια σημαντικοτατη, ψυχολογικα, εξελικτικη φαση. σε αυτη διαμορφορφωνονται, μεσα απο την αλληλεπιδραση με το οικογενειακο και το κοινωνικο περιβαλλον, ο χαρακτηρας και η προσωπικοτητα του παιδιου.. Κατα την παιδικη ηλικια λαμβανει χωρα η εκμαθηση των κοινωνικων κανονων και η προσαρμογη σε αυτους, ωστε να φτασει το παιδι να υπακουει συνειδητα στους κανονες χωρις να φοβαται η να καταπιεζεται υπερβολικα απο την τηρηση τους.Ο στοχος δεν ειναι αλλος απο την ικανοτητα να αναπτυσσει ικανοποιητικες κοινωνικες σχεσεις.
Τα πιο συνηθισμενα προβληματα της παιδικης ηλικιας για τα οποια ευθυνεται αποκλειστικα η συμβαλει αναλογα το περιβαλλον ειναι τα εξης

* Οργανικα προβληματα(εγκεφαλικες βλαβες , χρονιες παθησεις, ατυχηματα)
* Μαθησιακα προβληματα (δυσλεξια, ελλειματικη προσοχη)
* Μειωμενη γνωστικη και νοητικη αναπτυξη.
* Προβληματα επικοινωνιας - εκφρασης.
* Ελλειψη κοινωνικων δεξιοτητων.
* Επιθετικοτητα, αντικοινωνικη συμπεριφορα
* Φοβιες, υπερβολικο αγχος.
* Συγχυση σχετικα με τον εαυτο τους και το περιβαλλον.
* Διαταραχες στην διαθεση η συχνες ενναλαγες αυτης.
* Διαταραχες στην προσληψη της τροφης στην ενουρηση και στην απεκριση.
* Η φυσιολογικη εξελικτικη πορεια του παιδιου αποτελει μια τρισδιαστατη διαδικασια που συνδυαζει την ψυχοσωματικη , τη νοητικη και την κοινωνικη αναπτυξη. Ξεκινα απο τα πρωτα σταδια της ζωης και συνεχιζεται σε μεγαλυτερες ηλικιες. Οι πρωιμες εμπειριες μας ,μας ακολουθουν παντα και πολλες φορες ευθυνονται, κατω απο καταλληλες συνθηκες για την εκδηλωση καποιας ψυχικης διαταραχης. Για το λογο αυτο το παιδι χρειαζεται, πανω απ ολα ενα ασφαλες και ισορροποιημενο περιβαλλον για να αναπτυχθει.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!!!


Μοιάζει με τεράστιο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά δεν είναι παρά χιλιάδες τόνοι πλαστικών που πετάχτηκαν στην θάλασσα και παρασύρθηκαν στο σημείο που ενώνονται 4 ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Μια έκταση περίπου 1,4 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανακαλύφθηκε το 1997 από τον Τσαρλς Μουρ και επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο σαν μια ρυπαρή ήπειρος.
Οι επιστημονικές αποστολές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο, με 2 σκάφη, παρέμειναν σχεδόν 1 μήνα γύρω από την γιγάντια μάζα που πλέον μοιάζει σαν χυλός: τα πλαστικά απόβλητα έπειτα από χρόνια έκθεσης σε ήλιο και αλάτι, διαλύονται σε μικρά κομμάτια και γίνονται ένας επικίνδυνος πολτός.
Αποστολή τους ήταν να προσδιορίσουν την ακριβή έκταση του <<νησιού>>, που λόγω της σύστασής της δεν αποτυπώνεται από δορυφόρους, αλλά και να πάρουν δείγματα από διαφορετικά σημεία, όπως και να πάρουν πανίδα και χλωρίδα της θαλάσσιας περιοχής. Στόχος των ερευνητών είναι να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους αποκατάστασης του Ωκεανού και απόθεσης ή ανακύκλωσης αυτού του τεράστιου όγκου πλαστικών.
Η παραγωγή καυσίμων από ένα μολυσμένο ωκεανό, είναι πολύ μακριά από τις δυνατότητες των 60 επιστημόνων που ήταν στις αποστολές. Προτείνουν την χρησιμοποίηση φυσικών ενζύμων όπως η κυτταρινάση, ικανών να διασπάσουν τα πολυμερή των πλαστικών σε πιο απλά μόρια, μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, καύσιμα που φώτιζαν τις πόλεις πριν από την χρήση του πετρελαίου.
Οι επιστήμονες μιλούν για μια απλή θεωρητικά διαδικασία, που ωστόσο προς το παρόν δεν είναι καθόλου αποδοτική τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ:www.enet.gr

ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ


Τα βλαστοκυτταρα ειναι αρχεγονα κυτταρα που υπαρχουν στο εμβρυο, στον ενηλικο και στο ομφαλοπλακουντιακο αιμα. Ενω ομως, η προσβαση στα βλαστοκυτταρα του εβρυου και του ενηλλικα ειναι δυσκολη, σε αυτα του ομφαλοπλακουντιακου αιματος ειναι πολυ ευκολοτερη, αφου μπορουν να αποσπαστουν κατα την γεννηση ενος μωρου μετα την αποκοπη του ομφαλιου λωρου απο το αιμα που παραμενει στον πλακουντα.

Που χρησιμευουν

Συμφωνα με τον Γεωργιο Νασιουλα (Μοριακος Βιολογος ) και την Ευθυμια Βρακιδου(Αιματολογος ) το δεδομενο οτι τα βλαστικα κυτταρα του ομφαλοπλακουντιακου αιματος διεθεταν τις ιδιες ιδιοτητες με τα αντιστοιχα του μυελου των οστων, με το επιπροσθετο πλεοενεκτημα της ευκολης απομονωσης, οδηγησε αρχικα τον Hal Broxmayer,
στην δεκαετια του 1980, να προτεινει την αντικατασταση των πρωτων με τα δευτερα σε μεταμοσχευσεις. Πολλες απ αυτες στεφθηκαν με επιτυχια με αποτελεσμα να δημιουργηθουν τραπεζες διατηρησης βλαστικων κυτταρων σε ειδικα δοχεια βαθιας καταψυξης 190 βαθμων κελσιου υπο το μηδεν με την χρηση υγρου αζωτου.
Συμφωνα με τους γιατρους τα βλαστικα κυτταρα με την πλαστικοτητα που διαθετουν προσφερουν τη δυνατοτητα αντικαταστασης κυτταρων και ιστων, σε τραυματα της σπονδυλικης στηλης σε εγκεφαλικα επεισοδια,σε εγκαυματα, σε καρδιακες παθησεις, στο διαβητη.
Διαφαινεται ετσι μια δυνατοτητα που αγγιζει τα απειρο και αφηνει απεριοριστες ελπιδες ζωης.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ


Στην Αμερική, στην << Μητρόπολη>> της ελευθερίας και της δημοκρατίας, υπάρχει ελευθερία λόγου να λες και να γράφεις ότι συμφέρει την Κυβέρνηση.
Κόσμος και κοσμάκης είχε διαμαρτυρηθεί πριν από 6,5 χρόνια για τους << ενσωματωμένους>> δημοσιογράφους. Για τους ρεπόρτερ εκείνους που ακολούθησαν τις αμερικάνικες δυνάμεις εισβολής στο Ιράκ, παρέα με τους φαντάρους.
Είχαν τότε διατυπωθεί πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν οι <<ενσωματωμένοι>> να ασκήσουν αντικειμενική δημοσιογραφία και δεν θα επηρεάζονταν από τους εισβολείς. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αμφιβολίες δικαιώθηκαν, σε κάποιες άλλες συνέβη το αντίθετο από αυτό που περίμεναν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας.
Επειδή λοιπόν το Πεντάγωνο δεν κατάφερε να ελέγξει τους δημοσιογράφους, συμφώνησε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, την Rendon Group, να καταγράψει και να βαθμολογήσει τις ανταποκρίσεις τους. Έτσι προέκυψαν 3 κατηγορίες: <<θετική>>, <<αρνητική>> και <<ουδέτερη>> ανάλογα με το πώς εκτιμήθηκε η δουλειά του κάθε ρεπόρτερ.
Το σκάνδαλο έσκασε πριν από μερικές εβδομάδες και αρχικά το Πεντάγωνο έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα. Ώσπου μαζεύτηκαν οι αποκαλύψεις, ομολογήθηκε η ενοχή και αναγκαστικά το Πεντάγωνο να τερματίσει το ύψους 1.500.000 δολαρίων συμβόλαιο με την Rendon.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Στην Γερμανία, λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, το χλιαρό πολιτικό σκηνικό έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Αγκελα Μέρκελ θα είναι και πάλι Καγκελάριος, αφού σύμφωνα με τα γκάλοπ, τόσο το κόμμα της, όσο και το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών με το οποίο θα συνεργαστεί , φέρονται να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα ποσοστά που θα τους δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία.
Την έκπληξη, την αποτελεί << Η Αριστερά>> του Όσκαρ Λαφοντέν, που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά με τα πολύ καλά ποσοστά που είχε στις τοπικές εκλογές, σε 3 κρατίδια. Κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την νίκη αυτή, λέγοντας ότι λειτουργούν ακόμα τα παλιά κομμουνιστικά αντανακλαστικά. Όμως κανένα γκάλοπ δεν δίνει στην <<Αριστερά>> κάτω από 10% σε εθνικό επίπεδο και ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Ακολουθεί τους Πράσινους και προβληματίζει τόσο την Δεξιά όσο και τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.
To SPD ξέχασε τον ορισμό της σοσιαλδημοκρατίας σιγά σιγά στο όνομα του <<ρεαλισμού>>. Τέτοια αλλαγή δεν την άντεξε ο Λαφοντέν και αντάλλαξε την σιγουριά του SPD και του Υπουργείου Οικονομικών για να πάει με τους << πεφωτισμένους ρεφορμιστές *>> από την πρώην Ανατολική Γερμανία. Από εκεί προέκυψε και η γνωστή <<Η Αριστερά>> (Die Linke).

*Ρεφορμισμός= μετάβαση στον Σοσιαλισμό

Ζητάει την επιστροφή των Γερμανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν, τη διάλυση του ΝΑΤΟ, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, μεγαλύτερα επιδόματα για τις οικογένειες και τους ανέργους, περισσότερες θέσεις εργασίας κ.τ.λ. Κι όμως όλο και περισσότεροι Γερμανοί ψηφίζουν με <<ουτοπικά>> κριτήρια αντί για <<ρεαλιστικά>>.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι η Γερμανία τώρα καταλαβαίνει τι είναι οικονομική κρίση: το ποσοστό ανεργίας του 8,4% είναι το υψηλότερο στην μεταπολεμική της ιστορία. Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, το 1 στα 6 παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας.
Μετά την άνοδο της <<Αριστεράς>>, το SPD είναι αναγκασμένο όσο ποτέ να αναθεωρήσει ορισμένες από τις θέσεις του, γράφει μια κεντροαριστερή εφημερίδα. Η γερμανική περίπτωση ίσως θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αριστερά.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Oι 10 πιο παράξενες μανίες


Ξέρετε τι είναι η χαρτομανία; Η δαιμονομανία; Ή, μήπως, η απλυτομανία; Σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο παράξενες εμμονές του ανθρώπινου εγκέφαλου.

Χαρτομανία: η ανεξέλεγκτη μανία να βλέπετε παντού χάρτες
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι έμφυτο να αναγνωρίζει πρόσωπα παντού, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια παράξενη μανία, που ονομάζεται χαρτομανία: η ανεξέλεγκτη τάση να βλέπει χάρτες παντού, ακόμη και στα τρόφιμα.

Γαμομανία: η εμμονή με τις προτάσεις γάμου
Η γαμομανία μπορεί να περιγραφεί ως μια παράξενη εμμονή να ζητάει κάποιος να τον παντρευτούν ή να κάνει ακραίες προτάσεις σε διαφορετικά άτομα ταυτόχρονα, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην πολυγαμία.

Oνοματομανία: η ακατανίκητη επιθυμία επανάληψης συγκεκριμένων λέξεων
Είναι μια εμμονή με ορισμένες λέξεις και την επανάληψή τους στο μυαλό.

Κλινομανία: η υπερβολική επιθυμία παραμονής στο κρεβάτι
Δεν είναι κακό να θέλουμε να μείνουμε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι, ιδίως τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Για τον κλινομανή όμως, η επιθυμία να μείνει στο κρεβάτι είναι συντριπτική και ακαταμάχητη και θα μπορούσε να συνεχιστεί για μέρες ολόκληρες, ιδιαίτερα όταν βρέχει ή χιονίζει. Η κλινομανία ουσιαστικά είναι η εμμονή με τον ύπνο. Με άλλα λόγια, είναι ο έρωτας για το μαξιλάρι και την κουβέρτα σας.

Δαιμονομανία: η πίστη κατοχής από ένα κακό πνεύμα
Υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες τρόμου και βιβλία που περιγράφουν και μας δείχνουν ζωντανά αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους όταν κατέχονται από πνεύματα. Κάποιοι βλέποντας πάρα πολλές τέτοιες ταινίες είναι φυσικό να αρχίσουν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους. Μερικές φορές ο φόβος γίνεται τόσο μεγάλος, που αποκτούν δαιμονομανία. Πρόκειται για ψυχιατρικό όρο, που περιγράφει την πεποίθηση ότι ένα άτομο κατέχεται από το διάβολο. Όταν κάποιος σκέφτεται ότι κατέχεται από το διάβολο, τελικά αρχίζει πραγματικά να συμπεριφέρεται σα να ήταν δαιμονισμένος.

Αμαρτωλομανία: η πίστη ότι κάποιος έχει αμαρτήσει
Με τον όρο αυτό περιγράφεται η καταναγκαστική σκέψη, που μπορεί να κυριεύσει ένα άτομο ότι έχει διαπράξει ένα ασυγχώρητο αμάρτημα. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, γρήγορη αναπνοή, καρδιακή αρρυθμία, εφίδρωση, ναυτία και γενικότερα συναισθήματα τρόμου.

Τριχοτιλλομανία: η μανία να τραβάει κάποιος τα μαλλιά του
Είναι μια διαταραχή αυτοκαταστροφική, που χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη τάση να βγάζει κάποιος τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής, τις βλεφαρίδες, τις τρίχες στη μύτη, τα φρύδια ή άλλες τρίχες στο σώμα του. Αυτή η τάση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια τριχών και σε φαλάκρα.

Απλυτομανία: η μανία με το πλύσιμο των χεριών
Έχετε παρατηρήσει κάποιον φίλο σας να πλένει τα χέρια του πολύ συχνά; Λοιπόν, δεν είναι κακό αν αυτό συμβαίνει πριν ή μετά την τουαλέτα, αλλά αν πλένει τα χέρια του ακόμη και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο δωμάτιο ή κάθε φορά που αγγίζει κάτι, μπορεί να είναι ανησυχητικό σημάδι, γιατί είναι πιθανό να πρόκειται για απλυτομανία.

Η απλυτομανία είναι η έμμονη με το πλύσιμο των χεριών, που συνδέεται με το φόβο βρωμιάς ή λοιμώξεων. Συνήθως αυτή η ασθένεια συνοδεύει άλλες σοβαρές ψυχικές διαταραχές και εκδηλώνεται πολύ σπάνια. Δυστυχώς μπορεί να εκδηλωθεί σε παιδιά, ιδιαίτερα αν πάσχουν από σχιζοφρένεια. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση σχιζοφρένειας ενηλίκων, αν και αυτό συμβαίνει πιο σπάνια.

Αβουλομανία: η παθολογική αναποφασιστικότητα
Όλοι έχουμε ζήσει καταστάσεις, κατά τις οποίες ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε για κάτι, αλλά φανταστείτε να μην είστε σε θέση να πάρετε ακόμη και την πιο απλή απόφαση, η ζωή θα ήταν σίγουρα ανυπόφορη. Η αβουλομανία μπορεί να οριστεί ως η παθολογική αναποφασιστικότητα ή η αδυναμία να συγκεντρωθεί το μυαλό σε οτιδήποτε.

Δωρομανία: η εμμονή προσφοράς δώρων
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρέσκονται να κάνουν δώρα στους άλλους. Και η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήταν χαρούμενη να έχει μία τέτοια εμμονή. Εξάλλου το να κάνει κανείς δώρα είναι μία σπουδαία πράξη, αφού σημαίνει ότι χαίρεται να δίνει στους άλλους τη στιγμή που οι περισσότεροι αντλούν ευχαρίστηση από το να παίρνουν. Τι γίνεται όμως όταν η προσφορά δώρων μετατρέπεται σε εμμονή; Η δωρομανία είναι η πέρα από τα φυσιολογικά όρια επιθυμία να κάνει κάποιος δώρα. Το άτομο αποκτά εμμονή με την επιλογή και την προσφορά δώρων αλλά αυτό δε γίνεται για καλό σκοπό ούτε από καλοσύνη. Οι λόγοι είναι πολύ πιο περίπλοκοι.

Η δωρομανία συνίσταται στην προσφορά δώρων ακόμη και αν το άτομο στην πραγματικότητα δεν έχει οικονομικές δυνατότητες για κάτι τέτοιο, και αυτό γίνεται κατά τέτοιο τρόπο που αρχίζουν να συσσωρεύονται προβλήματα και χρέη, που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο να χάσει την περιουσία του. Υπό αυτές τις συνθήκες η συγκεκριμένη εμμονή δε φαίνεται και τόσο γλυκιά, έτσι δεν είναι;


ΠΗΓΗ:WWW.TOTEFTERI.BLOGSPOT.COM

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

"Καφέ στην Μπενάκη"

H Ανεξάρτητη Κινηματογραφική Ομάδα tiiinewzfilms αποτελείτε κυρίως από Γιαννιώτες που την είδαν...Αθηναίοι λόγω σπουδών. Το νέο δημιούργημα της ομάδας είναι η ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Καφέ στην Μπενάκη".

Εμφανίζονται Μαρία Λούκα, Κώστας Χασαπόπουλος, Αλέξης Μπάλλας, Axel Καπόγιαννης, Εύα Κυπριανού

Μουσική Μαρία Λούκα

Ενορχήστρωση / Ηχοληψία μουσικού θέματος Κώστας Στεργίου (Puzzle Studios)

Μοντάζ Gabberdim, Venus Melena

Video Compositing / Visual effects Gabberdim

Σενάριο Miloup, Κώστας Χασαπόπουλος

Σκηνοθεσία Miloup, Venus Melena

Παραγωγή TiiiNewzFilms



Τα γυρίσματα έγιναν στο "Il Via Vai Caffe", Εμμ. Μπενάκη κ Φειδίου, Αθήνα

ΠΗΓΗ:www.epirusgate.blogspot.com

SOS εκπέμπουν τα δέλτα των ποταμών







Τα δύο τρίτα των «δέλτα» των μεγάλων ποταμών του κόσμου, που αποτελούν κατοικία για περίπου μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους, βρίσκονται ανάμεσα στη «σκύλα» της ξηράς που βυθίζεται και τη «χάρυβδη» της αυξανόμενης στάθμης των θαλασσών, με συνέπεια να σταδιακά να βουλιάζουν στα νερά και να εξαφανίζονται, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέημς Σιβίτσκι του Ινστιτούτου Αρκτικών και Αλπικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Κολοράντο, η οποία βασίστηκε σε δορυφορικές φωτογραφίες, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Geoscience”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνει ότι τα 24 από τα 33 μεγαλύτερα «δέλτα» ποταμών του πλανήτη μας βυθίζονται και το 85% γνώρισαν σοβαρές πλημμύρες κατά την τελευταία δεκαετία, οι οποίες επηρέασαν μια συνολική έκταση 260.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τα δέλτα που είναι ευάλωτα σε μεγάλες πλημμύρες, εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθούν μέχρι 50% αυτό τον αιώνα, αν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει να αυξάνει τη στάθμη των ωκεανών. Πιο σοβαρή κρίνεται η απειλή για την Ασία, αν και γενικότερα κινδυνεύουν οι πυκνοκατοικημένες και καλλιεργημένες περιοχές των δέλτα σε όλες τις ηπείρους, με εξαίρεση την Αυστραλία και την Ανταρκτική. Από τα δέκα πιο απειλούμενα δέλτα, τα τρία βρίσκονται στην Κίνα, του Κίτρινου ποταμού στο βορρά, του ποταμού Γιανγκτσέ κοντά στη Σαγκάη και του Μαργαριταρένιου ποταμού κοντά στο Γκουανγκτσού.

Τα δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο και του Ροδανού στη Γαλλία επίσης βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Ελαφρώς μικρότερος είναι ο κίνδυνος για τα δέλτα του Γάγγη στο Μπαγκλαντές, του Μεκόνγκ στο Βιετνάμ και του Μισισιπή στις ΗΠΑ.

Μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς τα φράγματα και οι εκτροπές των ποταμών έχουν μειώσει τα ιζήματα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα συσσωρεύονταν στα δέλτα, με συνέπεια αυτά διαχρονικά να μικραίνουν. Η άλλη μεγάλη αιτία είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία οδηγεί στο λιώσιμο των πάγων και στην άνοδο της στάθμης των νερών. Την κατάσταση επιδεινώνουν οι όλο και συχνότερες καταιγίδες και τυφώνες, επίσης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ:www.prasino-xamomilaki.blogspot.com

Microsoft-Nokia


Κι άλλος <<γάμος>> της Microsοft καθώς μετά την Yahοo για την μηχανή αναζήτησης και το μοίρασμα των κερδών, ανέβηκε και άλλη μια φορά τα σκαλιά….Αυτή την φορά εκλεκτή της <<καρδιάς>> της είναι ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Nokia.
Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft επιχειρεί να εισβάλει στον χώρο των <<έξυπνων τηλεφώνων>> και έχει σκοπό να πάρει τα σκήπτρα από την Blackberry της Research in Motion. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του <<ζεγαρώματος>>, η Microsoft πρόκειται να εξοπλίσει τα νέα τηλέφωνα που βγάζει η Nokia με μια σειρά εφαρμογών του Microsoft Office.
Τα <<παιδιά>> που προκύπτουν από τον εν λόγω γάμο, θα είναι τα νέα κινητά τηλέφωνα που αναμένεται να βγουν στην αγορά εντός της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.
Τέλος, η φιλανδική εταιρεία κατέχει το 45% της πίτας στην αγορά των <<έξυπνων τηλεφώνων>> παγκοσμίως. Άντε και βίο ανθόσπαρτο!!!!!!!!!!

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

15% Η ΑΝΕΡΓΙΑ


Πάνω από το 15% του ενεργού πληθυσμού της χώρας το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, η οποία λέει ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης <<εξαφανίζει>> περίπου 250.000 ανέργους από το στατιστικό δείγμα.
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι η ΕΣΥΕ, θεωρεί απασχολούμενο- μη άνεργο όποιον έχει εργαστεί έστω και 1 ώρα την εβδομάδα πριν από αυτή κατά την οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες εργατικού δυναμικού ή ακόμα και όποιον παρακολουθεί προγράμματα κατάρτισης.
Επιπλέον δεν θεωρούν άνεργο κάποιον που δεν εργάζεται, είναι διαθέσιμος για δουλειά αλλά δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να εργαστεί κάπου.
Άντε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια…. Στο 7%, στο 9%, στο 10% ή στο 15%???????

"Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το φιστίκι


Θα μπορούσε να λέγεται "Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το φιστίκι, αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε", αλλά τελικά ονόμασαν "Aegina Fistiki Fest".


Για πρώτη φορά στήνεται στην Αίγινα μια γιορτή προς τιμήν του καρπού που ήρθε και ρίζωσε στο νησί το 1860 για να γίνει παγκοσμίως διάσημος μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου ο Δήμος της Αίγινας, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά, διοργανώνει συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια για αγρότες και δρώμενα για παιδιά, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του τοπικού προϊόντος.

Στα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης θα φιλοξενούνται διάφορα παράγωγα φιστικιού, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής μαζί με τοπικά εδέσματα και χειροτεχνίες.

Ερασιτέχνες σεφ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής,ενώ καταξιωμένοι Γερμανοί μάγειροι θα ψήνουν λουκάνικα με αιγινήτικο φιστίκι.

Το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια με πληροφορίες για τις νέες τεχνικές καλλιέργειες και αντιμετώπισης προβλημάτων.

Στους δρόμους του νησιού περισσότεροι από 30 ζωγράφοι και γλύπτες επέλεξαν τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τις ταβέρνες και τα μπαρ του νησιού για τις "εικαστικές διαδρομές" τους. Με τη δύση του ηλίου ανοίγει η αυλαία των συναυλιών : το μουσικό σχήμα του Γιάννη Παπαντωνίου με ένα "Αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες" και ροκ ήχοι από τον Φ. Πλιάτσικα.

Στο λιμάνι 60 μέλη μιας θεατρικής ομάδας θα αναπαραστήσουν τη συγκομιδή για να καταλήξουν.....φιστίκι από το γλέντι και το χορό.



Πληροφορίες στο www.aeginafistikifest.gr


πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.com

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ

Ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού χρέους του Κοσσόβου, γύρω στα 550 εκατ. δολάρια, που βάραινε την σερβική κυβέρνηση, διέγραψε η Παγκόσμια Τράπεζα. Η απόφαση αυτή δίνει μια βαθιά ανάσα στον κρατικό προϋπολογισμό της Σερβίας καθώς απομένει να ξεχρεώσει στον παγκόσμιο οργανισμό μόνο το δικό της χρέος. Η σερβική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είναι ένα είδος <<δωροδοκίας>> για να δεχτεί την ανεξαρτησία της περιοχής καθώς είχε υποβάλλει το αίτημα προς την Παγκόσμια Τράπεζα, πριν από ένα χρόνο.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντος……